Tunnelmapaloja Tallinnasta (ja pari ravintolavinkkiä)

Artikkelikuva - Tallinnan tunnelmallinen Tallipiha

Kävin Hemmon kanssa muutama viikko sitten Tallinnassa viikonloppumatkalla. Lähdimme matkaan perjantaina töiden jälkeen ja palasimme sunnuntaina iltalaivalla takaisin. Parissa päivässä ehtii jo paljon (ainakin syödä hyvin ja ihan liikaa), ja meillä oli jälleen huippukivaa. Tässä muutama ravintolavinkki Tallinnaan ja tunnelmakuvia reissulta!

Katunäkymä Tallinnan vanhassa kaupungissa
Munga kelder -ravintolan kyltti Tallinnassa
Kukkia maljakossa Tallinnan vanhassa kaupungissa

Perjantaina meillä oli pöytävaraus ravintola Ribeen, jossa kävin nyt toista kertaa vuoden sisällä. Kyseessä on vähän hienompi ravintola, mutta Tallinnalle tyypilliseen tapaan se ei suinkaan tarkoita jäykkää meininkiä.

Juhlimme reissussa Hemmon synttäreitä, joten fine dining oli paikallaan. Riben annokset ovat yksinkertaisesti herkullisia ja palvelu loistavaa – en voi kuin suositella! Kuvia ei ole, koska nam ja hyvä seura.

Ravintola Ribe Tallinnassa
Tallinnan tori vanhassakaupungissa

Viikonlopun aikana kävimme bastionin tunneleissa, joista kirjoitin marraskuussa. Olin siis tunneleissa toista kertaa, mutta Hemmolle tunnelivierailu oli uusi kokemus.

Vierailimme myös Tallinnan tv-tornissa, joka on aika neuvostoaikaisen näköinen ulkoa, mutta sisältä remontoitu. Tietysti kiertelimme myös vanhankaupungin kauniita kujia, ja perinteeksi muodostuneeseen tapaan kävimme katsomassa maisemia Kohtuotsan näköalatasanteelta.

Katunäkymä Tallinnan vanhassakaupungissa
Kukkia pakkasessa Tallinnassa
Puisia ikkunaluukkuja Tallinnassa
Keramiikkapaja Tallinnan vanhassa kaupungissa
Maisema Kohtuotsan näköalatasanteelta Tallinnassa

Riben lisäksi kävimme illallisella myös F-Hoonessa, jonne olen yrittänyt pari kertaa aiemminkin, mutta ilman varausta se ei ole onnistunut. Tällä kertaa varasin pöydän hyvissä ajoin. F-Hoonessa nauttimaani annosta en voi kehua eikä Hemmokaan ollut kovin ihastunut omaansa, mutta drinkit olivat erinomaisia ja tunnelma täysi kymppi. Iloinen puheensorina ja sisustuksen rosoinen hipsterimeininki toivat mieleen Berliinin, joten ei mikään yllätys, että viihdyimme keskinkertaisesta ruuasta huolimatta.

Lounasta tuli nautittua lauantaina Rataskaevu 16 -ravintolassa, jonne ajattelimme joskus palata. Ravintola on pieni ja rento, ruoka hyvää ja suhteellisen edullista ja palvelu pelaa. Ei valittamista, erinomaisen helppo paikka.

Tallinna oli näin talvellakin kaunis ja mietin, että onneksi se sijaitsee niin lähellä. Kun aika ei riitä matkustamiseen kauemmas, Tallinna on todella hyvä vaihtoehto. Ja miksei muulloinkin!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

28 vastausta artikkeliin “Tunnelmapaloja Tallinnasta (ja pari ravintolavinkkiä)”

 1. Tallinna on aivan ihana. Mielelläni viettäisin siellä kesällä vaikka pidemmänkin pätkän. Noin lähellä sijaitsevaa matkakohdetta pitäisi kyllä hyödyntää enemmän. Ravintolatarjonta on ihan loistava ja Tallinnasta löytyy kivoja kuvausspotteja paljon. Tässä postauksessa oli monta paikkaa, joissa en ole itse koskaan käynyt. Kiva saada uusia vinkkejä seuraavaa reissua varten.

 2. Hienoa, että koit tämän hyödylliseksi. Mäkin viihtyisin Tallinnassa etenkin kesällä pidempäänkin, mutta on siellä myös näin talvella tosi mukavaa. Olen samaa mieltä ravintolatarjonnasta – se on loistava. Ja kmeran kanssa on kiva kierrellä, löytyy paljon kuvattavaa.

 3. Tuo Ribe täytyykin testata seuraavalla Tallinnan reissulla. Kiitos vinkistä! Parhaista ravintolakokemuksista harvoin kuvia tosiaan on. Tyhjä lautanen ei usein ole niin kovin kuvauksellinen 😀

 4. Ihanan tunnelmallisia kuvia – heti ensimmäinen kuva viskasi minut mielikuvissani Tallinnan kaduille. Ehkä pitää todellakin lisätä Tallinnan vierailu kevään matkalistalle…nam, ravintolat. ***Sateenmuru***

 5. No niinpä! Ruoka on Ribessä tosi hyvää. Olin ekalla kerralla ehkä vähän skeptinen tuon paikan suhteen, koska mä en ole mikään fine diningin suurkuluttaja, mutta paikka osoittautui loistavaksi. Ja nyt oli sen vuoksi ihan pakko käydä uudelleen. Eiköhän se kolmaskin kerta vielä tule. 🙂

 6. Kiitos! Tallinnassa on ihanan tunnelmallista, ja aivan ihania ravintoloita. Tosi kätevää, että tuollainen helmi on niin lähellä (ainakin Helsingistä käsin)!

 7. Tallinna on siitä jännä, että tuntuu hyviä ravintoloita löytyvän joka kerta. Kun Helsingissä taas menee hirveä vaiva uusien positiivisten kokemusten löytymiseen. // Sir Bizler

 8. Olen samaa mieltä, Tallinnasta tuntuu löytyvän aina hyviä ruokapaikkoja. Helsingissä pettymystä vielä korostaa se, että yleensä mistä tahansa joutuu maksamaan paljon.

 9. Haluaisin joskus päästä käymään Tallinnassa kesäaikaan, sillä ainut visiittini kaupunkiin sattui kaikista pahimpaan loska-aikaan, eikä Tallinna oikein ollut parhaimmillaan.

 10. Ensi kesälle on haaveissa pieni Tallinnanmatka, jos vain Suomenloman yhteyteen sellaisen ehtisi järjestää. Ei olekaan tullut siellä käytyä vuosikausiin. Tallinnassa on kyllä jo ihan eri tunnelma ja ravintolatarjonnan uskon olevan hyvä.

 11. Toivottavasti järjestyy. Onneksi Tallinnaan on äärimmäisen helppoa matkustaa Helsingistä (ja muualtakin Suomesta aika iisiä). Tallinna on todella aivan erilainen kuin Suomen mikä tahansa kaupunki.

 12. Tavallaan keväistä, joo, mutta itse asiassa Tallinnassa oli talvista verrattuna Helsinkiin! Olin vähän yllättynyt. Kiva, että ravintolavinkit kiinnostavat.

 13. Tallinnassa olisi mulle vielä niin paljon nähtävää (ja maisteltavaa). En ole koskaan tutustunut kaupunkiin kunnolla ajan kanssa. Tämä pitäisi korjata pikimmiten.

 14. Riben takia mekin olemme joskus Tallinnassa käyneet – tosin siitä on jo aikaa, kun yleensä suuntaamme nykyisin Tallinnaa kauemmaksi. Kiva tuo kukkakuvasi 🙂

 15. Kiitos! 🙂 Ribe on hyvä ravintola. Niin ne matkat mullakin yleensä suuntautuvat Tallinnaa kauemmaksi, mutta aina ei pysty ottamaan ylimääräistä vapaata, joten Tallinna on näppärä kohde matkakuumeessa. Tarkoitan, että se on lähin paikka Suomesta, jossa on Keski-Euroopan fiilistä. Tuntee olevansa reissussa edes vähän. 🙂 Mä en millään jaksaisi aina lentää, joten siinä mielessä myös tykkään, kun perille pääsee muutenkin.

 16. Tallinna on kyllä aina niin hurmaava ja nykyään monipuolinenkin 🙂 Hassua, että olen asunut kaupungissa vuosituhannen vaihteessa, mutta törmäsin nyt noihin bastionin tunneleihin ensimmäistä kertaa! Pitää käydä seuraavalla reissulla katsastamassa.

 17. En ole varma, olivatko tunnelit vielä ollenkaan auki vierailijoille silloin, joten ei ihme. Kovin vanha juttu tuo ei kai ole, sillä raivaustyö on edelleen vähän kesken. Mielestäni opas sanoi, että kesällä pitäisi olla kokonaan valmis. Kierros on kiinnostava, kannattaa käydä!

 18. Saatan toistaa itseäni, mutta huomaan jokaisen Tallinnapostauksen kohdalla harmittelevan sitä, että ei ole tullut käytyä kaupungissa kunnolla. Siis päiväseltään on tullut kierreltyä useasti, mutta ehdottomasti tuonne tulisi mennä useammaksi päiväksi. Jo näissä sinun mainitsemissasi paikoissa olisi kiva kierrellä kiireettä ja olen vakuuttunut, että tuolta löytyy vaikka mitä muutakin mielenkiintoista.

 19. Ihanaa huomata, etten ole ongelmineni yksin: herkuttelulla on tuossa kauungissa tapana karata käsistä ihan totaalisesti ja reissusta suuri osa meneekin aina valtaisassa ruokakoomassa kujia mittaillen että saisi edes vähän kulutettua edellisen aterian sisältöä ennen seuraavaa ravintolavarausta…!

 20. viime vuonna tuli käytyä Tallinnassa niin monta kertaa että paikka ei ole vähään aikaan vetänyt. Nyt useamman kuukauden tauon jälkeen sinne voisin jo palata. Ja nimenomaan hyvien ravintoloiden takia! F-hoone ja rataskaevu 16 on tullut testattua ja molemmista tykkäsin

 21. Jep, meille kävi aika pitkälti noin ainakin tuon reissun lauantaina. Tuhti lounas liian myöhään illalliseen nähden, joten illallisella oli sitten ihan tajuton ähky. 😀 No mutta, välillä on ihan OK lyllertää ähkyssä, vai miten se meni. Tallinnasta löytyy tosi kivoja ravintoloita, jo ihan niiden takia sinne on mukava mennä.

 22. Mä olen käynyt nyt vuoden aikana Tallinnassa yllättävän monta kertaa, jotenkin näitä reissuja on vain kertynyt. Mutta ei haittaa, kyllä siellä on aina mukava piipahtaa muutaman päivän reissulla. Tykkään reissata kauemmas, mutta aina ei vain ole mahdollisuutta, joten siinäkin mielessä Tallinna on kätevä kohde.

 23. Tallinna on aivan upea paikka, ja niin helposti saavutettavissa! Ensi kesänä varmasti sinne ainakin yhdeksi hotelliyöksi. Olen siellä ollut varmaan kolmekymmentä kertaa ja aina se on yhtä mukava paikka. Tarvitsi tutustua seuraavaksi paremmin Kalamajan alueeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *