Kierros Málagan katedraalin katolla

Artikkelikuva - näkymä Málagan katedraalin katolta Gibralfarolle ja Alcazaballe

Miksi pysyä maan tasalla, jos voi mennä myös kattojen ylle? Yksi Málagan erinomaisista näköalapaikoista on Málagan katedraalin katolla. Katolle pääsee kävelemään ostamalla pääsylipun erilliselle kattokierrokselle. Kävimme katsomassa, millainen on kävelykierros Málagan kattojen yllä.

Málagan katedraalilla on järkälemäinen virallinen nimi: Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación de Málaga. Massiivinen on myös itse katedraali, joka sijaitsee Málagan historiallisessa keskustassa. Tornit näkyvät kauas, ja jykevän kivirakennuksen vieressä kävellessä tuntee itsensä pieneksi.

Suunnistamme pääovelle, ja matkalla ihailemme jälleen kerran katedraalin yhdellä sivulla olevaa viehättävää pientä puutarhaa, jossa on Andalusialle tyypillisiä vesiaiheita ja kauniita istutuksia. Málagan katedraali on rakennettu paikalla sijainneen moskeijan paikalle. Rakentaminen aloitettiin sen jälkeen, kun Kastilian joukot vuonna 1487 valloittivat Málagan maureilta. Nykyään moskeijasta on jäljellä vain muutamia yksityiskohtia.

Näkymä historialliseen keskustaan Malagan katedraalin katolta

Suuntaamme katedraalille majapaikastamme läheisestä Sohon kaupunginosasta aamupäivällä kymmenen jälkeen. Katedraali on vasta auennut yleisölle, joten lipunmyynnissä ei ole vielä jonoa. Tiedän kuitenkin, että jono on todennäköisesti pian muodostumassa, sillä muutamaa päivää aiemmin iltapäivällä olen kävellyt katedraalin liepeillä ja hämmästellyt pitkälle kulman taakse ulottuvaa jonoa. Silloin päättelin, että täällä toimii sama taktiikka kuin yleensä kaikissa turistikohteissa: vierailulle on suunnattava hyvissä ajoin, jos ei halua jonottaa.

Maisemien ihailua Málagan katedraalin katolta

Málagan katedraaliin on saatavilla pääsylippu joko pelkästään sisätiloihin, pelkästään katolle, tai molempiin. Me ostamme tiskiltä liput, joilla pääsemme sekä katedraalin sisätiloihin että kattokierrokselle (12 euroa per henki, hinta syyskuulta 2023). Emme ole tarkistaneet kattokierrosten aikoja etukäteen, joten tiskillä meille selviää, että seuraava kierros on alkamassa ihan pian. Niinpä emme aikomuksistamme huolimatta kierrä ensin katedraalin sisätiloja vaan suuntaamme suoraan katolle.

Katolle noustaan katedraalin pohjoispuolella olevan tornin vierestä kierreportaita pitkin. Rappusia on kaikkiaan noin parisataa. Katto on noin 50 metrin korkeudessa ja sieltä on hyvät näkymät joka suuntaan: Málagan historialliseen keskustaan, ympäröiville kukkuloille, Gibralfaron ja Alcazaban linnoituksille sekä merelle.

Ihmisiä Malagan katedraalin katolla
Näkymä meren suuntaan Malagan katedraalin katolta
Jenni ja Hemmo Malagan katedraalin katolla, kuvaaja Tommi Vanha
Näkymä alas keskustaan

Toisin kuin Sevillan katedraalin kattokierroksella, Málagassa opas vain kuljettaa ryhmää eteenpäin katolla. Hän ei siis selosta mitään vaan toimii vain ovien ja porttien avaajana ja ryhmän kaitsijana. Vaikka oppaiden jakamat tiedonmuruset ovat aina kiva lisä, vierailu on oikein hyvä näinkin – jääpähän aikaa katsella rauhassa maisemia ja ottaa valokuvia, kun ei tarvitse keskittyä selostukseen. Ihailemme kaupunkinäkymiä sekä Gibralfaron linnoitusta ja ihmettelemme katon hauskannäköistä muotoa.

Kattokierroksen jälkeen laskeudumme alas katedraaliin. Se on hämärä, mahtipohtinen ja koristeellinen – hyvin samanlainen kuin muutkin katedraalit Espanjassa yleensä ovat. Komea paikka! Olen kuitenkin tyytyväinen, että emme jättäneet vierailua vain sisätiloihin. Lippu katolle maksoi vain neljä euroa enemmän kuin lippu pelkkiin sisätiloihin olisi maksanut.

Katedraalin kattoa, pylväitä ja koristeellisia ikkunoita

Kierroksen jälkeen istahdamme vielä hetkeksi katedraalin vieressä sijaitsevan El Jardín -ravintolan terassille kahville ja herkullisille pistaasijäätelöille. Niitä nautiskellessa on mukava ihailla vielä hetki katedraalia ja sen edustalla olevaa pientä puutarhaa ennen kuin jatkamme tutustumaan muihin Málagan nähtävyyksiin.

Vierailimme Málagan katedraalissa maaliskuussa 2023, kun vietimme talvea Espanjassa.


Lue myös nämä jutut Espanjasta ja Andalusiasta:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Kierros Málagan katedraalin katolla”

  1. Minulla ei näistä kattokierroksista ole kokemusta, vaikka tiedään näitä useammassa paikassa järjestettävän. Mielestäni ne kuulostavat myös kiinnostavilta ja täytyy pitää jatkossa mielessä. Ja olisin tuostakin pitänyt, vaikka opastus ei ehkä täysiä pisteitä saakaan.

    1. Me olemme käyneet tällaisilla kierroksilla vasta nyt viime aikoina. Aiemmin ei jostain syystä ole tullut mieleen tai emme ole näitä huomanneet. Kierros Málagan katedraalin katolla oli kiva ja myös edullinen verrattuna joihinkin muihin vastaaviin, joten mielestäni ehdottomasti kannatti käydä. Hienot näkymät ja erikoinen paikka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *