Kahdeksas eli viimeinen kuukausi reissua takana

Artikkelikuva - New York Empire State Buildingista katsoen

Jos jotain tässä reissatessa on tullut havaittua niin se, että aika kiitää todella nopeasti! Olemme nimittäin palanneet Suomeen viime viikolla, eli elämäni unelmatrippi on tullut siinä mielessä päätökseensä. Mutta blogi ei! Täällä blogin puolella matkakertomuksestamme on jäljellä kokonaan tuo viimeinen eli kahdeksas kuukausi. Tarinoita maailmanympärimatkalta on siis luvassa vielä vino pino. Tähän väliin laitan eetteriin jo perinteeksi muodostuneen maailmanympärimatkan kuukausikatsauksen.

Machu Picchu, kauan odotettu kokemus

Kahdeksannen matkakuun alussa olimme vielä Buenos Airesissa, mutta jo kolmantena päivänä lensimme Limaan, Peruun. Peru oli meille jälleen uusi maa, josta emme oikein tienneet, mitä odottaa. Mielikuvissamme Lima oli jostain syystä melko ankea paikka, mutta todellisuus osoittautui aivan toiseksi. Teimme Limasta käsin taatusti ikuisesti muistoissamme säilyvän matkan Machu Picchuun. Tuo kolmen yön keikka historialliseen inkakaupunkiin oli varmaankin koko maailmanympärimatkamme upein kokemus!

Palasimme Machu Picchusta takaisin Limaan muutamiksi päiviksi, ja tuona aikana muun muassa hyödynsimme kansalaisoikeuttamme eli kävimme äänestämässä Suomen Perun suurlähetystössä.

Kyltti Machu Picchu Montanan huipulla
Maisema Machu Picchussa
Katunäkymä Limassa

Paluu USA:han

Limasta matkamme jatkui halpojen lentojen innostamina Yhdysvaltojen Floridaan Fort Lauderdaleen. Hieman ehkä harmitti jättää Etelä-Amerikka taakse etenkin Perun huippuhyvien kokemusten jälkeen, mutta matkan oli jatkuttava ja lopulta viihdyimme Floridan auringonpaisteessa oikein hyvin.

Floridassa majoituimme Fort Lauderdalessa ja naapurikaupunki Miamissa. Vuokrasimme auton kruisailua varten, kävimme Evergladesin luonnonpuistossa, kiertelimme Miamin art deco -kortteleissa, kävimme rannalla uimassa ja ihailemassa turkoosia vettä ja teimme päiväretken täydellisen söpöön Key Westiin.

Tiellä Miamissa
Talon kulmaus Key Westissä

Floridasta lennähdimme matkamme viimeiseen etappiin, New Yorkiin. Sielläkään kumpikaan meistä ei ollut aiemmin käynyt, joten päätimme laittaa siksi kunnon turrevaihteen päälle. Nähtävää New Yorkissa nimittäin riittää! Katsastimme monia ikonisia nähtävyyksiä, kuten Empire State Buildingin, Rockefeller Centerin näköalatasanteen Top of the Rockin, Brooklyn Bridgen ja Vapaudenpatsaan.

Herkuttelimme dinereissa, kävimme hampurilaisilla, pirtelöillä ja pizzalla, ja vetelimme pariin otteeseen sushia napaan akuuttia Japanin-kaipuuta lääkitsemään. Reissummehan alkoi syksyllä Japanista, ja ilmeisesti matkan päättymisen läheisyys aiheutti etenkin minulle kovan kaipuun takaisin itään. (Tämä tarkoittanee pian uusia matkasuunnitelmia! Ennen niitä yritämme kuitenkin päästä takaisin kiinni arkeen maailmanympärimatkan jälkeen.)

Näköala Empire State Buildingistä
High Line, New York

Kävimme New Yorkin museoissa, teimme rentoja kävelylenkkejä keväisessä Central Parkissa, ihailimme televisiosta ja elokuvista tuttuja nättejä katuja ja kävimme myös shoppailemassa. Tätä jälkimmäistä harrastettiin sekä pakon edessä (New Yorkissa oli sinne saapuessamme todella viileää, vain muutama lämpöaste!) että huvin vuoksi. Mitään suuria hankintoja emme tehneet, mutta jotakin pientä kivaa ja tarpeellista kuitenkin. New York täytti kaikki odotukset, joskin minä taisin ihastua kaupunkiin Hemmoa enemmän.

Entä mitä muuta viimeiseen reissukuukauteen kuului? Tässä joitakin lukuja:

 • 6 lentomatkaa
 • 2 junamatkaa Andeilla
 • 2 pikkubussimatkaa Andeilla
 • 1 vuoren valloitus
 • 1 pala aitoa New York -juustokakkua
 • 2 vierailua Empire State Buildingiin (päivällä ja illalla)
 • 2 majapaikoissa liiskattua torakkaa
 • 1 kulutettu lisähappipullo
 • 4 museovierailua
 • päiväbudjetti keskimäärin 112,70 euroa/lätty (sisältää kaikki kulut, majoitukset ja liikkumiset, mutta ei maiden välisiä lentoja)

Tällaista settiä kuului viimeiseen reissukuukauteemme lyhyesti koottuna. Palaan kaikkiin näihin mahtaviin kohteisiin tarkemmin seuraavissa postauksissa. Tuloillaan on siis esimerkiksi upeita kuvia ja tunnelmia päräyttävästä Machu Picchusta ja majesteettisesta New Yorkista. Älähän jättäydy matkasta!


Lue myös aiemmat kuukausikatsaukset:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

8 vastausta artikkeliin “Kahdeksas eli viimeinen kuukausi reissua takana”

 1. Machu Picchu! Sinne olen halunnut jo pitkään. 🙂 Mutta ehkä kuitenkin eniten odotan kokemuksianne Miamista, koska olen itse menossa sinne kesäkuun lopussa, enkä ole koskaan käynyt. Kaikki vinkit siis mieluusti otan vastaan. 😀

  1. Machu Picchu oli ihan mieletön! Heittämällä upeimpia paikkoja, joissa on koskaan tullut käytyä.

   Kiva, että olet menossa Miamiin! Siellä riittää aurinkoa. Katsotaan, millaisia vinkkejä irtoaa. 🙂

 2. Key West ois kyllä munkin todo-listalla…

  Olikohan muuten Hemmo tänään (tiistaina) Hki-Vantaalla kolmen aikaan? Tulin Soulin lennolta, odottelin bussia ja tunnistin (vai luulin tunnistaneeni??) hänet, kun pyyhälsi ohi, mutta en sentään jutulle ehtinyt. Vai olikohan se joku ihan muu…? 😀

  1. Kyllä vain, Hemmohan se oli! Aika hauska sattuma – maailma (tai Suomi) on pieni! Meillä oli auto vuokralla ja Hemmo oli kentällä palauttamassa sitä. Hän ei tunnistanut sinua.

   Tervetuloa Suomeen!

 3. Musta on aina ihanaa lukea, että joku on tykännyt Perusta, koska jostain syystä juuri Lima tuntuu niin monelle näyttäytyvän ankeana ja harmaana kaupunkina, jota se ei minusta ainakaan missään nimessä ole 🙂

  1. No siis Limahan ON harmaa – sen lempinimihän on Lima the grey – mutta se johtuu mereltä tulevasta sumusta, joka leijailee rannassa kaupungin yllä melkein aina. 🙂 On Limassa rähjäisiäkin/ankeita alueita (missä muka ei ole?), mutta esimerkiksi Miraflores ei todellakaan ole rupuinen. Ihania ravintoloita ja kunnollisia kauppoja. Historiallinen keskusta ei myöskään ole mikään rähjä vaan oikein kaunis. Ja voi vitsit että perulaiset olivat meille ystävällisiä joka paikassa Perussa. Jäi tosi hyvä kuva koko maasta. Kiva, että sinäkin olet tykännyt Perusta!

 4. Kuulostaapa hienolta teidän viimeinen kuukausi (kuten varmasti ne muutkin, mutta olen tainnut seurata niitä lähinnä Instassa). Mä olen käynyt Etelä-Amerikassa vain Brasiliassa ja olis hirveä hinku laajentaa sitä puolta omista reissukokemuksista, mutta jotenkin nää lomat on viime vuosina olleet niin lyhyitä, että on helpompi lentää Jenkkeihin tai Aasiaan tai vaikka Karibialle. Pitäisi olla aikaa ainakin se kaksi viikkoa mielellään. Ja sitten voisikin nähdä samalla muutaman paikan ainakin 🙂

  1. Pitää paikkansa, oli hieno kuukausi ja niin olivat ne kaikki muutkin! 😀 Ai että.

   Niinpä, en minäkään mielelläni ihan vain viikon loman takia lähtisi niin kauas. Tosin ainakaan toistaiseksi en ole lentänyt edes Jenkkeihin viikon takia – jotenkin se vain tuntuu liian pitkältä lennolta perillä vietettävään aikaan nähden. Kaksi viikkoa onkin sitten jo eri asia, ja siinä tosiaan ehtisi nähdäkin paljon enemmän. Joka tapauksessa suosittelen käymään Etelä-Amerikassa muuallakin kuin Brasiliassa. Olisi ollut kiva itsekin kierrellä siellä enemmän, mutta se pitää nyt hoitaa joskus toisella kertaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *