Seitsemäs kuukausi reissua takana

Artikkelikuva - Merimaisema Casapueblosta, Punta del Este, Uruguay

Vähiin käyvät ennen kuin loppuvat, reissupäivät nimittäin. Blogin reissujutut laahaavat tätä kirjoittaessani yli kuukauden jäljessä todellisuudesta, mutta ei anneta sen häiritä. Tarinaa seitsemännen kuukauden reissukohteista eli Panamasta, Uruguaysta ja Argentiinasta on tulossa tuutista ulos piakkoin! Sitä ennen on vuorossa tämä perinteinen kuukausikatsaus.

Kuun alussa olimme juuri matkanneet Costa Ricasta Panamaan. Panamassa vietimme aikaa Bocas del Toron lomakohteessa ja Panama Cityssä. Vierailimme Panaman kanavalla. Siellä en meinannut millään uskoa, että niin kapoisen näköisestä kanavasta voisi mahtua läpi suuri rahtialus – kunnes suuri rahtialus lipui paikalle ja todisti luuloni vääräksi.

Pilvenpiirtäjiä Panama Cityssä
Pilvenpiirtäjiä Panama Cityssä

Panamasta lensimme viikon jälkeen Uruguayn pääkaupunkiin Montevideoon. Vanhakaupunki kumisi tyhjyyttään. Meille tulivat heti mieleen Helsingin sunnuntaisin tyhjät kadut, joskin Montevideo on ulkoasultaan aika erilainen kuin Helsinki. Teimme Uruguayssa päiväretken suosittuun lomakaupunkiin Punta del Esteen ja vierailimme taiteilija Carlos Páez Vilarón suunnittelemassa upeassa Casapueblossa. Matkalla Punta del Esteen totesimme, että Etelä-Amerikassakin voi näköjään olla maa, jossa noudatetaan nopeusrajoituksia ja ruuhkia ei ole.

Montevideo, Uruguay
Katunäkymää Montevideossa, Uruguayssa

Casapueblo, Punta del Este, Uruguay
Casapueblo, Punta del Este, Uruguay

Olimme välittömästi myytyjä argentiinalaisille pihveille – parempia ei varmasti maan päältä löydy! Olimme Buenos Airesissa ensin kolme yötä ja myöhemmin vielä kaksi viikkoa. Välissä teimme matkan Iguassun putouksille Argentiinan ja Brasilian rajalle. Vierailimme myös Brasilian puolella noita maailman kolmanneksi suurimpia putouksia ihailemassa. Huimat 275 vesiputousta käsittävä kokonaisuus oli mykistävä (ja märkä) kokemus.

Iguassun putoukset olivat tätä unelmatrippiämme suunnitellessamme kohdelistalla aivan ensimmäisten joukossa, joten sitäkin hienompaa oli vihdoin päästä putouksille ja kokea niiden valtava voima omin silmin. Mieletön paikka, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi!

Iguassun putoukset, Argentiina
Iguassun putoukset, Brasilia

Iguassun putoukset, Brasilia
Iguassun putoukset, Brasilia

Buenos Airesissa meidän oli jonkin suunnitelman mukaan tarkoitus viettää vain noin viikko, mutta sinne päästyämme halusimme ottaa rennosti ja pysyä kaupungissa pidempään. Niinpä päädyimme kuljeskelemaan Buenos Airesin kaduilla yhteensä yli kaksi viikkoa. Notkuimme kahviloissa ihanien croissantien ja empanadojen äärellä, kävimme taidemuseossa, tulimme pihviravintolan kanta-asiakkaiksi (kortti löytyy!), ihmettelimme keskustaan kerääntyneitä väkijoukkoja, etsimme Eva Perónin haudan ja ihastelimme päivästä toiseen kaupungin koristeellisia rakennuksia. Urakoimme myös kasaan loppureissun matkajärjestelyjä, mietimme jo vähän tulevia työkuvioita ja näimme kävelyllä puukkojen vilahtavan toisella puolen katua.

Recoleta, Buenos Aires, Argentiina
Recoleta, Buenos Aires, Argentiina

Caminito, Buenos Aires, Argentiina
Caminito, Buenos Aires, Argentiina

Buenos Aires, Argentiina
Buenos Airesin katunäkymää

Entä mitä muuta seitsemänteen reissukuukauteen kuului? Tässä joitakin lukuja:

 • 1 lentomatka
 • 3 yön yli kestänyttä matkaa bussilla
 • 1 venematka
 • 1 lauttamatka
 • 5 pulloa punaviiniä
 • 1 pala juustokakkua
 • 1 hostellihuoneessa tapettu torakka
 • 2 todella outoa performanssia taidemuseossa
 • päiväbudjetti keskimäärin 55,70 euroa/lätty (sisältää kaikki kulut, majoitukset ja liikkumiset, mutta ei lentoja)

Sellainen oli toiseksi viimeinen reissukuukausi! Tarkempaa tarinaa kaikesta koetusta on luvassa pian.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös muut maailmanympärimatkan kuukausikatsaukset:
Kahdeksas eli viimeinen kuukausi reissua takana
Seitsemäs kuukausi reissua takana
Puoli vuotta reissua takana
Viides kuukausi reissua takana
Neljäs kuukausi reissua takana
Kolmas kuukausi reissua takana
Toinen kuukausi reissua takana
Kuukausi reissua takana

4 vastausta artikkeliin “Seitsemäs kuukausi reissua takana”

 1. Mahtava reissu teillä, odotan innolla jo seuraavia postauksia. Iguassun putoukset näyttävät kyllä hienoilta, sinne on joskus pakko päästä.

 2. Kiitos! Ihanaa, että joku odottaa postauksia! 😀 On tämä matka ollut kyllä aivan huippu. Kävimme juuri pari päivää sitten Machu Picchulla ja se se vasta mahtava keikka olikin! Iguassun putoukset olivat samaten aivan vailla vertaansa, en voi kuin suositella!

 3. Niinpä siinä meilläkin kävi. 🙂 Palasimme Suomeen toukokuun ensimmäisellä viikolla, mutta postauksia riittää maailmanympärimatkalta vielä hyvän matkaa kesäkuulle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *