10 matkakuvaa

Artikkelikuva - Teneriffa, Kanariansaaret, Espanja

Valokuvia on kertynyt ja kertyy matkoilta ainakin meitsillä aivan järkyttäviä määriä. Niistä suurinta osaa ei koskaan näy täällä blogissa, vaikka ne olisivat kivojakin kuvia – ne eivät esimerkiksi ole sopineet mihinkään postaukseen luontevasti tai sitten koko blogia ei ollut, kun kuvat otettiin. Tähän tilanteeseen sopii kuin nenä päähän Journey Diary -blogin jo aikoja sitten liikkeelle laittama 10 matkakuvaa -haaste.

Haasteessa valitaan 10 omaa silmää miellyttävää, kuhunkin teemaan sopivaa kuvaa. Minä valitsin jokaiseen kohtaan kuvan, joka on otettu jollain muulla matkalla kuin maailmanympärireissulla ihan vain siksi, että pääsisin leijumaan nostalgisissa tunnelmissa ja jakamaan teillekin muistoja myös aiemmilta matkoilta.

Tässä otoksia matkan jos toisenkin varrelta! Haasteen ohjeet ovat postauksen lopussa. Lähde sinäkin mukaan tähän kuvahaasteeseen!

1. Kuva lentokoneen siivestä

PC300164-m

Alppien yllä oli kirkasta paluumatkalla Espanjasta Suomeen. Kävimme joululomalla 2012 Hemmon kanssa Barcelonassa sekä Alicanten tuntumassa sijaitsevassa Torreviejassa.

2. Paras vahingossa onnistunut otos

P4290056-m

Yritin ottaa Berliinissä Charlottenburgin linnasta kuvaa, kun kuvassa näkyvä turrebussi pajahti eteen. Kuvasta tuli loppujen lopuksi kiva. Bussi ja koristeellinen linna eivät mitenkään sovi yhteen, joten kuvassa on sellainen vanha maailma kohtaa uuden -fiilis. Kuva on huhtikuulta 2012.

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

P7030372-m

Hyvän matkaseuran kanssa on hauskaa – kuten esimerkiksi tätä kuvaa räpsäistessä Pariisissa Montmartren kukkulalla, Sacré Coeurin basilikan edustalla. Kuva on heinäkuulta 2013. Teimme silloin poikkeuksellisesti kesälomareissun Euroopassa junalla. Tuo matka oli myös ensimmäinen rinkkareissumme.

4. Luontokuva

Botanischer Garten

Kirsikankukkia (?) Berliinin Botanischer Gartenissa toukokuussa 2013.

5. Kuva yläilmoista

354_Berliini_tv-torni_20100709-m

Jouduimme odottamaan muistaakseni muutaman tunnin ennen kuin pääsimme omalla vuorollamme Berliinin tv-torniin. Tulipahan käytyä! Kuvan omituinen DDR-väri johtuu tv-tornin sävytetyistä laseista. Kuva on heinäkuulta 2010.

6. Postikorttimaisema

254_Comojärvi_Bellaggio_20100702-m

Postikorttimaisemia löytyy arkistoista vaikka muille jakaa, mutta tämä paikka Comojärven rannalla Italiassa tuli heti mieleeni, kun muistelin vanhoja reissuja. Italiassa on niin kaunista! Kuva on heinäkuulta 2010, kun olimme asuntoautoreissulla Euroopassa.

7. Kuva matkaseurasta

Hemmo Ruotsinlaivan kannella

Matkaseura on ja pysyy – kuvassa Hemmo Tukholman-laivan kannella syyskuussa 2015.

8. Fiilistelykuva palmun alla

P1310419-m

Tällä Khao Lakin rannalla Thaimaassa fiilistelimme toden teolla sitä, että saimme kylmään talveen pienen breikin lämmössä. Tepastelimme tunteja valkoisella hiekalla palmujen katveessa. Kuva on tammikuulta 2013.

9. Hyvää huomenta -kuva

DSC_0341-m

Karhunkierroksella lämmittelimme nuotion äärellä hyisen ja sateisen, laavussa nukutun yön jälkeen. Kuva on juhannukselta 2014.

10. Lempikaupunkini

Keisari Vilhelmin muistokirkko Berliinissä

Lempikaupunkini titteli on pysynyt järkkymättä Berliinillä jo vuosikausia. Kuvassa on Kurfürstendammilla sijaitseva Keisari Vilhelmin muistokirkko, Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Kuva on kesäkuulta 2014, kun olimme perinteeksi muodostuneeseen tapaan helatorstain tienoilla Berliinissä pidennetyn viikonlopun.

Millaisia kuvamuistoja sinun arkistoistasi löytyy?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “10 matkakuvaa”

    1. Eikö! Journey Diaryn blogissa on tästä haasteesta jo uudempikin versio kierroksessa, eli pääsette muistelemaan vaikka kahteen otteeseen, jos haluatte! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *