Kuukausi reissua takana

Artikkelikuva - Mutianyu, Kiinan muuri

Ensimmäinen kuukausi maailmanympärimatkasta tuli täyteen viikko sitten. Otetaan näin ollen tähän väliin katsaus kuluneeseen unelmatrippikuukauteen ja palaillaan seuraavissa postauksissa ajassa taaksepäin Etelä-Koreaan ja Kiinaan. Mitä jäi käteen ensimmäiseltä kuukaudelta?

Japanista löytyy kaikkea paitsi sotkua

Pääsin ensimmäistä kertaa Japaniin. Tuomio: teknisesti edistynyt maa, jossa kaikki toimii, kaikkea on saatavilla, ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä ja joka paikassa on äärimmäisen siistiä. Paljon hienoja nähtävyyksiä! Ruoka oli vastoin odotuksia melko mautonta, mutta muuten Japanista on vaikea keksiä mitään huonoa sanottavaa. (Hemmo yhtyy tuomioon, vaikka hänelle tämä ei ollutkaan ensimmäinen kerta Japanissa.) Ainakin Tokioon olisi mahtavaa jonain päivänä palata ostoslistan kanssa.

20140915_173539-m

Etelä-Korean herkut vievät kielen mennessään

Etelä-Korea oli meille molemmille kokonaan uusi matkakohde. Etukäteen meillä ei juuri ollut mielikuvia maasta, mitä nyt olimme suurella innolla lukeneet kiinnostavaa Jalalla Koreasti -blogia ja saaneet sen kautta jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä ehkä oli odotettavissa. Otimme Korean mukaan matkakohteiden listalle, koska kumpikaan meistä ei ollut käynyt siellä aiemmin ja se osui mukavasti reitin varrelle.

Tuomio: Etelä-Korea on aivan mahtava maa! Kerrassaan herkullista ruokaa (josta ei muuten makua ja mausteita puutu!), hienoa luontoa, kaikki toimii ja kaikkea löytyy. Kallistakaan ei ole. Etelä-Koreassa ei ole aivan yhtä siistiä kuin Japanissa (missään ei ole niin siistiä kuin Japanissa!), mutta moni muu asia on melko samankaltaista maiden välillä näin täysin ulkopuolisen silmin tarkasteltuna.

Olisimme viihtyneet Koreassa ja etenkin Busanissa pidempään, mutta olimme tehneet Kiinaan matkajärjestelyt valmiiksi, joten aikataulun muuttaminen olisi ollut hölmöä. Seuraavalla kerralla vedetään sitten kaksin käsin herkullista korealaista grilliruokaa ja muita herkkuja ja käydään tekemässä muutama vaellusretki!

20140920_150100-m

Kiinassa on upeita nähtävyyksiä, mutta saasteet ja sensuuri tökkivät

Sain nähdä Kiinan muurin. Hemmo oli käynyt muurilla kerran aikaisemmin työmatkan yhteydessä, mutta vierailimme nyt Mutianyu-osiolla, joka oli Hemmon mielestä parempi kuin se, jossa hän aikanaan kävi. (Paikan nimestä ei ole Hemmolla enää hajuakaan.) Terrakotta-armeija jäi meiltä väliin kiinalaisten juhlapäivien takia, mutta ei voi mitään.

Kiinassa parasta oli muurin näkeminen, ruoka ja hotellien hintaansa nähden hyvä taso Pekingin-hotellia lukuun ottamatta. Huonoja puolia löytyykin sitten sen verran, että minulla ei ole kiinnostusta lähteä Manner-Kiinaan matkailemaan toista kertaa ainakaan ihan pian. Pahimpana niistä sensuuri, jonka tuloksista pääsin ”nauttimaan” elämäni ensimmäistä kertaa. Arvostan sananvapautta tämän matkan jälkeen vielä aiempaakin enemmän, vaikka entisenä journalismin opiskelijana kyseinen perusoikeus nautti arvoasteikollani jo valmiiksi mitä korkeinta arvostusta.

Palaan Kiinaan liittyviin kokemuksiin tarkemmin muissa postauksissa. Tuomio: hyvä, että tuli käytyä, mutta huomattavasti parempiakin lomamatkakohteita löytyy.

20140928_101353-m

Entä mitä muuta ensimmäiseen reissukuukauteen kuului? Tässä muutamia lukuja ensimmäiseltä kuukaudelta:

  • 2 sairastettua flunssaa
  • 2 lentomatkaa (joista toisessa 2 välilaskua)
  • 1 laivamatka
  • 2 kaupungin vaihtoa bussilla
  • 4 kaupungin vaihtoa junalla
  • 7 hotellihuoneessa tapettua torakkaa
  • päiväbudjetti keskimäärin 56,15 euroa/lätty (sisältää kaikki kulut, kuten syömisen, hankinnat, majoitukset ja liikkumiset, mutta ei maiden välisiä siirtymisiä)

Olemme tottuneet rinkan raahaamiseen, ja tavaroiden kasaaminen lähtökuntoon kestää enää vain hetken. Tavaroiden järjestys rinkoissa on jokseenkin vakiintunut, joten kaikki löytyy paljon helpommin kuin alkumatkasta. Kunnon rusketusta edes Hemmo ei ole vielä saanut kehitettyä, mutta hieman väriä on tarttunut tässä vaiheessa jopa minun kalmankalpeaan hipiääni. Ensimmäisen kuukauden jälkeen matkamme on vaiheessa, jossa normaalilla lomamatkalla viimeistään olisi palattava takaisin kotimaahan työn ääreen vuosilomapäivien loputtua. Hah, tälläpä kertaa ei tarvitse! Unelmatrippi jatkuu ja jatkuu!

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös muut maailmanympärimatkan kuukausikatsaukset:
Toinen kuukausi reissua takana
Kolmas kuukausi reissua takana
Neljäs kuukausi reissua takana
Viides kuukausi reissua takana
Puoli vuotta reissua takana
Seitsemäs kuukausi reissua takana
Kahdeksas eli viimeinen kuukausi reissua takana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *