Maailmanympärimatkan matkavalmistelut

Artikkelikuva - Kartta

Testasimme Hemmon kanssa ensimmäistä kertaa rinkkamatkailua kesällä 2013, kun teimme junalla kiertomatkan Euroopassa. Hankkimamme rinkat osoittautuivat tuolla matkalla toimiviksi, joten pakkasimme niihin tavaramme myös maailmanympärimatkan ajaksi. Millä muilla tavoin valmistelimme maailmanympärimatkaa?

Hankinnat maailmanympärimatkalle

Rinkat olivat siis valmiina, mutta jouduimme tekemään kahdeksan kuukauden reissua varten jonkin verran muita hankintoja. Retkikaupoissa onkin tullut tässä puolen vuoden aikana vierailtua useampaan otteeseen tuotteita hypistelemässä.

Olemme hankkineet esimerkiksi vesitiiviit pakkauspussit elektroniikalle, vakuumipusseja vaatteille, pieneen tilaan menevät matkapyyhkeet, jäätävän kasan lääkkeitä matka-apteekkiimme, kansainväliset ajokortit, passikuvia ja permetriiniä rinkkojen käsittelyä varten. Lista mukaan lähtevistä tavaroista löytyy postauksesta Rinkkojen sisältö.

20140831-Unelmatrippi-Matkavalmistelut-195205

Rokotukset ja lääkkeet maailmanympärimatkalle

Valmisteluissa on tähän mennessä palanut eniten rahaa rokotuksiin, kun ei oteta huomioon lentolippuja ja hotellivarauksia. Meillä molemmilla oli jo valmiiksi kattava rokotussuoja aiempien matkojen vuoksi, mutta minä tarvitsin silti lisää piikkejä lihaan. Kävin hakemassa tehosterokotteita sekä rokotuksen Japanin aivotulehdusta vastaan. Kumpikin meistä otti myös lavantauti- ja kolerarokotteen. Lisäksi hommasimme malarialääkkeet, joita näillä näkymin tarvitsemme muutamassa kohteessa Aasiassa.

Jatkuvassa käytössä olevia henkilökohtaisia reseptilääkkeitä haimme apteekista niin, että ne riittävät koko matkan ajaksi. Varmistimme tällä tavalla, että lääkkeet ovat varmasti aitoa ja oikeaa tavaraa. (Ja varmaan myös sen, että meidät syynätään läpi jokaisella lentokentällä.)

Lennot ja muut varaukset

Hintavertailua tehtyämme päätimme heti suunnittelun alkuvaiheessa, että emme varaa matkatoimiston kautta valmista lentopakettia matkaa varten. Emme halunneet lyödä jo ennen Suomesta lähtöä lukkoon sitä, minne haluamme suunnata ja milloin. Jonkinlaisen reittisuunnitelman olemme kuitenkin tehneet, ja näillä näkymin reittimme kulkee Aasiasta Australiaan ja Uuteen-Seelantiin, Tyynenmeren saarille, Etelä-Amerikkaan, Väli-Amerikkaan ja lopuksi USA:n kautta kotiin.

Olemme tehneet myös joitakin varauksia nyt ennen lähtöä. Tärkeimmät niistä ovat varmaankin matkan ensimmäiset lennot Helsingistä Tokioon. Olemme myös varanneet Tokion Asakusasta hostellihuoneen viideksi ensimmäiseksi yöksi.

Näiden lisäksi olemme pakon edessä hoitaneet etukäteen lennot Kiinaan ja pois Kiinasta sekä hotellivaraukset koko aiotun Kiinassa olomme ajaksi. Ilman näitä varauksia Kiinan-viisumin saaminen ei olisi ollut mahdollista, sillä viisumia varten tarvitaan matkasuunnitelmasta tarkat tiedot. Muut varaukset hoidamme sitten tien päällä sitä mukaa, kun matka etenee.

Valmiina lähtöön, vaikka kiire tuli

Meidän on tarkoitus olla reissussa kahdeksan kuukautta, joten matkavalmistelut ovat vaatineet rokotusten hankkimisen ja laukkujen pakkaamisen lisäksi vähän muitakin järjestelyjä liittyen asuntoon, autoon ja työelämään. Näistä isommista järjestelyistä suuri osa tapahtui viime tipassa, joten matkan lähestyessä kiireen määrä kasvoi potenssiin X.

Nyt kaikki valmistelut on kuin onkin hoidettu ja huomenna on lähdön hetki. Edessä on tuskaisen pitkä lentomatka kahdella välilaskulla, mutta saatiinpahan edullisesti.

Palataan asiaan seuraavan kerran Tokiosta!

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Unelma toteutukseen
Menolippu shortsivyöhykkeelle
Kantamukset – meidän rinkkamme maailmanympärimatkalle

9 vastausta artikkeliin “Maailmanympärimatkan matkavalmistelut”

  1. Muistakaa ottaa reseptit mukaan! Monissa maissa on muuten maahantuonnin määrärajoitukset omille lääkkeille. Mutta nyt: ikimuistoista matkaa ja koettakaa kestää Tokion lennot! Se on upea paikka! T Merja

  2. Jaa, nyt se lähtö sitten on käsillä, jännittävää. Lykkyä!

    Harvoin tunnustan kadehtivani ketään, mutta nyt kyllä tuntuu siltä, että mieluusti lähtisin moiselle reissulle itsekin. Onneksi voin nauttia reissustanne tämän blogin välityksellä. Ja ehkä lähden itsekin tässä joskus kiertämään palloa vähän perusteellisemmin. Intoa olisi!

    T. Sara

    1. Kiitos lykkytoivotuksesta, Sara! Eiköhän tästä hyvä tule. 🙂 Ei kyllä jännitä yhtään – en vieläkään tajua, että tässä ollaan oikeasti ihan just menossa. Perus. Ehkä parin viikon päästä kuuppa rekisteröi tosiasiat, kun on päästy kunnolla reissurytmiin. 🙂

  3. Me jännättiin kans noiden lääkkeiden kans alkureissusta ja molemmilla oli tosiaan kaikki reseptit aina käden ulottuvilla tarkastuksia varten. Opeteltiin selittää et mikä lääke on mitäkin varten, mut kappas vaan, kertaakaan niistä ei kysytty mitään koko matkan aikana! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *