Kolmas kuukausi reissua takana

Artikkelikuva - Lentokoneessa Australian yllä

Kolmas maailmanympärimatkan matkakuukausi tuli täyteen jokunen päivä takaperin, joten vuorossa on jälleen katsaus kuluneeseen kuukauteen. Jo aikaa sitten ylitettiin se vaihe, että matkamme on kestänyt pidempään kuin yksikään aiemmin tekemämme matka, työmatkat mukaan lukien. Mahtavaa!

Mitä reissun kolmas kuukausi nielaisikaan? No, ainakin se oli tämän reissun ensimmäinen kuukausi, joka sisälsi ainoastaan sellaisia kohteita, jotka olivat kokonaan uusia meille molemmille!

Auringonlasku, Koh Phangan, Thaimaa

Heti kuun alussa siirryimme kosteasta ja kuumasta Kambodzasta lähes yhtä kosteaan ja kuumaan Thaimaahan. Bangkokissa meitä vaivasi vähän matkaväsymys, joten otimme rennosti emmekä tehneet mitään kovin mainittavaa. Päiviin kuului jopa uima-altaalla makoilua, ja lisäksi kaupoissa kiertelyä ja asioiden hoitamista. Mahtuipa mukaan yksi kauneushoitolakäyntikin.

Söpölle Koh Taolle siirtyessämme koimme kammottavan venematkan, mutta perillä nautimme olostamme yksityisessä bungalowissa viidakon äänten keskellä. Koh Phanganilla molempien olotila koki dramaattisen muutoksen, kun podimme hirvittävää vatsatautia monen vuoden reissujen edestä. Onneksi aikaamme Phanganilla mahtui myös mukavaa saareen tutustumista mopon selässä ja upeita auringonlaskuja sekä romantiikkaa rannalla kynttilän valossa nautittujen illallisten muodossa. Rukkasimme myös matkasuunnitelmaamme uuteen uskoon.

Krabi Townissa herkuttelimme pannareilla ihanassa kahvilassa ja tunsimme olevamme jälleen hyvässä vedossa, kun pohdimme netin äärellä matkamme tulevia käänteitä.

Jääkahvi, Koh Phangan, Thaimaa
Tämä resortissa nautittu kahvi saattoi olla vatsataudin alku ja juuri, mutta se ei koskaan selviä varmuudella.

Singaporessa vaikutuimme kaupungin monimuotoisuudesta. Ihanaa, vehreää luontoa yhdistettynä hulppeisiin pilvenpiirtäjiin, ostosparatiiseihin ja upeisiin valoesityksiin. Ihmisiä lähes kaikkialta maailmasta. Helppoa liikkumista toimivilla julkisilla kulkuvälineillä ja herkullista ruokaa edullisesti hawker centereistä. Sanomattakin selvää, että viihdyimme!

Olimme edeltävän kuukauden aikana Vietnamissa, Kambodzassa ja Thaimaassa alkaneet hiljalleen kypsyä siihen, että jouduimme epäilemään (lähes) jatkuvasti kaikkea ja kaikkia, jotta meitä hölmöjä länkkärituristeja ei vedätettäisi – ja silti, kuten asiaan valitettavasti kuuluu, meitä välillä vedätettiin. Aikansa kutakin, eli jossain vaiheessa jatkuva vänkääminen ja huijausyritykset alkavat vain toden teolla kyllästyttää ja silloin on oikea hetki vaihtaa maisemaa. Singaporessa emme kohdanneet vastaavaa kusetuskulttuuria ja se oli yksi syy siihen, että viihdyimme niin hyvin.

Jenni Singaporen keskustassa

Kuun loppupuolella heilahdimme halpojen lentojen saattelemina trooppiseen Darwiniin, Australian Pohjoisterritorion pääkaupunkiin, ja ehdimme vielä marraskuun puolella siirtyä sieltä Cairnsiin Queenslandin osavaltioon. Palataan Australian-kokemuksiin seuraavissa postauksissa.

Wonder Full -valoshow Singaporessa, Marina Bay Sands

Entä mitä muuta kolmanteen reissukuukauteen kuului? Tässä joitakin lukuja:

 • 4 lentomatkaa
 • 1 kaupungin vaihto juna & lautta -yhdistelmälipulla
 • 1 kaupungin vaihto lautalla
 • 1 kaupungin vaihto lautta & bussi -yhdistelmälipulla
 • 1 hotellihuoneessa tapettu torakka
 • 2 sairastettua vatsatautia
 • 1 postipaketin lähetys Suomeen
 • 1 hajonneen puhelimen korjaus
 • 1 hajonneet shortsit
 • kymmeniä juoppoja katukuvassa pitkästä aikaa
 • päiväbudjetti keskimäärin 74,74 euroa/lätty (sisältää kaikki kulut, majoitukset ja liikkumiset sekä auton vuokrauksen Australiassa, mutta ei maiden välisiä siirtymisiä)

Muutamista kielteisistä kokemuksista huolimatta kuukausi jäi reippaasti plussan puolelle. Rapatessa roiskuu. Suomen synkkenevät syyssäät ovat muuttuneet talvisemmiksi, mutta me emme tiedä talvesta mitään täällä auringossa ja lämmössä. Tätä lähdimme hakemaan, ja kyllä kelpaa!

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös muut maailmanympärimatkan kuukausikatsaukset:
Kuukausi reissua takana
Toinen kuukausi reissua takana
Neljäs kuukausi reissua takana
Viides kuukausi reissua takana
Puoli vuotta reissua takana
Seitsemäs kuukausi reissua takana
Kahdeksas eli viimeinen kuukausi reissua takana

6 vastausta artikkeliin “Kolmas kuukausi reissua takana”

 1. Ihana kuva tuosta hotellista! Mekin sitten poikkesimme siellä lyhyesti, mutta emme olleet edes enää illalla maisemissa.
  Blogiin olen vielä kirjoitellut viimeisiä Aasian -matkan juttuja ja sapattivapaan (minulla vaan7 kuukautta) seuraavan osuuden ensimmäisiin hahmotelmiin liittyvää asiaa.
  Oikein mukavaa jatkoa teille sille suunnalle!

  1. Kiitos! Hotelli on kyllä aika vaikuttavan näköinen illalla.

   Täällä Australiassa on muuten ollutkin oikein supermukavaa, etenkin kun olemme päässeet täällä jälleen rakkaan karavaanarimeiningin pariin. 🙂

   Mukavaa sapattivapaan jatkoa myös sinulle!

 2. Terveiset myös täältä Panamasta. On kiva lukea blogiasi täällä toisenlaisessa maailmassa.
  Melkein on sellainen olo, kun tuntisin sinut, kun odottelee, että mitä nyt seuraavaksi….
  Mukavaa joulun aikaa teille sinne -Suomen pimeyteen ei ole täältäkään ikävä !

  1. Hauskaa! Kiva, että viihdyt juttujeni parissa. Minäkin olen käynyt lukemassa teidän kuulumisianne. 🙂 Amerikan kohteet kiinnostavat kovasti ja odotellaan sinne(kin) pääsyä innolla.

   Mukavaa joulun odotusta sinne! Nauttikaa lämmöstä ja valosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *