Málagan Alcazaba – esimakua Alhambrasta

Artikkelikuva - Alcazaba-linnoitus, Málaga, Espanja

Málagassa sijaitseva Alcazaban linnoitus on helppo ja edullinen ohjelmanumero, jossa vierailu tuo miellyttävän tauon kaupungin vilinästä. Linnoitus on keskustassa, joten sinne meneminen ei vaadi erityistä vaivannäköä, ja liput maksavat vain muutaman euron. Alcazabassa vierailu kannattaa ihan jo maisemien takia, mutta hienot näkymät eivät todellakaan ole ainoa syy katsastaa tämä 1050–1060-luvuilla rakennettu maurilinnoitus. 

Alcazabassa saa hankittua pientä esimakua Alhambran upeasta linnoituksesta, joka sijaitsee Málagasta noin 120 kilometrin päässä Granadassa. En tietenkään tarkoita, että linnoitukset olisivat suoraan verrannollisia – Alhambrahan on vailla vertaansa, sillä sitä pidetään yhtenä islamilaisen arkkitehtuurin suurimmista saavutuksista – mutta tyylisuunnissa on kuitenkin yhtäläisyyksiä, eikä myöskään Alcazaba ole missään nimessä ruma. Aika moni Málagan-kävijä käy myös Granadassa, koska se ei ole kovin kaukana.

Alcazaban teatro romano
Appelsiinipuita Alcazaban kävelyväylän vierustalla
Puukoristeinen ovi Alcazaban linnoituksella
Alcazaban linnoituksen kulmaa ja kaupunkia
Alcazaban linnoituksen kivettyä kävelyväylää
Arco del Cristo -kyltti
Suihkulähde Alcazaban linnoituksella

Alcazaban koristeellisten kaariovien, jykevien seinien, rauhoittavien vesielementtien ja talvellakin vihreiden istutusten seassa kierrellessä voi tuntea historian läsnäolon. Alcazaba on kolmisensataa vuotta Alhambraa iäkkäämpi. Appesiinipuut tuoksuvat ja mukulaiset kivet tuntuvat kengänpohjien läpi linnoitusta tutkiessa. Torneista ja terasseilta aukeaa komeita maisemia satamaan ja kaupunkiin.

Alcazaban linnoituksen kulma ja alhaalla näkyvä kaupunki
Vesiallas Alcazaban linnoituksella
Málagan rakennuksia Alcazabalta käsin
Appelsiini Alcazaban linnoituksen kaiteella
Alcazaban linnoituksen kulmaa ja kaukana siintävä meri

Alcazaba on toinen Málagan kahdesta maurilinnoituksesta: toinen on nimeltään Gibralfaro. Alcazabaan ja Gibralfaroon voi hankkia myös yhteislipun, joka ei sekään kustanna kuin 3,50 euroa (helmikuu 2017). Valitettavasti Alcazabasta ei ole suoraa kävelyreittiä ylempänä mäellä sijaitsevaan Gibralfaroon, vaikka se tuntuisi kovin kätevältä ratkaisulta.

Itse linnoituksen ohella Alcazabassa voi tutustua paikalta löytyneeseen roomalaisten ja maurien valmistamaan keramiikkaan, esineisiin ja patsaisiin. Arkeologinen museo on kuitenkin pieni, joten se sopii myös niille, jotka eivät jaksa kierrellä loppumattomien ruukkuhyllyjen täyttämillä museokäytävillä. Linnoituksessa on mukava viipyillä, mutta kokonaisuutena Alcazaba on kompakti vierailukohde, jolle ei tarvitse uhrata kokonaista tai edes puolikasta päivää, jos ei halua.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Málagan Alcazaba – esimakua Alhambrasta”

  1. Tälläiset kohteet, jotka sijaitsee kaupungissa on kyllä käteviä. Ihan mukavan oloinen paikka ja kivat maisemat. Täytyy pitää mielessä, jos joskus Malagaan tulee lähdettyä. Enemmän sait minut kuitenkin nyt kiinnostumaan Alhambrasta. 😀

    1. Haha, no, Alhambrasta sietääkin innostua – se on aivan upea! Mutta jos Málagan nähtävyyksiä miettii, niin Alcazaba on ehdottomasti käymisen arvoinen. (Ja nimenomaan siinä järjestyksessä, että Alcazaba ennen Alhambraa, jos aikoo molempiin.)

  2. Onpas kivan näkönen paikka, ja myös sinne pääsy kuulostaa todella helpolta! Historian havina välittyy kyllä kuvien kautta hyvin. Ja mitä ihania hedelmäpuitakin tuolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *