Rento päivä Prahassa

Artikkelikuva - Prahan jokinäkymää

Praha, kaunis ja helppo matkakohde, jossa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva keskiaikainen vanhakaupunki. Tšekin pääkaupunki, jossa olut virtaa ja ruoka on raskasta ja hyvää. 

20160815-Unelmatrippi-Praha-DSC_0177

20160815-Unelmatrippi-Praha-DSC_0185

20160815-Unelmatrippi-Praha-DSC_0188

Kävin Hemmon kanssa toista kertaa Prahassa kesän autoreissullamme. Edellisellä kerralla melkein kymmenen vuotta sitten majoituimme ensin yhdeksi yöksi kauas keskustasta leirintäalueelle ja loppuajaksi hostelliin vanhassakaupungissa. Nostalgian vuoksi etsimme tällä reissulla tuota hostellia vanhassakaupungissa seikkaillessamme, mutta kadut olivat liian samankaltaisia, jotta oikea välikuja olisi löytynyt haurastuneiden muistikuvien perusteella. Muistimme hostellin alakerrassa olleen kummallisella Egypti-teemalla sisustetun kapakan, mutta oikea paikka ei vain osunut tiellemme. Kenties koko hostellia ei enää ole edes olemassa.

20160815-Unelmatrippi-Praha-20160607_161815
Leirintäalueella oli iltaisin iloista väkeä ja hyvä meno. Suihkutiloja ei tule kuitenkaan ikävä.

Tällä reissulla Prahan leirintävaihtoehdot osoittautuivat paremmiksi kuin viimeksi, ja meille löytyi tilaa ratikkamatkan päässä keskustasta olevalta leirintäalueelta. Paikka oli eittämättä varustelutasoltaan surkein, jossa olemme olleet Euroopassa, mutta sijainti teki tilanteesta siedettävän. Alueelta oli erittäin kätevää lähteä päiväksi kierrokselle ytimeen.

Edellisellä kerralla olimme jo kiertäneet Prahan linnan, käyneet risteilemässä Vltavalla, shoppailleet ja käyneet muun muassa kidutusmuseossa. Praha oli tullut tutuksi, joten emme kaivanneet nyt mitään turistisuorittamista. Valtavan kokoinen vanhakaupunki on kuitenkin aivan upea, joten sinne halusimme ilman muuta. Niinpä päätimme vain kierrellä edestakaisin vanhankaupungin koristeellisten talojen reunustamia kapeita katuja, nauttia kaupungin miellyttävästä ilmapiiristä sekä syödä jotakin herkullista ja maistella paikallista olutta.

20160815-Unelmatrippi-Praha-DSC_0193

20160815-Unelmatrippi-Praha-DSC_0220

20160815-Unelmatrippi-Praha-DSC_0212

20160815-Unelmatrippi-Praha-DSC_0255

Varsinaisista nähtävyyksistä (jollainen toki jo vanhakaupunki itsessään on) kävimme sentään Kaarlensillalla (Karlův most), koska se jostain syystä tuntui kuuluvan asiaan. Ei käyntiä Prahassa ilman Kaarlensiltaa. Vähän pelkäsin etukäteen, että sillalla olisi älytön turistiryysis, mutta pelko osoittautui turhaksi. Toki siellä oli väkeä, mutta ei tungokseksi asti.

Kaupunkikierrostamme täplittivät kaikenlaiset taiteilijat, kaupustelijat ja bongatut turistikrääsäkaupat. Kiersimme kaikki kaukaa. Paikallisen pubin lounassapuskat maittoivat, ja olut oli täydellisen kylmää niin siellä kuin muissakin paikoissa, joissa poikkesimme. Aurinkoinen päivä kului mukavasti kaupungin kujilla kuljeskellen, ilman varsinaista päämäärää. Kaupungin hälinä, kauniit yksityiskohdat ja historian läsnäolo viehättivät tälläkin kertaa. Prahaan oli mukavaa palata ihan vain fiilistelemään.

Reitti: Lübbenau – Praha 260 km
Leirintäalue: Camp Zizkov, http://www.praguecamping.com/
Hinta (2 henkeä, henkilöauto, iso teltta ja sähkö): 42,75 € per yö

Praha oli viiden viikon kesäreissumme neljäs yöpymiskaupunki. Viivyimme kaksi yötä. Leirintäalue oli erinomaisella paikalla, mutta rähjäinen ja sikahintainen. Auton takia menimme kuitenkin mieluummin sinne kuin pysäköimme kadun varteen jonkin muun majapaikan luona.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Sedlecin luukirkko
Välietappina autio Maribor
Potsdam, palatsikaupunki Berliinin kupeessa

2 vastausta artikkeliin “Rento päivä Prahassa”

  1. Hmm, mitenköhän en ole tullut ajatelleeksi, että Prahakin voisi olla hyvä kohde autoreissulle. Täytyy nyt seurailla tätä sun juttusarjaa ja laittaa korvan taakse. Rod trippailu on nimittäin ihan mun lempipuuhaani, mutta Suomesta käsin sitä ei ole tullut viel harrastettua ihan hirveästi.

    1. Kyllä se on ihan hyvä kohde automatkallekin! Esimerkiksi Berliinistä Müncheniin voi ajaa Prahan kautta, se on sopivasti puolivälissä. Kannattaa tietysti selvittää etukäteen, mihin auton saa parkkiin, jos menee hotelliin/hostelliin. Me teimme edellisellä reissulla niin, että veimme auton lentokentälle parkkiin siksi aikaa kun olimme hostellissa. Ei muuten, mutta meillä oli kaikki telttakamat ynnä muut autossa, ja arkailtiin siksi jättää autoa vartioimattomalle paikalle kadun varteen. Voi olla, että oli hätävarjelun liioittelua, mutta silloin se tuntui ihan hyvältä ratkaisulta. Nyt auto oli leirintäalueella, ja siellä oli hyvä vartiointisysteemi, joten ei epäilyttänyt lainkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *