Slovenian Bohinj: luonnonystävän aktiviteettitaivas

Artikkelikuva - Bohinj-järvi, Slovenia, meloja

Bledin tienoo Sloveniassa on upeaa seutua luonnosta ja kauniista maisemista tykkääville. On lumihuippuisia vuoria, vihreänturkooseja järviä ja uskomattoman kirkasvetisiä jokia. Bledin kyljessä sijaitseva Bohinj on erityisen kätevä ja kaunis paikka erilaisten ulkoilma-aktiviteettien harrastamiseen.

Pienen, helposti saavutettavan Bohinj-järven ympäristössä voi esimerkiksi supata, meloa, kalastaa, pyöräillä, vaeltaa tai nousta hissillä vuorelle, nähdä vesiputouksia, harrastaa varjoliitoa, soutaa ja talvella myös lasketella. Ei paha! Voit ehkä arvata, että ihastuin Sloveniaan ihan täysin noin nanosekunnissa. 

Silta ja kirkko Bohinjilla
Riippuliitäjä Bohinj-järven yllä
Soutaja Bohinj-järvellä
Kalaparvi rantavedessä
Suppaajia Bohinj-järvellä

Me majoituimme Bledissä leirintäalueella ja kävimme Bohinj-järvellä päiväseltään sieltä käsin. Bohinj-järvelle ajelee Bledistä puolessa tunnissa; matkaa on noin 25 kilometriä. Toki majapaikkoja löytyy myös Bohinjin rannoilta, esimerkiksi Ribčev Lazin kylästä, joten mikään välttämättömyys ei ole pitää nimenomaan Blediä tukikohtana.

Bohinj-järvi on karkeasti arvioiden kaksi kertaa Bledjärven suuruinen, ja vaikka seutu on Slovenian suosituinta turistialuetta, Bohinj on Blediä rauhallisempi kohde. Ensi kerralla harkitsenkin vakavasti Bohinjin rannoilla majoittumista – ohi ajellessa näytti siltä, että ainakin yksi leirintäalue oli tosi kivalla paikalla järven rannalla. Ja se seuraava kertahan todellakin tulee, oli meinaan niin hienoa seutua, että pakko tänne on joskus palata!

Kaurispatsas Bohinj-järven rannalla

Savican vesiputous on helppo kävelykohde

Bohinj-järvi sijaitsee kokonaisuudessaan Triglavin kansallispuistossa, joka on Slovenian ainut kansallispuisto. Maisemat ovat upeita ihan joka suuntaan – luonto tarjoaa täällä parastaan. Yksi suhteellisen helposti saavutettavista luonnonnähtävyyksistä on Savican vesiputous.

Jenni ja muita ihmisiä Savican putouksella

Ribčev Lazin kylästä on noin yhdeksän kilometrin matka putouksen lähettyvillä olevalle parkkipaikalle. Tämän voisi hyvin pyöräillä, mutta me olimme liikkeellä autolla. Parkkikselta on noin 20 minuutin ja 600 askelman matka metsäpolkua pitkin putoukselle, eli ei tarvitse olla kummoinen sporttipirkko kyetäkseen käymään putouksella.

Itse matkalla ei sinänsä juuri ole nähtävää: reitti kulkee ihan tavallisessa metsässä, ja veden läheisyydestä kielii ainoastaan taustalla kuuluva virtaavan veden ääni. Putouksesta ei näy vilaustakaan ennen kuin vasta perillä sen luona. Metsämaisemassa on silti mukava tallustella.

Savican vesiputous

Savican vesiputous on kaksiosainen: suurempi putous on 78-metrinen ja pienempi 25-metrinen. Putous on komea, ja koska sen saavuttaa melko vaivattomasti, se kannattaa mielestäni ehdottomasti käydä tsekkaamassa. Toinen kiva ja helppo kohde Bohinjin kupeessa on Vogel-vuori, jonka laelle menimme hissikyydillä.

Onko Slovenia sinulle vielä tuntematon kohde vai joko olet löytänyt tämän pienen helmen?

Olimme Sloveniassa osana viiden viikon automatkaamme Euroopassa.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Slovenian Bohinj: luonnonystävän aktiviteettitaivas”

  1. Oi Slovenia! Mun oli tarkoitus käydä siellä tänä kesänä, mutta lomapäiviä ei ollut tarpeeksi. En sitten halunnut lähteä sinne vain muutaman päivän takia, joten reissu siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Toivottavasti ensi kesälle! Viime Matkamessuilla haalin Slovenian standilta miljoona maahan, sen luontoon ja vaeltamiseen liityvää esitettä. Tämäkin postaus oli juuri sitä, mitä Slovenialta haluan, sitten kun sinne pääsen! Pitää siis laittaa tämä muistiin 🙂 Huikeita luontoa, vuoria, järviä ja kaikkea mistä mä tykkään ihan hulluna.

    1. Slovenia on juuri noita asioita, mitä haet! Ilman muuta kannattaa käydä. 🙂 Siellä on tosi kaunista ja ihan älyttömästi mahdollisuuksia, jotka ovat vielä helposti toteutettavissa. Pieni ja todella nätti maa. Itsekin haluan tosiaan palata takaisin, ja voisin harkita ihan talvilomaakin tuolla. Vogelilla kun on myös laskettelukeskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *