#Blogisitarina

Artikkelikuva- Blogisitarina, Osaka

Sain Blogisi tarina -haasteen Meiän matka -blogilta, ja koska Unelmatrippi täytti vuoden jokin aika sitten, päätin synttäreiden kunniaksi ottaa haasteen vastaan. Kuinka Unelmatrippi siis sai alkunsa?

Tämä ei tule vakiintuneille lukijoille yllätyksenä: Unelmatrippi-blogi sai alkunsa maailmanympärimatkasta, jonka tein syyskuusta 2014 toukokuuhun 2015. Bloggaaminen ei kuitenkaan ollut minulle uutta, kun viime syksynä perustin tämän blogin. Ennen Unelmatrippiä kirjoitin vuodesta 2011 alkaen matkablogia nimeltä Parasta elämässä. Sen perustin journalismiopintojeni yhteydessä. Halusin aloittaa maailmanympärimatkasta kirjoittamisen uudella bloginimellä puhtaalta alustalta, joten pistin pystyyn Unelmatripin.

Olen välillä miettinyt, pitäisikö minun siirtää vanhan blogin puolelta postaukset tai osa niistä Unelmatrippiin ja hävittää koko vanha blogi, mutta en ole viitsinyt ryhtyä siihen. Kaipa tämä nykytilanne on ihan OK. Välillä olisi vain kiva viitata esimerkiksi vanhoihin Euroopan-reissuihin, ja niistä on juttuja vanhan blogin puolella, mutta sinne linkittäminen tuntuu hölmöltä, koska en enää ylläpidä vanhaa blogia.

Postauksen kuvat ovat maailmanympärimatkan ensimmäisiltä viikoilta Japanista.

Kiotokollaasi

Perustin Unelmatripin matkapäiväkirjaksi, jotta muistaisin missä milloinkin tuli viiletettyä ja mitä tuli koettua. Halusin myös koota vinkkejä ja tietoa muiden reissaajien iloksi ja hyödyksi. Näissä molemmissa tarkoituksissa jatkan Unelmatripin pitämistä näin maailmanympärimatkan jälkeenkin, sillä matkustusintoni ei todellakaan uuvahtanut kahdeksan kuukauden reissulla ja myös bloggaaminen kiinnostaa edelleen. Unelmien reissun jälkeen blogissa onkin ollut postauksia uusilta matkoilta, ja lisää on tietenkin luvassa. Eihän tässä nyt paikoilleen ruveta homehtumaan!

Kuten yleensä, myös maailmanympärimatkalla seuranani kulki jykevämpi puoliskoni Hemmo. Matkaseuralaisenani Hemmo vilahtelee blogin teksteissä ja kuvissa tasaisin väliajoin. Bloggaamiseen Hemmo ei osallistu, mutta joitakin Hemmon ottamia valokuvia on kyllä nähty blogissa ja varmasti tullaan näkemään jatkossakin.

Kioto ja Nara -kollaasi

Unelmatrippi tosiaan täytti jokin aika sitten vuoden. Jee! En nimeä mitään yksivuotiaan blogitaipaleen merkittäviä taitekohtia – kuluneen vuoden merkkipaaluja kun ovat olleet ennemmin maailmanympärimatkalle lähtö ja matkalta paluu, eivät niinkään nimenomaan blogiin ja sen kehitykseen liittyvät asiat. Bloggaaminen on ollut ennen kaikkea hauskaa ja myös kehittävää, ja blogin lukijamäärän kasvu on ollut maltillisen tasaista. Saa nähdä, mitä blogin toinen vuosi tuo tullessaan.

Rikon tämän blogihaasteen sääntöjä sen verran, että en haasta suoraan ketään. Jos kaipailet tätä haastetta itsellesi, heitä kommentti niin haastan blogisi sitten kommenttiboksin puolella!

Blogisi tarina -haasteen ohjeet

  1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
  2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
  3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
  4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
  5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

Lue myös muita blogihaastepostauksia:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *