Top of the Rock eli Rockefeller Centerin katolla

Top of the Rock

Kuten viimeksi kerroin, tuloksettomien aamupäivän Brooklynin-shoppailujen jälkeen luovutimme vaateostosten suhteen ja päätimme vierailla Rockefeller Centerin näköalatasanteella Top of the Rockilla. Sisäänpääsy kuului hankkimiimme City Passeihin siten, että vaihtoehtona oli käydä joko Top of the Rockilla tai Guggenheimin museossa. Edellisen päivän taidemuseovierailun takia päätimme säästää Guggiksen seuraavaan New Yorkin -vierailuun ja käydä tällä kertaa katselemassa maisemia yläilmoista. Me emme selvästikään kyllästy näköalapaikkoihin ihan ensimmäisten joukossa – olimmehan vasta muutamaa päivää aiemmin käyneet Empire State Buildingissä

Top of the Rockin näköalatasanteelle ei varsinaisesti tarvitse jonottaa, mikä on tietysti hieno homma. Pääsylippujen hankkimisen yhteydessä määritetään kaikille vierailijoille kellonaika, jolloin on heidän vuoronsa päästä näköalatasanteelle. Meidän aikamme oli kello 18.20, mistä päästäänkin systeemin huonoihin puoliin: koska aikamme oli niin myöhään, meidän piti keksiä tekemistä moneksi tunniksi.

DSC_0364-m

Lähdimme kiertelemään lähistön kauppoja, mutta shoppailu sujui juuri niin surkeasti kuin viime postauksessa kuvailin. Löysin tosin itselleni uudet rantasandaalit hajonneiden tilalle, vaikka emme enää tässä vaiheessa matkaa (lue: New Yorkin huhtikuun lopun jäätävässä kevätsäässä) olleet menossa rannalle. Olin vain sattumoisin etsinyt uusia sandaaleja jo muutaman kuukauden, joten nyt ne oli pakko ostaa, kun kerran tulivat vastaan.

DSC_0382-m

DSC_0381-m

Lähikortteleiden lisäksi kiertelimme myös 1930-luvulla rakennetussa, useista rakennuksista koostuvassa Rockefeller Centerissä. Top of the Rock -tasanne on kompleksin rakennuksista osoitteessa 30 Rockefeller Plaza (lempinimeltään 30 Rock) sijaitsevan tornin katolla. Tornilla on korkeutta reilut 260 metriä.

Rakennus tunnetaan paitsi näköalatasanteestaan myös siitä, että siellä on napattu vuonna 1932 valokuva rakennustyöntekijöistä lounastamassa ilman turvavaljaita noin 260 metrin korkeudessa teräspalkin päällä (ks. Wikipediasta Lunch atop a Skyscraper). Luonnollisesti kyseinen valokuva koristaa monia Top of the Rockin matkamuistomyymälöiden tuotteita.

Kauppojen koluamisen jälkeen kulutimme aikaa Rockefeller Centerissä Au bon pain -kahvilassa niin pitkään, että saatoimme mennä sieltä lähes suoraan näköalatasanteelle. Aikaikkunasysteemistä huolimatta sisäänpääsyn aikaan muodostui pientä jonoa. Hissi onneksi suhahti nopeasti 67. kerrokseen.

Ylhäällä on kolme eri tasoa, joilta pääsee ihastelemaan maisemia. Aurinko alkoi laskea kun olimme ylhäällä, mutta oli niin sairaan kylmä, että emme jääneet odottamaan pimeän laskeutumista. Maisema oli upea ja oli hauska nähdä Top of the Rockilta kaunis Empire State Building, jossa olimme vierailleet aiemmin.

DSC_0401-m

DSC_0408-m

DSC_0399-m

Illalla kävimme Brooklyn Brewhousessa Duffield Streetillä syömässä ja ottamassa parit oluet. Pubi oli muuten ihan kiva ja ruoka jees, mutta meteliä oli aivan liikaa. Kumpikaan meistä ei oikein välitä sellaisista paikoista, joissa seuralaiselle joutuu huutamaan ja käyttämään suuren osan illasta ”Mitä? En kuule!” -tyyppiseen jankkaamiseen. Metelistä ja väsymyksestä johtuen päätimme tämänkin illan jo ennen puoltayötä tyytyväisinä päivän turreilun tuloksiin.

Ei kuitenkaan kahta ilman kolmatta: seuraavalla New Yorkin -visiitillä pitää varmaan käydä One World Trade Centerin näköalatasanteella, joka avattiin toukokuun lopussa eli meidän vierailumme jälkeen. Onko joku teistä jo ehtinyt käydä katselemassa, miltä New York sieltä käsin näyttää?


Lue myös:
Luonnontieteellinen museo ja Manhattan Diner
New York: High Line ja kauppahalleja
Metropolitan Museum of Art ja lisää epätoivoista shoppailua

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

8 vastausta artikkeliin “Top of the Rock eli Rockefeller Centerin katolla”

    1. No sanopa muuta! 🙂 Itseä tosiaan viehättää kovasti kaikenlaiset näköalamestat, ei pelkästään rakennuksissa vaan myös luonnossa. Kiitos kuvakehuista. 🙂

  1. Siis vaikka meillä on yleensä kaikkialla pakottava tarve päästä niin ylös kuin vain mahdollista, niin Nykissä emme ole käyneet kuin Empiressä minun 30vee synttäripäivänä. Joka visiitillä sen jälkeen on Top of the Rock ollut listallani, mutta jäänyt syystä tai toisesta väliin… No jos sitten ensi kerralla 😉 maisema on taatusti ehkä makein!

    1. Onhan se hyvä olla aina jotain suunnitelmaa takataskussa seuraavaa (tai sitä seuraavaa) reissua varten! 🙂 On tuolta kieltämättä aika hienot maisemat, suosittelen käymään joku kerta. Meinattiin vain jäätyä pystyyn kylmän tuulen takia, joten iltanäkymä jäi todistamatta, mutta onneksi oltiin nähty se jo ESB:stä niin ei harmittanut ainakaan kovin paljoa.

    1. Oli kyllä hieno kaupunkinäkymä! Ja joo, tosiaan kiinnostaisi kokea myös One World Trade Center. Se avattiin just vähän sen jälkeen, kun meidän matkamme päättyi. No, onneksi Nyciin voi varmaan lähteä joskus uudestaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.