Kevään ja kesän matkasuunnitelmia

Artikkelikuva - Lausanne-järven maisemia Sveitsissä

Reissuja pukkaa, ja mikäs sen mukavampaa! Nyt kun Tallinnan-reissut on vähäksi aikaa taputeltu – helmikuun mässäilyreissun lisäksi kävin siellä myös pääsiäisenä, kuten joku saattoi Instagramista noteerata – on kiva siirtää katse muihin maihin. Tällä hetkellä ensisijaisesti Irlantiin, sillä olen menossa kaverin kanssa tulevana viikonloppuna Dubliniin! 

Dublinin-matkan suunnittelu on hyvässä vauhdissa, onhan lähtöön enää muutama päivä. Reissusta tulee muuten uusi maa käytyjen maiden listalleni, sillä kyseessä on ensimmäinen matkani Irlantiin. En varsinaisesti ole maabongari, tykkäänpähän vain laskea ja tilastoida kaikenlaisia asioita. Niinpä näitä maitakin on tullut laskeskeltua ja jopa kirjattua tänne blogiin.

Myös pidempiä matkoja on tiedossa. Ensin on tiedossa yhdeksän päivän reissu Italiaan Amalfin rannikolle toukokuun alussa. Lennot ovat Roomaan, jossa olemme paluumatkalla yhden yön. Ehkä ehdimme Hemmon kanssa käydä samalla myös Vatikaanissa?

Positano

Italian-matkaa varten olemme jo aktivoituneet niinkin paljon, että varattuina ovat hotellien lisäksi myös junaliput Roomasta Salernoon ja takaisin sekä auto viikoksi. Olemme siis olleet harvinaisen ajoissa liikkeellä!

Suunnitelmissa on ainakin käydä Vesuviuksen purkauksen alle vuonna 79 hautautuneessa Pompeijin kaupungissa, vierailla Caprin saarella, ehkä piipahtaa Napolissa ja Vesuviuksella, ja luonnollisesti syödä ja juoda hyvin. Pohdimme vielä, lähdemmekö tälle reissulle käsimatkatavaroilla vai pitäisikö varata laukku ruumaan.

Eltzin linna
Grossglocknerin Alppitie

Astetta järeämpi reissu on luvassa heti kesäkuun alussa, jolloin karautamme parin vuoden tauon jälkeen auto- ja telttalomalle Eurooppaan. Näillä näkymin käymme seitsemässä maassa ja olemme matkalla viisi viikkoa.

Jos noudatamme alustavaa suunnitelmaamme, reissusta kertyy jopa kolme uutta maata käytyjen maiden listalle: Slovakia, Slovenia ja Kroatia. Rehellisesti sanottuna tämä reissu on se, jota tällä hetkellä odotan eniten. On kertakaikkisen mahtavaa päästä taas kiertämään tätä upeaa maanosaamme autolla! Lisäksi on törkeän siistiä päästä taas edes vähän pidemmälle reissulle. Automatkan tuoma vapauden tunne on kutkuttava jo valmiiksi.

Miltäs kuulostaa? Entä millaisia matkasuunnitelmia sinulla on tiedossa?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

8 vastausta artikkeliin “Kevään ja kesän matkasuunnitelmia”

 1. Kuulostaapa ihanalta! Autoreissut on parhautta :). Tällä hetkellä itseäkin kiehtoisi Irlanti ja Slovenia. Monen muun lisäksi tietysti, mutta mitään ei ole vielä varattuna, joten saa nähdä minne tie seuraavaksi vie 🙂

 2. Odotan kyllä innolla, huippua päästä reissuun. Kiinnostavien matkakohteiden lista tuntuu tosiaan olevan loputon itse kullakin. Seuraavaa matkaa odotellessa! 🙂

 3. Slovenia ja Kroatia ovat todella hienoja kohteita. Sloveniassa pääsee niin vuorille kuin merelle, ja kaikki suhteellisen lähellä. Itse olen käynyt kaksi kertaa Sloveniassa – suosittelen Bledia, Ljubjanaan ja Ptujin kaupunkeja. Piran on myös hieno paikka – tosin aika täynnä voi olla turisteja. Varaa vähintään viikko tai kaksi Sloveniaan.

  Kroatissa olen käynyt kerran (vuonna 2011) – kolme viikkoa reissasin ympäri maata. Rannikko on erittäin upea, mutta jos haluaa keskittyä yhteen alueeseen niin Istrian niemimaa on hieno – olin viikon Rovinjin kaupungissa, josta tein päiväreissuja. Toki jos haluaa niin kannattaa ajaa alas rannikkoa aina Dubronivikiin asti – ja vaikkapa pysähtyä Splitissä (tai Troginin kaupungissa) ja järvialueella (Plitvicessä), sekä saarilla.

  Mutta Plitvicestä EI kannata ajaa suorinta reittiä Splitiin (tai päin vastoin) navigaattorin opastamana yli vuorten, niin kuin itse tein – maisemat ovat kyllä hienot..mutta.. Osuimme pienelle vuoristoiselle hiekkatielle (noin 30km), jonka ympärillä oli vielä tällöin miinakenttiä. Oli hieman kuumottava ajella pienellä kuoppaisella tiellä eteenpäin, ja toivoa ettei kukaan tule vastaan tai että sadevesi olisi tuonut miinoja tielle. Nykyään tie taitaa olla asfaltoitu.. mutta niihin miinavaaroihin kannattaa suhtautua vakavasti. Toinen paikka oli Slovenia ja Kroatian välinen alue – Sava joen ympäristö — ja muut rajaseudut (Kroatian ja BH välinen alue).

 4. Kiitos hyvistä vinkeistä ja kattavasta kommentista! Olen kuullut Sloveniasta paljon hyvää, kuten tietysti myös Kroatiasta. Saa nähdä, kauanko jää mihinkin aikaa – niin pitkälle matkasuunnitelmissa ei ole vielä edetty, että sitä olisi kovin tarkkaan mietitty. Mennään lautalla Saksaan, ajellaan sieltä ensin Tsekkeihin ja sieltä sitten etelämmäksi. Tämä on eka reissu tismalleen noille suunnille (paitsi Tsekeissä on tullut käytyä aiemminkin), joten katsellaan miltä seudut näyttävät ja maistuvat, ja jos meinaa tulla kiire niin palataan sitten paremmalla ajalla takaisin joskus myöhemmin. Kroatiassa pysymme näillä näkymin pohjoisosissa, Istrian niemimaalla on tarkoitus käydä eli jätämme Splitin väliin.

  Miinavaarat pitää totta kai ottaa vakavasti. Sateen jäljiltä tuollaisella reitillä ajeleminen voisi kuumottaa aika paljonkin. Toivottavasti ei tarvitse kokeilla!

 5. Mahtavia matkasuunnitelmia! Dublin on ihana, haluaisin palata sinne joskus. Amalfi on vielä haaveissa mulla, oon lukenut siitä niin paljon! Ootan innolla sun matkakertomuksia sieltä. Kirjoittelin itse just blogiin vinkkejä automatkailuun Balkanilla – ehkä sieltä löytyy jotain hyödyllistä sullekin reissua varten, käy kurkkaa! ^_^

 6. Huomasinkin sun postauksen, mutta en ollut vielä ehtinyt sen pariin – kiitos muistutuksesta! Kyllähän tässä jo vähän reissujalka vipattaa, joten onneksi on tuo Dublinin-matka ihan justiinsa. 🙂 Amalfin rannikolle oli ihan pakko viimein varata reissu, koska mäkin olen lukenut ja kuullut siitä niin paljon hyvää. Eiköhän siitä(kin) tule huippuhyvä keikka. Matkakuume kasvaa. 🙂

 7. Ooh ihania suunnitelmia. Sitten kun lähden seuraavan kerran Italiaan, lähden ehdottomasti Amalfin rannikolle, oon kuullut siitä niin paljon hyvää! Vatikaani on yllättävän mielenkiintoinen paikka, jos kiinnostaa täällä on meikäläisen postaus siitä: http://muuttolintu.com/2013/07/19/vatikaanin-salaisuuksia/ . Meillä on tulossa aika hiljainen reissuvuosi, koska säästetään rahaa isompaan reissuun ensi vuoden alussa. Ihanaa reissujen suunnittelua! 🙂

 8. Mun oli kanssa pakko nyt suunnitella reissu Amalfiin, kun olin lukenut ja kuullut siitä niin paljon hyvää. Ehdottomasti tsekkaan tuon postauksesi Vatikaanista – kiitos linkistä!

  Isompia reissuja varten joutuu aina vähän karsimaan muusta. Ihanaa reissun suunnittelua sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *