Välietappina autio Maribor

Artikkelikuva - Maribor

Jokainen matkailija kohtaa joskus lähes aution kaupungin. Vaihtoehtoisia syitä riittää: kaupunki on ihan oikeasti eloton, ei ole turistisesonki tai on pyhäpäivä. Maribor näyttäytyi meille kesäisellä autoreissulla tyhjänä ilmeisesti jälkimmäisestä syystä. 

Oli sunnuntai. Ajoimme Itävallan Wienistä Slovenian puolelle, ja korkkasimme näin uuden Euroopan maan. Rajalla ostimme tuulilasia koristamaan Slovenian vinjetin eli liikennemaksutarran.

Perillä Mariborissa pidimme ex tempore tauon telttailusta. Sää oli matkalla epävakaa, ja teltan kanssa räpeltäminen sateessa ei houkutellut. Lisäksi yövyimme Mariborissa vain yhden yön, ja teltan kasaaminen yhden yön takia on tuskallista. Kirjauduimme siis tuurilla valittuun, mutta kivaksi osoittautuneeseen Milena-hotelliin.

Mariborin katunäkymää
Koira parvekkeella Mariborissa
Kaunis vanha rakennus Mariborissa
Mariborin katunäkymää
Koristeellinen talo Mariborissa

Jos jokainen matkailija kohtaa joskus lähes aution kaupungin, jokainen automatkailija valitsee joskus matkakohteen sen perusteella, mikä sattuu olemaan sopivasti reitin varrella ja edes jollain tapaa kiinnostava. Maribor oli meille tällainen kohde, ja koska meillä oli vain yksi päivä aikaa, käytimme sen vanhaakaupunkia tutkiskellen.

Slovenia on pieni maa. Ottaen huomioon, että Maribor on Slovenian toiseksi suurin kaupunki, ihmisten vähyys kaduilla hämmensi – olkoonkin, että oli sunnuntai.

Ravintolan kyltti Mariborissa
Mariborin katunäkymää

Mariborin vanhakaupunki on pieni kuin mikä, joten se on nopeasti kierrelty, mutta fiilistellen ja valokuvaten aikaa saa kyllä kulumaan pidemmänkin hetken. Tyhjillä kaduilla ei tosin päässyt juuri tunnelmaan kiinni, paitsi mielikuvituksen avulla. Ja tunnelmahan se on tietysti autiokin tunnelma – on siinäkin oma fiiliksensä! Kaupungissa näytti olevan ravintoloita ja terasseja sen verran kivasti, että niihin pystyi kuitenkin helposti kuvittelemaan olostaan nauttivia ihmisiä ja iloista puheensorinaa.

Mariboria ympäröivä vehreä viiniseutu ja vuoristoinen maisema antoivat meille esimakua Sloveniasta, johon ihastuisimme aivan täysillä myöhemmin samalla reissulla.

Reitti: Wien – Maribor 270 km
Hotelli: Hotel Milena, http://www.hotelmilena-maribor.com
Hinta (2 henkeä): 62,54 € per yö

Maribor oli viiden viikon kesäreissumme kuudes yöpymiskaupunki. Hotelli ei ollut keskustassa, mutta se ei autolla liikkuessa haitannut. Hotelli oli hinta-laatusuhteeltaan hyvä.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Välietappina autio Maribor”

    1. Hauska kuulla, että paikka on sulle tuttu. Varsin hiljainen mesta tosiaan, kun eivät nuo festaritkaan kohdalle osuneet. 🙂

      Hyvä sattuma tuo kuva, tuttu kuvakulma! Ja kiitos kuvakehuista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *