Löytöjä ja puistohengailua New Yorkissa

Artikkelikuva - Central Park, New York

Vapunpäivänä New Yorkissa kiirehdimme aamutoimien kanssa, jotta varmasti ehtisimme hotellilla suihkuun ennen kuin vesi olisi poikki. Käytävälle oli nimittäin edellisenä päivänä lätkäisty lappu, jonka mukaan vettä ei olisi vapunpäivänä saatavilla moneen tuntiin. Aiemmin poikki olivat olleet sähköt. Eksoottista, vähän kuin olisimme olleet taas Etelä-Amerikassa. Aikeenamme oli suunnata vähän shoppailemaan.

Löytöjä Century 21 -tavaratalosta New Yorkissa

Shoppailumme tulokset olivat tähän asti olleet aika säälittäviä New Yorkissa ja aiemmin koko matkalla emme olleet ostaneet oikeastaan mitään, joten päätimme tehdä vielä yhden yrityksen kauppojen valikoimiin. Emme tietenkään lähteneet kaupoille ihan vain shoppailun ilosta, koska se on meille molemmille tuntematon käsite – shoppailu on yleensä ihan vain silkkaa tuskaa. Mutta nyt meillä oli muutama tarpeellinen juttu etsinnässä.

Menimme metrolla 66th Streetille ja siellä Century 21 -tavarataloon. Uskomatonta kyllä, löysin sieltä hyvällä hinnalla juuri sellaisilla ominaisuuksilla varustetut aurinkolasit, joita olin etsinyt noin kaksi vuotta. Melkein hypin tasajalkaa ilosta, sillä lasit tulivat todella tarpeeseen ja olivat yksi niistä etsinnässä olleista tuotteista.

Pyöräilijöitä keväisessä Central Parkissa

Kävimme lounaalla TGI Fridaysissä, jossa hampurilaiset olivat kuivat ja ylihinnoitellut. Päätimme, että siihen ketjuun ei tarvitse enää mennä. Illalla haimme hotellin läheltä Westside Marketista syötävää huoneeseen. Tuossa marketissa on todella iso ja hyvä juustotiski ja paljon valmiita salaatti- ynnä muita annoksia, jotka ovat käteviä matkailijan kannalta, kun ruuanlaittomahdollisuuksia ei ole.

Olimme koko kahdeksan kuukauden matkalla katsoneet televisiota ainoastaan Rarotongalla, mutta tuona iltana katsoimme hotellihuoneessa Cold Casen jaksoja kunnon maratonin verran samalla, kun tuhosimme kaikki ostamamme herkut. Aika kotoisaa!

Keväistä Central Parkia

Shoppailumme jatkui parin päivän päästä Times Squarella, jonka lähettyviltä löysimme Luggage Source -nimisestä kaupasta vihdoin ja viimein etsimämme repun. Oli nimittäin pakko hankkia isompi reppu käsimatkatavaroita varten, jotta saisimme kaikki tavaramme mahtumaan paluulennolle. Mehän jouduimme hankkimaan New Yorkiin saavuttuamme pakon edessä aika paljon vaatteita lämpötilan takia, jotta emme olisi jäätyneet pystyyn, eikä noita hankittuja vaatteita oikein viitsinyt roskiinkaan heittää.

Kävimme myös Downtownissa Cortland Streetin Century 21:ssä, mistä löysimme molemmille kellot ja minä ostin myös rannekorun. Ilmeisesti piti edes vähän kompensoida kahdeksan kuukautta kestänyttä shoppailulakkoa, sillä tuo rannekoru oli näistä ostoksista täysin ylimääräinen hankinta, jota ei ollut kiikarissa etukäteen.

Vesiallas Central Parkissa
Orava Central Parkissa

Piknik Central Parkissa

Seuraavana päivänä haimme samaisesta Westside Marketista lounassalaatit mukaan ja lähdimme piknikille Central Parkiin, missä otin tämän postauksen kuvat. Söimme lounaat lammen rannalla puiston pohjoispäädyssä. Lammen rannalla oli onkijoita, mutta kalastaa sai vain catch and release -meiningillä. Kävimme puiston koilliskulmassa sijaitsevan Duke Ellingtonin patsaan luona. Oli jälleen todella kaunis päivä ja t-paitakeli. Oli hämmentävää, miten nopeasti kevät oli saapunut kaupunkiin. Puistossa kasvit näyttivät yhtäkkiä olevan täysin kesämoodissa, kun vielä New Yorkiin saapuessamme lehdet olivat nupullaan ja t-paidasta sai vain haaveilla!

Jatkoimme takaisin etelään Liisa Ihmemaassa -patsaalle (Alice in Wonderland), mutta patsasta ei meinannut edes nähdä turistimassojen alta. Kävelimme myös Balto-koirapatsaan ohi. Paluumatkalla saimme idean sushista ja menimme jälleen Asia Kaniin, jossa olimme käyneet vappuaattona.

Balto-koirapatsas
Ihmisiä loikoilemassa Central Parkin nurmikolla
Leikkivene järvellä Central Parkissa

Oli mukavaa viettää pari päivää tällä tavalla aika rennosti hengaillen, etenkin kun sää oli mitä loistavin. Kevät tuli New Yorkiin rykäyksessä!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Löytöjä ja puistohengailua New Yorkissa”

  1. Tykkäsin tosi paljon jutustanne! Paljon hyviä pointteja ja hyödyllistä tietoa. Mukavaa päivää ja hyviä reissuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *