Rentoilusunnuntai Busanissa

Artikkelikuva - Haeundae, Etelä-Korea

Matkaillessa on päiviä, kun tulee tehtyä monenlaisia turistiaktiviteetteja oikein olan takaa. Tulee suunniteltua jo valmiiksi, missä järjestyksessä mikäkin kiinnostava nähtävyys on paras tsekata, ja sitten suoritettua nuo paikat läpi. Välillä taas on päiviä, jotka ovat vain rentoa hengailua siellä ja täällä. Molemmille on paikkansa! Busanissa eräs maailmanympärimatkamme rento sunnuntai kuului jälkimmäiseen kastiin.

Busanissa oli kaunis sää, joten päätimme sunnuntain alkajaisiksi lähteä katsomaan, millainen meno on Etelä-Korean tunnetuimmalla rannalla Haeundaella. Kävelimme hienoa rantaviivaa pitkin ja istuskelimme penkeillä auringosta nauttimassa. Busanin pilvenpiirtäjät törröttivät komeina taustalla ja meri kuohui, kun seurasimme aloittelevia surffaajia harjoituksissaan.

Haeundaen ranta oli selvästi turistien suosiossa, sillä näimme rantabulevardilla paljon myös toisia länsimaisia turisteja. Muualla Busanissa ei länkkäreitä niin kovin paljoa näkynyt.

Jenni Haeundaen rannalla
Haeundae-rantaa Busanissa

Myöhemmin yritimme mennä katsomaan Gamcheon-kulttuurikylää, mutta olimme hieman väärässä paikassa emmekä löytäneet sitä. Luovuimme tosin etsinnöistä melko nopeasti, sillä olimme väsähtäneitä kaikesta nähtävyyksien kiertelystä ja meitä odottivat hotellilla rinkkojen pakkailu ja matkajärjestelyihin paneutuminen netissä. Matka oli pian jatkumassa eteenpäin.

Nälkäkin tietysti oli, joten hotellilla käväistyämme menimme syömään samaan ravintolaan, jossa kävimme ensimmäisenä iltana Busanissa. Korealaista barbecueta oli pakko saada, kun olimme nyt päässeet sen makuun, eikä se pettänyt kolmannellakaan kerralla.

Bbq-ravintolassa tilaamamme setti oli kuitenkin sen verran pieni, että se ei aivan riittänyt taltuttamaan Hemmon nälkää, joten haimme vielä hotellin vastapäisestä grillityyppisestä paikasta tteokbokki-annoksen. Se oli kunnon lieskat lentävät suusta -osastoa. Tteokbokissa on riisistä valmistettuja ei-minkään makuisia pötkylöitä, mutta ne tarjoillaan hervottoman tulisessa chilikastikkeessa, joten kokonaisuutena ruoka ei missään nimessä ole mautonta.

Jenni merenelävätankkien edustalla kadulla Busanissa
Auringonlasku Busanin kaduilla

Rennon sunnuntain jälkeisenä aamuna jouduimme jo jättämään Busanin taaksemme. Hilauduimme aamupäivällä Busan Stationille, jossa kävimme ennen junan lähtöä syömässä whopperit Burger Kingissä. (Näköjään tällä matkalla on jo nyt tullut syötyä enemmän hampurilaisia – ne kaikki kolme – kuin normaalisti syömme vuodessa!) Junassa oli wifi-yhteys, joka tosin toimi vaihtelevalla menestyksellä eli alkumatkan jälkeen ei käytännössä lainkaan.

Olisimme viihtyneet Busanissa pidempäänkin, mutta aina ei voi voittaa. Onneksi tiedossa oli vielä Korea-aikaa Soulissa!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *