Kerroin syksyllä, että tekisimme tänä talvena pitkään ja hartaasti odotetun paluun Aasiaan. Palasimme viikko sitten tuolta Singaporen ja Malesian kiertomatkalta, joka oli enemmän kuin onnistunut. Kokosin tähän postaukseen omatoimisen kiertomatkamme reitin, majoituspaikat ja kaikki kustannukset vastaavaa matkaa suunnittelevan työtä helpottamaan.
Reilut kaksi viikkoa täysin toisissa ympyröissä, vieraita tuoksuja ja välillä hajujakin haistellessa, aasialaisessa makumaailmassa seikkaillessa ja temppeleiden, kiiltävien pilvenpiirtäjien ja Chinatownien välillä tunnelmasta toiseen heilahdellessa tekivät tehtävänsä. Olen vielä vähän pyörällä päästäni matkan jäljiltä – ja se, jos mikä, on onnistuneen loman merkki. Kolmen vuoden takaa tuttu Singapore ja uusi tuttavuus Malesia veivät jalat alta ja saivat jo pohtimaan uusien lentojen ostamista. Kaakkois-Aasiassa on sitä jotakin!
Meidän matkailutapaamme sopii erinomaisesti paikasta toiseen siirtyminen jopa useamman kerran samalla lomalla, ja näin tästäkin matkasta tehtiin kiertomatka. Kokemuksieni mukaan tällaisella useamman kohteen taktiikalla loma tuntuu erityisen pitkältä, sillä ehdimme maisemanvaihdosten ansiosta nähdä ja kokea niin paljon.
Aloitan matkan purkamisen täällä blogissa matkajärjestelyistä ja reissun spekseistä: missä kävimme, millä aikataululla, mitä reittiä matkustimme ja mitä kaikki kustansi? Kuten tavallista, kyseessä ei ollut minkään sortin pakettimatka vaan järjestimme ja tietenkin myös maksoimme tämän omatoimisen kiertomatkan Hemmon kanssa itse. Jos siis olet kiinnostunut yhdistämään Singaporen ja Malesian yhteen matkaan, tästä postauksesta saat siihen hyvät tärpit ja halutessasi myös valmiin reitti- ja aikataulusuunnitelman. Mukana on myös linkit muihin matkalta kirjoittamiini juttuihin.
Kohteet: uutta ja kiiltävää, vanhaa ja rappioromanttisen kaunista
Yövyimme matkalla neljässä eri kohteessa, joista yksi oli tietenkin Singapore ja loput kolme sijaitsivat Malesiassa.
- Singapore oli meille tuttu paikka kolmen vuoden takaiselta maailmanympärimatkalta. Kontrastien kaupungissa riittää kuitenkin nähtävää, joten vietimme siellä mielellämme aikaa useamman päivän. Matkamme alkoi Singaporesta ja päättyi sinne.
- Malakan kaupunki Malesiassa on tunnettu paitsi vaihtelevista kirjoitusasuistaan (Melakka, Melaka, Malacca– mitä näitä nyt on), myös Unescon maailmanperintökohteen statuksestaan. Puolen miljoonan asukkaan kaupunki sijaitsee noin 250 kilometrin päässä Singaporesta ja on aivan ihana kohde muutaman päivän vierailulle.
- Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur piti nähdä omin silmin, sen verran ristiriitaisia kokemuksia muilla tuntui olevan kaupungista. Me tykästyimme tähän pilvenpiirtäjien ja herkkuruokien kaupunkiin, jossa asuu pari miljoonaa asukasta, jos esikaupunkeja ei lasketa mukaan. Malakasta on matkaa Kuala Lumpuriin noin 150 kilometriä.
- Penangin saarella sijaitseva George Town oli haavelistallani pitkään, ja tällä matkalla vihdoin pääsin sinne. Upeasta katutaiteestaan ja ruuastaan tunnettu kaupunki kuuluu Malakan tavoin Unescon maailmanperintöluetteloon. George Towniin on Kuala Lumpurista matkaa noin 360 kilometriä.
Tämä setti oli sekä etukäteen ajateltuna että näin jälkikäteen mietittynä erittäin onnistunut yhdistelmä. Kaikissa kohteissa riitti nähtävää, koettavaa, maisteltavaa ja ihmeteltävää, joten aika ei käynyt pitkäksi. Kiertelimme matkalla erilaisia temppeleitä, kiinalaisia ja muita etnisiä kaupunginosia, äimistelimme pilvenpiirtäjiä niin katutasosta kuin näköalapaikoilta, ihastelimme katutaidetta ja tietysti maistelimme paljon erilaisia ruokia ja ihan vain nautimme täysin erilaisessa ympäristössä olemisesta.
Emme Hemmon kanssa etsi lomiltamme rannalla makoilua, mutta jos sinä etsit, niin Penangin voisi vastaavalla reissulla korvata Langkawilla. Myös Penangilta löytyy rantaa, mutta se ei ole kuitenkaan mikään paratiisisaari.
Aikataulu, reitti ja kulkupelit
Olimme reissussa Singaporessa ja Malesiassa 11.–27. tammikuuta eli hieman yli kaksi viikkoa. Lentoaikataulujen ja aikaeron vuoksi kokonaisia matkapäiviä kertyi 16 kappaletta. Meno- ja paluulennot varasimme Finnairilta, sillä näin pääsimme Helsingistä suorilla lennoilla Singaporeen ja samaten takaisin Helsinkiin loman lopuksi. Lennot eivät olleet missään alennuksessa, kun hankimme ne, joten erityisen halvalla emme perille päässeet. Suorat lennot kahdelta hengeltä maksoivat 1406 euroa eli 703 euroa per lätty.
Vaikka agendalla oli useampi kohde, halusimme päästä nopeasti ja ilman ylimääräistä raskasta matkustamista (yli 11 tunnin lento on jo itsessään raskas!) lomafiilikseen, joten päätimme viettää ensimmäiset kolme yötä Singaporessa. Oli ihanaa, ettei meidän tarvinnut Suomesta lähteneen lennon jälkeen enää jatkaa suoraan yhtään minnekään vaan saimme parin päivän ajan orientoitua kosteaan kuumuuteen, uusiin maisemiin ja seuraaviin kohteisiin.
Kolmen Singaporessa vietetyn yön jälkeen hyppäsimme bussiin ja huristelimme sen kyydissä Malesian puolelle Malakaan. Tälle ensimmäiselle bussietapille ostimme liput etukäteen netistä, mutta kyytiin olisi mahtunut myös ilman etukäteislippua. Seuraavien etappien liput ostimmekin vasta suoraan asemilta. Matkasimme Malakasta bussilla Kuala Lumpuriin ja Kuala Lumpurista edelleen bussilla George Towniin. Koska George Town sijaitsee Penangin saarella, viimeinen pätkä tästä etapista taittui lautan kyydissä jalkamatkustajina. Penangilta palasimme takaisin Singaporeen AirAsian kyydissä lentäen. Nämä lentoliput olimme ostaneet jo etukäteen Suomessa. Matkan viimeiset kolme yötä vietimme jälleen Singaporessa.
Aikataulu tiivistettynä:
- 12.–15.1. Singapore
- 15.–17.1. Malakka, Malesia
- 17.–20.1. Kuala Lumpur, Malesia
- 20.–24.1. George Town, Malesia
- 24.–27.1. Singapore
Liikkumisen kulut:
- Lennot Helsinki – Singapore – Helsinki: 703 euroa (kahdelta hengeltä 1406 euroa)
- Bussi Singapore – Malakka, Starmart Express: 14,50 euroa (kahdelta hengeltä 29 euroa)
- Bussi Malakka – Kuala Lumpur, KKKL: 2,80 euroa (kahdelta hengeltä 5,60 euroa)
- Bussi Kuala Lumpur – George Town (Butterworth-satama mantereella): 8,10 euroa (kahdelta hengeltä 16,20 euroa)
- Lautta mantereelta Butterworthistä Penangille George Towniin: 0,25 euroa (kahdelta hengeltä 0,5 euroa)
- Lento George Town – Singapore, AirAsia: 25,55 euroa (kahdelta hengeltä 51,10 euroa)
Majoitukset keskitason hotelleissa
Meillä ei ole Hemmon kanssa tapana majoittua reissuillamme prameasti, sillä emme useinkaan näe kalliin majoituksen tuovan mitään lisäarvoa – päinvastoin, se tuo vain turhia kuluja. Emme majoitu myöskään edullisissa hostellien dormeissa vaan yritämme löytää hinta-laatusuhteeltaan meille sopivia, siistejä majapaikkoja, joissa ei ole turhaa hienostelua ja jotka sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä, jotta liikkuminen on helppoa. Näillä kriteereillä päädymme välillä hostelleihin omalla huoneella, välillä eri tasoisiin hotelleihin.
Tällä matkalla Kuala Lumpurin hotelli ja Singaporen jälkimmäinen hotelli olivat meidän mittapuullamme poikkeuksellisen fiinejä, vaikka ne eivät mitään ökymajoituksia olleetkaan. Tein kaikki hotellivaraukset etukäteen Suomessa Hotels.comin kautta, koska löysin sieltä parhaat hinnat. Jäljempänä kaikki majoitusten hinnat ovat kahden hengen huoneiden hintoja.
Ensimmäisen Singaporessa vietetyn pätkän majoituimme The Southbridge Hotelissa. Singaporelle tyypilliseen tapaan huone oli pieni, mutta toimiva. Kylppärissä oli suihku keskellä kattoa eli suihkun jälkeen koko kylpyhuone oli märkä. Plussapuoliin kuului erityisesti hotellin sijainti Chinatownissa kätevän matkan päässä metrolta. Keskimääräinen yön hinta olisi ollut huimat 93 euroa, mutta käytin varaukseen yhden Hotels.comin palkintoyön, minkä ansiosta saimme tiputettua keskimääräisen yöhinnan 69,70 euroon. Sekin oli ehkä vähän liikaa tästä hotellista, mutta toisaalta Singapore ei ole kaikkein edullisin matkakohde Kaakkois-Aasian muuhun hintatasoon verrattuna, joten hotellitkin maksavat vähän enemmän. Huonehintaan ei kuulunut aamupalaa, mutta ostimme sen erikseen kahtena aamuna ja se oli varsin maistuva perussetti kananmunaa ja makkaraa kasvislisukkeilla.
Malakassa majoituimme Courtyard @Heeren Boutique Hoteliin Malakan vanhassakaupungissa. Huone oli tilava ja kivaan tyyliin sisustettu. Myös kylpyhuone oli tilava, mutta katosta homeessa, mikä jostain syystä ällötti Hemmoa enemmän kuin minua. Muuten majoitus oli siisti, palvelu ystävällistä, sijainti erinomainen ja hintaan kuulunut aamiainen hyvä. Keskimääräinen yön hinta oli 45,30 euroa.
Kuala Lumpurissa majoituimme Bukit Bintangin alueella Verdant Hill Hotel KL:ssä. Sijainti oli loistava: aivan lähellä oli ravintolakatu ja metrolle sekä KL Toweriin oli lyhyt matka. Hotelli oli melko uusi ja sen ansiosta erittäin siisti, ja kuudennessa kerroksessa oli ulkouima-allas. Uima-altaat ovat harvinaisia meidän majapaikoissamme, sillä emme yleensä jaksa altaan reunalla löhötä, mutta tällä kertaa jopa kävimme yhtenä päivänä loikoilemassa altaalla hetken aikaa. Huone oli erittäin tilava ja siisti, samoin kylppäri. Huoneemme oli 12. kerroksessa ja sen isoista ikkunoista aukesi näkymä ympäröiville pilvenpiirtäjille. Huonehintaan kuului erittäin runsas ja hyvä buffetaamiainen. Keskimääräinen yön hinta oli vain 40,40 euroa, joten tämä oli mielestäni onnistunut diili.
George Townissa majoituimme Chulia Mansion -nimiseen hotelliin vanhankaupungin ytimeen. Sijainti oli jälleen erinomainen eikä huoneessakaan ollut mitään valittamista. Hintaan kuului aamiainen, joka oli vaihtoehdoiltaan runsas. Erikoista oli, että hintaan kuului myös joka ilta parin tunnin ajan free flow -viinitarjoilu hotellin kattobaarissa! Pakkohan siellä oli käydä. Viini ei ollut testikerroilla kummoista, mutta kyllä se ihan sujuvasti alas meni. Joku kuvaili tätä hotellia Tripadvisorin arvostelussaan aikuisten hostelliksi, ja kieltämättä hotellissa oli yllättävän yhteisöllistä ja sen sisustustyyli oli vapaalla kädellä sudittuine seinämaaleineen aika nuorekas, jos näin voi sanoa. Mikään kliininen ketjuhotelli Chulia Mansion ei todella ole – ja hyvä niin. Viihdyimme! Keskimääräinen yön hinta oli 34,10 euroa, mitä pidän erittäin kohtuullisena tästä hotellista.
Matkan viimeiset yöt Singaporessa majoituimme Hotel Mi:hin Bencoolenin metroaseman viereen. Kuala Lumpurin hotellin tapaan myös tämä hotelli oli aika uusi ja sen myötä hyvin siisti. Huone oli aika pieni, mutta iso ikkuna oli kiva ja toi tilan tuntua. Huonehintaan ei kuulunut aamupalaa, mutta alakerrassa oli kahvila, vieressä toinen ja vastapäätä 7-Eleven ja Food Republic -ruokatori, joten nälkää ei tarvinnut nähdä. Hotellissa oli uima-allas, mutta sitä emme käyttäneet kertaakaan epävakaisen sään ja muun ohjelman vuoksi. Keskimääräinen yön hinta oli 91,30 euroa, mikä meidän mittapuullamme on paljon, mutta tämän reissun ei toisaalta ollut tarkoituskaan olla pihistelyreissu, joten hinta ei jäänyt kaivelemaan.
Majoitusten hinnat kahdelta hengeltä:
- The Southbridge Hotel, Singapore, 3 yötä yhteensä 209,20 euroa (69,70 euroa / yö)
- Courtyard @Heeren Boutique Hotel, Malakka, 2 yötä yhteensä 90,50 euroa (45,30 euroa /yö)
- Verdant Hill Hotel KL, Kuala Lumpur, 3 yötä yhteensä 121,20 euroa (40,40 euroa / yö)
- Chulia Mansion, George Town, 4 yötä yhteensä 136,50 euroa (34,10 euroa / yö)
- Hotel Mi, Singapore, 3 yötä yhteensä 273,80 euroa (91,30 euroa / yö)
Mitä maksaa kahden viikon lomailu Singaporessa ja Malesiassa?
Jätin kululaskelman ulkopuolelle tekemämme hankinnat, nähtävyyksien kustannukset ja pari pyykinpesukertaa (nämä muuten hoituivat halvalla Malesiassa). Söisimme toki kotonakin, mutta ruokakulut otin kuitenkin mukaan jo ihan omasta mielenkiinnosta.
- Kaikki kulut: Liikkumisten, majoitusten ja ruokakulujen yhteissummana reissu kustansi kahdelta hengeltä noin 3400 euroa eli noin 1700 euroa per lätty. Matkapäivän (16 kpl) hinnaksi tuli näin noin 106 euroa per naama.
- Liikkuminen: Lennoista (3 kpl), bussimatkoista kaupunkien välillä (3 kpl), lauttamatkasta ja liikkumisesta kaupunkien sisällä tuli kustannuksia yhteensä noin 1550 euron verran. Suurin osuus tästä meni tietenkin lentoihin Helsingistä Singaporeen ja takaisin (noin 1406 euroa kahdelta hengeltä).
- Majoitukset: Yöpymisiin upposi yhteensä noin 831 euroa kahdelta hengeltä. Kun majoitusöitä oli yhteensä 15, keskimääräiseksi yön hinnaksi koko matkalla tuli noin 55 euroa. Henkeä kohti yöpymiset maksoivat siis noin 28 euroa yöltä.
- Ruokakulut: Ruokaan ja juomiin saimme kahdestaan mussutettua ja lipitettyä reissun aikana yhteensä noin 1015 euroa eli noin 508 euroa per henki. Summa voi kuulostaa isolta, mutta tavalliseen tapaan siinä on mukana jokainen kahvi, croissant, riisikuppi, parempi illallinen, drinkki, vesipullo, jäätee ja olut, jonka matkan aikana vetelimme kitusiimme. Matkapäivillä jaettuna ruokaan kului noin 63 euroa päivässä kahdelta hengeltä eli noin 32 euroa per naama. Vertailun vuoksi: jos söisi ja joisi Helsingissä ”ulkoruokinnassa” joka päivä aamusta iltaan, etsien samalla myös kulinaarisia kokemuksia ja juoden satunnaisesti oluen tai lasin viiniä, 32 eurossa voisi olla aika hankala pysyä.
Huomionarvoista on, että ruokaan ja juomaan upposi Singaporessa päivittäin aika tarkkaan tuplamäärä rahaa Malesiaan verrattuna, vaikka söimme paljon ostareilla ja muissa edullisissa paikoissa. Malesiassa kävimme Singaporea enemmän niin sanotuissa oikeissa ravintoloissa, mikä taas nosti ruokakuluja siellä. Jokaiseen Malesian-hotelliimme kuului aamupala, Singaporessa puolestaan ei. Molemmissa maissa joimme ruokajuomina välillä olutta ja kävimme muutenkin satunnaisesti drinkeillä, mikä nostanee osaltaan ruokabudjettia. Alkoholijuomat eivät ole puoli-ilmaisia kummassakaan maassa. Singaporessa ja Malesiassa syöpöttelyyn on hyvä syynsä, sillä ruoka on pääasiassa hyvää tai erittäin hyvää ja vaihtoehdot ovat rajattomat. Tällä reissulla vedeltiinkin aikamoisia herkkuannoksia siellä sun täällä!
Vastaavalla reissulla olisi helppo säästää viettämällä enemmän aikaa Malesiassa, vähemmän Singaporessa. Pelkästään katukeittiöissä syömällä säästää tietenkin paljon, ja samoin jos jättää kahvilakäynnit ja bissekeikat välistä. Hintataso on niin majoitusten kuin ruuan ja kulkemisten osalta Malesiassa paljon Singaporea edullisempi. Meillä ei tällä reissulla ollut erityisiä budjettitavoitteita, joten olimme Singaporessa kuusi yötä ja Malesiassa yhdeksän siitä huolimatta, että tiesimme verrattain suuren Singaporen-osuuden nostavan kustannuksia.
Matkan kokonaisbudjetti kahdelta hengeltä graafisessa muodossa näyttää tältä:
Onko sinulla kokemuksia Singaporesta, Kuala Lumpurista, Malakasta tai George Townista?
Lue myös:
- Laiskanlinnassa makoilua – kokemuksia bussimatkustamisesta Malesiassa ja Singaporessa
- Kierroksella Malesiassa: Malakan kauniit korttelit
- Ensikertalaisen Kuala Lumpur – mikä fiilis jäi?
- Kierroksella Malesiassa: houkutteleva George Town
- George Townin paras näköala: Komtar-tornin näköalabaari
- George Townin katutaidekierros
- Penang, Malesia: Kek Lok Si -temppeli on värien ilotulitusta
- 11 syytä matkustaa Singaporeen
- Telok Ayer Market, Singaporen komein hawker center?
Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:
Singaporessa ja Maleasiassa olen käynyt useasti.
Singaporeen varsinkin saa toisinaan todella edullisia vaihdollisia lentoyhteyksiä. Halvimmillaan 400 euroa / menopaluu. Tämä on hyvä tapa laskea kokonaiskustannuksia, mutta matka-aika pitenee.
Ruokaa Singaporessa Hawkers Centereistä (ruokakojuja) saa yllättävän halvalla, joten ravintolat kannattaa jättää suosialla väliin, jos kuluja haluaa säästää.
Hotellit tosiaan Singaporessa ovat kalliita. Huoneet ovat aina olleet todella pieniä, mutta silti hinnakkaita. Tämän vuoksi Singaporessa kannattaa olla vain ”hetken aikaan” ja viettää enemmän vaikka naapurikaupungissa Johor Bahrussa Malesian puolella.
Näin on, hawkereissa (ja ostareilla) on Singaporessa halvin syödä. Hawkereissakin hintataso on kuitenkin huomattavasti Malesiaa korkeampi, joten ihan puoli-ilmaista eläminen ei joka tapauksessa Singaporessa ole. Me käytiin Singaporessa tällä reissulla vain yhdessä ns. oikeassa ravintolassa, kaikki muut olivat ostareiden mestoja tai hawker centereitä. Näissähän paikallisetkin paljon syövät ja ruuat ovat hyviä!
Qatar Airwaysillä olisi päässyt samoihin aikoihin noin 500 eurolla Helsingistä Singaporeen, mutta lento olisi tosiaan ollut välilaskullinen ja sen myötä matka-aika pidempi (vähintään 15 tuntia tai reilusti enemmän). Jos matka-aika ei ole ongelma, tuo on oikein hyvä vaihtoehto, ja mekin sitä harkitsimme. Tällä reissulla päätimme kuitenkin ottaa nopeimman yhteyden, vaikka se enemmän maksoikin – saimme sen ansiosta enemmän perilläoloaikaa ja matkat olivat sujuvammat.
Tätä postausta lukiessa iski kyllä taas jälleen kerran valtava kaipuu Aasiaan kiertelemään. Singapore on yksi suurkaupunkien suosikkejani, mutta Malesiassa olen reissannut vain Kuala Lumpurin lisäksi Borneolla. Siellä tuntuisi riittävän muitakin kiinnostavia paikkoja! Kiitos yhteenvedosta!
Kiva, että sain aiheutettua matkakuumetta! Mua Aasia-kaipuu piinasi kolme vuotta! Ja nythän se piinaa edelleen, kun reissu oli niin onnistunut. 😀
Borneo puolestaan kiinnostaisi mua. Malesia varmasti kutsuu toistekin, sen verran hyvät olivat kokemukset tältä matkalta.
Ai että, mulla niin kuumeilee Singapore ja Malesia. En tiedä, onko meillä mitään mahista tänä vuonna lähteä, vaikka vähän joulureissua toivonkin. Lomat pitäisi ottaa palkattomana, mikä taas sitten syö matkabudjettia. Mutta haaveilla saa ja pitää, ei sitä tiedä vaikka onnistuukin!
Mun mies on käynyt molemmissa ja sanoi sitä kans, että Singapore on kallis. Mutta hän tykkäsi siitä sen verran paljon, että lähtisi mieluusti käymään uudelleenkin. Malesiasta tuntuisi tällä hetkellä olevan ykkösenä Borneo, mutta pitää vielä tutkia sitä ja muitakin kohteita. Tälläiset postaukset on just hyvää materiaalia pohdintoihin!
Hyvin havainnollistaa Singaporen ja Malesian hintaeroja tuo piirakka!
Aina voi ja pitää haaveilla – eihän sitä tosiaan tiedä, jos vaikka onnistuisi! Mä aloin jo tämän reissun siivittämänä heti haaveilla uudesta reissusta Aasiaan ja mietin, että mitenhän saisin järjestymään uuden reissun viimeistään ensi talvena… En taatusti odottele taas kolmea vuotta ennen seuraavaa Aasia-keikkaa. Mä viihdyn siellä liian hyvin.
Singapore on kallis muuhun Kaakkois-Aasiaan verrattuna, mutta moni juttu on siellä kuitenkin reilusti halvempi kuin vaikka kotona Helsingissä. Suurkaupungiksi Singapore on musta ihan ok-hintainen paikka. Mäkin menisin mielelläni taas uudelleen!
Borneo on omalla kiinnostuslistallani varmaan sitten se seuraava Malesian-kohde, tai sitten Perhentian.
Kiitettävän selkeästi jäsennelty postaus! Tosi kivalta ja houkuttavalta kuulostava reittisuunnitelma, juuri sen tyylinen mitä meillä oli tapana tehdä ennen lapsia. Tuolla tosin päädyttiin aikoinaan yöpymisten osalta Singapore (1) + Bintan (5) + Singapore (7) -ratkaisuun. Singaporesta käsin tehtiin kaksi koko päivän retkeä Malesian puolelle, toinen niistä Melakaan. Nyt kun teidän reittiä katsoo, niin alkaa kieltämättä harmittaa että Malesiaan tutustuminen jäi viimeksi niin vähäiseksi. Singaporessa en haluaisi enää uudestaan olla kovin pitkään, mutta lyhyen uuden mahdollisuuden haluaisin kaupungille antaa. Kaukomatkasuunnitelmien kärkeen on vaikea kiilata, mutta tämä sai kyllä kovasti miettimään millaisen version tästä itselle nykytilanteessa soveltaisi 🙂
Kiitos! Tämä oli kyllä meille erittäin onnistunut setti, ja tietysti oli ihana palata Aasiaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Vaikka mulla oli sinne kova hinku koko ajan, en ehkä edes tajunnut ennen tätä reissua, miten paljon tykkään siellä reissata. Olin ihan fiiliksissä koko matkan. 🙂 Bintan kiinnosti meitä päiväretkimielessä, mutta lopulta päädyttiin karsimaan se pois ohjelmasta osittain säidenkin takia – oli aika epävakaista, eikä rantakohteeseen oikein viitsi lähteä sateella. Melakaa ja George Townia suosittelen kyllä molempia, niissä oli tosi antoisaa kierrellä. Postauksia pukkaa pian! 🙂
Olitpas jaksanut tarkasti eritellä kaikki kulut. Minäkin yritän aina kirjata asiat matkalla ylös, mutta aina jossain vaiheessa repsahdan. Lopputuloksena on tilinpäätöksessä kohta ”ruoka ja muut”, johon kuuluu kaikki se osa kulutuksesta, josta ei jäänyt merkintöjä. 🙂
Singapore ja Kuala Lumpur ovat tuttuja, mutta Melaka ja Penang eivät vielä. Kuala Lumpur tosiaan kovasti jakaa mielipiteitä. Meistä se oli oikein mainio paikka. Etenkin ruoka oli hyvää ja edullista. Melakaa ja Penangia olen kovasti kuullut kehuttavan. Eiköhän niihinkin siis ole syytä käydä tutustumassa. Tuollainen kiertomatka voisi hyvinkin olla meillekin sopiva vaihtoehto, rantakohteet kun eivät kauheasti kiinnosta.
Heh, tämä parin viikon reissu oli aika pientä verrattuna 8 kuukauden maailmanympärimatkaan, jonka aikana myös säntillisesti kirjasin joka sentin. 😀 Siitäkin löytyy postaus. Jep, olen ehkä vähän friikki näiden tilastojeni kanssa. 😀 Olen tehnyt kulukirjanpitoa reissuilta jo vuosia.
Mukava kuulla, että tekin viihdyitte Kuala Lumpurissa. Ruuasta mekin oltiin siellä vaikuttuneita ja mässytettiin menemään aika iloisesti.
Suosittelen kyllä Melakaa ja George Townia, hienoja paikkoja! Jos näiden välillä pitää valita, kallistuisin itse Melakaan, koska siellä tuntui olevan rauhallisempaa ja vähemmän matkailijoita.
Hyödyllistä tietoa, kiitos!
Kiva, että tykkäsit! 🙂
Ollaan hieman katseltu josko ottaisi auton alle Singaporesta ja ajelisi itse Malesiassa.
Melaka on tietty käytävä katsomassa, koska sitä ei olla nähty, mutta sitten meneekin sormi suuhun. Kuala Lumpuriin kumpikaan ei halua, koska jotenkin se ei kaupunkina ole koskaan kolahtanut. Penangissakin ollaan oltu ja ei sinne toistamiseen tarvitse mennä. Ollaan katseltu Malesian karttaa ja mietitty, että kai siellä nyt jotakin muutakin on kun nämä perus turistikohteet, mutta tosi vähän on mitään matkakokemuksia pienemmistä kaupungeista olemassa.
Thaimaan kohdalla ollaan tehty niin, että ajetaan vaan rannikkoa ja katsotaan minkälaisia kyliä/kaupunkeja tulee eteen. Samalla lailla voisi tuollakin ehkäpä edetä. Periaatteessa jokaisessa rantakaupungissa on kuitenkin perusedellytykset hyvälle yöpymiselle, eli oletettavasti hotelli löytyy ja paikasta saa hyvää seafoodia 🙂
Varmaan voisi ihan hyvin tehdä noin, että ottaisi auton alle Singaporesta. Malesiassa liikenne on aika maltillista, joten siinäkään mielessä tuo ei olisi huonompi idea.
Noista kohteista: miten olisi Cameron Highlands? Me harkitsimme sitä yhdeksi kohteeksi tälle reissulle, mutta päädyimme sitten karsimaan sen pois. Kuulemma kaunista seutua! Rannikolla varmasti on juuri kuten kirjoitit, että jokaisesta paikasta varmaan löytyy joku yöpaikka ja hyvää ruokaa. 🙂
Täähän on aika mainio idea yhdistää Singapore ja Malesia, hassua kyllä, etten ole edes ajatellut asiaa! 😀 Aika mukavan sekoituksen tunnuitte saavan erilaisia paikkoja. Oon kuullut hyvää tuosta George Townista, mutta voi olla, että tuohon haluaisin sitten itse yhdistää vaikka sen Langkawin, että saisi vähän biitsielämää. Kiitos hyvistä vinkeistä!
Tämä oli kyllä erittäin onnistunut yhdistelmä meille! Langkawilla tosiaan olisi sitä rantaelämää tarjolla, mutta kuten kirjoitin, myös Penangin saarelta toki löytyy rantaa. Ei ehkä sitä kaikkein idyllisintä paratiisisaarimeininkiä, mutta silti! Eli täysin ilman biitsiä ei tällaisellakaan setillä tarvitsisi jäädä.
Huippupostaus ja tosi hyödyllinen! Itse olen käynyt tuolla Melakkaa lukuun ottamatta risteilyllä ja jokainen kohde oli sellainen, että ilman muuta uusiksi! Seuraava reissu on joku tämän tyyppinen yhdistelmäloma, missä on kaupunkia ja rantaa. Uskoisin, että muillakin on kiinnostusta tämän tyyppiseen lomailuun eli heille kyllä erittäin hyödyllinen postaus 🙂
Kiitos Rami! Kuulostaa hyvältä tuo seuraava lomasuunnitelma, yhdistelmälomat / kiertomatkat ovat omasta mielestäni parhaita. Kirjoitan vielä myöhemmin kohteiden ja kaiken muun lisäksi kokemuksista bussilla matkustamisesta Malesiassa, sillä siitä ei löytynyt kovin paljoa kokemuksia oman reissun suunnitteluavuksi.
Terveisiä Kuala Lumpurista. Me ollaan nyt elelty täällä kolmisen viikkoa. Vielä ei ole kaupunki ihan täysin hurmannut, mutta tykkään kaupungin kirjavasta kulttuurista ja ruoasta. Hiukan hämmästyin tuota ruokaan mennyttä rahaa täällä, mutta niinhän se on että lyhyellä lomalla sitä kuluu eri tavalla kuin meidän arjessa tai pitkällä matkalla jolloin penniä joutuu enemmän venyttää. Ja niin kuin mainitsit reilusti halvemmalla selviää jos pitäytyy katuruoassa, mikä on täällä ihan loistavaa.
Penangiin vielä haluaisin ainakin käymään, voi olla että Melaka jää tällä kertaa. Langkawilla pyörähdettiin tällä viikolla, se oli meille toinen kerta, ja yllätyttiin positiivisesti tälläkin kertaa. Turistinen saari mutta silti tosi rauhallinen ja kauniit rannat.
Meillä ei ollut Kuala Lumpuriin kovin korkeat odotukset, koska tuttujen kokemukset KL:sta olivat niin ristiriitaisia. Odotukset oli siis helppo ylittää. Tykättiin nimenomaan ruuasta ja kirjavuudesta, ja kyllä ne pilvenpiirtäjätkin aina viehättävät.
Ja joo noista ruokakuluista: me kävimme tosiaan Kuala Lumpurissa herkuttelemassa ravintoloissa ihan huolella, koska halusimme maistella kaikenlaisia safkoja. Pidemmällä reissulla, saati arjessa, ei vastaavalla tavalla tulisi surutta tsekattua rafloja. Teille on toivottavasti jo irronnut joku kämppä, jossa saatte itsekin laitettua ruokaa? Hotellielämässä sitä vaihtoehtoa ei ole tarjolla. Eri asia sitten tietysti on, huvittaako tehdä itse mitään, kun tarjolla olisi niin paljon herkkuja ravintoloissa! 🙂
Malakaa suosittelen, mutta varmasti ehditte sinne joskus toisella kerralla, jos se kiinnostaa. Ainahan noita kohteita joutuu priorisoimaan. Meillä on Langkawi vielä näkemättä, ja vaikka on kuultu siitä paljon hyvää, se ei silti ole ykköslistalla seuraavaa Malesian-matkaa ajatellen. Enemmän kiinnostaisi Perhentian ja Tioman ja toki myös Borneo. Mutta saa nähdä, minne sitten joskus päädytään, jos (ja varmaan kun) mennään Malesiaan uudelleen!
Seuraan muuten teidän irtiottoa ihan fiiliksissä. 🙂
Hei! Kiva löytää blogikirjoituksenne, koska tarkoitus tehdä melkein sama reissu ensi maaliskuussa. Olen reissussa vähän kauemmin ja tarkoitus tehdä myös Langkawi-Koh Lipe auringonpalvonta jakso matkalla =D. Myös Borneon pätkä kiinnostaisi, mutta täytyy katsoa miten aikataulu muodostuu. Välimatkat aion tehdä Air Asian lennoilla, joten siitä säästyy jonkin verran aikaa perillä oleiluun =)
Kiitos kommentista, Jaana! Kiva, että löysit tämän ja pidit hyödyllisenä. Ja ihanaa matkaa sitten aikanaan! Langkawista moni tykkää, samoin Borneosta. Itselläni ei vielä näistä ole kokemusta, mutta kiinnostaisi kyllä joskus käydä.