Kartta

Tykkään laskea ja tilastoida kaikenlaisia asioita, joten totta kai olen myös tsekannut, monessako maassa olen vieraillut. Ennen maailmanympärimatkaa 2014–2015 olin matkustellut enimmäkseen Euroopassa ja tehnyt muutaman turrematkan Meksikoon, Brasiliaan ja Thaimaahan. Reissulta pallon ympäri tuli reilusti lisää väriä karttaan, ja myös sen jälkeen maita on kertynyt tasaiseen tahtiin.

Ennen maailmanympärimatkaa olin käynyt 27 maassa (YK:n jäsenmaiden listaan verraten; 28 kpl TCC-alueiden listausta käyttäen ja 27 kpl Globalis-listausta käyttäen):

Kartta ennen matkaa maailman ympäri

Maailmanympärimatkalta listalleni kertyi 13 maata lisää, mutta sittemmin kokonaismäärä on edelleen kasvanut. Tällä hetkellä käytyjä maita on kertynyt 52 (57 kpl TCC-listauksessa, 54 kpl Globalis-listauksessa):

Käydyt maat 18.2.2018

Vielä on paljon maailmaa nähtävänä, joten matka jatkuu! Vuonna 2017 sain uusia maita Balkan-kierrokselta ja lisäksi syksyinen matka Maltalle toi yhden maan lisää. Olisin halunnut käydä myös Vatikaanissa, mutta sitä en ehtinyt toteuttaa. Vuoden 2018 alussa uusi tuttavuus oli Malesia ja kesällä pääsin vihdoin myös Vatikaaniin. Luultavasti vuoden 2018 uudet maat olivat tässä. Mitähän on luvassa vuodelle 2019?