Kesäisiä vinkkejä Saksan Oberstdorfiin

Artikkelikuva Oberstdorf

Oberstdorf on tunnettu talviurheilukeskuksena ja Keski-Euroopan mäkiviikkojen tapahtumapaikkana, mutta viehättävä seutu on oiva lomakohde myös kesäisin. Oberstdorf sopii loistavasti patikointiin, baijerilaiseen elämänmenoon tutustumiseen sekä jylhien Allgäun Alppien vuoristomaisemien ja idyllisten laaksojen ihailuun. Poimi kesäiset matkavinkit Oberstdorfiin!

Oberstdorfin upeat maisemat ja idylliset kylät

Oberstdorfin seudun kovin vetonaula on kaunis luonto. Allgäun Alppeja pidetään Saksan lajirikkaimpana vuoristona, ja alue on ollut luonnonsuojelualuetta vuodesta 1992 saakka. Kyseessä on yksi Saksan suurimmista luonnonsuojelualueista. Allgäun Alpit tunnetaan upean vaihtelevista maisemista, ja Oberstdorfin seutu tarjoaakin matkalaiselle idyllisiä laakso- ja vuoristomaisemia ja ihanaa luonnonrauhaa.

Oberstdorf sijaitsee Baijerissa ja se on Saksan eteläisin kunta. Upean luonnon lisäksi seudulta löytyy söpöjä kyliä. Oberstdorfin pikkukaupungin (noin 10 000 asukasta) lisäksi viehättäviä kyliä alueella ovat Rubi, Reichenbach, Schöllang ja Tiefenbach. Kylien ja nähtävyyksien välillä voi liikkua helpoiten joko autolla tai paikallisbusseilla. Julkisesta liikenteestä löytyy hyvin tietoa Oberstdorfin matkailutoimiston sivuilta.

Niittymaisema, taustalla Oberstdorf

Seudun maalaismaisuudesta kertoo ehkä hyvin se, että Oberstdorfissa voi keskustassa kävellessä törmätä karjaan ja muihin kotieläimiin. Me olimme kylässä hengaillessamme äimänä, kun valtava lauma lampaita ohjattiin yhtäkkiä kylän läpi. Miten söpöä!

Vaikka Oberstdorf on melko maalaismaista seutua, alueella on hyvät palvelut ja viihtyisiä ravintoloita löytyy joka lähtöön. Niissä voi maistella esimerkiksi vuoristojuustoa ja muita paikallisia herkkuja. Perinteikäs ruoka- ja olutkulttuuri yhdistyvät oivasti esimerkiksi Oberstdorfer Dampfbierbrauerei -panimossa Oberstdorfin keskustassa. Taiteesta kiinnostuneille Oberstdorfista löytyy esimerkiksi Villa Jauss, ja historian ystävää saattaa puolestaan houkutella Oberstdorfin kotiseutumuseo.

Perinteisen näköinen talo Oberstdorfin keskustassa
Hapankaalia ja makkaraa

Nouse Oberstdorfin ylle Nebelhornin huipulle

Oberstdorf on kiitollinen lomakohde luonnossa liikkumisesta pitäville, sillä kaupungin liepeillä on 200 kilometrin verran eri tasoisia patikointireittejä. Valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun leppoisista kävelyreiteistä vaativiin via ferrata -reitteihin. Seudun patikointireiteistä löytyy hyvin tietoa englanniksi Oberstdorfin matkailutoimiston sivuilta.

Upeisiin vuoristomaisemiin voi kuitenkin helposti tutustua myös ilman patikointia esimerkiksi nousemalla hisseillä 2224 metrin korkeuteen Nebelhornin huipulle. Hiljaiset ja tasaisesti kulkevat gondolihissit kuljettavat matkalaisia Nebelhornille suoraan Oberstdorfin kylästä. Ylös asti päästäkseen täytyy kulkea hisseillä kolme eri pätkää, ja matkaan kuluu noin vartti. Matka on elämys itsessään.

Alkumatkasta hissistä näkee hienosti Oberstdorfin hyppyrimäet. Ylhäällä ympärillä avautuu leuat loksauttava näkymä, joka sisältää noin 400 vuorenhuippua. Maisemista voi nauttia kävelemällä huipulla olevan pienen panoraamareitin tai istuskellen kahvilan suurella terassilla.

Lue vuoren huiputtamisesta tarkemmin postauksesta Nebelhornin huipulla Oberstdorfissa.

Oberstdorfin hyppyrimäet
Hissi nousemassa Nebelhornille
Bretzel ja kaksi vehnäolutta terassilla

Patikoi Keski-Euroopan syvimmässä rotkossa Breitachklammissa

Oberstdorfissa sijaitsee Keski-Euroopan syvin kalliorotko Breitachklamm. Patikoijat voivat valita rotkossa ja sen liepeillä kulkevista reiteistä mieleisensä. Varsinaisen rotkon läpi kulkeva patikointireitti on vaihtelevuudessaan todellinen elämys, joten jos kantti kestää korkeita paikkoja eivätkä korkeuserot ole koivillekaan ongelma, reitti kannattaa ehdottomasti käydä kävelemässä.

Rotkon läpi kulkeva patikointireitti alkaa seesteisillä metsämaisemilla, mutta muuttuu matkan edetessä hetki hetkeltä dramaattisemmaksi edetessään syvemmälle rotkoon ja noustessaan korkealle kallioseinämien kylkeen. Ympärillä kohoavat kallioseinämät ovat ajoittain noin sata metriä korkeat ja kapeassa rotkossa on monin paikoin hämärää. Pohjalla virtaa turkoosia vettä. Huikea paikka!

Lue rotkoreitistä tarkemmin postauksesta Breitachklamm – patikointia syvässä rotkossa Baijerissa.

Jenni kävelemässä Breitachklammin rotkossa
Breitachklammin kivistä rotkoa
Näkymä sillalta alas Breitachklammin rotkoon

Tee retki Starzlachklammin rotkolle ja Hinangerin vesiputoukselle

Toinen kiinnostava rotkoreitti seudulla on Starzlachklamm, joka sijaitsee Sonthofenin kylässä noin viidentoista kilometrin päässä Oberstdorfista. Starzlachklammin rotkoreitti on Breitachklammiin verrattuna kapeampi ja vaikeakulkuisempi. Normaalikuntoiselle ihmiselle reitti ei kuitenkaan tuota mitään vaikeuksia.

Starzlachklammin reitti on rotkon reunaa myöten kulkeva kallioinen ja kapea suikale, joka on monin paikoin hyvin epätasainen ja ahdaskin. Askeleiden kanssa täytyy olla tarkkana, mutta pelottavaksi en reittiä sanoisi. Hieno elämys!

Starzlachklammin rotkoa
Starzlachklammin rotkoreittiä
Starzlachklammin rotkoa

Samalla suunnalla Starzlachklammin kanssa sijaitsee myös pieni Hinangerin vesiputous, joka on niin ikään kiva vierailukohde, vaikka se ei mikään massiivinen putous olekaan. Vesiputous soveltuu etenkin niille, joille rotkoreitit tuntuvat turhan hurjilta, mutta luonnossa liikkuminen kuitenkin kiinnostaa. Putoukselle kulkee autotieltä leppoisa kävelyreitti solisevan puron vartta.

Lue rotkoreitistä ja vesiputouksesta tarkemmin postauksesta Patikointia Baijerissa: Starzlachklamm ja Hinanger-vesiputous.

Hinangerin putous

Onko Oberstdorf tai Baijeri muilta osin sinulle tuttua seutua?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Kesäisiä vinkkejä Saksan Oberstdorfiin”

  1. Oberstdorf kuulostaa todella mukavalta kohteelta. Siellä ei ole vielä käyty, mutta Baijerissa muuten kyllä ollaan oltu ja seutu miellyttää. Yhdistettynä noihin maisemiin, niin olen varma, että viihtyisimme hyvin. Dinaariset Alpit on kuitenkin seuraava kohteemme, mutta eiköhän noillakin seuduilla tule käytyä piakkoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *