Välietappina autio Maribor

Artikkelikuva - Maribor

Jokainen matkailija kohtaa joskus lähes aution kaupungin. Vaihtoehtoisia syitä riittää: kaupunki on ihan oikeasti eloton, ei ole turistisesonki tai on pyhäpäivä. Maribor näyttäytyi meille kesäreissulla tyhjänä ilmeisesti jälkimmäisestä syystä. 

20160915-Unelmatrippi-Maribor-DSC_0493

20160915-Unelmatrippi-Maribor-DSC_0470

Oli sunnuntai. Ajoimme Itävallan Wienistä Slovenian puolelle, ja korkkasimme näin uuden Euroopan maan. Rajalla ostimme tuulilasia ”koristamaan” Slovenian vinjetin eli liikennemaksutarran. Perillä Mariborissa pidimme ex tempore tauon telttailusta. Sää oli matkalla epävakaa, ja teltan kanssa räpeltäminen sateessa ei houkutellut. Lisäksi yövyimme Mariborissa vain yhden yön, ja teltan kasaaminen yhden yön takia on tuskallista. Kirjauduimme siis tuurilla valittuun, mutta kivaksi osoittautuneeseen Milena-hotelliin.

20160915-Unelmatrippi-Maribor-DSC_0477

20160915-Unelmatrippi-Maribor-DSC_0482

20160915-Unelmatrippi-Maribor-DSC_0471

Jos jokainen matkailija kohtaa joskus lähes aution kaupungin, jokainen automatkailija valitsee joskus matkakohteen sen perusteella, mikä sattuu olemaan sopivasti reitin varrella ja edes jollain tapaa kiinnostava. Maribor oli meille tällainen kohde, ja koska meillä oli vain yksi päivä aikaa, käytimme sen vanhaakaupunkia tutkiskellen.

20160915-Unelmatrippi-Maribor-DSC_0496

20160915-Unelmatrippi-Maribor-DSC_0483

Ottaen huomioon, että Maribor on Slovenian toiseksi suurin kaupunki (jep, Slovenia on pieni!), ihmisten vähyys kaduilla hämmensi – olkoonkin, että oli sunnuntai. Mariborin vanhakaupunki on pieni kuin mikä, joten se on nopeasti kierrelty, mutta fiilistellen ja valokuvaten aikaa saa kyllä kulumaan pidemmänkin hetken. Tyhjillä kaduilla ei tosin päässyt juuri tunnelmaan kiinni, paitsi mielikuvituksen avulla. Ja tunnelmahan se on tietysti autiokin tunnelma – on siinäkin oma fiiliksensä! Kaupungissa näytti olevan ravintoloita ja terasseja sen verran kivasti, että niihin pystyi kuitenkin helposti kuvittelemaan olostaan nauttivia ihmisiä ja iloista puheensorinaa.

Mariboria ympäröivä vehreä viiniseutu ja vuoristoinen maisema antoivat meille esimakua Sloveniasta, johon ihastuisimme aivan täysillä myöhemmin samalla reissulla.

Reitti: Wien – Maribor 270 km
Hotelli: Hotel Milena, http://www.hotelmilena-maribor.com/?lang=en
Hinta (2 henkeä): 62,54 € per yö

Maribor oli viiden viikon kesäreissumme kuudes yöpymiskaupunki. Hotelli ei ollut keskustassa, mutta se ei autolla liikkuessa haitannut. Hotelli oli hinta-laatusuhteeltaan hyvä.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Upean Spreewaldin ytimessä: melontaa Lübbenaussa
Potsdam, palatsikaupunki Berliinin kupeessa
Wien korkeuksista

2 vastausta artikkeliin “Välietappina autio Maribor”

    1. Hauska kuulla, että paikka on sulle tuttu. Varsin hiljainen mesta tosiaan, kun eivät nuo festaritkaan kohdalle osuneet. 🙂

      Hyvä sattuma tuo kuva, tuttu kuvakulma! Ja kiitos kuvakehuista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *