Toinen kuukausi reissua takana

Artikkelikuva - Hongkong yövalaistuksessa

Maailmanympärimatkan toinen matkakuukausi tuli täyteen muutama päivä sitten. Tehdään siis taas katsaus kuluneeseen kuukauteen ja palataan seuraavissa kirjoituksissa ajassa taaksepäin Kambodzaan. Mitä reissun toinen kuukausi piti sisällään? 

Kiina ja Vietnam

Alkukuukaudesta olimme vielä Manner-Kiinan puolella. Pekingistä ja muista Manner-Kiinan kokemuksista kirjoittelinkin jo aiemmin, joten ei palata asiaan enää sen enempää tässä yhteydessä. Hongkong voitti meidät puolelleen, ja sinne palaisimme mieluusti joskus takaisin.

Me molemmat pääsimme toisen kuukauden aikana kahteen uuteen maahan, Vietnamiin ja Kambodzaan. Näistä jälkimmäinen eli Kambodza yllätti iloisesti ja jätti todella hyvän fiiliksen.

Patsas metsässä

Vietnamissa meitä yritettiin vedättää ja vedätettiinkin pariin otteeseen, vaikka mukamas olimme varautuneet kaikenlaisiin kieroihin helppoheikkeihin ja huijareihin. Palataan näihin kokemuksiin toisessa postauksessa.

Saimme toki Vietnamissa hyvääkin palvelua ja pääsimme toteuttamaan yhden tälle reissulle asettamistamme haaveista: pääsimme Halonginlahden-risteilylle. Se oli Vietnamissa viettämämme ajan kohokohtia. Vietnamia kohtaan meille ei kuitenkaan jäänyt suurta kaipuuta. Tai no, ehkä niitä kesärullia kohtaan vähän jäi, mutta niitä ajattelin kokeilla tehdä kotona itse!

Artikkelikuva - Halonginlahti, Vietnam

Kambodza

Kambodzassa kohtasimme köyhyyttä, mielettömän hienoja temppeleitä Angkorin arkeologisella alueella, uskomattoman halpoja lähtöhintoja markkinoilla ja hyvää ruokaa edulliseen hintaan. Auringonnousun näkeminen Angkor Watin pihamaalla oli yksi unelmani, ja sekin täyttyi toisen kuukauden kohdalla. Muutenkin Angkorin temppeleillä kiertely oli upea kokemus.

Hikoilimme enemmän kuin koskaan missään, sillä sää oli Kambodzassa kostea kuin kylpyhuone ja kuuma kuin Sahara. Yövyimme Siem Reapissa eräässä hinta-laatusuhteeltaan kaikkien aikojen parhaassa hotellissa, joka meidän kohdallemme on koskaan osunut. Ihastuimme Kambodzaan väkevästi ja haluaisimme mielellämme käydä siellä uudelleen, ehkä seuraavan kerran rannikolla.

Auringonnousu Angkor Watilla Kambodzassa
Apina Angkorin temppelialueella

Entä mitä muuta toiseen reissukuukauteen kuului? Tässä muutamia lukuja:

  • 0 sairastettua flunssaa
  • 4 lentomatkaa
  • 2 kaupungin vaihtoa bussilla
  • 3 kaupungin vaihtoa junalla
  • 1 risteily
  • 0 hotellihuoneessa tapettua torakkaa (JES!)
  • 1 punaviinilasillinen
  • 0 hiustenkuivaajan käyttökertaa
  • päiväbudjetti keskimäärin 44,07 euroa/lätty (sisältää kaikki kulut, majoitukset ja liikkumiset, mutta ei maiden välisiä siirtymisiä)

Rusketus on alkanut syventyä molemmilla, mutta on tässä vieläkin matkaa uskottavaan reissurusketukseen. Sosiaalisen median uutisvirta on alkanut täyttyä tuttujen laittamista syksyisistä ja peräti talvisista kuvista, mikä on aiheuttanut suorastaan hämmennystä täällä lämpöisessä. Täh, mikä syksy? Kesähän tässä vielä on!


Lue myös muut maailmanympärimatkan kuukausikatsaukset:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Toinen kuukausi reissua takana”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *