Kartta

Tykkään laskea ja tilastoida kaikenlaisia asioita, joten totta kai olen myös tsekannut, monessako maassa olen vieraillut. En ajattele olevani maabongari, mutta uudet kokemukset kiinnostavat. Jos on tilaisuus käydä uudessa maassa, hyvin todennäköisesti käytän sen. Tällä hetkellä käytyjä maita on kertynyt 54, jos laskelma tehdään YK:n jäsenvaltioiden perusteella (59 TCC-alueiden listausta käyttäen ja 55 Globalis-listausta käyttäen).

Kartta tähän mennessä käydyistä maista
Tähän mennessä käytyjä maita on kertynyt 54.

Mistä kaikki alkoi?

Olin ensimmäistä kertaa lentokoneessa vasta teini-ikäisenä. Ennen lentokoneeseen astumistani olin kuitenkin käynyt jo parissakymmenessä maassa. Miten? Autolla tietenkin! Vanhempani tykkäävät automatkailla, joten olin jo ihan nassikkana kiertelemässä pitkin Eurooppaa auton takapenkillä. Majoituimme koko perhe teltassa, ja olen jatkanut telttamatkailua myös aikuisella iällä. Hemmon kanssa majoitumme kesäisillä Euroopan-automatkoilla usein nimenomaan teltassa leirintäalueilla.

Matkustan mielelläni autolla tai junalla, sillä maisemien vaihtuminen silmien edessä antaa paljon kattavamman kuvan paikoista kuin tupsahtaminen suoraan lentokoneesta täysin toisenlaiseen maisemaan. Aina aika ei kuitenkaan riitä maata pitkin matkailuun, ja silloin on lennettävä.

Lue myös:
Tarinani matkailijana
Telttailu – ehdoton ei vai OK vaihtoehto?

Matka maailman ympäri

Hemmon kanssa olemme erinomainen matkatiimi, sillä mieltymyksemme ja vaatimustasomme esimerkiksi majoituksen ja ravintoloiden suhteen natsaavat loistavasti yhteen. Tämä tuli todistettua viimeistään vuosina 2014–2015, kun toteutimme unelmamme ja teimme kahdeksan kuukauden mittaisen maailmanympärimatkan. Matkalla vierailimme 13 maassa. Ennen maailmanympärimatkaa olin käynyt 27 maassa, joten reissulta ropisi mukavasti uusia maita.

Maailmanympärimatkan myötä aloitin myös tämän blogin. Blogin nimi Unelmatrippi juontaa siis juurensa nimenomaan tuosta unelmien reissusta. Olen kuitenkin ollut matkabloggaaja jo vuodesta 2011 saakka. Aiemman blogini nimi oli Parasta elämässä, ja vanha blogini on edelleen luettavissa netissä.

Lue myös:
Matka maailman ympäri
Unelmatripin alku

Matka jatkuu!

Vielä on paljon maailmaa nähtävänä, joten matka jatkuu! Automatkailu ja muut kiertomatkat ovat tämän blogin keskiössä jatkossakin.

Vuonna 2018 alussa uusi maatuttavuus oli Malesia, jossa kävimme Hemmon kanssa Singaporen ja Malesian omatoimisen kiertomatkamme yhteydessä. Kesällä 2018 pääsin vihdoin myös Vatikaaniin.

Vuonna 2019 suunnitelmissa vierailimme kesän automatkan yhteydessä Andorrassa. Loppuvuodesta teimme kauan odotetun matkan Myanmariin. Muita uusia maita ei vuodelta 2019 kertynyt.

Vuodelle 2020 tiedossa on tällä hetkellä uutena maana Bulgaria, mutta olisi mukavaa mahduttaa vuoteen muutama muukin uusi maa. Saa nähdä, miten käy!