Amerikan Venetsia

Artikkelikuva - Venice, Los Angeles, Kalifornia, USA

Los Angelesin Venice Beach on tunnettu sen rantakadulla pyörivistä hörhöistä. Kaikenlaista vipeltäjää mekin siellä näimme, mutta täytyy taas kerran todeta, että huhut taitavat olla paljon todellisuutta värikkäämpiä. Lähinnä törmäsimme muutamiin tyyppeihin ilman paitaa (nämä tapaukset olivat miehiä, joten he eivät saaneet aikaan suurta yleisöryntäystä) ja muutamiin erikoisesti pukeutuneisiin kulkijoihin. Siinä se.

Venice on tunnettu myös Muscle Beachistä eli ulkoilmakuntosalista. Huhujen mukaan salilla treenaavat todelliset järkäleet, ja sali onkin tunnettu myös historiastaan Arnold Schwarzeneggerin vanhana treenipaikkana. Meiltä jäivät jääkaappipakastimen kokoiset saliäijät ja -muijat näkemättä, mutta muutaman melko tavallisen näköisen kuntoilijan siellä jossain vaiheessa näimme. Muscle Beach on sinänsä näkemisen arvoinen, sillä onhan aika hauska idea laittaa kuntosali pystyyn rantahiekalle.

Jenni Venice Beachillä
Rantavahdin torni Venice Beachillä

Lisäksi Venice Beach on tunnettu upeista auringonlaskuistaan, joita mekin saimme todistaa. Venicen mahtavalla rannalla seisovat hengenpelastajien tornit kuin Baywatchissa konsanaan. ”Mutta missä ovat rantahiekalla punaisissa uikkareissa kirmaavat David Hasselhoff ja Pamela Anderson?”, käväisee väkisinkin mielessä rannan maisemia katsellessa.

Venice Canals, Amerikan Venetsia

Edellä mainittujen asioiden lisäksi Venice on tunnettu kanaaleistaan. Ne rakennettiin vuonna 1905 käsivoimin. Mahtoi olla kova duuni!

Kanaalien takana oli suunnittelija Abbot Kinneyn idea Amerikan Venetsiasta. Vesiväylillä oli aluksi jopa gondolieereja veneineen, mutta Kinneyn suunnitelma kuitenkin lopahti ilmeisesti osittain sen takia, että autoilu saavutti suosiota ja veneillä liikkuminen kanaaleja pitkin alkoi vaikuttaa vanhanaikaiselta.

Gondolieerit häipyivät, mutta kanaalit kuitenkin jäivät – ja rapistuivat. Ne kunnostettiin vasta 1990-luvun alussa, ja ainakin minun mielestäni alue näyttää nykyisellään oikein hyvältä.

Taloja Venice Canals -alueella
Jenni Venicen kanaaleilla

Venice Beachin rantaa myöten kulkevalta kävelykadulta on kanaaleille lyhyt matka, mutta niiden sijaintia ei välttämättä huomaa helposti (tai lainkaan!), jos ei osaa etsiä niitä. Me aloitimme kanaalikortteleihin tutustumisen Washington Bulevardin ja Strongs Driven kulmasta, läheltä Washingtonin ja Pacific Avenuen risteystä. Kadunkulmassa on pieni ja huomaamaton kyltti, joka osoittaa Venice Canals Walkwaylle.

Vesiväylä talojen keskellä Venicen kanaaleilla
Linnamainen talo Venice Canals -alueella
Tornein varustettu talo Venice Canalseilla

Venicen kanaaleille saapuminen tuntuu hassulta, sillä niiden idyllisen hiljaisuuden keskellä on todella vaikea kuvitella olevansa massiivisessa Los Angelesin kaupungissa. Tunnelma kanaaleilla on rauhallinen. Talojen väleissä kulkee tyyniä vesiväyliä ja monen talon edustalla on jonkinlainen vene.

Toinen toistaan upeammat omakotitalot pistävät pohtimaan talojen hintalappuja. Sen verran komeita rakennuksia ne ovat ja niin poikkeuksellinen on kanaalien alue, että mistään halvoista kämpistä ei ole kyse.

Taloja ja kanava
Kanava

Kanaalien varrella olevissa taloissa on mahtavaa se, että ne ovat kaikki kovin erilaisia. Toiset ovat skandinaavisen selkeitä, toiset eteläeurooppalaisen rönsyisiä, kolmannet puisia ja kartanomaisia, neljännet suorastaan linnoja.

Kanaalien alue on lopulta melko pieni, joten sen kiertämiseen ei kulu kovin kauan aikaa, vaikka kuinka pysähtelisi ja valokuvailisi. Venetsia (se alkuperäinen) alueesta tulee mieleen ainoastaan vesiväylien ja nimen takia – muuten alue on täysin erilainen kuin Venetsian rosoiset ja sokkeloiset, historialliset korttelit. Mutta minusta Los Angelesin Venice Canals oli ehdottomasti käymisen arvoinen!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Amerikan Venetsia”

  1. Eihän tuo ihan Venetsia ole, mutta tosi kaunista kuitenkin! Ja jos olis vaan tuollainen vesiväyläkuva palmuineen ja taloineen, niin enpä kyllä ikinä ois arvannut, että mistä maailman kaupungista ko. kuva on otettu 🙂

  2. No ei tosiaan ole Italian Venetsia, ei. 🙂 Mutta kiva alue kuitenkin. En tiennyt itse ollenkaan, että tuollainen alue on olemassa Los Angelesissa ennen kuin tuli vähän tutkittua, että mitä kaikkea Losissa voisi käydä katselemassa. Ei ole ihan sitä perinteistä harmaata taloa toisensa perään tuo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *