Maailmanympärimatka: rinkkojen sisältö

Artikkelikuva - Ospreyn rinkka

Tämä viimeinen viikko ennen lähtöä matkalle maailman ympäri on ollut järkyttävän kiireinen. Nyt voin ilolla ilmoittaa, että operaatio nimeltä asunnon tyhjennys vuokralaisia varten on vihdoin ja viimein saatettu loppuun ja olemme itse siirtyneet uusien asukkaiden muuttorumban tieltä väliaikaismajoitukseen lähtöpäivää odottelemaan. Tällä hetkellä meillä on meneillään rinkkojen sisällön hienosäätö. Mitä kaikkea pakkaamme mukaan kahdeksan kuukauden maailmanympärimatkalle?

20140830-Unelmatrippi-Rinkkojen-sisalto-194603

Mieti, mitä oikeasti tarvitset

Aika moni on kysynyt, miten osaamme pakata tällaista matkaa varten. Pakkaaminen itsessään onnistuu kyllä. Se, miten järkevästi se onnistuu, on toinen asia.

On vaikea arvioida, mitä tavaroita ja vaatteita tarvitsemme aivan varmasti. Turhien tavaroiden lista selviää lopullisesti vasta kotiinpaluun jälkeen. Ajattelen asiaa nimenomaan näin päin: yritän välttää turhien tavaroiden raahaamista, en ottaa varmuuden vuoksi mukaan vähän kaikenlaista. Rinkan koko rajoittaa tässä kätevästi, sillä on mahdotonta survoa rinkkaan enemmän tavaraa kuin sinne mahtuu.

Emme lähde matkaan ihan kylmiltään, sillä onhan noita matkapäiviä tässä elämässä jo ehtinyt kertyä, ja niiden myötä myös kokemusta pakkaamisesta ja tien päällä tarpeellisista tavaroista. Olen aina ajatellut, että tärkeimmät matkatavarat ovat lopulta luottokortti ja tietysti passi, mutta ihan niin huolettomasti en ole koskaan matkustellut, että en olisi pakannut mitään muuta mukaan. (Tilin saldolla ja luottorajalla saattaa olla tekemistä tämän tosiasian kanssa.)

Kaikkea saa ostettua matkan varrelta. En kuitenkaan halua ostaa reissusta sellaisia asioita, esimerkiksi vaatteita, joita löytyy jo kaapistani. Otan ne mieluummin mukaan kotoa, jos vain tajuan etukäteen tarvitsevani niitä matkalla. Sama pätee elektroniikkaan. Lääkkeet taas kannattaa ottaa mukaan Suomesta ihan vain siksi, ettei joudu tien päällä lääkeväärennösten koekaniiniksi.

Turhien matkahankintojen ja sydämentykytysten välttämiseksi olemme yrittäneet arvioida, mitä kaikkea meidän olisi hyvä ottaa mukaan Suomesta. Varmaan jokainen on joskus tehnyt listan tavaroista, joita tarvitsee esimerkiksi viikon lomamatkalle – sellainen lista toimii aika hyvin myös tällaisen pidemmän reissun ohjenuorana. Mahdollinen lämpötilojen heittely täytyy tietysti huomioida. Me emme tarvitse toppatakkeja, sillä pysyttelemme suhteellisen lämpimällä vyöhykkeellä koko matkan ajan.

Apua pakkaamiseen

Jos pää lyö tyhjää, suuntaa antavia valmiita listauksia löytyy verkosta. Esimerkiksi Rantapallon listaus Mitä mukaan maailmanympärimatkalle? auttaa hahmottamaan, mitä kaikkea kannattaa harkita rinkan sisällöksi. Esimerkiksi tasku- tai otsalamppua ei ehkä tule mieleen ottaa mukaan Kreikan-lomalle, mutta jokaisessa maailmankolkassa sängyn vierestä ei aina löydy lukulamppua eikä jatkuva sähkökään ole selviö, joten kohteesta riippuen lampulle voi maailmanympärimatkalla tulla tarvetta.

Meidän pakkauslistamme löytyy blogin sivulta Pakkauslista maailmanympärimatkalle. Katsotaan sitten matkan jälkeen, oliko mukana jotain täysin turhaa ja jäikö jotain olennaista kotiin.

Mitä sinä ottaisit mukaan matkalle maailman ympäri?

Löydät kaikki maailmanympärimatkan 2014–2015 postaukset tägin maailman ympäri takaa.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Kantamukset – meidän rinkkamme maailmanympärimatkalle
Maailmanympärimatkan matkavalmistelut
Maailmanympärimatkan reitti: onnistuu se näinkin!

2 vastausta artikkeliin “Maailmanympärimatka: rinkkojen sisältö”

  1. Just eilen pohdin, että pitää tehdä sellainen matkalaukku-versio pakkauslistasta. Suomeen lähtiessä oli erityisen vaikea päättää, mitä ottaa mukaan, koska tiedossa olivat lähtöajankohdan helteet, mutta myös se, että lämpötila voi helposti laskea 13 asteeseen viikon sisään. Kotona sitten mietin, että mukaan tuli kuitenkin aivan liikaa turhaa kampetta, joten päätin tehdä listan seuraavaa kertaa varte: mitä jäin kaipaamaan, mitä en tarvinnut. Ja nyt edessä on vähän samanlainen tilanne, kun lähdetään Rarotonga – Uusi-Seelanti -reissuun; toisessa kohteessa on tropiikin lämmöt, toisessa ehkä 15 astetta.

    Mun mielestä nämä maailmanympärimatkojen tavarapostaukset on siinä mielessä kiehtovia, että niistä näkee, miten erilaisia juttuja eri ihmiset arvostaa: kun repussa on tilaa "vielä yhdelle jutulle", se voi toisille olla vaikkapa meikkivoide, kun taas joku pakkaa mukaan ylimääräisen pokkarikameran ja toiset kirjan.

    1. Sään vaihtelevuus onkin pakkaamisen kannalta hankala juttu. Me on Euroopan-telttareissuilla kesäisin monesti paleltu liiallisen optimismin vuoksi. Shortseissa on aika vilakkaa alle 15 asteessa. Teillä on pähkäilyä edessä Rarotonga-Uusi-Seelanti -reissun matkatavaroiden kanssa.:)

      Tätä maailmanympärimatkaa varten on varmaan aika turha toivo yrittää onnistua pakkaamisessa niin, ettei mikään ratkaisu olisi huti, mutta onneksi se ei ole niin vakavaa. Shoppailu pakon edessä on vain suuri inhokkini, joten pakko yrittää minimoida sen tarve ottamalla mukaan kaikki se, mitä oletettavasti kuitenkin kaipaan matkalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *