Neljäs kuukausi reissua takana

Artikkelikuva - Auto tien varressa Australiassa

Maailmanympärimatkamme on yli puolivälissä! Aika rientää, vaikka itse asiassa tuntuukin kyllä siltä, että olemme olleet reissussa jo aika kauan. Reissaamisesta on tullut normaali olotila. Ei ole tavalliseen arkeen kuuluvia rutiineja töihin menosta ja viikonloppuvapaista, vaan jokainen päivä on erilainen ja täynnä mahdollisuuksia. Kliseistä, mutta totta – ja niin kertakaikkisen upeaa!

Vietimme matkan neljännen kuukauden melkein kokonaan Australiassa. Lensimme Uuteen-Seelantiin vasta aivan kuun lopussa. Australian luontokappaleiden ihmettely alkoi Cairnsissä, jossa järjettömän kokoiset lepakot lähtivät sankoin joukoin lentoon hämärän saapuessa. Ihastelimme rantabulevardilla kaupungin tarjoamia virkistysmahdollisuuksia, kuten ilmaisia grillikatoksia. Emme voineet mennä mereen uimaan krokotiilien ja myrkyllisten meduusojen takia. On silkkaa haaskausta, että pohjoisessa Australiassa on mielettömän kauniita rantoja, joita kuitenkin voi vain ihastella hyvän matkan päässä vesirajasta, jos sattuu olemaan kiintynyt elämäänsä.

Hemmo ja Jenni Mission Beachillä pohjoisen Australian tropiikissa
Olimme hyvissä fiiliksissä Mission Beachillä Australian-automatkan alkuvaiheessa. Hyvä fiilis jatkui koko kuukauden!

Drive on left -kyltti Australiassa
Vasemmalla ajaminen onnistui Hemmolta ilman ongelmia.

Cairnsistä aloitimme yli 5000 kilometrin mittaisen Australian-automatkamme. Vasemmanpuoleisessa liikenteessä ajaminen sujui yllättävän hyvin. Alkumatkan trooppisessa ilmastossa nukkuminen ilman ilmastointia sen sijaan oli hikistä, joten hankimme pian autoon tuulettimen, joka helpotti tilannetta jonkin verran. Etelää kohti liikkuessamme säätila viileni nopeasti ja alkumatkan jälkeen tuuletinta ei montaa kertaa tarvittu. Pariin otteeseen oli jopa ikävä villasukkia, mutta aamujen viileys katosi aina nopeasti ja päivisin oli miellyttävä lämpötila.

Calais'n viinitilalla Hunter Valleyssä, Australiassa
Teimme viinitilakierroksen Australian Hunter Valleyssä.

Ruokakaupan antimia Darwinissa, Australiassa
Australiaan saavuttuamme hurmioiduimme ruokakauppojen valikoimista. Kuukaudet Aasiassa olivat tehneet tehtävänsä. Tässä nautimme illallista Phillip Islandilla.

Ranta, Great Ocean Road, Australia
Kuukauden aikana tuli nähtyä mielettömiä rantoja. Tämä ranta oli Great Ocean Roadin varrella.

Kenguru, Australia
Myös eksoottiset eläimet tulivat Australiassa tutuiksi.

Huomasimme, että Australiassa meno leirintäalueilla hyytyy täysin heti pimeän tultua, kun esimerkiksi Saksassa vieraat viettävät aikaa ulkosalla jutustellen aina iltakymmeneen tai yhteentoista asti. Eurooppalaisilta leirintäalueilta tuttua miellyttävää puheensorinaa ei siis iltatunteina ole Australiassa juurikaan kuultavissa, mutta taivaalle vilkaisemisen jälkeen puhetta ei niin kaipaakaan. Tähtitaivas on upea eivätkä sitä ole pilaamassa leirintäalueella palavat valot. Australiassa saa nimittäin usein pimeän tultua pärjätä omilla silmillään, jos ei satu olemaan taskulamppua mukana.

Ukkostava taivas ja laituri Hervey Bayssä, Australiassa
Hervey Bayssä meitä lähestyi uhkaava ukkosrintama.

Jenni vesiputouksen alla Dorrigon kansallispuistossa Australiassa
Dorrigon kansallispuistossa pääsin kävelemään vesiputouksen taakse.

Maisemakuva Phillip Islandin Nobbiesista Australiasta
Phillip Islandin Nobbiesissa on joskus hylkeitä. Me näimme lokkeja, kaneja ja kenguruja.

Poikkesimme automatkallamme lukuisilla upeilla rannoilla, joilla näimme häikäisevän valkoista hiekkaa ja uskomattoman turkoosina kimmeltävää vettä. Kävelimme useiden eri luonnonpuistojen toinen toistaan upeampia reittejä, joilla näimme muun muassa monia vesiputouksia. Kohtasimme runsaasti meille täysin uusia eläinlajeja niin luonnossa kuin kaupungissakin. Näimme pingviinejä, kenguruja ja koaloja villeinä luonnossa.

Kävimme maistelemassa viinejä Hunter Valleyssä ja ajoimme läpi yhden maailman legendaarisimmista turistiteistä, Great Ocean Roadin. Vietimme jouluaaton Melbournen keskustassa viihtyisässä hotellissa ja jouluillalliseksi nautimme tacoja meksikolaisessa ravintolassa.

Uuden vuoden otimme vastaan Uuden-Seelannin Aucklandissa, jossa ilotulitus ei ollut kummoinen, mutta sitä oli huomattavasti mukavampi katsella ulkosalla lämpimässä säässä kuin olisi ollut Suomen pakkasissa. Palataan näihin Great Ocean Roadin jälkeisiin matkapäiviin seuraavissa postauksissa.

Krokotiilihampurilainen, Sydney, Australia
Maistoimme krokotiilihampurilaista Sydneyssä.

Entä mitä muuta neljänteen reissukuukauteen kuului? Tässä joitakin lukuja:

 • 5500 kilometriä autolla ajoa
 • 2 lentomatkaa
 • 1 autossa tapettu hämähäkki (ihan varmasti sen pistos olisi ollut kuolettavaa laatua!)
 • 22 leirintäalueilla autossa nukuttua yötä
 • 1 sairastettu flunssa
 • 30 bongattua elävää kengurua
 • 200+ tieltä bongattua kuollutta kengurua
 • 21 bongattua koalaa
 • 2 tieltä bongattua kilpikonnaa
 • 1 hammaslääkärikäynti
 • päiväbudjetti keskimäärin 60,09 euroa/lätty (sisältää kaikki kulut, majoitukset ja liikkumiset, mutta ei maiden välisiä siirtymisiä eikä auton vuokraa ja vakuutuksia, sillä autokulut maksettiin edellisen kuun puolella)

On todettava, että neljäs kuukausi oli Aasiassa vietetyn ajan jälkeen täyttä hunajaa. Ei jatkuvaa hinnasta vänkäämistä, ei huijaamista, ei hintojen vääristelyä valkoisen naaman takia, ei saastaisia reikä lattiassa -vessoja, ei kielimuuria. No worries! Paljon upeita maisemia ja kokemuksia muisteltaviksi. Australiassa on helppo matkustaa ja nähtävää riittää joka nurkalla.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös muut kuukausikatsaukset:
Kuukausi reissua takana
Toinen kuukausi reissua takana
Kolmas kuukausi reissua takana
Viides kuukausi reissua takana
Puoli vuotta reissua takana
Seitsemäs kuukausi reissua takana
Kahdeksas eli viimeinen kuukausi reissua takana

4 vastausta artikkeliin “Neljäs kuukausi reissua takana”

 1. Hyvältä kuulostaa ja ihania kuvia :). Näin ulkopuolisena tuntuu kuin te olisitte vasta lähteneet! Mutta neljässä kuukaudessa ehtii vaikka mitä. Teillä on nyt jo takana niin hienoja kokemuksia ja matka vasta puolessa välissä! Hauskaa viikonloppua 🙂

  1. Kiitos kuvakehuista. 🙂 Tosiaan täällä matkalla tuo neljä kuukautta tuntuu varmaan pidemmältä kuin se tuntuisi arjessa, kun täällä koko ajan tapahtuu jotakin eri tavalla kuin kotosalla ja maisemat muuttuvat jatkuvasti. On kyllä ollut mahtava matka tähän mennessä, pakko todeta!

   Samoin hyvää viikonloppua sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *