Matkasuunnitelmia ja blogipalkintoja

Artikkelikuva - pitkä hiekkaranta Albufeiran edustalla

Taisinkin jo aiemmin mainita, että olen lähdössä Hemmon kanssa Lissaboniin vuodenvaihteessa? Suunnittelu (tai ainakin fiilistely!) on hyvällä mallilla, ja saimme vastikään lyötyä lukkoon majoitusvarauksen. Lissabonissa meidän on tarkoitus nauttia kaupungin paljon kehutusta ilmapiiristä, herkutella, ihailla maisemia näköalapaikoilta ja muuten vain kierrellä paikkoja. Luvassa ei siis tälläkään kertaa ole mitään minuuttiaikataulua vaan reissussa olemisesta nauttimista. Odotan todella innolla, että pääsen laulattamaan kameraa Lissabonin kaduilla! Toivottavasti ei sada koko ajan. 

Aiomme myös tehdä päiväretken palatseistaan ja puutarhoistaan tunnettuun Sintraan, jonne olen jo muutaman vuoden haaveillut pääseväni. Voin kertoa, että matkakuume alkaa olla hyvässä nosteessa, sillä olen jokseenkin loman tarpeessa (kuten varmaan itse kukin tässä vaiheessa vuotta?).

Näköalapaikka Lissabonissa
Malagan Alcazaba

Ihan parasta on myös se, että emme palaa Lissabonista vielä suoraan Suomeen vaan jatkamme matkaa Espanjaan. Vietämme viisi yötä Málagassa ja lopuksi vielä muutaman päivän sukulaisten hoteissa Torreviejassa. Málagassa aiomme käydä tsekkaamassa kaupungin parit linnoitukset ja varmaan myös jotakin Picassoon liittyvää, onhan Málaga taiteilijan synnyinkaupunki.

Aiomme käydä samalla Gibraltarilla ja Rondassa sekä talsia kohtalaisen kuumottavan Caminito del Rey -vaellusreitin sisämaassa. Caminito del Reystä voit lukea kattavan postauksen Lähtöportti-blogista. En tiedä, miten ihmeessä selviän reitistä, sillä korkeat paikat eivät varsinaisesti kuulu suosikkeihini. Ennustankin matkalle pienoisia mitä hittoa oikein ajattelin lippuja ostaessani -fiiliksiä. Voit lukea kokemuksesta sitten jälkikäteen täältä blogista.

Ennen Lissabonin- ja Espanjan-reissua vietetään joulua, mutta sen suhteen minulla ja Hemmolla ei ole kummoisia suunnitelmia.

Caminito del Rey

Blogger recognition award

Blogger Recognition Award

Bloggaajaa ilahduttaa jokainen kommentti ja palaute, joten olin erittäin iloinen saadessani vastikään Blogger recognition award -tunnustuksen peräti kahdesta paikasta: Muuttolintu-blogista ja Kerran poistuin kotoa -blogista. Bloggaajien kesken myönnettävä tunnustus irtosi tällaisilla saatteilla:

Kerran poistuin kotoa

Unelmatripin Jenni muisti blogin alkuaikoina mua Liebster Award -tunnustuksella ja valoi sillä huimasti uskoa aloittelevaan bloggaajaan. Oli hienoa huomata, että joku muukin kuin kaverit olivat eksyneet mun blogin pariin. Jennillä on takana ihan huimia seikkailuja ja viimeksi olin niin pähkinöissä blogin Slovenia-jutuista, että ensi kesä näyttää hyvin kiireiseltä…

Muuttolintu

Unelmatrippi-blogin Jenniä ja itseäni yhdistää rakkaus road trippailuun, ja sitä Jenni on tehnyt useammalla mantereella. Unelmatripillä on reissattu myös mm. maailman ympäri.

Kiitos tuhannesti – mahtavaa toimia inspiraationa ja jakaa yhteisiä kiinnostuksen kohteita!

Tunnustuksen vastaanottaminen velvoittaa avaamaan, mistä oman blogin tarina aikoinaan alkoi – sen stoorin löydät Blogini tarina -postauksesta. Blogger recognition award velvoittaa myös antamaan vähintään muutaman ohjeen bloggaamisesta aloittelijoille. Tunnustus pitäisi lisäksi jakaa eteenpäin kymmenelle blogille.

Jokainen taaplaa tyylillään ja myös lukijat ovat erilaisia, mutta tässä muutama vinkki, jotka auttavat ainakin minun koukuttamisessani lukijaksi:

 • Kirjoita mahdollisimman oikein. Me kaikki töpeksimme joskus, mutta on raivostuttavaa ja myötähäpeää herättävää lukea kirjoitusvirheitä vilisevää tekstiä.
 • Ole aktiivinen – mutta älä kuitenkaan joka välissä pahoittele lyhyitä poissaolojasi blogimaailmasta. Pahoittelupostaukset vaikuttavat helposti silkalta täytteeltä. Ja olikohan kukaan edes huomannut pientä taukoasi?
 • Pysy genressä tai rakenna ainakin aasinsillat niin, että ne eivät ole tökeröjä. Jos pidät matkablogia, älä kirjoita yhtäkkiä paasausta terveyspirtelöistä tai ohjepostausta iltapuvun valinnasta. Matkablogin lukija ei etsi niistä juttuja sinun blogistasi, ja huterat aasinsillat tekevät postauksista usein vain hämmentäviä.
 • Muista, että lukijoita on monenlaisia – yksi tykkää toisesta ja kolmas neljännestä. Uskalla siis pitää oma tyylisi. Tämä vesittikin mukavasti edeltävät neuvoni…

Jaan kiitosta eteenpäin seuraaville mielestäni kiinnostaville matkablogeille:

Lähtöportti – Hyvin kirjoitettu perheenisän blogi, jossa on viime aikoina ollut juttuja Euroopasta, mutta blogista löytyy muutakin. Aina erinomaisia vinkkejä ja hyviä tunnelmia!

Kohteena maailma – Tätäkin blogia kirjoittaa perheenisä. Blogissa on aktiivilomailijan hyödyllisiä ja kattavia postauksia (ja listauksia!). Ramia ja minua yhdistävät matkailun lisäksi rakkaus olueen – ei voi olla tykkäämättä.

Toisiin maisemiin – Tarinoita työ- ja lomamatkoilta, jotka ovat viime aikoina hämmästyttävän usein suuntautuneet samoille seuduille omien matkojeni kanssa. Esimerkiksi kesällä matkustimme suunnilleen peräkanaa mm. Sloveniassa.

Meriharakka – Jos kaipailet jotakin erikoisempaa matkakohdetta, tästä maabongarien blogista löytyy inspiraatiota maailman (lähes) joka kolkasta. Blogi on myös hyvä osoitus siitä, että bloggaaminen ei ole vain nuoremman väen hommaa.

Cocoa etsimässä – Herkuttelua rakastavan pariskunnan matkablogissa on tehty jo yksi maailmanympärimatka ja toinen on suunnitteilla. Blogista löytyy kiinnostavia juttuja monilta muiltakin matkoilta.

Kiitos matkakuumeen nostatuksesta, arvon bloggaajakollegat! Millaisista blogeista te muut tykkäätte? Entä millaisia matkasuunnitelmia teillä on lähiaikoina tiedossa?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

14 vastausta artikkeliin “Matkasuunnitelmia ja blogipalkintoja”

 1. Suuret kiitokset tunnustuksesta, joka lämmittää paljon joulukuisen kiireen keskellä. Ja onnittelut myös sulle, Unelmatrippi on palkintonsa todellakin ansainnut!

  Teidän matka kuulostaa mainiolta. Olen käynyt kaksi kertaa Lissabonissa, eikä sitä ilmapiiriä, kuvauksellisuutta ja näköalapaikkoja ole turhaan kehuttu. Herkuttelusta tulee ensimmäisenä mieleen ginjinha-likööri ja edulliset leipomot. Lissabonista en ole saanut kirjoitettua mitään blogiin, Sintrasta on yksi postaus. Eikä huolta, hyvin se Caminito del Rey sujuu 🙂

  1. Kiitos!

   Odotan Lissabonia ihan malttamattomana! Tosi mukava päästä ensinnäkin uuteen maahan, ja kun Lissabonia on niin moni kehunut, niin oletettavasti mekään emme voi täysin pettyä. 🙂 Sintra on kuulemma upea.

   Caminito del Reystä toivon, että olet oikeassa. Maisemissa ei ainakaan pitäisi olla valittamista – ihan huikeaa.

 2. Kiitos Jenni, olin otettu 🙂

  Laitoin hyvän kiertämään myös itsekin: http://kohteenamaailma.fi/matkailu/matkablogien-joulukuusi-tunnustuksia-ja-lisaa-tunnustuksia/

  Tram 28 oli suosikkini Lissabonissa! Kaupunkia kaikki hehkuttivat etukäteen ihan järjettömästi, joten menin sinne liian suurilla odotuksilla. Annan kaupungille toisen mahdollisuuden, niin uskon, että nautin siitä vieläkin enemmän kuin viimeksi. Oikein mukavaa lomaa sinne! Anna kameran laulaa, kuvattavaa on 🙂

  1. Kiitos Rami! 🙂 Ehdottomasti käymme ajelemassa ratikalla 28, vaikka se kuulemma onkin varsinainen turistipyydys ja siis aivan täynnä aina. Ei anneta sen häiritä, aina välillä on kärsittävä ryysiksestä. Ihan mahtavaa lähteä lomalle. 🙂

 3. Joskus ihmetyttää tuo millä nuo maailmanympärimatkat oikein rahoitetaan. Kyllähän siinä palaa useita kymmeniä tuhansia plus vielä sitten se, että tienestejä ei sinä aikana ole. Jos rahaa on, perittyä tai voitettua, miten vain, niin sen voisi kyllä tuoda esiin, että ei tässä olla köyhiä eikä kipeitä.

  Monesta maailmanympärimatkan pariskunnasta voi lukea rivien välistä, että ollaan ihan normitöissä. 40000 euron säästäminen on kova homma eikä kai kukaan maailmanympärimatkaan lainaa ota.

  1. Ihan normaaleissa töissä olemme, sekä minä että puoliso. Säästäminen onnistuu matkaa varten samalla tavalla kuin vaikka sitä kesämökkiä tai kalliita harrastuksia varten, priorisoimalla. Meillä ei ole tuollaisia kuluja vaan matkailu on meidän tärkein (ja ylivoimaisesti kallein) harrastus, joka myös antaa todella paljon. En ihmettelisi, jos joku ottaisi lainaa matkaa varten – otetaanhan lainoja niihin kesämökkeihin ja kaikenlaiseen muuhunkin ”ylimääräiseen”. Me emme kuitenkaan ottaneet lainaa matkaa varten, mutta pientä tuloa kyllä oli toisen puoliskon vuorotteluvapaan ansiosta. Muuten matka rahoitettiin säästöillä, joiden kasaan saaminen oli – kuten kirjoitit – kova homma, mutta täysin sen arvoista. Kaiken tämän olen myös blogissa kertonut. 🙂

   1. En tarkoittanut vain teidän matkaanne. Monen muun myös. Eikä minusta tavallisella työssäkäyvällä pariskunnalla joka tienaa yhteensä ehkä noin 5500 kuussa yleensä edes ole kalliita harrastuksia, kesämökkejä tai vastaavaa. Kesämökinkin voi toisaalta kyllä myydä…
    40000 vuodessa on paljon, sillä lyhentää merkittävästi asuntovelkaansa. Se vain tuntuu olevan niin, että joillakin hinku matkoille pääsemiseen on niin kova, että siinä ei ajatella ylivelkaantumisia ja mahdollista työttömyyttä YT:den iskiessä päälle.

    1. En tunne ketään matkustelun takia ylivelkaantunutta, mutta toki kai sekin on mahdollista. Ylivelkaantumisesta ei kuitenkaan varmaan ole vaaraa matkan takia, jos ei ota matkaa varten velkaa. 🙂 Kukin meistä totta kai valitsee itse mitä elämässään tekee – ei ole pakko matkustaa, jos ei kiinnosta.

 4. Upealta kuulostavat suunnitelmat! Rahakeskusteluun osallistuakseni mulla ei varmaankaan ole kovinkaan tähdellistä lisättävää priorisoinnin lisäksi – kesämökkiä ei löydy minultakaan, mutta se priorisointi pätee myös ihan arkisiin kuluihin. En polta rahaa kalliisiin vaatteisiin, penniäkään ei pala meikkeihin, leffoissa ei juuri käydä (Netflix-tunnukset löytyy, se riittää meille, sen verran vähän vietetään aikaa television äärellä), autolla ajetaan mahdollisimman vähän, kuntosalikortteja ei maksella, sillä luonto tarjoaa liikuntamahdollisuuksia ihan ilmaiseksi… Niinhän se vanha sanontakin sanoo, että pienistä puroista syntyy iso virta.

  Omalla kohdallani tietysti matkailu tuo myös tuloja, sillä kirjoitan työkseni. Jos en matkustaisi, en voisi myöskään kirjoittaa matkailusta. Taitavat valokuvaajat saattavat saada lisätuloja myymällä matkoilla otettuja valokuviaan eri julkaisuihin, toiset tekemällä videoita reissuistaan. Kun intohimo matkustamiseen on tarpeeksi kova, on valmis käymään kovan koulun erehdysten ja onnistumisien kautta rahoittaakseen matkansa.

  1. Aivan – tapoja on monia. Mä sain osan maailmanympärimatkaan tarvittavista rahoista kasaan tekemällä hulluna ylitöitä ennen matkaa (onneksi oli sellainen mahdollisuus!). Meilläkin arjen kulut ovat aika pieniä, kun ei ole oikeastaan mitään maksullisia harrastuksia, ei lemmikkejä, ei lapsia ja ylipäätään hyvin maltilliset kulutustottumukset. Mä kyllä meikkaan, mutta ei siihen nyt kovin paljon rahaa uppoa. 😀 Olen aika tosi tarkka kuluttaja, mikä varmaan on yksi suurimmista syistä siihen, että olen pystynyt matkustamaan niin paljon kuin olen matkustanut.

 5. Haha neiti aasinsilta täällä moi! 🙂 Kirjoitin joskus postauksen Kuinka pukeutua oopperaan ja se keikkuu koko ajan blogin luetuimpana.. Ihmettelen kyllä sillä matkablogihan tämä on pääasiassa, vai pitäisikö vaihtaa genreä kun tuo tuntuu olevan aina ylivoimaisesti luetuin 😀

  1. Haha, no, noinkin voi käydä! Eipä ne omasta mielestä mielenkiintoisimmat jutut aina muutenkaan kaikkia muita kiinnosta, meitä kun on niin moneksi. 🙂 Pitäisikin tsekata, mitkä ovat tämän blogin luetuimmat postaukset tällä hetkellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *