Vappuaatto New Yorkissa: Intrepid Sea, Air & Space Museum

Artikkelikuva - Intrepid Sea, Air & Space Museum

NYC:n City Pass -vierailut sen kuin jatkuivat: vappuaattona käytimme tiketit Intrepid Sea, Air & Space Museumiin. Tämä museo on sikäli erikoinen, että se sijaitsee toisen maailmansodan aikaisella USS Intrepid -lentotukialuksella. Alus ja sen myötä museo on parkissa Manhattamin länsipuolella Hell’s Kitchenissä laiturilla 86. Museo osoittautui todella kiinnostavaksi paikaksi.

Kiertelimme lentotukialuksen sisätiloissa ja ihmettelimme sinne rakennetun näyttelyn lisäksi itse alusta: ahtaita ja sokkeloisia käytäviä, pieniä huoneita sekä kapoisia kulkuaukkoja ja rappusia. Suuntavaistoton ihminen (minä!) miettii väkisinkin käytävillä hoiperrellessaan, että itsellä ei olisi mitään jakoa löytää oikeaan paikkaan, jos työpaikka olisi yhtä sokkeloinen.

USS Intrepid
Lentotukialuksen seinää
Lentotukialuksen laitteita
Jenni ihmettelemässä lentokonetta
Penkkejä lentotukialuksella

Aluksen kannella on näytillä useita lentokoneita ja helikoptereita, joiden pällistelyyn myös kului hetki jos toinenkin. Kuten museon nimi kertoo, museossa on myös avaruusaiheinen näyttelykokonaisuus. Siellä on esillä muun muassa Nasan Enterprise -sukkula.

Ihmisiä ja lentokoneita kannella
Helikoptereita ulkokannella
Enterprise-sukkula

Intrepid Sea, Air & Space Museumilla on jo mainittujen vetonaulojen lisäksi vielä yksi kortti hihassaan: siellä sijaitsee myös sukellusvene USS Growler, johon pääsee lentotukialuksen tavoin sisään. Aivan kuin lentotukialuksessa, sen näyttelyssä ja sen kannelle parkkeeratuissa lentokoneissa ja koptereissa sekä avaruusnäyttelyssä ei olisi tarpeeksi nähtävää!

Sukellusveneen läpi joutuu kävelemään ryhmän mukana jonossa, mikä entisestään korostaa tilojen ahtautta. Miehistön nukkumatiloja katsellessa pystyi toteamaan, että jos jossain, niin sukellusveneessä nukutaan kuin sillit purkissa.

USS Growler

Intrepid Sea, Air & Space Museum oli meistä molemmista todella mielenkiintoinen. Harvemmin sitä nimittäin pääsee käpöttelemään lentotukialuksen käytäville ja kannelle, katselemaan avaruussukkulaa tai ahtautumaan sukellusveneen sisään. Suosittelen käymään!

Vappudrinkeillä Manhattanilla

Museokierroksen jälkeen käväisimme nopeasti hotellilla vaihtamassa kengät lenkkareista kävelykengiksi ja lähdimme viettämään vappuaattoa ravintolaan. Olimme aiemmin pyykinpesureissulla bonganneet Amsterdam Avenuelta Asia Kan -nimisen paikan ja valitsimme sen vappudrinkkiemme paikaksi sen perusteella, että siellä oli mainoskyltin mukaan happy hour joka ilta viidestä yhdeksään.

Meidän piti ottaa vain parit drinkit, mutta innostuimme tilaamaan myös sushia. Oli kyllä niin hyvää pitkästä aikaa! Maailmanympärimatkaamme oli tässä vaiheessa jäljellä enää muutama hassu päivä. Niinpä muistelimme matkamme kulkua ja mietimme, mitä mistäkin käydystä paikasta tuli kummallekin ensin mieleen.

Esimerkkeinä muisteluista voisin mainita, että Hemmoa taitaa ärsyttää lähtemättömästi kaikki vietnamilainen (huijauskulttuuri jätti jälkensä), mutta minua ne huijaukset taas eivät niin jääneet kalvamaan. Hemmo tykkäsi Rarotongasta, kun taas minuun tuo kaukainen saari ei tehnyt yhtä suurta vaikutusta. Japaniin minulle sen sijaan tuli kova hinku takaisin jo joskus kevättalvella, ja se vain voimistui sitä mukaa kun matkamme päättymispäivä lähestyi. Machu Picchua me molemmat pidämme aivan erityisen mahtavana kokemuksena. Palaan tähän parhaat ja huonoimmat palat -aiheeseen tarkemmin omassa postauksessaan.

Sushin ja happy hour -drinkkien jälkeen kävimme vielä oluilla Dive Barissa matkalla hotellille. Kovin myöhään juhlintamme ei kuitenkaan jatkunut, sillä painuimme pehkuihin jo puolenyön aikaan. Meistä ei kovin kummoisia partymatkailijoita taida saada.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Vappuaatto New Yorkissa: Intrepid Sea, Air & Space Museum”

  1. Oi mahtava vinkki! Kiitos tästä. Ensi keväälle reissu Jenkkilään ainakin itärannikolle tulossa, joten näitä tipsejä pitää pistää korvan taakse 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *