Singapore: kolme erilaista näköalapaikkaa

Artikkelikuva - Näköala 1-Altitude-ulkoilmabaarista, Singapore

Näköalapaikalla vierailu on vakituisesti monen matkalaisen loma-aktiviteettien listalla matkakohteesta riippumatta – niin myös meillä. Pilvenpiirtäjien kaupungissa Singaporessa on erityisen hienoa nähdä maisemia korkeuksista: kattobaareista ja muilta näköalapaikoilta kaupungin huimat mittasuhteet avautuvat ihan eri tavalla kuin katutasosta. Me kävimme Singaporessa viimeisimmällä reissullamme peräti kolmella eri näköalapaikalla, ja ne olivat kaikki hyvin erilaisia keskenään. Valitse tästä omat suosikkisi tai käy vaikka kaikissa, kuten me teimme!

Pinnacle@Duxton, huikea asuinrakennus jättimäisellä kattoterassilla

Pinnacle@Duxton on niin iso rakennuskompleksi, että sen näkee vilkkuvan Singaporen kaupunkikuvassa monesta eri suunnasta paikkoja kierrellessä. Kyseessä on julkinen rakennusprojekti, minkä ansiosta tähän huikeaan, palkintoja saaneeseen asuinrakennukseen on pääsy myös yleisöllä.

Näköaloja pääsee Pinnacle@Duxtonissa tsekkailemaan 50. kerroksesta rakennuksen katolta. Ja tuota kattoahan riittää! Talokompleksi käsittää seitsemän eri tornia, ja 50. kerroksessa sijaitseva skybridge yhdistää kaikki rakennukset toisiinsa. Veikkaisin, että kyseessä on yksi suurimmista vastaavista näköalapaikoista, joita tältä pallolta löytyy, mutta mitään faktaa minulla ei ole tästä tarjota.

20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC1397
Etualalla näkyvät kaksi tornia ovat osa Pinnacle@Duxtonin rakennuskompleksia. Kattoterassi kattaa koko kompleksin.
20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC1346
Pinnacle@Duxtonin katolla on istutuksia, kuten monissa rakennuksissa Singaporessa.
20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC1356
Singapore ei ole koskaan valmis ja sen huomaa maisemassa: Pinnacle@Duxtonin katolta pystyy bongailemaan rakennustyömaita ja pilvenpiirtäjien katoilla olevia nostureita.

Singaporen maisemia pääsee katselemaan skybridgellä avoimesti ihan joka suuntaan ja jos koko systeemin haluaa kävellä läpi, siihen menee jonkin verran aikaa ja askeleita. Jos asuisin tässä talossa, kävisin katolla joka päivä lenkkeilemässä!

Paikalle kannattanee suunnata suht aikaisin aamulla tai päivällä, sillä katolle päästetään yhden päivän aikana vain 200 henkeä ja siellä voi oleilla maksimissaan 100 henkeä yhdellä kertaa. Me emme edellisellä Singaporen-vierailullamme kolmisen vuotta sitten päässeet sisään, mutta en tiedä, johtuiko se henkilömäärän täyttymisestä vai poikkeusaukioloajoista. Tällä kertaa oli parempi mäihä. Katolla ei myöskään ollut mitään ruuhkaa: siellä oli kanssamme vain muutamia ihmisiä.  Kattoterassi on auki aamuyhdeksästä iltayhdeksään.

20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC1371
Skybridgellä oli erittäin väljää vierailumme aikaan. Seuranamme oli vain muutama ihminen.
20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC1373
Etualalla näkyvä rakennus on osa Pinnacle@Duxtonia.
20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC1394
Tällainen kattoterassi kelpaisi omankin kotitalon ajanviettopaikaksi!

Sisäänpääsy maksaa 6 Singaporen dollaria (helmikuu 2018), ja sen voi maksaa vain käteisellä. Lisäksi sisäänpääsyyn vaaditaan CEPAS-standardien (Singapore Standard of Contactless ePurse Application) mukainen kortti, joka rekisteröidään maksuvaiheessa ja jonka avulla kävijä pääsee kulkemaan kattoterassin porteista. Käytännössä matkailijan on helpointa käyttää tähän tarkoitukseen julkisen liikenteen EZ link-korttia. Tarkista ajantasaiset hinnat ja muut tiedot Pinnacle@Duxtonin verkkosivuilta.

Osoite (lipputoimisto): Block 1G Cantonment Road, Level 1
Lisätietoja: Pinnacle@Duxton

Fry, sympaattinen kattobaari Singaporen Club Streetillä

Fry Rooftop Bistro & Bar ei sijaitse kovin korkealla eikä se ole kovin fiini paikka. Lohturuokaa tarjoileva ravintola ei ole puitteiltaan se upein illallismesta, mutta drinkkipaikkana ja näköalapaikkana se toimii enemmän kuin hyvin.

Fry sijaitsee baareja ja ravintoloita kuhisevalla Club Streetillä, jonka tuntumassa on kauniita siirtomaatyylisiä rakennuksia – toisin sanoen melko matalaa rakennuskantaa, etenkin Singaporen mittakaavassa. Alueella kierrellessä törmää jonkin verran happy hour -tyrkytykseen, joten äkkiä käy mielessä paeta jonnekin sisätiloihin. Silloin Fry on hyvä vaihtoehto!

20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC0038
Fryn kattoterassilta näkyy niin pilvenpiirtäjiä kuin lähistön matalampia taloja.
20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC0039
Fry sijaitsee viehättävällä seudulla: lähitalot ovat historiallisia ja koristeellisia.
20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC0037

Kävele muutama kerros portaita ja olet jo Fryn kattoterassilla. Istahda alas ja tilaa drinkki. Naisille vinkkinä, että säästää voi ottamalla naisille suunnatun tarjousdrinksun – näitä on Singaporessa useissa paikoissa, myös Fryssa. Istut avoimella kattoterassilla Singaporen pehmeässä yössä, kädessäsi hyvä juoma ja vierelläsi toivottavasti paras mahdollinen seuralainen. Taustalla näet Singaporen välkehtivät valot koko komeudessaan, sillä aluetta ympäröi Downtownin pilvenpiirtäjien vyöhyke. Toisessa suunnassa näkyy muun muassa Pinnacle@Duxton. Kyllä kelpaa!

Osoite: 96B Club Street
Lisätietoja: Fry bistro Facebookissa

1-Altitude,  maailman korkeimmalla sijaitseva ulkoilmabaari

1-Altitudessa pääset Singaporen pilvenpiirtäjien kattojen tasalle 282 metriä merenpinnan yläpuolelle. Maisema on tyrmäävä, vaikka sää ei olisikaan kirkas. Meille sattui pilvinen ja ukkosta enteilevä sää, minkä vuoksi jouduimme ensi hetket katolla jännittämään, tyhjennetäänkö katto sääolosuhteiden vuoksi. Onneksi sää kuitenkin parani äkkiä, kuten Singaporessa voi usein käydä, ja saimme nauttia olostamme näköalapaikalla.

20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC0004
1-Altituden ympärillä on valtava määrä muita pilvenpiirtäjiä. Katolta näkee hyvin myös merelle.
20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC0002
Singaporen valot pääsevät hyvin oikeuksiinsa 1-Altituden kattoterassilta.
20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC0001
1-Altitudesta näkee erinomaisesti Singaporen maamerkin, Marina Bay Sands -hotellin.

1-Altitudeen mennessä kannattaa muistaa, että siellä noudatetaan smart casual -pukukoodia. Miesten ei kannata yrittää sisään hihattomissa paidoissa, mutta muuten pukukoodista ei ainakaan meidän vierailumme aikaan oltu kovin tarkkoina. Paikalla oli bisnesväkeä puvut päällä, mutta myös turistipulliaisia rennoissa kesävaatteissa.

20180218-Unelmatrippi-3-nakoalapaikkaa-Singapore-DSC0007
Niin turistit kuin paikalliset nauttivat kauniista illasta 1-Altitudessa.

Kun saavut paikalle ennen auringonlaskua, pääset sisään hieman edullisemmin ja pimeän laskeuduttua voit katsella Marina Bay Sandsin edustalla joka ilta välkkyvää valo- ja vesishow’ta. 1-Altituden sisäänpääsy kustantaa 30 Singaporen dollaria (noin 18 euroa) kello 18-21 ja sen jälkeen 35 dollaria (noin 21 euroa). Sisäänpääsylippuun kuuluu yksi drinkki, joka pitää valita jo katutasossa lippua ostaessa. Suosittelen herkullista Singapore slingiä! Tarkista hinnat ja muut ajantasaiset vierailuohjeet 1-Altituden verkkosivuilta.

Osoite: 1 Raffles Place
Lisätietoja: 1-Altitude

***

Miltä nämä mestat vaikuttavat? Oletko käynyt? Onko sinulla muita vinkkejä Singaporen näköalapaikoista?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

22 vastausta artikkeliin “Singapore: kolme erilaista näköalapaikkaa”

 1. Mun suosikki on kyllä tuo 1Altitude, juhlittiin mun kolmekymppisiä siellä, joten sillä on erityinen merkitys. Mutta ehkä ensi Singaporen reissulla haluan päästä katselemaan maisemia Marina Bay Sandsin puolelta. En tiedä raasisiko sitä jopa yöpyä siellä 🙂

  1. Marina Bay Sandsin näköalaterassi oli meilläkin yhtenä vaihtoehtona, mutta tällä reissulla skippasimme sen. Ehkä sitten ensi kerralla! Yöpyminen hotellissa ei sen sijaan mua oikein kiinnosta, pidän pienemmistä hotelleista. 1-Altitude on varmasti ollut hyvä valinta kolmekymppisten juhlimiseen, vau! Sieltä aukeavat maisemat ovat melkoiset.

 2. Marina Bay Sands mahtava kokemus oli tuo hotelli,infinity pool oli ihan huikea päivällä/illalla👍Joskus vielä uudestaan😍

 3. Vinkkinä muuten, että Singaporessa keskiviikko on ympäri kaupungin naisten ilta ja monilla paikoilla on erilaisia alennuksia. Esimerkiksi 1-Altitudeen ei silloin ole naisille sisäänpääsymaksua ja juomat ovat edullisempia. Hauska tuo kommenttisi pukukoodista, kun mieheni on töissä siinä rakennuksessa ja käy töissä shortseissa ja t-paidassa – aina ei asusta tiedä, onko turistinpulliainen vai työpäivänsä lopettanut ahertaja. 🙂

  1. Heh, joo ei tietenkään voi tietää tai päätellä mitään tyhjentävästi kenenkään vaatteiden perusteella, mutta turistit harvemmin kuljeksivat puku päällä eli siihen suuntaan veikkaus voi osua todennäköisemmin oikeaan. 🙂

   Hyvä vinkki tuo keskiviikkojuttu! Huomasimme saman, mutta en tajunnut sitä tähän juttuun nostaa, joten hyvä, että toit sen esiin!

 4. Olen käynyt Singaporessa parikymmentä vuotta sitten ja näistä ei tainnut olla yksikään silloin edes olemassa 😀 Upea kaupunki ja on kyllä muuttunut edukseen. Tuonne tarvitsisi kyllä lähteä uudestaan lomailemaan!

  P.S. Tuo Pinnacle@Duxton on huikean näköinen paikka!

  1. Kuulostaa tosiaan siltä, että olisi uusintakierroksen paikka! Singaporessa kehitys on varmasti ollut huimaa parissakymmenessä vuodessa, joten olisi varmaan mielenkiintoista käydä uudelleen katsomassa. Siellä ja täällä oli nytkin rakennusprojekteja meneillään.

   Pinnacle@Duxton on käsittääkseni oikeasti aika harvinaislaatuinen paikka. Itse en osaa nimetä muita useamman tornin kattavia asuinrakennuksen katolla olevia näköalatasanteita, joille olisi yleisöllä pääsy. En tarkoita, etteikö niitä voisi maailmasta löytyä, mutta veikkaisin, että samassa kokoluokassa ei kovin runsaasti kilpailijoita ole. Mielenkiintoinen paikka, jossa miettii väkisinkin, miten hassua olisi asua sellaisessa talossa, jossa matkailijat pörräisivät katolla. Asukkaille on toinenkin skybridge alempana rakennuskompleksissa. Sinne eivät ulkopuoliset pääse.

 5. Singapore on ihana ja tämän postauksen myötä tuli ikävä sinne. Näissä näköalapaikoissa emme käyneet, mutta Marina Bay Sandsin näköalaterassilla sen sijaan tuli viimeisenä päivänä käytyä. Sitä suosittelen lämpimästi seuraavalle reissulle. Näköaloja näki myös Singapore Flyerista. Pinnacle@Duxton vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tuo täytyy pitää mielessä jos Singaporeen vielä joskus pääsen. Mikä oli noista kolmesta oma suosikkisi?

  1. Hyvä kysymys! Suosikkia on aika vaikea valita, kun nämä kaikki ovat hyvin erilaisia paikkoja. Jos haluaisin vain rentoutua hyvässä seurassa drinkin äärellä, menisin Fryhin. Siellä ei tarvitse turhia pönöttää. Jos taas haluaisin enemmän näyttäytymispaikkaan, mikä ei kyllä kuulu tyyliini, suuntaisin 1-Altitudeen. Vaikka en pidä ns. pintaliitomestoista, 1-Altitude saa reippaasti pisteitä eittämättä älyttömistä näköaloista. Ja onhan kyseessä tosiaan maailman korkeimmalla oleva ulkoilmabaari, ja ennätys-sitä-ja-tätä-paikat aina vähän kiinnostavat. 🙂 Pinnacle@Duxton taitaa kuitenkin vetää voiton. Se ei ole drinkkipaikka, mutta se on aika ainutlaatuinen mesta niin kokonsa kuin yleensäkin olemuksensa puolesta. Näköalaterassit harvemmin ovat asuintalojen katolla pientä maksua vastaan saavutettavissa, ja näin isosta kattopinta-alasta aika moni olisi kateellinen. Näkymät ovat vapaat joka suuntaan eikä ole ahdasta! Kattobaareja löytyy sieltä täältä, Pinnacle@Duxtonin kaltaisia mestoja ei todellakaan.

 6. Kirjoitin itsekin näköalapaikoista tällä viikolla, mutta jokseenkin erilaisista! Oma lievä korkeanpaikankammo vaikeuttaisi varmaan vähän maisemista nauttimista, mutta kyllä silti drinkin voimalla tuolla Altituden kattoterassilla kävisin, jos Singaporeen menisin. Edellisestä käynnistä on vierähtänyt yli 20 vuotta.

  1. Itsekään en varsinaisesti rakasta korkeita paikkoja, mutta yllättävän vähän se korkeus tuntui tuolla Altitudessa. Tietysti ihan kaiteen vieressä ollessa hieman ehkä korkean paikan kammo heräili, mutta ei ollut paha!

 7. Oho! toi Pinnacle@Duxton näyttää ihan älyttömältä! Muistelen jopa etäisesti ihmetelleeni tuota rakennusta maantasolta ja en osannut arvatakaan, että sinne pääsisi näköalatasanteelle. Olisin varmasti mennyt! Mä tykkään pilvenpiirtäjäkaupungeissa käydä aina drinkkibaareissa tai muissa korkealla olevissa näköalatasanteilla. En nyt jaksa muistaa missä oltiin (oisko ollut v2013) uusi vuosi, kun otettiin se vastaan Singaporessa, niin upeat maisemathan tuolta yläilmoista aina on!

  1. Niinpä, ei välttämättä tule mieleenkään, että tuollaisen asuinrakennuksen katolle voisi päästä tsekkailemaan maisemia! Sisäänkäynti (tai siis ”lippupiste”) on kyllä aika hyvin piilotettu, joten sinne ei varmasti vahingossa kukaan osu. Mutta kun tietää, mitä on etsimässä ja mistä talosta, se kyllä löytyy. 🙂

   Olisi varmasti aika hienoa ottaa Singaporessa uusi vuosi vastaan! Veikkaan, että aika monella näköalatasanteella on silloin tunkua.

 8. Näköalapaikat on mun suosikkeja kaikilla matkoilla ja yleensä pyrin käymään ainakin yhdellä. Kaupungista saa ihan erilaisen kuvan, kun sen näkee yläilmasta ja koon hahmottaa paljon paremmin. Tuo eka vaikuttaa tosi ihanalta, ehdottomasti on listalla, jos joskus käyn Singaporessa. 🙂

  1. Meillä sama juttu: yleensä käydään, jos vain sopivia löytyy. Välttämättä en ole kyllä valmis niihin kauheasti jonottamaan, joten se vähän rajoittaa. Näihin mihinkään ei tarvinnut seistä jonossa, mistä plussaa!

 9. Aivan huikeita paikkoja tuolla Singaporessa! Meille on tulossa reissu Singaporeen, lennämme sen kautta Aucklandiin. Honkkarin kautta olisi päässyt paljon edullisemmin, mutta Singaporen haluan todellakin nähdä! (joten se on pienen lisähinnan arvoinen)

  Noihin korkeisiin paikkoihin täytyy ilman muuta tuolla mennä, ainakin muutamaan. Tuo Pinnacle voisi olla hyvä vaihtoehto, suurkaupunkien superlatiivit kiinnostavat minuakin. Luonnossa pienikin on kaunista.

  Täytyy ennen reissua käydä läpi vielä kaikki postauksesi täältä, että ovat sitten tuoressa muistissa kun matkalle lähtö koittaa 🙂

  1. Samaa mieltä, Singaporessa on huikeita paikkoja! Kyllä se minusta kannattaa käydä katsomassa ainakin kerran, nähdä omin silmin. (Hongkong on kyllä myös kiva paikka, sinne haluaisin kanssa palata takaisin näin parin vuoden tauon jälkeen.) Ja Auckland, sehän on upean Uuden-Seelannin portti! <3 Varmasti tulee mahtava reissu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *