Ostareita ja apinoita Singaporessa

Artikkelikuva - Apina, Singapore Zoo

Singapore on tunnettu ostosparatiisi. Meillä ei tällä maailmanympärimatkalla ole liiemmin mahdollisuuksia shoppailla, mutta kävimme siitä huolimatta kiertelemässä muutamassa ostoskeskuksessa hipelöimässä tuotteita. Singaporessa on myös kuuluisa eläintarha, Singapore Zoo, jonka myös katsastimme.

Hulppeita ja tavanomaisia ostoskeskuksia

Ostoskeskuksia löytyy Singaporessa esimerkiksi Orchard Roadin ja City Hallin metroasemien tuntumasta. Tunnetun Marina Bay Sands -hotellin kyljessä on hulppea ostoskeskus, jonka alakerrassa pääsee halutessaan jopa veneajelulle. Elektroniikkaa löytyy esimerkiksi Funan Digitalife -ostoskeskuksesta (metro: City Hall), joskaan kyseinen ostoskeskus ei ole Singaporen parhaimmistoa valikoimansa tai kokonsa puolesta. Me vetäydyimme sinne vain sadetta pakoon, mutta päädyimme tietysti katselemaan tarjontaa.

Elektroniikkaa tutkiessa oli lähellä, ettei matkaan tarttunut ulkoista kovalevyä. Olemme hoitaneet tallennustarpeet tällä matkalla ilmaisia pilvipalveluja ja USB-tikkuja hyödyntäen, ja olemme pärjänneet ihan hyvin. Päädyimme kuitenkin pällistelemään liikkeessä erästä ulkoista kovalevyä, joka olisi ollut hyvin edullinen (tera tilaa ja hintaa vain 99 Singaporen dollaria eli noin 61 euroa). Jos kyseessä olisi ollut merkin uusi, langatonta tiedonsiirtoa useisiin eri laitteisiin tukeva versio, olisimme taatusti haksahtaneet kassan kautta ulos.

Päivärepun sadesuojan sen sijaan kävin ostamassa, kun vihdoin olimme kaupungissa, josta löytyy kunnon retkikauppoja. Sadesuojan jättäminen kaupan hyllylle Suomessa ennen lähtöä on osoittautunut jatkuvien kaatosadekuurojen vuoksi vikatikiksi, mutta enää ei tarvitse pelätä elektroniikan kastumista.

Pilvenpiirtäjiä Singaporessa

Kehuttu Singapore Zoo

Toisena päivänä sää oli suosiollisempi ja menimme viettämään aikaa Singaporen kehuttuun eläintarhaan. Singapore Zoohon pääsee menemällä metrolla Ang Mo Kio -asemalle ja hyppäämällä sieltä bussiin numero 138. Eläintarhan pysäkki on linjan päätepysäkki.

Singapore Zoon pääsylippu on 28 taalaa eli noin 17 euroa. Monessa paikassa mainostettiin kovasti neljän eri puiston yhteislippua (Singapore Zoo, River Safari, Night Safari ja Jurong Bird Park). Eläintarha ei vakuuttanut koollaan, mikä selittynee juuri tällä ”eläinnähtävyyksien” jaolla moneen eri paikkaan. Meillä meni rauhalliseen tarhan kiertämiseen vain 2,5 tuntia, kun yleensä meillä on kulunut eläintarhavierailuilla lähes koko päivä.

Singaporen eläintarhaa hypetetään hienoksi, aidoista vapaaksi eläintarhaksi. Pakko todeta, että aitoja oli meidän mielestämme ihan yhtä vähän tai paljon kuin esimerkiksi Hampurin tai Berliinin eläintarhoissa. Tässä mielessä tarhassa ei ollut meidän mielestämme mitään erikoista.

Singaporen eläintarhan hienous piileekin ehkä enemmän siinä, että siellä sademetsä ja kaikenlaiset suomalaisittain eksoottiset kasvit kasvavat luonnollisessa ympäristössään (tai ainakin lähempänä sitä kuin esimerkiksi eurooppalaisissa eläintarhoissa) ja kasveja on paljon. Hyvinvoivien ja runsaiden kasvien ansiosta tarha onkin todella vehreä. Kävelyreitit risteilevät kasvien keskellä.

Puistossa on paljon erilaisia apinoita, ja niistä kyllä monet pääsevät liikkumaan esteettömästi ihmisten pariin, joskin ne taitavat mieluummin pysytellä niitä varten rakennetuilla alueilla poissa ihmisten kulkuväyliltä. Apinat tarjosivat hyvää viihdykettä loikkimalla siellä täällä eläintarhan kävelyreittien varsilla olevissa puissa ja rakennelmissa.

Muut eläimet ovatkin sitten monista muista eläintarhoista tutulla tavalla vallihautojen ja muiden esteiden takana, jotta ne eivät vahingoittaisi tarhassa vierailevia ihmisiä. Kuka nyt haluaisikaan jotain karhua juoksentelemaan kintereillään eläintarhan sokkeloisilla väylillä?

Jos on tottunut hienosti toteutettuihin eläintarhoihin esimerkiksi Keski-Euroopassa ja odottaa hypetyksen takia Singaporen eläintarhalta jotakin vielä upeampaa, tarha voi aiheuttaa suloisista apinoista huolimatta pienen pettymyksen. Jos taas epäilee kaikkien aasialaisten eläintarhojen olevan karmeita eläinten kidutukseen keskittyviä rääkkäyslaitoksia, niin siitä harhaluulosta pääsee kyllä Singaporen eläintarhassa eroon.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Ostareita ja apinoita Singaporessa”

  1. Minä myös hieman petyin Singaporen eläintarhaan, useilla eläimillä oli aivan liian vähän tilaa :/ tosiaan vain apinat juoksentelivat vapaina. Ehkä odotukset eivät olisi olleet niin suuret, jos ei olisi kuullut tarhasta mitään hypetystä 🙂

    1. Niinpä! Onhan tarha sinällään ihan hieno, mutta ei mitenkään poikkeuksellinen, kuten hypetyksen perusteella voisi kuvitella. Apinat olivat söpöjä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *