Painovoimaa uhmaava Lichtensteinin linna

Artikkelikuva - Lichtensteinin linna

Kapea Lichtensteinin linna on tunnettu painovoimaa uhmaavasta sijainnistaan: linna töröttää korkean, kivisen jyrkänteen reunalla. Nimien samankaltaisuudesta huolimatta Lichtensteinin linna ei sijaitse pikkuvaltio Liechtensteinissa vaan Saksan Lichtensteinissa, noin 60 kilometrin päässä Stuttgartista. Poikkesimme katsomaan linnaa päiväretkellä Tübingenistä.

Euroopassa autoillessamme tykkäämme bongailla linnoja, ja niitähän Euroopassa riittää. Saksassa ajellessa niitä tuntuu välillä olevan joka kulman takana. Osa on raunioina, osa taas on hienossa kunnossa ja vierailtavissa. Monet toimivat museona.

Lichtensteinin linna rakennettiin vuosina 1840–1842 eli se on varsin uutta tekoa useimpiin muihin Saksan linnoihin verrattuna. Sijainti on tosin palvellut linnan paikkana pidempään, sillä parinsadan metrin päässä Lichtensteinin nykyisestä linnasta sijaitsevat vanhan keskiaikaisen Burg Alt-Lichtensteinin rauniot.

Linnan sisäänkäynti
Lichtensteinin linnan pihamaata ja turistiryhmä

Lichtensteinin linna on yksityisomistuksessa, mutta siihen pääsee tutustumaan kaikkina muina kuukausina paitsi tammi- ja helmikuussa. Sisäänpääsy linnan pihamaalle maksaa 4 euroa. Me ostimme tällaiset liput ja tutustuimme linnaan ja sen ympäristöön vain ulkopuolelta. Linna ja myös muut pihamaan rakennukset ovat sen verran erikoisen näköisiä ja sen verran huikealla paikalla, että tämä riitti hyvin viihteeksi päiväretkellä.

Kiertelimme linnan pihalla ja lähiympäristössä ja hienojen linnarakennusten lisäksi ihastelimme näkymiä alas laaksoon. Linna on noin 800 metrin korkeudella merenpinnasta ja noin 250 metrin korkeudella alla olevaan laaksoon nähden. Laakson pohjalla virtaa Neckarjoen haara Echaz. Parhaat näkymät alas ovat linnan lähellä sijaitsevalta näköalapaikalta, josta myös itse linna näkyy kaikkien parhaiten.

Lichtensteinin linna näköalapaikalta
Jokilaaksomaisema
Lichtensteinin linnan kulma
Lichtensteinin linnan nostosilta

Linnan sisällekin pääsee, mutta vain opastetulla kierroksella, jolle aikuisen lippu maksaa 12 euroa (toukokuu 2023). Aukioloajat ja ajantasaiset hinnat kannattaa tarkistaa Lichtensteinin linnan verkkosivuilta. Siellä on nähtävänä myös linnan sisältä otettuja kuvia, ja niiden perusteella myös sisällä vierailu kannattaa ainakin silloin, jos vastaavan näköistä krumeluuria ei ole aikaisemmin nähnyt.

Viivyimme Lichtensteinin linnalla vain reilun tunnin, mutta siinä ajassa ehti hyvin nauttia maisemista, ihailla linnaa vähän joka kulmasta ja tehdä pienen kävelyn linnan ympäristössä.

Poikkesimme Lichtensteinin linnaan päiväretkelle nätistä yliopistokaupunki Tübingenistä, missä puolestaan olimme osana kuukauden automatkaa Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

6 vastausta artikkeliin “Painovoimaa uhmaava Lichtensteinin linna”

  1. Itselleni tämä oli tuntematon kohde ja ehdinkin ihmetellä, että ei omalla Lichtensteinin matkalla tulllut vastaan, mutta sen sijainti Saksassa selittääkin asian… On kyllä todella näyttävä linna, jossa itseänikin kiinnostaisi päästä joskus vierailemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *