Tähtien havinaa Los Angelesissa

Artikkelikuva - Hollywood-kyltti, Los Angeles, Kalifornia, USA

Olimme ensimmäistä kertaa Los Angelesissa ja aloitimme kaupunkiin tutustumisen kunnon turremeiningillä eli sightseeing-autokierroksella. Lähdimme aamulla Koreatownin majapaikastamme Hollywoodiin bussilla ja metrolla, ja heti metroaseman ulkopuolella Coryksi esittäytynyt mies kaupitteli meille sightseeing-kierrosta esite kädessään. Menimme syömään pizzeriantapaiseen ravintolaan ja päätimme siellä tarttua Coryn tarjoukseen.

Sightseeing-ajelu Los Angelesissa

Sightseeing-kierroksen auto oli suhteellisen pieni, ehkä 12 matkustajan auto, joka oli yläosasta avoin. Saimme siis kierroksella nauttia auringosta ja viilentävästä ilmavirrasta. Autossa sattui olemaan myös suomalainen pariskunta, ja tietysti jutustelimme näiden maanmiesten kanssa ennen ja jälkeen kaksi tuntia kestäneen kierroksen.

Näkymä Hollywood Hillsien näkökalapaikalta
Taloja rinteessä Hollywoodissa
Jenni Hollywoodissa
The Viper Room

Ajelimme rikkaiden ja kuuluisien asunnoista ja rinteen jyrkkyyttä uhmaavista kämpistä tunnettua Mulholland Driveä, pysähdyimme näköalapaikalle katsomaan Hollywood-kylttiä ja horisontissa siintävää Downtownin silhuettia, kiertelimme Beverly Hillsissä ja matelimme Rodeo Driven ökykauppojen vierustaa. Julia Robertsin näyttelemä ilotyttö kävi Rodeo Drivella ostoksilla elokuvassa Pretty Woman. Kyseisen liikkeen ja monia muita yksityiskohtia osoitti meille Libanonista kotoisin oleva kuljettajamme.

Kaupunkia kierrellessämme näimme muun muassa Viper Room ja Whisky a Go Go -baarit. Viper Room on tunnettu esimerkiksi siitä, että näyttelijä River Phoenix kuoli siellä yliannostukseen vuonna 1993. Whisky a Go Go puolestaan on toiminut monien tunnettujen bändien ponnahduslautana ja vakiokeikkapaikkana. Näimme muun muassa Ice-T:n ja George Clooneyn kodit sekä osan Playboy Mansionista puskan takaa.

Meillä oli oikein mukava parituntinen kaupungilla kruisaillen, mutta kuljettajan vitsit olivat todella surkeita ja hän itse oli ainoa, joka niille nauroi. Kierroksen hinta, 25 taalaa (noin 22,30 euroa), oli vielä siedettävissä. Tipit tulivat tietysti päälle, eli loppujen lopuksi ”tarjouksessa” ollut kierros tuli maksamaan alkuperäisen hinnan eli 37 taalan sijaan 35 taalaa (noin 31,20 euroa). Auts.

Kierroksen ansiosta kuitenkin koimme, että meillä ei ollut enää mitään tarvetta vuokrata omaa autoa Mulholland Drivea ja muita niin sanotusti must-kohteita kurvaillaksemme, sillä olimme jo nähneet ne. Yksi rasti ”tätä varten täytyy vuokrata auto” -listalta karsiutui siis pois sightseeing-kierroksen avulla.

Beverly Hills -kyltti
Hollywood Boulevard -kyltti
Talo rinteessä Hollywoodissa

Hollywood Walk of Fame ja outoja kohtaamisia

Kierroksen jälkeen pyörimme Hollywoodissa ja saimme hoidettua perinteisen Hard Rock Cafe -vierailun pois päiväjärjestyksestä. Hemmon mukaan lähti sieltä järjestyksessä 25. Hard Rock Cafe -paita. Minä puolestani kävin shoppailemassa Hollywood & Highland -ostarilla Victoria’s Secretin liikkeessä. Bongailimme tähtien nimiä Hollywood Walk of Famella ja totesimme, että kuten Hongkongin Avenue of Starsilla, emme täälläkään tunnistaneet läheskään kaikkia kuuluisuuksia.

Haahuilimme kadunkulmassa HRC:n lähettyvillä ja yritimme päättää minne menisimme seuraavaksi, kun meitä lähestyi järkälemäisen kokoinen mies. Mies tönäisi Hemmoa niin, että Hemmon puhelin lensi kadulle ja alkoi sen jälkeen avautua kovaan ääneen: ”Saatanan tyhmä törmäilijä, katso eteesi.” Ja niin edelleen. Kaveri oli sen verran aggressiivinen, että katsoimme parhaaksi pyydellä kovasti anteeksi ja pyrkiä poistumaan paikalta, mikä onnistuikin. Epämiellyttävä ja kovin omituinen kohtaaminen!

Walk of Fame

Hetken päästä näimme toisen aggressiivisen tilanteen, kun kävimme ostamassa juotavaa ihanien valikoimien Fresh & Easy -kaupasta ja jäimme juomaan niitä kaupan eteen. Siellä joku ukko raivosi naiselleen ja paiskoi nyrkillä pöytään. Päätimme, että päivä sai olla Hollywoodin osalta paketissa ja lähdimme valumaan hostellille. Mukaan ostimme illaksi ja aamuksi sapuskaa samaisesta kaupasta: herkullista valmissalaattia, täytettyjä leipiä, bageleita ja juustoa.

Ennen lähtöä todistimme kadulla hässäkkää, joka aiheutui Hollywood-elokuvan kutsuvieraiden ensi-illasta. Turvallisuusväki oli jo aiemmin päivällä Chinese Theatren ohittaessamme järjestellyt kadulle mellakka-aitoja, joten tiesimme, että jotain oli tekeillä. Illalla tajusimme, että kyse oli McFarland, USA -elokuvan maailmanensi-illasta El Capitan Theatressa.

Seurasimme hetken aikaa kiiltävien, mustien ökyautojen lipumista paikalle toinen toisensa jälkeen. Useimmista nousi ulos meille ja vislausten puutteesta päätellen myös muulle yleisölle täysin tuntematonta väkeä juhlatamineissaan. Kevin Costnerin tunnistimme kuitenkin niin me kuin muutkin paikalla olleet.

Päivän oudohkot tilanteet eivät loppuneet aggressiiviseen nyrkinpaukuttajaan ruokakaupan edustalla. Bussissa eräs nainen piti laukkuaan tyhjällä bussin penkillä ja myöhemmin kyytiin noussut nainen rojahti istumaan laukun päälle. Nämä kaksi ventovierasta naista alkoivat riidellä siitä, kumman olisi pitänyt sanoa tai tehdä mitäkin.

Pohdimme, että amerikkalaiset vaikuttivat huomattavasti suorapuheisemmilta ja kärkkäämmiltä kuin yleensä annetaan ymmärtää. Muutaman ihmisen perusteella tehty otos ei tietenkään kerro yhtään mitään kokonaisesta maasta, mutta eipä ole aiemmin tullut noin lyhyen ajan sisällä törmättyä yhtä moneen aggressiivisesti käyttäytyvään ihmiseen.

Pari päivää myöhemmin saimme lisävahvistusta mietteillemme, kun kadulla vastaan tullut nainen otti asiakseen aukoa meille päätään siitä hyvästä, että erehdyimme ottamaan kadulla valokuvia. ”Suckers!”, oli naisen tuomio. Aika koomista.

Kaupunkikierroksen ja Hollywood-keskeisen päivän jälkeen meillä oli vuorossa toisenlaista ohjelmaa, joka ei sisältänyt autossa istuskelua eikä onneksi myöskään omituisia kohtaamisia.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

11 vastausta artikkeliin “Tähtien havinaa Los Angelesissa”

 1. No jopas oli erikoista porukkaa liikkeellä… Kuten sanoit, harvoin kuitenkaan tulee ihan yhden päivän aikana törmättyä noin moneen "huutajaan".

  Me ollaan ajateltu skipata koko LA meidän tulevalla (mahdollisella) jenkkireissulla. Tää olikin ihan tosi hyvä postaus, kaikki Hollywood-herkut samassa paketissa, niin nythän se on vähän niinku jo nähty 😀

  1. Me ei ollenkaan arvattu etukäteen, kuinka hyvin Losissa viihdyttäisiin. Ei tuon ekan päivän perusteella niinkään, vaan muiden päivien. Jäi vielä paljon nähtävää seuraavaankin kertaan, jota sitäkään en etukäteen ajatellut koskaan olevan tulossa. Jenkeissä tosin on niin paljon kiinnostavia kohteita, että saas nähdä, päädytäänkö koskaan enää uudelleen Losiin – mutta näin jälkikäteen olen sitä mieltä, ettei yhtään haittaisi, jos päädyttäisiin.

   Mihin ajankohtaan olette miettineet tuota mahdollista reissua?

 2. Me ei onneksi kohdattu ketään huutajia (vaikka hulluja kylläkin) viime kesänä Nykissä, mutta olin kyllä yllättynyt, etteivät amerikkalaiset olleetkaan niin ystävällisiä mitä väitettiin. Oikeastaan, nyt kun mietin, niin aika epäkohteliaita 😀 Ravintolassa ei olisi tehnyt mieli jättää tippiä, koska palvelu oli niin tylyä. Pakkohan sitä kuitenkin on. Olin luullut, että tarjoilijat tekevät kaikkensa hyvien tippien eteen!

  1. Nuo olivat meille onneksi ainoat huonot kokemukset Losissa. Okei, pizzapaikan myyjä oli vähän tyly, mutta ei mitenkään silmiinpistävästi. Se ei ollut mitään verrattuna ihan jokaiseen panamalaiseen! 😀 Tässä reissatessa huomaa hyvin erot eri maiden välillä. Toistaiseksi ylivoimaisesti tökeröimmät ja hymyttömimmät ihmiset _koko maailmassa_ ovat löytyneet Panamasta. Losissa oli vain outo sattuma (oletan, että oli sattumaa), että noita outoja tyyppejä tuli kohdalle niin monta lyhyellä aikavälillä. Yleisesti amerikkalaiset ovat mielestäni ystävällisiä tuntemattomillekin.

 3. Harmi että oli tuollaista sekoilua Hollywoodissa joidenkin osalta… mutta mahtuuhan tuohon miljoonakaupunkiin kaikenlaista. Mä oon käyny lukuisia kertoja ja oon onnekseni välttyny pahimmilta sekoiluilta. 🙂

  Losi on kyllä monipuolinen ja mielenkiintoinen kaupunki, sieltä pitää vaan löytää omat paikkansa… kiva että teillä kuitenkin on ollu positiiviset vibat kokonaisuudesta.

  1. Joo, viihdyimme tosi hyvin! Nuo omituiset kohtaamiset jäivät mieleen, mutta olivat onneksi ainoita laatuaan. Kirjoittelen kyllä postauksen vielä niistä toisenlaisistakin, siis myönteisistä, kohtaamisista!

 4. Ensi kesänä olis tarkoitus vähän reissata, katsotaan nyt jos vaikka saatais ne lentoliputkin ensin varattua 😀

 5. Tämä postaus oli tutuin mulle teidän reissulta 🙂 Paljoa en ole matkustellut, mutta Hollywoodissa kävin 15 v. sitten… tuttuja maisemia.

  Jälleen hienoja kokemuksia olette saaneet. Ihanaa reissun jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *