Málaga on monille Espanjan-kävijöille tuttu vain lentokentästään ja itse kaupunki on jäänyt vähemmälle tutustumiselle tai kokonaan vieraaksi. Välimeren rannalla sijaitseva lähes 600 000 asukkaan Málaga on kuitenkin varsin viihtyisä ja monipuolinen kohde kaupunkilomalle. Mitä tehdä ja nähdä Málagassa, miten liikkua, missä syödä ja juoda, missä majoittua? Tässä kootut vinkit aurinkoiseen Málagaan! Löydät postauksen lopusta kartan, jolle on koottu postauksen vinkit.
Sisältää Booking.comin mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä (*).
Liikkuminen Málagassa on helppoa julkisilla
Málagan alueella on edullista ja helppoa liikkua julkisilla kulkupeleillä. Jos Málagaan saapuu lentäen, kaupunkiin kulkemiseen kannattaa hyödyntää lähijunaa, jolla pääsee kätevästi suoraan lentokentältä Málagan kaupunkiin. Málagassa lähijunan pääteasema on Málaga Centro Alameda, ja se on lyhyen kävelymatkan päässä niin trendikkäästä Sohosta kuin vanhastakaupungista.
Lähijunalippu lentokentältä kaupunkiin maksaa 1,80 euroa (tammikuu 2024) ja sen voi ostaa asemalta automaatista tai Renfe Cercanías-mobiilisovelluksella. Sovellusta ei tätä kirjoittaessani ole saatavilla muilla kielillä kuin espanjaksi, mutta lippuautomaateissa kielen saa vaihdettua.
Lähijuna kulkee lentokentän kautta myös muihin rannikon suosittuihin lomakohteisiin, kuten Torremolinosiin, Benalmádenaan ja Fuengirolaan. Junaliikenne alkaa aamulla kuuden jälkeen ja liikennöinti päättyy puolenyön aikoihin, joten yöaikaan on käytettävä muita vaihtoehtoja. Vuoroväli on noin 20 minuuttia.
Málagassa on myös edullinen ja siisti metro (johon käyvät omat lippunsa) ja tietenkin myös bussilinjoja. Jos pysyttelee lähinnä keskustan alueella ja kenties lisäksi matkaa junalla esimerkiksi Torremolinosin rannoille, metroa tai busseja ei kuitenkaan ole tarpeen käyttää.
Mitä tehdä Málagassa?
Matkailijan kannalta houkuttelevinta ja kätevintä aluetta Málagaan tutustumiseen on Centro eli keskusta. Keskustan alue on sen verran pieni, että siihen on helppo tutustua kävellen. Keskustassa on myös paljon kävelykatuja. Monet kadut ja kujat ovat kapeita ja rakennukset vanhoja ja kauniita, joten keskustassa on mukava kuluttaa aikaa ihan vain kävelemällä ympäriinsä elämänmenoa ja arkkitehtuuria katsellen.
Málagan keskustan alueelta löytyvät muun muassa vilkas vanhakaupunki (Centro Histórico), trendikäs Soho, laiturialue Muelle Uno ja astetta rosoisempi La Victorian alue. Myös tunnettu Malaguetan ranta (Playa de la Malagueta) sijaitsee osittain Centron alueella. Kaikki nämä kannattaa käydä katsastamassa esimerkiksi tekemällä omatoiminen kävelykierros. Viehättäviä vanhankaupungin aukioita ovat muun muassa Plaza de la Constitución ja Plaza de la Merced.
Myös monet Málagan nähtävyyksistä ja museoista sijaitsevat keskustassa. Lisäksi erityisesti vanhankaupungin alueella on valtavasti ravintoloita ja kuppiloita sekä paljon putiikkeja ja muita ostosmahdollisuuksia. Leveä kävelykatu Calle Marqués de Larios on tunnettujen muotiketjujen liikkeiden reunustama, kun taas kapeammilta kaduilta eri puolilta keskustaa löytyy vähemmän tunnettuja ja pienempiä putiikkeja.
Historiallisia linnoituksia Málagassa
Keskustan alueella sijaitsevat Málagan hienot maurilinnoitukset Alcazaba de Málaga ja Gibralfaro. Alcazaba de Málagaan ja Gibralfaroon on ostettavissa edullinen yhteislippu (5,50 euroa, tammikuu 2024), mutta linnoituksissa voi toki vierailla myös erikseen (3,50 euroa per lippu, tammikuu 2024).
Alcazaba de Málagan palatsilinnoitus sijaitsee kätevällä paikalla aivan keskustassa, joten siellä käyminen ei vaadi erityisiä ponnisteluja. Gibralfaron linnoitus puolestaan sijaitsee korkealla mäen päällä. Ylös voi matkata paikallisbussilla tai kävellen.
Alcazaba on rakennettu noin vuosina 1050–1060, jolloin Málagan alue oli osa muslimien hallitsemaa Al-Ándalusia. Muslimivallan kausi kesti vuodesta 711 vuoteen 1492, ja Andalusiasta löytyy paljon aikakauteen liittyvää historiaa. Alcazaba de Málagan linnoitus on oiva paikka ihastella Andalusiassa islamilaista rakennustyyliä, johon kuuluvat muun muassa viehättävät vesialtaat, kaarevat oviaukot ja portit ja kovalla työllä pikkukivistä naputellut kävelyväylät.
Gibralfaron paikalla on ollut puolustusrakennelmia Málagan kaupungin alkuajoista saakka (700-luvulta). Varsinaiseksi linnoitukseksi Gibralfaron muutti 900-luvulla Córdoban kalifi Abd-al-Rahman III. Linnoitus sijaitsee noin 130 metriä merenpinnan yläpuolella, ja ylhäältä tasanteilta ja muurien päältä on mahtavat näkymät eri puolille Málagaa.
Málagan Alcazaba (Calle Alcazabilla 2):
- Málagan Alcazaba (Unelmatrippi-blogi)
- Alcazaba (Málagan kaupungin sivut)
Gibralfaro (Camino Gibralfaro 11):
- Näköalapaikka Málagassa: Gibralfaron linnoitus (Unelmatrippi-blogi)
- Gibralfaro (Málagan kaupungin sivut)
Museoita Málagassa
Hyvä paikka tutustua Málagan alueen historiaan on taide- ja arkeologiamuseo Museo de Málaga. Hieno ja suurehko museo on EU-kansalaisille ilmainen. Maksutonta sisäänpääsyä varten kannattaa varautua todistamaan henkilöllisyys, vaikka passia ei välttämättä ovella kysytäkään. Usein riittää, että mainitsee vain olevansa Suomesta, mutta pyydettäessä henkkaria on tietysti vilautettava.
Taiteen ystäville hyviä kohteita ovat myös taidemuseo Museo Carmen Thyssen (sisäänpääsy 11 euroa, tammikuu 2024) sekä Picasso-museo (sisäänpääsy 8 euroa, tammikuu 2024). Carmen Thyssenin museon näyttely painottuu 1800-luvun espanjalaiseen ja erityisesti andalusialaiseen taiteeseen. Maalaukset ovat upeita! Picasso-museo puolestaan nimensä mukaisesti keskittyy Picasson taiteeseen. Pablo Picasso oli syntyjään Málagasta. Picasso-museoon on usein pitkä jono, joten ruuhkan välttämiseksi kannattaa mennä paikalle heti museon auetessa.
Kiinnostaviin museoihin Málagassa lukeutuu myös auto- ja muotimuseo Museo del Automóvil y la Moda (sisäänpääsy 10 euroa, tammikuu 2024). Museossa on esillä upeassa kunnossa olevia vanhoja autoja ja niiden aikakausilta olevia muotiluomuksia. Yhdistelmä voi kuulostaa oudolta, mutta museo on hieno! Vierailijan ei tarvitse olla erityisen kiinnostunut autoista tai muodista – sen verran vaikuttava näyttely on. Museo sijaitsee Huelinin alueella noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Perille on kätevää mennä joko kävellen tai metrolla. Lähin metropysäkki on Princesa-Huelin.
Museo Carmen Thyssen (Plaza Carmen Thyssen, Calle Compañia 10):
- Museo Carmen Thyssen Málaga (museon viralliset sivut)
Picasso-museo (Calle San Agustín 8, Palacio de Buenavista):
- Museo Picasso Málaga (museon viralliset sivut)
Auto- ja muotimuseo (Avenida Sor Teresa Prat 15, Edificio Tabacaler):
- Málagan nähtävyyksiä: auto- ja muotimuseo (Unelmatrippi-blogi)
- Museo del Automóvil y la Moda (museon viralliset sivut)
Kirkkoja Málagassa
Málagan katedraali ja kirkot ovat näkemisen arvoisia, sillä ne ovat toinen toistaan koristeellisempia. Málagan katedraali on suosittu vierailukohde, joten sinne on usein jonoa. Kannattaa olla liikkeellä heti kirkon auetessa. Katedraalivierailulla kannattaa harkita kattokävelyn sisältävää lippua (15 euroa, tammikuu 2024), jos haluaa samalla ihailla kaupunkinäkymiä kattojen tasalta.
Katedraalin lisäksi keskustassa voi piipahtaa muun muassa kauniissa kirkoissa nimeltä Iglesia del Sagrado Corazón, Iglesia de San Juan ja Iglesia de los Santos Mártires. Kaikissa näissä vierailu on ilmaista ja kirkot ovat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.
Málagan katedraali (Calle Molina Lario 9)
- Kierros Málagan katedraalin katolla (Unelmatrippi-blogi)
- Málaga Catedral (viralliset sivut)
Iglesia del Sagrado Corazón (Plaza de San Ignacio):
- Iglesia del Sagrado Corazón (Málagan turismitoimiston sivut)
Iglesia de San Juan (Calle Cinco Bolas 9):
- Iglesia de San Juan (Málagan turismitoimiston sivut)
Iglesia de los Santos Mártires (Plaza de los Mártires Ciriaco y Paula 1):
- Iglesia de los Santos Mártires (Málagan turismitoimiston sivut)
Muita nähtävyyksiä ja kokemuksia Málagassa
Katutaiteesta pitäville löytyy bongailtavaa vanhankaupungin kyljessä sijaitsevalta Sohon alueelta sekä hieman rosoisemmalta La Victorian alueelta, joka niin ikään on aivan vanhankaupungin kupeessa sisämaassa. Maalauksia löytyy molemmilta alueilta joka koossa, myös suuria koko seinän kokoisia muraaleja.
Kauppahalli Mercado Central de Atarazanas (Calle Atarazanas, 10) on hyvä vierailukohde, jos haluaa tutustua tyypillisiin espanjalaisiin tuotteisiin – tiskit notkuvat muun muassa eri tavoin maustettuja oliiveja ja erilaisia kaloja, kasviksia ja lihaa. Kauppahallissa hajuelämys on paikoin melkoinen, kuten myös tungos. Jos nämä eivät haittaa, pieni kierros kauppahallin käytävillä on kiehtova. Hallissa on tietenkin myös mahdollisuus maistella myynnissä olevia tuotteita.
Myös kauppahallin rakennus on hieno: vuosina 1876–1879 rakennetun kauppahallin yhden sisäänkäynnin seinustalla on upean värikäs lasimaalaus. Kauppahalli on avoinna päiväsaikaan maanantaista perjantaihin.
Kauppahalli (Calle Atarazanas 10):
- Mercado Central de Atarazanas (Visit Málagan sivut)
Rentoutumisesta ja spa-kokemuksista kiinnostuneille hyvä kohde on arabivaikutteista ammentava kylpylä Hammam al Ándaluz (hinta riippuu valituista palveluista ja vierailun ajankohdasta). Kylpylässä on kaunis sisustus ja siellä voi valita monista erilaisista hieronnoista tai hoidoista mieleisensä. Kokemus on kuulemani mukaan erittäin rentouttava, joten uskallan suositella paikkaa spa-kokemuksista pitäville, vaikka minulla ei tätä kirjoittaessani ole omakohtaista kokemusta tästä hamamista.
Málagan arabialainen kylpylä (Plaza de los Mártires 5):
- Hammam al Ándaluz Málaga (viralliset sivut)
Rantaelämää Málagassa
Málagan tunnetuin ja lähimpänä keskustaa (itäpuolella) sijaitseva ranta on yli kilometrin pituinen Playa de la Malagueta. Rannan suuntaisesti kulkee laatoitettu kävelytie, jota pitkin on mukava kävellä ja katsella meininkiä rannalla. Kävelytie on myös lenkkeilijöiden suosiossa. Jos haluaa vuokrata aurinkotuolin, se onnistuu. Meillä on ollut aina tapana käydä rannoilla pitkillä kävelylenkeillä.
Malaguetan rannan itäpuolella on niin ikään pitkä, noin kilometrin mittainen Playa de La Caleta. Malaguetan vaihtumista Caletaksi ei välttämättä huomaa muuten kuin ehkä kylteistä. Rannan suuntainen kävelytie kulkee molempien rantojen vieressä yhtenäisenä.
Málagan sataman toisella puolella etelässä puolestaan sijaitsevat pieni Playa de Huelin ja pidempi Playa de la Misericordia. Näille rannoille voi kävellä keskustasta tai napata metron. Huelin-rantaa lähinnä on metropysäkki Princesa-Huelin, ja Misericordian rannalle voi kävellä joko pysäkiltä La Luz-La Paz tai El Torcal. Misericordian rannalla on Malaguetan ja Caletan tapaan laatoitettu kävelytie, jonka varrella on myös kuntoilupisteitä laitteineen.
Kaikilta rannoilta löytyy joitakin rantaravintoloita (espanjaksi chiringuito), joissa on usein hiiligrilli kalojen ja muiden merenelävien kypsentämiseen. Klassikkoannos on espeto de sardinas eli grillitikussa kypsennetyt sardiinit.
Jos haluaa lähteä rannalle vielä hieman etelämmäs ja nauttia sielläkin rannan suuntaisesti kulkevasta kävelytiestä ja lukuisista ravintoloista, Torremolinos on hyvä vaihtoehto. Perille pääsee lähijunalla (pysäkki Torremolinos), ja rantaan voi laskeutua juna-asemalta kivannäköistä, vain kävelijöille tarkoitettua pikkukatua pitkin (Calle Cuesta del Tajo). Torremolinosista voi kävellä tai juosta rantakatua etelään Benalmádenan sataman suuntaan tai pohjoiseen Málagan suuntaan. Samalla tulevat tutuiksi muun muassa rannat Playa de la Carihuela, Playa Bajondillo, Playa Rincón del Sol ja Playa de los Alamos.
Halutessaan Torremolinosista voi lenkkeillä rantaa seuraillen Málagaan asti – matkaa kertyy Torremolinosin rantakadulta noin 15 kilometriä. Pari pätkää matkasta täytyy taittaa sisämaahan poiketen, mutta suurimman osan reitistä voi kulkea aivan rannan tuntumassa.
Málagan ravintolatarjonta on erinomainen
Málagan vanhankaupungin kaduilla on lähes aina vilskettä, mutta erityisesti ruoka-aikoina. Vanhakaupunki on suositeltava paikka niin lounaalle, tapaksille kuin illalliselle, koska silloin pääsee osalliseksi paikallisesta elämänmenosta. Puheensorina on paikoin korviahuumaava, lasit kilisevät ja ilman täyttävät herkullisten ruoka-annosten tuoksut.
Vanhankaupungin ravintolat ovat täynnä väkeä lounasaikaan (noin klo 13–16) ja alkuillasta, kun ihmiset kokoontuvat ympäri vuoden terasseille nauttimaan juomia ja tapaksia. Tungos jatkuu käytännössä yöhön asti, sillä myöhemmin illalla on tietenkin varsinaisen illallisen vuoro (noin klo 20 alkaen). Myös Sohon alueella on ruoka-aikoina vilskettä, mutta rauhallisempaa kuin vanhassakaupungissa.
Suosituksia Málagan vanhankaupungin ravintoloista
Suosituimpiin vanhankaupungin ravintoloihin on jonoa eikä pöytää välttämättä saa, jos varausta ei ole tehnyt etukäteen. Vanhassakaupungissa on kuitenkin niin paljon vaihtoehtoja, että syömään pääsee kyllä aina jonnekin – ja hyvin harvoin valinta menee metsään, osui se mihin ravintolaan hyvänsä. Ravintolat ovat pääosin laadukkaita ja palvelu hyvää.
Me olemme nauttineet ihania tapaksia, lounaita tai illallisia muun muassa seuraavissa kohtuuhintaisissa keskustan ravintoloissa:
- El Patio del Ángel (Calle Ángel 4) on viihtyisä ravintola, joka keskittyy espanjalaiseen ruokaan. Kiva terassi, ystävällinen palvelu ja hyvää ruokaa.
- Myös El Rinconcito (Calle Calderón de la Barca 4–6) keskittyy espanjalaiseen ruokaan. Pieni ja suojaisa terassi on usein täynnä.
- Vermutería La Clásica (Plaza de Uncibay 1) toimii niin syömiseen kuin juomiseen. Ravintolassa on saatavilla useaa erilaista vermuttia ja herkullista espanjalaista ruokaa monen kokoisina annoksina.
- El Clan (Plaza de la Merced 17) sijaitsee viehättävän aukion laidalla. Terassilla voi ihailla ympäröiviä kauniita rakennuksia ja appelsiinipuita. Hyviä tapaksia.
- Santa Mónica (Calle Sánchez Pastor 3) keskittyy espanjalaiseen ruokaan, ja listalla on paljon erilaisia vaihtoehtoja niin ruuista kuin juomista.
- Los Marangós Molina Lario (Calle Molina Lario 4) on niin ikään kiva paikka maistella espanjalaisia tapaksia ja isompia annoksia.
Lisäksi haluan vinkata vielä erinomaisesta jäätelöpaikasta vanhassakaupungissa. Ihanaa artesaanijäätelöä on Málagassa saatavilla katedraalin lähellä sijaitsevasta Dimas Mira -nimisestä kahvilasta (Calle Císter 8). Etenkin paikan pistaasijäätelö on herkullista!
Muelle Unon ja Sohon ravintolat Málagassa
Vanhankaupungin lisäksi suosittu paikka kokoontua syömään on Malaguetan rannan kupeessa sijaitseva Muelle Unon alue. Siellä on rivissä lukuisia ravintoloita, joihin väkeä kokoontuu syömään ja drinkeille niin päivällä kuin illalla. Tarjontaa löytyy pihviravintoloista meksikolaiseen ja tapaksiin.
Myös pienestä Sohon kaupunginosasta löytyy muutamia kivoja ravintoloita. Meille on kertynyt Sohossa hyviä kokemuksia seuraavista ravintoloista:
- Taberna La Antigua (Calle Trinidad Grund 12) on perinteikäs ja kohtuuhintainen ravintola, jossa on ystävällinen palvelu.
- La Guernica Asador (Calle Casas de Campos 20) on erityisesti liharuokiin panostava tyylikäs illallispaikka.
- La Deriva (Alameda de Colón 7) on hieman tyyriimpi paikka, jonka annoksissa on tyyliä.
Bodegat, kattoterassit ja käsityöläisolutta tarjoilevat baarit Málagassa
Espanjassa on tapana nauttia juomien kanssa aina jotain syötävää – jos ei mitään isompaa, niin vähintään pähkinöitä tai oliiveja. Tavallisesti tarjoilija kysyy, onko seurue tulossa syömään vai vain juomille. Oluelle tai muulle juomalle voi piipahtaa melkein paikkaan kuin paikkaan. Perusdrinkkien tai -oluiden toivossa rennot tapaspaikat ovat hyvä vaihtoehto eikä ole tarpeen etsiä nimenomaan pelkkään juomiseen profiloitunutta baaria. Brittipubin tyyppisiä paikkoja neuvon itse asiassa Málagassa välttelemään, jos haluaa yhtään nauttia paikallisesta meiningistä. Brittipubeissa on lähes aina (espanjalaisittain) kallista ja asiakkaina ei yleensä ole yhtään paikallisia.
Luonnollisesti Málagan kaltaisessa suuressa kaupungissa on myös drinkkeihin ja erikoisoluisiin sekä muihin käsityönä valmistettuihin juomiin keskittyviä baareja. Nämä ovat hyvä vaihtoehto, kun hakusessa on jotain vähän erikoisempaa juomaa, kuten käsityöläisolutta tai taidolla valmistettuja drinkkejä.
Tässä muutamia hyväksi havaittuja baareja ja kattoterasseja Málagan vanhassakaupungissa:
- Paikallinen, perinteinen ”seisoskelubodega” Antigua Casa de Guardia (Alameda Principal 18) tarjoaa paikallista tungosta ja hässäkkää. Pikkupaikassa juodaan Casa de Guardian omia, suoraan tynnyreistä laseihin laskettavia juomia, kuten vermuttia, moscatelia ja Málaga quinaa.
- Kattoterassi-drinkkibaari La Terraza de La Alcazaba (Calle Alcazabilla 12) tarjoaa hyvät näkymät Alcazaban linnoitukselle. Terassilla on suomalaisittain kohtuuhintaisia, hyviä drinkkejä. Palvelun taso vaihtelee – aina tarjoilijoilta ei irtoa hymyä.
- Kattoterassi-drinkkibaari La Terraza de San Juan (Calle San Juan 11) sijaitsee vanhankaupungin sydämessä San Juanin kirkontornin kupeessa. Tälläkin terassilla on suomalaisittain kohtuuhintaiset, hyvät drinkit.
- Käsityöläisoluisiin keskittyvä Central Beers Craft Beer (Calle Cárcer 6) on siisti ja viihtyisä paikka maistella erilaisia artesaanioluita. Syötävääkin saa: listalta löytyy kaikenlaista pikkupurtavaa.
- Käsityöläistolutbaari Birra Deluxe (Plaza de la Merced 5) tarjoilee niin ikään sekä olutta että pikkupurtavaa. Pienen baarin olutta pursuilevat kaapit aiheuttavat helposti tunteen runsaudenpulasta.
- Paikallista olutta tarjoileva El Pasaje (Pasaje Chinitas 10) on hieman piilossa kapealla kujalla. El Pasajessa voi ajoittain nauttia oluen lisäksi myös livemusiikista.
Tässä puolestaan muutamia vinkkejä olutbaareista ja kattoterasseista Sohossa:
- Kattoterassi-drinkkibaari La Terraza de Valeria (Plaza Poeta Alfonso Canales 5) tarjoaa näkymiä merelle ja satamaan päin. Drinkit ovat hieman kalliimpia kuin edellä mainituilla terasseilla, mutta yhtä lailla laadukkaita.
- Käsityöläisoluita myyvä pieni El Rincón del Cervecero (Calle Casas de Campos 5) on Sohossa erinomainen paikka artesaanioluiden ystäville. Kävelykadun varrella sijaitsevan baarin terassi on varjossa suuren osan päivästä, mikä on hellesäällä hyvä asia.
- Suurehko panimoravintola ja tapahtumapaikka La Fábrica (Calle Trinidad Grund 29) pitää sisällään Cruzcampon panimon ja voi sen ansiosta kiinnostaa oluen ystäviä. La Fábricasta saa myös ruokaa ja siellä järjestetään usein keikkoja, jolloin väkeä tungeksii kadulla asti.
Majoitusvinkkejä Málagaan
Málagan keskustan alueella on tarjolla runsaasti majoitusvaihtoehtoja hostelleista ja hotelleista huoneistoihin. Keskusta ei toki ole majoituksen kannalta kaikkein edullisin vaihtoehto, mutta kätevin se kyllä on, jos aikoo muutenkin pyöriä paljon keskustassa.
Me olemme yöpyneet vanhassakaupungissa ja Sohossa useimmiten pienissä kahdelle hengelle soveltuvissa asunnoissa, sillä tykkäämme keitellä aamukahvit omaan tahtiin omassa rauhassa. Jos etsit siistiä majoitusta ruuanlaittomahdollisuuksilla, niin meillä on hyvät kokemukset näistä paikoista:
- *Caterina Victoria (Plaza Marqués del Vado del Maestre 6)
- *Grund Suites Gallery by Bossh! Apartments (Calle Trinidad Grund 10)
- *Santa Cruz Apartments (Alameda Principal 36)
Olemme yöpyneet monesti myös lähiseudun kaupungeissa, kuten Torremolinosissa ja Benalmádenassa, mistä majoituksen saa usein hieman edullisemmin kuin Málagan keskustasta. Haittapuolena on toki se, että Málagan kaupunkiin täytyy tällöin matkata joka kerta erikseen junalla tai muulla kulkupelillä, mikä vie aikaa ja myös maksaa hieman. Jos haluaa viettää kaupunkilomaa Málagassa, majoitus kannattaa mielestäni ottaa nimenomaan Málagasta.
Postauksen Málaga-vinkit kartalla
Alla olevalta kartalta löydät kootusti postauksessa mainitut vinkit Málagaan.
Retkiä Málagasta lähiseudulle
Mielestäni Málaga toimii loistavasti itsenäisenä kaupunkilomakohteena eikä sieltä ole mitään erityistä tarvetta sännätä heti jonnekin muualle. Jos kuitenkin aikaa ja draivia on, niin esimerkiksi seuraavat ovat hyviä retkikohteita Málagasta:
- Patikointiretki El Torcal de Antequeran luonnonpuistoon antaa mahdollisuuden kuljeskella hienojen kivimuodostelmien lomassa ja hyvällä tuurilla bongailla vuorikauriita.
- Caminito del Reyn huima patikointireitti vaatii sietokykyä korkeille paikoille. Reitti on vailla vertaansa!
- Frigilianan valkoinen kylä on ihastuttava päiväretkikohde. Se sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Málagasta.
- Myös Nerjan valkoinen kylä rantoineen on vierailun arvoinen. Jos Nerjaan lähtee, samalla kannattaa ehdottomasti käydä Nerjan tippukiviluolissa.
- Ihastuttavassa Córdobassa on paljon nähtävää, joten vaikka päiväretki onnistuu, yön tai parin viettäminen perillä on suositeltavaa. Málagasta pääsee Córdobaan junalla nopeimmillaan noin tunnissa.
- Myös upeassa Granadassa on runsaasti nähtävyyksiä ja sielläkin on suositeltavaa viipyä päiväretkeä pidempään, mutta pintaraapaisun saa toki yhdessäkin päivässä. Granadaan pääsee Málagasta junalla nopeimmillaan reilussa tunnissa.
Lue myös:
- Upean Gironan nähtävyyksillä
- Mitä tehdä ja nähdä Espanjan Granadassa?
- Mitä tehdä Sevillassa? Vinkit kaupunkilomalle
Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:
Minulle Malaga ei ole kovinkaan tuttu kaupunki, niin ainakin minulle nämä vinkit olivat todella hyvät! Malagassa itsessään on runsaasti kiinnostavia linnoituksia, museoita, kirkkoja sekä mainiota ruokaa ja juomaa. Ja sitten kun Malagaan on ehtinyt tutustumaan, löytyy nähtävästi lähialueeltakin runsaasti mielenkiintosita nähtävää. Malaga voisi olla meille tälle vuodella varsin miellyttävä kohde!
Kiva, että vinkit kuulostavat hyviltä! Málaga on mielestäni varsin monipuolinen kohde, ja siedettävän matkan päästä löytyy tosiaan paljon muutakin nähtävää. Mutta olen huomannut, että usein vinkkijutut ”Málagasta” tuntuvat sisältävän lähinnä pelkästään vinkkejä Málagan ulkopuolella, joten se osaltaan inspiroi kasaamaan tämän jutun. Minusta Málaga on ihan itsessään tutustumisen arvoinen paikka. 🙂 Toki Andalusiassa vallitsee todellinen runsaudenpula, sillä kiinnostavia kaupunkeja ja luontokohteita on siellä tosi paljon, joten päädyin itsekin jutun lopussa vinkkaamaan muutamista lähiseudun paikoista.