Puoli vuotta reissua takana

Artikkelikuva - Leguaani Tortugueron kansallispuistossa, Costa Ricassa

Jälleen on yksi kuukausi vierähtänyt, ja sitä myöten olemme olleet matkalla maailman ympäri jo huikeat puoli vuotta! Virstanpylvästä ei ainakaan toistaiseksi ole juhlittu millään tavoin, sillä olemme olleet viimeisen viikon ajan enemmän tai vähemmän potilaina. Reissussa sattuu ja tapahtuu!

Kuun alussa olimme keskellä Tyyntämerta Cookinsaarten Rarotongalla. Vauhdikkaan kaksi kuukautta kestäneen Australiassa ja Uudessa-Seelannissa kiertelyn jälkeen viikko samassa paikassa ilman nettiä rauhoitti mukavasti. Kävimme snorklaamassa, mopoilimme ympäri saarta ja katsoimme ensimmäistä kertaa koko reissun aikana kunnolla telkkaria. Tom Cruise -maratonit upposivat hyvin!

Viikon jälkeen alkoi jo olla vähän ikävä sivistyksen pariin, ja oli aika lentää Los Angelesiin. Enkelten kaupunki yllätti: viihdyimme paremmin kuin osasimme odottaa, eikä haittaisi käydä Losissa joskus toistekin. Los Angelesista on tulossa vielä lisää postauksia ennen kuin läväytän blogiin kirjoituksia ajastamme Costa Ricassa, jonne menimme Los Angelesin jälkeen.

Lokki, Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA
Venice Beach, Los Angeles

Mieletön auringonlasku, Venice Beach, Los Angeles, Kalifornia, USA
Auringonlasku Venice Beachillä

Staples Center, Los Angeles, Kalifornia, USA
NHL-lätkää Staples Centerissä Los Angelesissa

Costa Ricassa teimme parin viikon mittaisen omatoimisen kiertomatkan. Kävimme sotkuisen pääkaupungin, San Josén, lisäksi pilvimetsistään tunnetussa Monteverdessä, Arenal-tulivuoren juurella La Fortunassa, eläimiä kuhisevassa Tortuguerossa ja rantalomakohteena tunnetussa Puerto Viejossa.

Näistä erityisesti Tortugueron kansallispuisto oli mieleenpainuva kokemus. Costa Ricasta noin yleisesti voimme todeta, että maailman reikäisimmät tiet -kisassa rupuisimmatkin suomalaiset mökkitiet jäävät heittämällä toiseksi verrattuna costaricalaisiin teihin. Useimmat automatkat maassa eivät sovi herkkäperseisille! Poteronkaivuualueita muistuttavien teiden lisäksi kulkuväylinä maassa toimivat joet ja järvet, joten vaikka emme käyneet ainoallakaan saarella, matkasimme veneellä useaan otteeseen.

Kuun viimeisenä päivänä matkustimme Panaman puolelle Bocas del Toroon. Kahdella eri autolla ja yhdellä veneellä tehty matka sujui yllättävän hyvin siihen nähden, että allekirjoittanut sairastui lähtöaamua edeltäneen yön aikana ruokamyrkytykseen…

Puerto Viejo, Costa Rica
Rantanäkymä Puerto Viejossa Costa Ricassa

Veneessä matkalla Tortugueroon
Costa Ricassa teimme matkaa veneellä

Entä mitä muuta kuudenteen reissukuukauteen kuului? Tässä joitakin lukuja:

 • 1 skootterin vuokraus
 • 2 lentomatkaa
 • 2 bussimatkaa
 • 1 venematka
 • 3 pakettiauto + vene -yhdistelmämatkaa
 • 1 kansainvälisen päivämäärärajan ylitys
 • 7 costaricalaista olutta
 • 1 loppuun kulutettu hyttysmyrkkysuihke
 • 1 ruokamyrkytys
 • 2 moskiittoverkon alla nukuttua yötä
 • lukuisia eläinhetkiä: krokotiileja, kaimaaneja, apinoita, laiskiaisia, liskoja…
 • päiväbudjetti keskimäärin 59,75 euroa/lätty (sisältää kaikki kulut, majoitukset ja liikkumiset, mutta ei lentoja)

Toukokuun alussa oleva kotiinpaluupäivä on alkanut jo muistutella takaraivossa. Vielä on kuitenkin reissua melkein neljäsosa jäljellä, ja siitä ilosta otetaan kaikki irti. Meitsin espanjantaidon testaaminen tositilanteissa jatkuu vielä jonkin aikaa, sillä matkan loppuaika on tarkoitus pyöriä Amerikan mantereilla. Pysykäähän linjoilla!

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös muut maailmanympärimatkan kuukausikatsaukset:
Kuukausi reissua takana
Toinen kuukausi reissua takana
Kolmas kuukausi reissua takana
Neljäs kuukausi reissua takana
Viides kuukausi reissua takana
Seitsemäs kuukausi reissua takana
Kahdeksas eli viimeinen kuukausi reissua takana

2 vastausta artikkeliin “Puoli vuotta reissua takana”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *