Maailman ympäri muissa blogeissa

Artikkelikuva - Kartta

Etsitkö tavallisten reissaajien kokemuksia matkustamisesta maailman ympäri? Tämä listaus on avuksi! Tutustu blogeihin, joissa on tehty maailmanympärimatka eri reittejä ja erilaisessa aikataulussa, erilaisilla budjeteilla.

Unelmatrippi-blogi syntyi aikanaan maailmanympärimatkan matkapäiväkirjaksi. Menolippu shortsivyöhykkeelle oli elämäni hienoin päätös, jota en ole katunut sekuntiakaan. Kiinnostus pitkiin, maailman ympäri kiertäviin matkareitteihin ja kokemuksiin noilta matkoilta ei oman maailmanympärimatkani jälkeen ole hävinnyt mihinkään. Seuraan mielenkiinnolla muiden maailman ympäri matkustavien reissaajien edesottamuksia ja haaveilen itsekin uudesta irtiotosta.

Omaa kahdeksan kuukauden matkaa suunnitellessa Google lauloi kuukausia, kun etsimme puolisoni kanssa muiden reissaajien kokemuksia eri kohteista ja vinkkejä kaikesta mahdollisesta omaa matkaamme ajatellen. Muiden vastaavaa reissua suunnittelevien tai sellaisesta haaveilevien iloksi kokosin linkkikokoelman suomalaisista maailmanympärimatkaa käsittelevistä blogeista. Unelmatripin maailmanympärimatkaa koskeviin juttuihin pääset käsiksi blogin yläpalkin valikosta kohdasta maailman ympäri.

Haluatko oman blogisi listalle? Tai tiedätkö jonkun blogin, jossa käsitellään maailmanympärimatkaa, mutta se puuttuu listaltani? Laita viestiä somessa tai pistä meiliä: jenni (at) unelmatrippi.fi. Päivitän listaa säännöllisesti.

Kokemuksia maailmanympärimatkalta blogeissa

Olen listannut alle blogeja aikajärjestyksessä tuoreimmista kokemuksista vanhimpiin. Kannattaa muistaa, että monet vanhemmatkin maailmanympärimatkoja koskevat jutut pätevät hyvin myös tänä päivänä. Mekin hyödyimme omalla reissullamme myös vuosia vanhoista postauksista. Esimerkiksi kulttuuriset asiat eivät muutu kovinkaan nopeasti. Myös moni nähtävyysvinkki pitää kutinsa, vaikka alkuperäisestä postauksesta olisi vierähtänyt useampi vuosi. Ja pitkän reissun fiilistely – sen terä ei tylsy, vaikka aikaa kuluisi!

Joissain yhteyksissä julkaisuajankohdalla on totta kai enemmän merkitystä ja tuoreet kokemukset ovat todella tärkeitä. Esimerkiksi hinnat vaihtuvat jatkuvasti ja uusia julkisen liikenteen reittejä, majapaikkoja ja ravintoloita avataan ja suljetaan tämän tästä. Myös maiden poliittinen tilanne voi muuttua nopeasti.

Olen yrittänyt laittaa linkit niin, että ne menisivät suoraan maailmanympärimatkaa käsitteleviin postauksiin, mutta kaikkien blogien kohdalla se ei täysin onnistunut. Pienellä kahlailulla niistäkin blogeista kuitenkin löytyy tietoa. Sattuneesta syystä vuosina 2020-2021 maailman ympäri matkustamiseen liittyviä tuoreita juttuja ei ole blogosfäärissä näkynyt, mutta sen jälkeen tilanne on vähän piristynyt.

2023

Matkalla kaikkialle

2022

Muuttolintu

Stilettikorkokanta

2018

Kerran poistuin kotoa

Project Forever

2017

Adalmina’s Adventures

Mikael Ahonen

Palmuasema

Please Be Seated for Takeoff

Runway – kiitoradalla

2015

Seven Seas

Unelmatrippi

2014

Ja maailma on sun

Meriharakka

2013

Cocoa etsimässä

Suunnaton matka

Päivitetty 28.11.2023

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa: