Vuoden 2019 matkasuunnitelmia

Artikkelikuva - Auringonlasku, Koh Tao, Thaimaa

Minulla ei tavallisesti ole kovin aikaisessa vaiheessa tarkkaan tiedossa, minne minäkin vuonna ja kuukautena aion matkustaa, koska en oikein tykkää lyödä asioita lukkoon hirmu aikaisin. Tänä vuonna olemme kuitenkin Hemmon kanssa ajoissa liikkeellä, sillä olemme jo nyt päättäneet melko suurella varmuudella suunnata joulukuussa 2019 Aasiaan. Tarkoitus on mennä pariin uuteen kohteeseen ja viettää reissussa 10-vuotishääpäivää. Myös muita matkasuunnitelmia on jo tälle vuodelle laadittu, mutta kaikki niistä eivät vielä ole kovin tarkkoja.

Viikonloppu Lyonissa

Ehdin jo kirjoittaa tämän postauksen lähes valmiiksi, kun tämä Lyonin-matka tupsahti syliin ja tekstiä täytyi vähän muuttaa. Tammikuun loppuun ilmestyi nimittäin nopealla aikataululla työmatka Sveitsiin Geneveen, ja karttaa vilkaistuani näin tilaisuuteni tulleen. Olin vastikään lisännyt Lyonin ”tuolla voisi joskus käydä” -listalleni, ja tällä kertaa mahdollisuus vierailuun tulikin eteen nopeammin kuin kuvittelin.

Tämä matka ei siis enää ole suunnitelmatasolla vaan jo toteutunut. Lensin Lyoniin tammikuisena lauantaina ja pampparoin siellä maanantaiaamuun saakka. Sitten jatkoin matkaa työn merkeissä Geneveen.

Lue postaukseni Lyonin salaisista käytävistä ja muraaleista.

20190203-Unelmatrippi-Lyon-DSC0062
Lyonissa olin iloinen muun muassa katujen lumettomuudesta!

Viikonloppu Budapestissä

Tämän reissun toteutuminen on tätä kirjoittaessani ainoa varmalla pohjalla oleva suunnitelma, sillä lennot on varattu. Käymme helmikuussa viikonloppumatkalla Budapestissä, missä emme ole Hemmon kanssa käyneet koskaan aiemmin yhdessä (yksitellen kyllä).

Reissu on pieni pako arjesta, ja suunnitelmissa on muun muassa katsastaa jokin kiinnostava museo ja käydä ainakin yhdessä Budapestin lukuisista rauniobaareista.

Lue vinkkini viikonlopun viettoon Budapestissä.

20190203-Unelmatrippi-Budapest-DSC0550
Olin Budapestissä viimeksi kesällä 2014 ystäväni kanssa.

Autoreissu Ranskan Normandiaan ja muualle läntiseen Eurooppaan

Kesäkuuksi olemme suunnitelleet jälleen automatkaa Euroopassa. Jos suunnitelma pitää kutinsa, ylitämme Itämeren perinteisesti Finnlinesin kyydillä suoraan Saksaan. Sieltä aikomuksenamme on ajella mahdollisesti Luxemburgin kautta Ranskan Normandiaan – luvassa on siis alkumatkasta historiaa ja rannikkomaisemia.

Ranskan rannikon lisäksi olemme ajatelleet piipahtaa Espanjan puolella San Sebastianissa ja Bilbaossa, koska nämä seudut ovat vielä toistaiseksi kokonaan näkemättä. Molemmat kaupungit vaikuttavat varsin houkuttelevilta ja ovat olleet todo-listalla jo pitkään. Sain myös Matkamessuilta kivoja vinkkejä seudulle.

Rannikolta suunnitelmanamme on suunnata itään Espanjan ja Ranskan rajaseutua pitkin. Mahdollisesti jatkamme Välimeren rannikkoa Cinque Terreen ja nousemme sitten Italiasta kohti pohjoista upeiden Alppimaisemien läpi. Tarkkaa suunnitelmaa emme ole tähän vielä tätä kirjoittaessani kuitenkaan tehneet – ja vaikka olisimme, automatkojen reiteillä on tapana elää reissun mukana. Lopullinen reitti ei meillä juuri koskaan ole tismalleen se, mitä on ehkä etukäteen hahmoteltu.

Lue 10 vinkkiäni automatkailuun Euroopassa ja tutustu kesäreissumme reittisuunnitelmaan. Lue myös, miten kesäreissu lopulta meni!

20190203-Unelmatrippi-Grossglockner-Hochalpenstrasse-DSC0536
Kesällä 2016 lumouduimme Hemmon kanssa Grossglockner Hochalpenstrassen maisemista.
20190203-Unelmatrippi-Grossglockner-Hochalpenstrasse-DSC0490
Tämä vesiputous löytyi Grossglockner Hochalpenstrassen varrelta.

Talvella Myanmariin ja Laosiin

Joulukuussa 2019 olemme ajatelleet lentää Bangkokiin ja lähteä sieltä pienelle kierrokselle Myanmariin ja toivottavasti myös Laosiin. Tätäkään reissua varten emme ole vielä tehneet mitään varauksia, mutta ajatuksen tasolla matka on jo sen verran vahvana mielessä, että todennäköisesti toteutamme sen.

Bangkok ei meitä kumpaakaan ekalla kerralla sytyttänyt, mutta nyt annamme kaupungille uuden mahdollisuuden, koska se tuntuu olevan järkevä lentokohde tällaista reissua ajatellen.

Meillä on joulukuussa 10-vuotishääpäivä, joten matka on samalla eräänlainen juhlareissu. Tämä ei kylläkään tarkoita, että aikoisimme ökyillä matkalla, vaan suunnitelmissa on meidän tyylisemme rinkkamatka kohtuullisella budjetilla. Bangkokissa saatamme kuitenkin hyödyntää kaupungin niin sanotusti parempien hotellien (kuulemma) hyvää hinta-laatusuhdetta ja ottaa jonkun meille ei-niin-tyypillisen hotellin kivalla uima-altaalla. Hotellisuosituksia saa antaa! Samoin otamme Hemmon kanssa mielellämme vastaan kaikki vinkit Myanmarissa ja Laosissa matkustamisesta.

Lue postaukseni omatoimisesta kiertomatkasta Myanmarissa.

Uusia maita?

Jos toteutamme kesän automatkan alustavan suunnitelman mukaan, käytämme Ranskan ja Espanjan rajaseudulla tilaisuuden hyväksi ja piipahdamme Andorrassa. Se on Manner-Euroopan länsilaidalla minulla viimeinen käymättä oleva maa.

Mikäli talven reissusuunnitelmamme Myanmarista ja Laosista toteutuu, kumpikin meistä saa tästä reissusta kaksi uutta maata. Muita uusia maita tuskin saamme vuoteen 2019 mahdutettua, mutta eihän sitä tietysti koskaan tiedä, minne tie vie!

Berliinin tuomiokirkko
Tässä olemme Berliinissä joskus vuosia sitten ihailemassa illan hämärtymistä. Berliini on aina hyvä vaihtoehto matkakohteeksi!

Näiden isompien matkalinjojen ja Budapestin-viikonloppumatkan lisäksi teemme toivottavasti vuoden aikana muitakin matkoja, vähintään viikonloppureissuja. Pääsiäisenä olisi pyhäpäivien puolesta hyvä sauma lähteä jonnekin, mutta emme ole päättäneet sen suhteen vielä mitään. Syksyllä ei ole ylimääräisiä vapaapäiviä, mutta jotain matkaa yritämme ehdottomasti sinnekin järkätä. Kohteista Berliini on vakiona listalla tänäkin vuonna, ja kiinnostusta olisi myös lähteä vaikkapa Ateenaan, missä emme ole koskaan käyneet.

Lue matkavinkit Ateenaan ensikertalaiselle.

Millaisia matkasuunnitelmia sinulla on tälle vuodelle?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

12 vastausta artikkeliin “Vuoden 2019 matkasuunnitelmia”

 1. Mielelläni lukisin matkablogia, jossa matkoja tehdään maata pitkin. Ettei lähes kaikki reissusuunnitelmat ala lauseella, lennot on jo varattu… 🙁 Kun faktaa on lentoliikenteen kuormittavuus ilmastollemme.

  1. Jos luet tätä blogia vähän pidemmälle niin huomaat, että täällä matkustetaan erittäin paljon maata pitkin. 🙂 Esimerkiksi joka kesä viikkotolkulla autoillen Euroopassa. Mutta fakta on, että kaikki matkustaminen tuo jotain päästöjä, se on selvä, ja Suomesta pois lähteminen saastuttaa lähes joka tapauksessa enemmän kuin vaikka keskieurooppalaisen piipahdus naapurimaassa, meillä kun on tuo meri tuossa välissä. Laivalla meneminen kun ei ole juuri lentoa parempi vaihtoehto. Minusta on mukava pyrkiä yhdistelemään reissuja (esim. työmatkaan lomamatka, jolloin saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla) ja olla ennemmin pidempään matkalla kuin lentää joka kuukausi maailmalle, mutta kukin tekee tavallaan. Lentämisen demonisointi yksittäisiä matkailijoita ajatellen ei ole mielestäni ratkaisu, sillä kyse on paljon laajemmista kokonaisuuksista. Lentoliikenteen päästöt vastaavat Sitran mukaan noin kolmesta prosentista EU:n ja yli kahdesta prosentista globaaleista kasvihuonekaasupäästöistä.

 2. Mielenkiintoisia suunnitelmia. Myanmar ja Laos ovat hyviä kohteita – ehkäpä pidin enemmän letkeästä Laosista, jossa olin Luang Prabanginissa. Siellä riitti nähtävää viideksi päiväksi ihan hyvin, mm. Mekong joella, Elefanttien suojelupuistossa ja olisi ollut vielä paljon vesiputousalueita missä käydä uimassa. Myanmarissa ehdottomasti Bagan on must-kohde. Mun blogista löytyy juttuja näistä, jos vaikka saatte niistä jotain apuja matkan suunnitteluun.

  Itselläni matkat varattuna toukokuulle Jordanian sekä marraskuun pimeyttä karkuun Mauritiukselle ja Reunioniin. Kesällä on tarkoitus lähteä Trans-Siberian junalla kohti Mongoliaa ja ehkäpä myös Etelä-Koreaan. Matkalla olisi tarkoitus olla kuukausi. Eurooppaan olisi tarkoitus tehdä muutama viikonloppumatka.

  1. Kiitos vinkeistä, ihan varmasti käyn lukemassa juttusi! Bagan on ehdottomasti listalla, muista paikoista ei vielä olla varmoja.

   Trans-Siperian-rata kiinnostaisi kovasti minuakin! Maailmanympärimatkalle lähtiessä sitä vähän harkittiin, mutta päätettiin kuitenkin mennä lentäen Tokioon. Mutta joskus haluaisin tuon junan testata! Luen sitten mielenkiinnolla tuonkin reissun kokemuksista blogistasi.

 3. Mitä pidit Lyonista? minä olin siellä elokuussa ja tykkäsin kyllä, siellä on monia asuntohotelleja joten ravintoloissa ei tarvinnut käydä päivittäin. Jokialue oli hienoa nähdä. Pitkä autoreissu kuulostaa mielenkiintoiselta, nähtävää riittää. Minä haluaisin takaisin Välimerelle, uusiin tai vanhoihin kohteisiin. Ja mielellään aurinkoisiin koska olen ihan jäässä tästä talvesta.

  1. Tykkäsin Lyonissa etenkin upeista muraaleista ja korttelien läpi menevistä ”salakäytävistä”. Joen varrella oli tosiaan nättiä ja monin paikoin oli muutenkin kauniita rakennuksia. Viihtyisää!

   Aurinko kelpaisi kyllä minullekin!

 4. Madrid (käyty jo), Indonesia, Kanada tyttären kans: Portugalin Porto ja niin kuin Reissu-Janilla, Trans-Siperia, mutta Ulaanbaatarista Moskovaan soolomatkana. Muitakin suunnitelmia on, mutta eivät ole varmoja. 🙂 Hyviä reissuja sulle.

  1. Oi, tosi kiinnostavia suunnitelmia! Trans-Siperia tosiaan kiinnostaisi itseänikin. Myös Porto kiehtoisi kovasti. Minne päin Kanadaa olette menossa? Ihania matkoja myös sinulle!

 5. Toivottavasti pääsette Baskimaahan asti ja varatkaa sinne myös riittävästi aikaa, noiden kahden ison kaupungin lisäksi on paljon kaunista luontoa ja kivoja pieniä kyliä 🙂

  Mulla on Andorrasta hyvät muistot, oltiin siellä kaverin kanssa aikoinaan yksi yö. Jos ei muuta keksi, niin voi kiivetä vuorenrinteelle katselemaan kaupungin valoja viinipullo kainalossa. Omalta kohdalta läntisestä manner-Euroopasta olisi vielä Luxemburg ja Liechtenstein bongaamatta.

  Olen hieman jo haaveillut ensi talven kaukomatkasta ja vaihtoehtoja on vielä useampia. Yhtenä kuitenkin Bangkok, joka ei ekalla kerralla sytyttänyt, mutta joka on järkevä lentokohde, josta voi jatkaa naapurimaihin…

  1. Kyllä me Baskimaahan saakka päästään, jos ei vain auto hajoa! 😀 Niitä seutuja on moni kehunut, joten odotukset ovat korkealla. Pienet kylät todennäköisesti tulevat tutuiksi, koska automatkoilla meillä on tapana nuohota yleensä enemmän niitä kuin hurautella moottoritietä pitkin, mutta tämä riippuu tietysti vähän aikatauluista.

   Luxemburgissa ajattelimme käydä ihan matkan alussa, koska Hemmolla puuttuu vielä se ruksi. Itse olen siellä käynyt joskus parikymmentä vuotta sitten – on siis uusinnan paikka minullakin.

   Ja niin, tämä: ”Yhtenä kuitenkin Bangkok, joka ei ekalla kerralla sytyttänyt, mutta joka on järkevä lentokohde, josta voi jatkaa naapurimaihin…” Jännän tutulta kuulostaa! Löytävätkö reittimme samoihin kohteisiin jälleen ensi talvena? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *