Vogel-vuorella hakemassa lintuperspektiiviä

Artikkelikuva - Vogel Slovenia näköala

Hauskaa, että Slovenian Bohinj-järven tuntumassa sijaitsevan Vogel-vuoren nimi tarkoittaa lintua (saksaksi tosin, mutta kun satun osaamaan jonkin verran saksaa, niin totta kai nimi kiinnitti huomiota), sillä vuorelle noustessaan saa todella kokea maailman lintuperspektiivistä. Nousu on jyrkkä ja vatsaa kouraisevan nopea, ja maisema kuin lentokoneesta, vaikka gondolihissi ei edes vie huipulle asti. 

20161109-Unelmatrippi-Vogel-DSC_0302

Hiihtokeskuksena talvisin toimiva Vogel on erittäin helposti saavutettava näköalapaikka Bledin lähellä sijaitsevan Bohinj-järven tuntumassa. Vogel on reilut 1900 metriä korkea vuorenhuippu, joka on osa Julisia Alppeja ja Slovenian ainoaa kansallispuistoa Triglavia. Gondolihissi nousee reiluun 1500 metriin, mistä matkaa voi jatkaa ylemmäs tuolihisseillä tai kävellen. Kovin edullista ei gondolihissin käyttö ole: se maksoi peräti 14 euroa per naamari. Tuolihissit sen sijaan olivat halvempia, 2 euroa.

Ylhäältä on hyvä näkymä Slovenian korkeimmalle vuorelle Triglaville (2 864 metriä) – jos sää sallii. Meidän näkymiämme haittasivat pilvet ja sumu, mutta onneksi lumihuippuja silti aina välillä pilkisti jostain raosta.

20161109-Unelmatrippi-Vogel-DSC_0241

20161109-Unelmatrippi-Vogel-DSC_0244

20161109-Unelmatrippi-Vogel-DSC_0252

20161109-Unelmatrippi-Vogel-DSC_0267

Gondolihissiaseman korkeudella oli lehmiä, turistikrääsämyymälä ja pari ravintolaa. Jatkoimme siellä aikamme huokailtuamme tuolihisseillä seuraavalle stopille, jossa puolestaan oli vuohia. Paljon. Ne valloittivat käytöstä pois olleen hiihtohissikopperon, jonka lähettyville kävelimme, ja tulivat ihan viereen oletettavasti ruuan toivossa. Hemmo ei sentään tällä kertaa joutunut eläinten näykkimäksi, kuten toisella puolella maapalloa aikanaan kävi. Vuohenpaskaa oli joka paikassa, joten maisemien katselun lomassa piti myös katsoa mihin kannattaa astua.

20161109-Unelmatrippi-Vogel-DSC_0268

20161109-Unelmatrippi-Vogel-DSC_0280

20161109-Unelmatrippi-Vogel-DSC_0291

Vogelin laskettelukeskuksessa on kaikkiaan kahdeksan hissiä, joista korkeimmalle vievän kyydissä pääsee 1800 metriin. Laskettelurinteitä on yhteensä 22 kilometriä. En osaa sanoa, olisiko paikka hyvä laskettelulomaa silmällä pitäen, mutta kävi kyllä mielessä, että voisi joskus testata. Vaikka gondolihissi olikin mielestäni vähän hintava, ei Sloveniassa yleisesti ottaen ole suomalaisittain kallista, joten voisin kuvitella, että täällä selviäisi aika paljon halvemmalla kuin vaikkapa Lapissa tai Alppien suosituimmissa kohteissa. Toki keskusten välillä on varmasti tasoerojakin, onhan Alpeilla todella paljon vaihtoehtoja joihin verrata.

Kuten jo edellisessä postauksessa hehkutin, Slovenia ihastutti kertaheitolla. Älyttömän kaunista luontoa: vuoria, järviä, jokia, metsää. Mielettömät harrastusmahdollisuudet: vesiurheilu, kalastus, pyöräily, vaellus, laskettelu – vain muutamia vaihtoehtoja mainitakseni. Hyvää ja edullista viiniä ja ruokaa. Kyllä täällä kelpaisi lomailla pidempäänkin!

Suunnittelimmekin heti Hemmon kanssa, että voisimme palata Sloveniaan jonain kesänä ja olla vähän pidempään. Myös talviloma voisi olla mahdollinen. Ei kellään sattuisi olemaan kokemuksia laskettelusta Sloveniassa?

Olimme Sloveniassa osana viiden viikon automatkaamme Euroopassa.

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Slovenian Bohinj: luonnonystävän aktiviteettitaivas
Juhlapyhinä reissussa: juhannus Bledjärvellä soudellen
Virtaavan veden äärellä Bledissä: Vintgarin sola

2 vastausta artikkeliin “Vogel-vuorella hakemassa lintuperspektiiviä”

  1. Piti jo edelliseen postaukseesi tulla komppaamaan Slovenian ihanuutta! Vogelin maisemat on kyllä uskomattoman upeat. Vieläkin on vaikea uskoa, että liitelimme sieltä alas varjon kanssa. Upeimpia kokemuksia koskaan! Kernaasti viettäisin itsekin hieman pidemmän ajan Sloveniassa ja liitelisin uudemmin alas Bohjin rannalle 🙂

    1. Varjoliitoa olisi teoriatasolla kiva kokeilla, mutta en ole ihan varma, uskaltaisinko kuitenkaan. 😀 Slovenia on joka tapauksessa ihana, ja siellä on tosiaan vaikka mitä kivaa tekemistä. Olisi todella mukavaa palata joskus ja viipyä vähän pidempään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *