Telok Ayer Market – Singaporen komein hawker center?

Artikkelikuva - Telok Ayer Market, Singapore

Singaporessa on katukojujen sijaan katettuja ruokatoreja, hawker centereitä. Näissä syövät niin paikalliset kuin turistit, eivätkä syyttä: ruokavalikoimat ovat yleensä runsaat, hinnat edulliset ja pöperöt ovat singaporelaiseen tapaan herkullisia. Hawker centereitä on Singaporessa pilvin pimein, joten voi olla vaikea päättää, mitä niistä testaisi. Tässä siis vinkki: suuntaa ainakin Downtownin ja Telok Ayerin välimaastoon Telor Ayer Market -torille. Toinen tämän postauksen ruokatärppi Singaporeen koskee naurettavan edullista Michelin-tason ruokaa.

Telok Ayer Market, viralliselta nimeltään Lau Pa Sat eli ”vanha marketti”, avattiin 1800-luvulla. Viktoriaaniseen tyyliin toteutetun rakennuksen rautarakenteet ovat koristeelliset ja erottavat markettirakennuksen erittäin selvästi sen ympärillä kohoavista kiiltävistä, moderneista pilvenpiirtäjistä. Rakennus on ollut kansallinen monumentti vuodesta 1973 ja sitä on vuosien varrella kunnostettu useaan otteeseen.

20180222-Unelmatrippi-Telok-Ayer-Market-DSC0664
Telok Ayer Market, Singapore
20180222-Unelmatrippi-Telok-Ayer-Market-DSC0660

Telok Ayer Market on elementissään vilkkaaseen ilta-aikaan

Päiväsaikaan Telok Ayer Marketilla on hiljaista, joten tunnelmasta ei saa otetta. Suosittelenkin menemään paikalle illan jo hämärtäessä: silloin ulos sytytetään tulet, sisätilat täyttyvät nälkäisistä ihmisistä ja huumaava ruuan tuoksu leijailee joka kolkassa. Aivan eri meininki!

Kahdeksankulmaisen rakennuksen sisällä on kymmeniä ruokakojuja, joissa on tarjolla kattava valikoima niin singaporelaisia kuin naapurimaiden erikoisuuksia. Kiertele rauhassa, haistele herkullisia tuoksuja ja katsele, mikä vaikuttaa hyvältä. Tekisikö mieli intialaista kanacurrya, satay-vartaita, paistettuja nuudeleita katkaravuilla, sushia, dumplingeja vai kenties suoraan jälkkäriä? Jos on kunnolla nälkä, ei tarvitse tyytyä vain yhteen annokseen, sillä kuten sanottua, täällä on hyvät apajat ruokien testailuun.

Telok Ayer Marketin sisätiloissa on historiallista tunnelmaa
20180222-Unelmatrippi-Telok-Ayer-Market-DSC0672
20180222-Unelmatrippi-Telok-Ayer-Market-DSC0673
20180222-Unelmatrippi-Telok-Ayer-Market-DSC0677

Annoksen valinta voi olla runsaudenpulan vuoksi vaikeaa, mutta budjettiin valinta tuskin kaatuu, sillä hinnat ovat edulliset. Me tilasimme klassiset kanaa riisillä -annokset ja ne kustansivat 3,5 euroa kappaleelta. Oluen ja kaksi colaa sai noin seitsemällä eurolla – juomat tuntuvat Singaporessa olevan joka paikassa enemmän hinnoissaan kuin ruuat. Huomaa, että juomat voi joutua tilaamaan eri kojusta kuin sapuskat. Etsi istumapaikka marmoristen pöytien ääreltä ja nauti ruuasta ja tunnelmasta. Istua voi mihin tahansa pöytään, kuten hawker centereissä on tapana.

Lau Pa Sat (Telok Ayer Market), 18 Raffles Quay

Vinkki: maista Michelin-tason kojuruokaa Singaporessa

Singaporessa voit syödä Michelin-tähden saaneessa ravintolassa erittäin halvalla, kun suuntaat katuruokatyylistä sapuskaa tarjoilevaan Hill Street Tai Hwa Pork Noodleen. Me halusimme käyttää mahdollisuuden hyödyksi ja etsimme tämän reikä seinässä -tyylisen ruokapaikan käsiimme.

Jono oli testipäivänä maltillinen: jouduimme seisomaan jonossa ”vain” 45 minuuttia. Juttelimme ajan tappamiseksi paikallisen miehen kanssa, joka kertoi, että normaalisti jonossa voi kestää parikin tuntia ja kehui ajoitustamme optimaaliseksi. Samainen kaveri oli muuten juuri käynyt Suomessa – hauska sattuma!

20180222-Unelmatrippi-Hill-Street-Tai-Hwa-DSC0645
Uskoisitko ulkoasun perusteella, että tällä ravintolalla on Michelin-tähti?
20180222-Unelmatrippi-Hill-Street-Tai-Hwa-DSC0646
Jono eteni hitaasti, mutta varmasti.
20180222-Unelmatrippi-Hill-Street-Tai-Hwa-150251
Annos ei vakuuttanut maultaan, mutta tulipahan testattua tämäkin!

Lopulta saimme nuudelikeittoannoksemme ja istahdimme syömään nuhjuisten muovikalusteiden ääreen. Valitettavasti makuelämys ei meidän mielestämme ollut lainkaan hypen arvoinen, sillä testaamamme annokset eivät olleet häävejä, mutta tulipahan kokeiltua. Makuasioitahan nämä – ehkä sinä tykkäisit? Michelin-tasosta huolimatta tämäkään paikka ei vie kävijää konkurssiin. Iso nuudeliannos maksoi noin 5 euroa.

Hill Street Tai Hwa Pork Noodle, 466 Crawford Lane

Millaisia herkkuja tykkäät maistella matkoilla? Ovatko edulliset katuruuat mieleesi?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Telok Ayer Market – Singaporen komein hawker center?”

  1. Singaporessa hinnat on noussut pilviin parin kymmenen vuoden sisällä – paitsi ruokatallien huiput eväät. Me syödään Singaporessa pääasiassa ruokatalleissa koska ne vaan on niin hyviä. Muutama turistisoitunut kuten Newton missä hintalaatu-suhde huono, mutta muissa vanhoissa taso hyvä. Mekin käytiin testaamassa yhtä hypepaikkaa ja lievä pettymyshän sekin oli… http://www.tamamatka.fi/tiong-bahru-market/

    1. Joo, yleensä noissa on kyllä hyvä taso! Joskus olen saanut vähän puoliraakaa ruokaa ja tietysti ihan kaikesta tuurilla tilatusta ei aina välttämättä niin tykkää, mutta maistelu on mukavaa! Tuo mainitsemasi ruokatori on käymättä, mutta yleisesti voi todeta, että joskus hype voi todella mennä vähän överiksi ja kehujen kate kadota siinä jossain matkalla.

  2. Voi, miten toivoin, että tuo Michelin-paikka olisi ollut ihana! Aika ankealta se näyttää, mutta eihän sen Aasiassa saa antaa hämätä. Katuruokaa syön todella harvoin hygieniasyistä. Vaikka ruoka olisi puhtaudeltaan ok, en tykkää koko iltaa samassa likaisessa vedessä pestyistä astioista. Armottoman herkkävatsaiselle ne ovat liian riski. Näissä paikoissa, joissa on kiinteät rakenteet ja juokseva vesi, on lupa odottaa hygienialtakin enemmän. Omasta Singaporen-reissustani on jo hurjasti aikaa. Mutta edelleen muistan aivan hullunhyvät katkaravut hotellia lähellä olleessa katuruokakeskittymässä, jossain tällaisessa vastaavassa.

    1. Ah, katkaravut Aasiassa ovat jotenkin aina sairaan hyviä! <3

      Mullakaan ei ole mikään teräsvatsa, mutta testailen silti aina kaikenlaisia kojuja sun muita. Katson kyllä ensin aika tarkkaan, miltä touhu kojussa näyttää. Aika vähällä olen päässyt tautien suhteen. Mutta siis ymmärrän kyllä, jos ei huvita ottaa riskiä. Sairastaminen on hirveää. Singaporessa tosiaan ruokapaikat ovat kiinteitä, joten juoksevaa vettä löytyy. Tuon Michelin-paikan sapuskat eivät meille iskeneet, mutta varmasti jollekin toiselle se on silti erinomainen mesta! Makuasioitahan nämä pöperöt ovat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *