Kioto: Gionin ”geishat”

Artikkelikuva - Japanilaisia paperivarjoja Kiotossa

Japanin entisessä pääkaupungissa Kiotossa on tuhansia temppeleita ja pyhättöjä sekä 17 Unescon maailmanperintökohdetta. Kuten viimeksi kirjoitin, mekin aloitimme Kioton-vierailumme temppelisulkeisilla, jotka jatkuivat aika pitkälti koko Kiotossa olomme ajan.

Vaikka temppelikimaran jälkeisenä päivänä menimme Gionin kaupunginosaan aikomuksenamme vain kierrellä ja nauttia perinteikkäästä ilmapiiristä ja vanhoista, perinteisistä puurakennuksista, emme välttyneet sinäkään päivänä temppeleiltä aivan täysin. Joka nurkalla kun tuntui olevan jokin upea vanha pyhättö, jota oli kiva käydä vilkaisemassa edes vähän.

20140915-Unelmatrippi-Kioto-DSC_1096

20140915-Unelmatrippi-Kioto-DSC_1141

20140915-Unelmatrippi-Kioto-DSC_1166

Gion on tunnettu vanhojen puurakennusten lisäksi hyvänä paikkana nähdä maikoja eli geisha-harjoittelijoita ja itse geishoja. Me näimme kaduilla kuitenkin vain kymmeniä pukuleikkiä harjoittavia turisteja. Kiotossa on useita paikkoja, joista voi vuokrata päivä geishana -kokemuksen, joten perinteikkäitä asuja vilisi turistien suosimassa Gionissa ja muuallakin Kiotossa tämän tästä. Ennen illan hämärtymistä kävimme tunnetulla ja perinteikkäällä Shinbashi dori -kadulla katselemassa vanhoja puutaloja ja yritimme bongata aitoja maikoja, mutta eipä näkynyt.

20140915-Unelmatrippi-Kioto-DSC_1130

20140915-Unelmatrippi-Kioto-DSC_1172

20140915-Unelmatrippi-Kioto-DSC_1122

Minä himoitsin Gionin kapeilla kujilla seikkaillessamme suunnilleen jokaisen pikkuputiikin kippoja, kuppeja ja muuta pientä ihanaa. En ostanut mitään, sillä kynnys hankinnoille on tällä matkalla melkoisen korkea – ostaminen ylipäätään maksaa rahaa (ja raha-asiat ovat budjettimatkalla jatkuvan tarkkailun alla), ja mikä vielä pahempaa, hankinnat täytyisi joko kantaa mukana seuraavat noin kahdeksan kuukautta tai lähettää Suomeen. Peruskivan matkamuiston vuoksi nähty vaiva olisi turhan suuri, joten tässä tulee harkittua todella tarkkaan jokaista ostosta.

20140915-Unelmatrippi-Kioto-DSC_1134

20140915-Unelmatrippi-Kioto-DSC_1146

Sekä Hemmo että minä pidimme Gionia viehättävänä alueena, mutta täytyy sanoa, että siellä oli aivan liikaa turisteja. Monessa muussa paikassa Kiotossa oli huomattavasti väljempää seikkailla. Gionissa kannatti kuitenkin ehdottomasti käydä, sillä alueella oli omanlaisensa leima, vanhoja rakennuksia ja paljon hienoja yksityiskohtia ihmeteltäväksi.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Temppelikimara Kiotossa
Tokio: ihmisvilinää ja elektroniikkahoukutuksia
Maailmanympärimatkan matkavalmistelut

4 vastausta artikkeliin “Kioto: Gionin ”geishat””

  1. Geishoja näkee kuulemani mukaan parhaiten illan suussa ja myöhemmin illalla, kun he kulkevat tapaamisiinsa. Juttelin Osakassa erään rouvan kanssa, joka oli ollut nuorena maiko. En kehdannut kysyä, miksi ura ei jatkunut geishaksi. Ehkä hän oli tavannut miehen ja mennyt naimisiin?

    1. Näin kuulemma on. Odottelimme aikamme sopivilla kulmilla, mutta seisoskelu kävi tylsäksi, joten emme jaksaneet odottaa pimeän kunnollista laskeutumista.

      Kertoiko rouva tarkemmin ajastaan maikona?

  2. Hän ei puhunut juuri ollenkaan englantia ja minä vain muutaman sanan japania. Hänen ystävänsä osasi hieman, joten hän yritti tulkata. En valitettavasti kuullut asiasta enempää, se olisi ollut todella mielenkiintoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *