Päivä Narassa

Artikkelikuva - Nara, Japani

Naran kaupunki Japanissa on tunnettu erityisesti kaupungissa vapaasti kuljeskelevista kauriista, joita todellakin riittää! Kävimme tutustumassa kaupunkiin ja näihin söpöihin eläimiin ja samalla kiertelemässä Naran temppeleitä.

Meidän oli tarkoitus käydä Narassa vain päiväretkellä Kiotosta käsin ja siirtyä sitten Osakaan, mutta Osakan hotellihintojen vuoksi päädyimme varaamaan yhdeksi yöksi majoituksen Narasta. Halvin vaihtoehto – ja silti meidän näkökulmastamme hintava – oli niin sanottu love hotel.

Hotelli oli periaatteessa ihan tavallinen hotelli ja vieläpä melko hieno sellainen. Kylppärissä oli iso poreamme, jollaisia meidän majapaikoissamme ei todellakaan normaalisti ole, ja huone itsessään oli todella tilava. Pienestä oheisrekvisiitasta kuitenkin huomasi, että konsepti on ensisijaisesti tarkoitettu vähän toisenlaisille ”matkailijoille”. Kaapissa oli esimerkiksi lukossa olevia pieniä lokeroita, joista olisi pystynyt lunastamaan naisten pornahtavia alushepeneitä. Love hoteleita löytyy Aasiasta hyvin monista kaupungeista.

Siirryimme Kiotosta Naraan näppärästi paikallisjunalla. Kysyimme Naran asemalla turisti-infosta ohjeita bussikyydistä hotellille, mutta meille suositeltiin taksin ottamista. Turisti-infon työntekijä soitti hotellille ja kertoi, että hotelli hyvittää taksimatkasta meille 2000 jeniä ja loppusumma jää meidän maksettavaksemme. Diili kuulosti hyvältä, joten turvauduimme taksiin. Perillä selvisi, että se todella kannatti: hotelli hyvitti 2000 jenin sijaan koko summan, eli pääsimme ilmaiseksi perille.

Ihmisiä ja kauriita temppelialueella Narassa

Kauriita ja temppeleitä Narassa

Nara on Kioton tavoin Japanin entinen pääkaupunki. Narassa on vajaat 400 000 asukasta eli Kiotoon (noin 1,4 miljoonaa asukasta) ja etenkin Tokioon (yli 13 miljoonaa asukasta) verrattuna se on pieni paikka. Keskusta on helposti kierrettävissä kävellen. Kaupunki on tunnettu puistossa vapaana elävistä kauriista, joita on todella runsaasti. Kesyjä kauriita pidetään jumalten viestintuojina.

Korkea temppelirakennus Narassa

Narassa sijaitsee myös maailman suurin puurakennus, Tōdai-jin temppeli, joka on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Kyseisessä temppelissä on sisällä Japanin suurin Buddha-patsas, joka painaa noin 300 tonnia ja on noin 15 metriä korkea.

Tōdai-jin temppeli oli siitä kummallinen kokemus, että siellä kaupallisuus todella tuli silmille. Toisin kuin muissa Japanissa näkemissämme temppeleissä, Tōdai-jissä turistisälän myyntikojuja oli temppelirakennuksen sisällä. Sisätiloissa sai myös kuvata vapaasti, mikä ei myöskään ole tavallista temppeleissä.

Vanha rakennus Todai-jin temppelillä Narassa
Suitsuketeline Todai-jin temppelillä

Päivä Narassa kului mukavasti puistossa kauriita ihmetellessä ja kolmessa eri temppelissä vieraillessa. Kauriille saa ostaa puistosta niille tarkoitettuja keksejä, ja Hemmo kokeili kauriiden syöttämistä. Elukat innostuivat aina täysin, kun joku ihminen antoi niille syötävää, joten tämä oli odotettavissa myös Hemmon kohdalla. Kauriita kerääntyi ympärille joka suunnasta ja lopulta Hemmon piti ottaa pari juoksuaskelta päästäkseen niitä karkuun, kun ne kuvittelivat herkkuja olevan vielä jäljellä.

20140921-Unelmatrippi-Nara-DSC_1360
Pahaa-aavistamaton turisti syöttää kauriita.
20140921-Unelmatrippi-Nara-DSC_1359
Hetken päästä sama pahaa-aavistamaton turisti pakenee kyltymätöntä kaurislaumaa.

Nauroin maha kippurassa vieressä touhua seuratessani, joten keksit olivat ehdottomasti 150 jenin arvoinen ostos. Näimme myös episodin, jossa kauris nyysi pahaa-aavistamattoman turistin taskusta kartan ja alkoi nakertaa sitä hurmiossa. Turisti sai kuitenkin huijattua kartan takaisin itselleen houkuttelemalla kaurista keksillä.

Kauriiden ja turistien toilailuja katsellessa sai helposti hyvän mielen, kun joka välissä tapahtui jotakin koomista. Jo pelkästään tämän takia Narassa vierailu kannatti.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Päivä Narassa”

  1. Nara on ihan upea paikka ja nuo peurat mainioita! Ja on tosiaan hauska katsella , kun sekä ihmiset että peurat villiintyvät! Me oltiin Narassa Joulun aikaan ja oli aika sumuista, joka teki tunnelmasta aika aavemaisen. Kokeilitteko mennä sen puunrungon läpi tuolla temppelissä? 🙂

    1. Meidän vierailumme aikana väkimäärä oli sietokyvyn ylärajoilla, joten temppelikierroksemme oli nopea. Ihmeteltiin vain niitä krääsäkojuja temppelin sisällä, se oli jotenkin hämmentävää aiempiin temppeleihin nähden. Oliko joulun aikaan porukkaa ihan valtavasti?

  2. Love hotellit on ihan kelpo paikkoja, siis niin kauan kun ei liikaa mieti, mitä edellinen hotellivieras on mahtanut huoneessa puuhailla 😀

    Ihania peuroja!

    1. Joo, tuo kyseinen hotelli oli ainakin ihan jees. Jouduttiin tosin ottamaan tupakoivien huone, joten se haju vähän rassasi, mutta onneksi ikkunan sai auki ja hajun hälvenemään. Mietin, että kai sitä ihan tavallisessakin hotellissa on voinut tapahtua sitä sun tätä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *