Rentoilusunnuntai Busanissa

Artikkelikuva - Haeundae, Etelä-Korea

Busanissa oli kaunis sää, joten päätimme lähteä katsomaan, millainen meno Etelä-Korean tunnetuimmalla rannalla Haeundaella on. Kävelimme rantaviivaa pitkin ja istuskelimme penkeillä aurinkoa ottamassa. Rannalla oli hauska seurata aloittelevia surffareita harjoituksissaan. Ranta on selvästi turistien suosiossa, sillä näimme rantabulevardilla paljon myös toisia länsimaisia turisteja. Muualla Busanissa ei länkkäreitä niin kovin paljoa näkynyt.

20140921_125804-m

20140921_122944-m

Myöhemmin yritimme mennä katsomaan Gamcheon-kulttuurikylää, mutta olimme hieman väärässä paikassa emmekä löytäneet sitä. Luovuimme tosin etsinnöistä melko nopeasti, sillä olimme väsähtäneitä kaikesta nähtävyyksien kiertelystä ja meitä odottivat hotellilla rinkkojen pakkailu ja matkajärjestelyihin paneutuminen netissä.

Nälkäkin oli, joten hotellilla käväistyämme menimme syömään samaan ravintolaan, jossa kävimme ensimmäisenä iltana Busanissa. Korealainen barbecue ei pettänyt kolmannellakaan kerralla. Tilaamamme setti oli sen verran pieni, että se ei aivan riittänyt taltuttamaan Hemmon nälkää, joten haimme vielä hotellin vastapäisestä grillityyppisestä paikasta tteokbokki-annoksen. Se oli kunnon lieskat lentävät suusta -osastoa. Tteokbokissa on riisistä valmistettuja ei-minkään makuisia pötkylöitä, mutta ne tarjoillaan hervottoman tulisessa chilikastikkeessa, joten kokonaisuutena ruoka ei missään nimessä ole mautonta.

20140921_152625-m
Tankeissa olevia mereneläviä sai tuijotella kadulla kävellessä. Tässä siis poseeraan jonkun liikkeen edustalla.

20140921_183230-m

Seuraavana aamuna jouduimme jo jättämään Busanin taaksemme. Hilauduimme aamupäivällä Busan Stationille, jossa kävimme ennen junan lähtöä syömässä whopperit Burger Kingissä. (Näköjään tällä matkalla on jo nyt tullut syötyä enemmän hampurilaisia – ne kaikki kolme – kuin normaalisti syömme vuodessa!) Junassa oli wifi-yhteys, joka tosin toimi vaihtelevalla menestyksellä eli alkumatkan jälkeen ei käytännössä lainkaan.

Olisimme viihtyneet Busanissa pidempäänkin, mutta aina ei voi voittaa. Onneksi tiedossa oli vielä Korea-aikaa Soulissa!

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Maisemia ja lisää herkkuruokaa Busanissa
Maittava illallinen Busanissa
Soul: upeassa sotamuseossa ja turreilemassa Itaewonilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *