Aalloilla New Yorkissa

Artikkelikuva - New Yorkin siluetti

Hommaamiimme New York City Passeihin kuului vaihtoehtoisesti joko risteily tai vierailu Statue of Libertyllä ja Ellis Islandilla. Valitsimme näistä risteilyn. Mikäs sen mukavampaa kuin lähteä aurinkoisella säällä katselemaan maisemia vetten päälle.

Hurautimme metrolla 42nd Streetille ja kävelimme sieltä Hudson-joen rantaan Circle Linen risteilyjen laiturille. Valittavana oli kolme vaihtoehtoa, joista parhaalta vaikutti meidän mielestämme puolentoista tunnin Landmark Cruise. Kyytiin noustessamme laivan kaikki ikkunan vieressä olevat penkit olivat jo varattuja, mutta onneksi laivan lähdettyä liikkeelle oli sallittua mennä keulaan kannelle. Olimmekin siellä melkein koko risteilyn ajan.

Manhattanin pilvenpiirtäjiä
DSC_0616-m
Hemmo lautan kyydissä
Brooklyn Bridge

Oli lämmin päivä, ja ulkona tarkeni jopa t-paidassa! Laivalla tuuli silti kylmästi. Risteilyreitti kulki muun muassa USS Intrepidin laiturin, Vapaudenpatsaan ja Battery Parkin ohitse ja matkalla alitimme esimerkiksi Brooklyn Bridgen. Vapaudenpatsas näkyi risteilyllä huomattavasti lähempää kuin Staten Island Ferryn kyydistä. Nappasin tähän kartan reitistä Circle Linen sivustolta:

Kaupunkiristeilyt ovat meidän mielestämme yleensä todella kivoja, ja sellaisilla on tullutkin käytyä aiemmin esimerkiksi Amsterdamissa, Berliinissä ja Düsseldorfissa. Tämä New Yorkin risteily oli myöskin oikein mukava: sininen taivas, auringonpaiste, liplattavat aallot, pilvenpiirtäjiä ja siltoja – ei valittamista!

Silta ja Manhattanin taloja
Helikopteri Manhattanin yllä

Risteilyn jälkeen kävimme lounaalla vähän matkan päässä Circle Linen laiturista sijaitsevassa Market Dinerissa. Paikka oli ihan kiva, mutta annoksemme olivat vähän mauttomia. Tämä paikka tuli valittua ihan sattumalta, kuten ruokapaikat meidän tyylillämme yleensäkin. Homma etenee tavallisesti niin, että nälkä ”yllättää” ja sitten onkin hitonmoinen kiire mihin tahansa paikkaan, josta vain saa sapuskaa. Meillä oli aikomuksena käydä tällä reissulla ainakin yhdessä dinerissa, jota olisi nimenomaisesti kehuttu jossakin, mutta homma jäi seuraavaan kertaan.

Central Parkin keväässä

Koska oli kaunis päivä, käväisimme hotellilla vaihtamassa lenkkarit jalkaan ja lähdimme Central Parkiin kävelylle. Olimme kuitenkin vähän väsyneitä, joten emme jaksaneet kierrellä puistossa kovin pitkään. Kävimme puistossa toisena päivänä uudelleen pidemmällä lenkillä. Tällä ensimmäisellä kerralla vaikutelma puistosta oli heti myönteinen. Puisto kukki keväisen vaaleanpunaisena ja ihmisillä näytti olevan mukavaa. On hienoa, että keskellä New Yorkia on iso pisto, jossa on kivoja nurmikkoja ja penkkejä istuskelua varten ja hyvät polut lenkkeilijöitä, kävelijöitä ja pyöräilijöitä varten.

Kaupungin siluetti järven takana
Vaaleanpunaisia kukkia Central Parkissa
Kävelytie järven rannassa Central Parkissa

Keskellä yötä heräsimme siihen, että hostellihuoneessa oli todella kuuma. Muutama tunti kului valveilla kuunnellen seinän sisältä kuuluvaa napinaa. Ääni loppui heti, kun napautimme seinää tai pidimme muuten meteliä, mutta jatkui hetken päästä uudelleen. Mietimme, että mikähän rotta sieltä kohta kaapiutuu heppoisen seinän läpi. Aamulla huoneessa ei kuitenkaan näkynyt kutsumattomia vieraita sen enempää kuin aiemminkaan, eikä ääntä kuulunut enää myöhempinä öinä.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

24 vastausta artikkeliin “Aalloilla New Yorkissa”

 1. Ihania kuvia! Mä tykkään tällaisista kaikenlaisista veden päällä tapahtuvista retkistä ja aktiviteeteista ihan älyttömästi (merimiehen tytär ;)), niin tuo on sellainen johon varmasti tarttuisin, jos tuolla päin hengailisin. Täytyy tallentaa siis vinkki muistiin, kiitos!

  1. Kiitos! 🙂 Minäkin tykkään kaikista vesihommista, vaikka en merimiehen tytär olekaan. 😉 Kannattaa käydä tuolla risteilyllä – minusta tuo oli oikein kiva tapa viettää muutama tunti, kun sääkin vielä oli mitä mainioin.

 2. Tuolta veneestä saa kyllä kivasti kuvia kaupungin siluetista!
  Käväistiin New Yorkissa keväällä ja kaupunki yllätti positiivisesti. Ehdottomasti jos vaan mahd. Tulee niin mennään uudestaan 😉

  1. Näin on! Mekin olimme New Yorkissa ensimmäistä kertaa ja tykkäsimme kyllä. Jenkeissä on muutenkin helppo olla matkalaisena, kun kaikki toimii. 🙂

 3. Ihania tuttuja maisemia! Minä olen ollut tuolla veneilemässä kaksikin kertaa, mutta molemmilla kerroilla joululomalla, jolloin sää on ollut aika paljon viileämpi mutta onneksi kuitenkin aurinkoinen. New York on kyllä mieletön myös jouluvalaistuksessaan, eli jos ihastuit New Yorkiin, niin käväisepä seuraavan kerran siellä joulun aikaan.

  1. Aivan varmasti New York on hieno jouluvalaistuksessa! Voin kuvitella, että talven pimeydessä kaupungin valot pääsevät oikein kunnolla oikeuksiinsa, ja siihen vielä jouluvalaistus päälle, niin johan kimmeltää. 😀 Täytyy joskus käydä joulun aikaan katsomassa! Risteilyllä on varmaan talvella ollut aika viileää, kun keväälläkin oli aika vilpoista.

 4. Me "valitsimme" (emme kortilla vaan ihan muuten) jollain New Yorkin matkoistamme Ellis Islandin. Vapaudenpatsaalle emme kuitenkaan ryhtyneet jonottamaan ylös. Mutta hyvältä vaihtoehdolta tuokin näyttää!

  1. Ellis Island olisi ollut ihan hyvä vaihtoehto sekin. Kävisin mielelläni myös Vapaudenpatsaan kruunussa, mutta jonottaminen ei kyllä kiinnostaisi.

 5. Risteilyt on tosi kivoja! Ja hienoja kuvia olet ottanut! Mukavan kuuloinen retki kaikinpuolin!
  Heh, mä olisin varmaan valvonut koko yön sen vuoksi että olisin pelännyt sen rotan tai mikä lie tulevan jostain kolosta esiin! 😀

 6. Upeita maisemia! Risteilyt on kivoja, käytiin vastaavalla Miamissa. Täällä Kööpenhaminassa on kans kanavaristeily, mutta en ole vieläkään sillä käynyt. Lämpimät päivätkin näköjään jo loppui, jos niitä tulisi joskus lisää, niin voisi mennä risteilylle 😀

  1. Oli tosiaan aika hienot maisemat! Voi että, Miamissa olisi ollut tosi kiva tehdä joku tuollainen venematka, mutta se jäi meiltä tekemättä. Varmaan myös Köpiksessä olisi kiva käydä risteilemässä. Ainakin Amsterdamissa kanavaristeily oli tosi kiva joskus aikanaan. Huonolla säällä on tietty vähän ankea lähteä vesille.

 7. Oii kaunista!! Haaveissani on New York ensi keväälle, joten tällä hetkellä fiilistelen näitä postauksia ihan täysillä. En malttaisi odottaa, että vihdoin pääsen tuonne :).

  1. Hyvää kannattaa odottaa, vai miten se meni. 😉 New Yorkissa on vaikka mitä nähtävää, joten se on kyllä hyvä matkakohde, jos kaupungeista tykkää. Meillä oli siellä tosi kivaa. Toivottavasti sullakin sitten ensi keväänä! 🙂

 8. Mä tiedän tosi vähän juttuja New Yorkista, mutta tuota risteilyä on kehuttu monella suunnalla 🙂 Mä on jotenkin onnistunut välttämään New Yorkin täysin toistaiseksi,harmittaa sinänsä kun siellä olisi jos jonkinmoista nähtävää ja olisipa siellä kuulemma herkullisia burgereitakin. 😉

  1. Eka kerta tämä oli NYC:ssä mulle ja Hemmollekin! Hyviä burgereita tosiaan löytyy (ja muitakin herkkuja) ja kuten totesitkin, paljon nähtävää. Meillä jäi vaikka mitä juttuja vielä seuraavaan reissuun, vaikka turreiltiin aika huolella. Eipä New Yorkin kaltaista paikkaa tietty voikaan tuosta noin vain ”suorittaa” valmiiksi, eikä ollut toki tarkoituskaan, mutta pari viikkoa tuntui aika pintaraapaisulta.

 9. Mä kanssa tykkään risteilyistä kaupunkilomien yhteydessä, enkä ole vielä kokenut pettymyksiä. Itse en ole NYCissä moisella käynyt, mutta Iiro kävi, koska sellainen sisältyi hänen ostamaansa Empire State Building -lippuun. Kuulema opastus oli todella hyvä. Oliko teidän risteilyllä opastusta, ja kuuluiko se kannelle?

  1. Risteilyllä oli opastus, mutta se ei kuulunut kannelle kunnolla. Alku- ja loppumatkasta olimme sisällä kuuntelemassa sitä, ja opastus oli mielestämme hauska ja informatiivinen. Saahan noista ehdottomasti enemmän irti, kun joku kertoo paikoista.

   Mullekaan ei ole toistaiseksi yksikään risteily ollut pettymys. Ne ovat mukavaa ja rentoa ajanvietettä.

 10. Kaupunkiristeilyt on todella kivoja. Ollaan itse kokeiltu sellaisia Saksassa, Hollannissa, Hong Kongissa ja Japanissa. Joelta tai mereltä näkee jotenkin niin paljon paremmin arkkitehtuuria ja rantarakenteita.

  Mua ärsyttää kyllä aina, kun parhaat paikat on viety. Onneksi pääsitte kannelle!

  1. Mekin olemme käyneet myös Hongkongissa risteilyllä ja se oli kyllä poikkeuksellisen kiva, koska se tehtiin sellaisen perinteisen džonkin kyydissä. Olen ihan samaa mieltä, että risteilyiltä näkee arkkitehtuuria ja muutenkin kaupunkia mukavasti erilaisesta näkökulmasta ja jotenkin paremmin kuin maista.

   Kannelta ei oikein uskaltanut liikahtaa sen jälkeen, kun olimmme vallanneet sieltä hyvät spotit, jotta paikat eivät menisi. 🙂

 11. Itse olen ollut tuolla samalla risteilyllä muutama vuosi sitten ja tykkäsin myös itsekin siitä. Kuulun samaan porukkaan, jotka nauttivat oikeastaan aina kaikista risteilyistä. Etelä-Manhattanin näkee ylivoimaisesti parhaiten tuolta risteilyltä ja kauniilla säällä se on todella mieluisaa ajanvietettä. Voisin hyvin mennä tuolle risteilylle uudestaankin seuraavan kerran kun kun sinne lämpimään vuodenaikaan matkustaa.

  1. Risteileminen on ilmeisen monen mielestä tosi kivaa! Voisin itsekin hyvin mennä tuolle risteilylle uudestaan, jos sää suosisi. Talvisaikaan laivalla olisi varmaan vähän turhan kylmä, joten mieluiten minäkin menisin kesällä.

 12. Kauniita kuvia! New York on ollut mulla todella pitkään haaveissa, mutta jotenkin vaan päädyn aina tuohon Aasian suuntaan! Katsotaanpa jos syksyllä vihdoin olisi tämän vuoro!

  1. Kiitos! Mullekin tämä oli eka kerta New Yorkissa, koska aina on ollut jotain muuta. Kannatti käydä, oli tosi mukavaa. Etköhän sinäkin jossain vaiheessa NYC:iin eksy, vaikka et nyt tänä syksynä sinne päätyisikään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *