Maailmankartta

Artikkelikuva - Kartta

Tykkään laskea ja tilastoida kaikenlaisia asioita, joten totta kai olen myös tsekannut, monessako maassa olen vieraillut. En koe olevani maabongari, mutta uudet paikat ja kokemukset kiinnostavat. Jos on tilaisuus käydä uudessa maassa, hyvin todennäköisesti käytän sen. Tältä näyttää minun maailmankarttani.

Tällä hetkellä olen käynyt 60:ssä maassa, jos laskelma tehdään YK:n jäsenvaltioiden perusteella (67 TCC-alueiden listausta käyttäen ja 62 Globalis-listausta käyttäen). Kartalla tämänhetkinen maasaldo näyttää tältä:

Lue myös:
Euroopan maat: näissä en ole vielä käynyt

Mistä kaikki alkoi?

Olin ensimmäistä kertaa lentokoneessa vasta teini-ikäisenä. Ennen lentokoneeseen astumistani olin kuitenkin käynyt jo parissakymmenessä maassa. Miten? Autolla tietenkin!

Vanhempani tykkäävät automatkailla, joten olin jo nassikkana kiertelemässä pitkin Eurooppaa auton takapenkillä. Majoituimme koko perhe teltassa, ja olen jatkanut telttamatkailua myös aikuisella iällä. Puolisoni kanssa olemme majoittuneet monilla Euroopan-automatkoilla nimenomaan teltassa leirintäalueilla. Tällä hetkellä teemme automatkat enimmäkseen retkeilyautolla.

Matkustan mielelläni autolla tai junalla, sillä maisemien vaihtuminen silmien edessä antaa paljon kattavamman kuvan paikoista kuin tupsahtaminen suoraan lentokoneesta täysin toisenlaiseen maisemaan. Aina aika ei kuitenkaan riitä maata pitkin matkailuun, ja silloin on lennettävä.

Lue myös:
Tarinani matkailijana
Telttailu – ehdoton ei vai OK vaihtoehto?

Matka maailman ympäri

Puolisoni Hemmon kanssa olemme erinomainen matkatiimi, sillä mieltymyksemme ja vaatimustasomme esimerkiksi majoituksen ja ravintoloiden suhteen natsaavat loistavasti yhteen. Tämä tuli todistettua viimeistään vuosina 2014–2015, kun toteutimme unelmamme ja teimme kahdeksan kuukauden mittaisen maailmanympärimatkan. Matkalla vierailimme 13 maassa.

Maailmanympärimatkan myötä aloitin myös tämän blogin. Blogin nimi Unelmatrippi juontaa siis juurensa tuosta unelmien reissusta. Olen kuitenkin ollut matkabloggaaja jo vuodesta 2011 saakka. Aiemman blogini nimi oli Parasta elämässä.

Lue myös:
Matka maailman ympäri
Unelmatripin alku

Matka jatkuu!

Vielä on paljon maailmaa nähtävänä, joten matka jatkuu! Automatkailu ja muut omatoimiset kiertomatkat ovat tämän blogin keskiössä jatkossakin. Matkustan useimmiten Hemmon kanssa kahdestaan, joten suurin osa blogin jutuista on pariskuntamatkoiltamme.

Vuoden 2022 syksyllä pääsin kartuttamaan maasaldoa peräti neljällä uudella maalla lyhyessä ajassa, kun kävimme Karibian-risteilyllä. Vuoden 2023 helmikuussa puolestaan teimme Espanjasta lautalla päiväretken Marokon Tangeriin. Tämä reissu nosti käytyjen maiden saldoni 60:een. Saa nähdä, mikä on seuraava uusi maa, jonne pääsemme!

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa: