Rento päivä Prahassa

Artikkelikuva - Prahan jokinäkymää

Praha on kaunis ja helppo matkakohde, jossa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva keskiaikainen vanhakaupunki. Tšekin pääkaupungissa olut virtaa ja ruoka on raskasta, mutta hyvää. Vietimme rennon päivän viehättävän Prahan keskustaa kierrellen.

Olimme Hemmon kanssa toista kertaa Prahassa kesän autoreissullamme. Edellisellä kerralla melkein kymmenen vuotta sitten majoituimme ensin yhdeksi yöksi kauas keskustasta leirintäalueelle ja loppuajaksi hostelliin vanhassakaupungissa. Nostalgian vuoksi etsimme tällä reissulla tuota hostellia vanhassakaupungissa seikkaillessamme, mutta kadut olivat liian samankaltaisia, jotta oikea välikuja olisi löytynyt haurastuneiden muistikuvien perusteella.

Tällä reissulla Prahan leirintäaluevaihtoehdot vaikuttivat paremmilta kuin viimeksi, ja meille löytyi tilaa ratikkamatkan päässä keskustasta olevalta leirintäalueelta. Paikka oli eittämättä varustelutasoltaan surkein, jossa olemme olleet Euroopassa, mutta sijainti teki tilanteesta siedettävän. Alueelta oli erittäin kätevää lähteä päiväksi kierrokselle ytimeen.

Ihmisiä vanhankaupungin kadulla Prahassa
Suuri aukio Prahan vanhassakaupungissa
Hevoskärryt Prahassa

Edellisellä kerralla olimme jo kiertäneet Prahan linnan, käyneet risteilemässä Vltavalla, shoppailleet ja käyneet muun muassa kidutusmuseossa. Praha oli tullut tutuksi, joten emme kaivanneet nyt mitään turistisuorittamista.

Valtavan kokoinen Prahan vanhakaupunki on kuitenkin aivan upea, joten sinne halusimme ilman muuta. Niinpä päätimme vain kierrellä edestakaisin vanhankaupungin koristeellisten talojen reunustamia kapeita katuja, nauttia kaupungin miellyttävästä ilmapiiristä sekä syödä jotakin herkullista ja maistella paikallista olutta.

Myyntikojuja kävelysillalla
Rivi kauniita taloja Prahassa
Kävelijöitä Prahan vanhassa keskustassa
Ihmisiä terassilla kadun varressa Prahassa

Prahan vanhakaupunki on jo itsessään nähtävyys, mutta varsinaisista nähtävyyksistä kävimme sen lisäksi katsastamassa Kaarlensillan (Karlův most), koska se tuntui kuuluvan asiaan. Ei käyntiä Prahassa ilman Kaarlensiltaa. Vähän pelkäsin etukäteen, että sillalla olisi älytön turistiryysis, mutta pelko osoittautui turhaksi. Toki siellä oli väkeä, mutta ei tungokseksi asti.

Kaupunkikierrostamme täplittivät kaikenlaiset taiteilijat, kaupustelijat ja bongatut turistikrääsäkaupat. Kiersimme kaikki kaukaa. Paikallisen pubin lounassapuskat maittoivat, ja olut oli täydellisen kylmää niin siellä kuin muissakin paikoissa, joissa poikkesimme.

Aurinkoinen päivä kului mukavasti kaupungin kujilla kuljeskellen, ilman varsinaista päämäärää. Kaupungin hälinä, kauniit yksityiskohdat ja historian läsnäolo viehättivät tälläkin kertaa. Prahaan oli mukavaa palata ihan vain fiilistelemään.

Reitti: Lübbenau – Praha 260 km
Leirintäalue: Camp Zizkov, http://www.praguecamping.com/
Hinta (2 henkeä, henkilöauto, iso teltta ja sähkö): 42,75 € per yö

Praha oli viiden viikon kesäreissumme neljäs yöpymiskaupunki. Viivyimme kaksi yötä. Leirintäalue oli erinomaisella paikalla, mutta rähjäinen ja tasoon nähden törkeän hintainen. Suihkutilat olivat erityisen surkeat. Vastaavaa ei ole tullut Euroopassa nähtyä. Auton takia olimme kuitenkin mieluummin leirintäalueella kuin pysäköimme kadun varteen jonkin muun majapaikan luona. Tulipahan koettua.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Rento päivä Prahassa”

  1. Hmm, mitenköhän en ole tullut ajatelleeksi, että Prahakin voisi olla hyvä kohde autoreissulle. Täytyy nyt seurailla tätä sun juttusarjaa ja laittaa korvan taakse. Rod trippailu on nimittäin ihan mun lempipuuhaani, mutta Suomesta käsin sitä ei ole tullut viel harrastettua ihan hirveästi.

    1. Kyllä se on ihan hyvä kohde automatkallekin! Esimerkiksi Berliinistä Müncheniin voi ajaa Prahan kautta, se on sopivasti puolivälissä. Kannattaa tietysti selvittää etukäteen, mihin auton saa parkkiin, jos menee hotelliin/hostelliin. Me teimme edellisellä reissulla niin, että veimme auton lentokentälle parkkiin siksi aikaa kun olimme hostellissa. Ei muuten, mutta meillä oli kaikki telttakamat ynnä muut autossa, ja arkailtiin siksi jättää autoa vartioimattomalle paikalle kadun varteen. Voi olla, että oli hätävarjelun liioittelua, mutta silloin se tuntui ihan hyvältä ratkaisulta. Nyt auto oli leirintäalueella, ja siellä oli hyvä vartiointisysteemi, joten ei epäilyttänyt lainkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *