Viisi vuotta Unelmatrippiä – ja matka jatkuu

Artikkelikuva - Great Ocean Road, Australia

Elokuun 11. päivä tasan viisi vuotta sitten painoin täällä blogissa ensimmäisen kerran julkaisunappia. Ekassa postauksessa oli vain otsikko: Tässä osoitteessa alkaa matka maailman ympäri 1.9.2014. Aika rientää, ei voi muuta sanoa. Unelmatrippi-matkablogi täyttää tänään viisi vuotta!

Tämä blogi on antanut viidessä vuodessa paljon ja myös ottanut paljon – työtunteja nimittäin. Käytetyille tunneille on tullut myös vastinetta: uuden oppimisen riemua, kirjoittamisen flow’ta ja pulppuavia ideoita. Vuosien saatossa myös lukijamäärä on kasvanut kivasti ja viime aikoina siellä ruudun takana on ollut kuukausittain noin 10 000 lukijaa. Nöyrä kiitos jokaiselle teistä! Vaikka tämä postaus onkin vähän tavallisesta poikkeava, ei tarvitse huolestua: seuraavaksi luvassa on taas matkatarinoita.

Unelmatrippi alkoi maailmanympärimatkasta

Olen aina tykännyt kirjoittamisesta ja matkustamisesta, mutta matkakuumeeni roihahti ikuiseen liekkiin luultavasti vuonna 2008, kun teimme Hemmon kanssa ensimmäisen yhteisen automatkamme Euroopassa. Kuukausi tien päällä teki tehtävänsä: viimeistään tuon reissun myötä olen ollut sitä mieltä, että mitä pidempi matka, sen parempi. Tuolla automatkalla ja muutamalla sen jälkeiselläkin matkalla kirjoitin vielä matkapäiväkirjaa käsin. Sittemmin olen siirtynyt sähköisiin reissumuistiinpanoihin, joista osa päätyy muokattuina tänne blogiin.

Lake Pukaki, Uusi-Seelanti
Lake Pukaki, Uusi-Seelanti (2015)

Bloggaaminen oli minulle tuttua jo ennen Unelmatrippiä, sillä olin kirjoittanut vuodesta 2011 lähtien Blogspotissa Parasta elämässä -nimistä matkablogia, jonne postaamisen lopetin Unelmatripin myötä. Viisi vuotta sitten toteutimme Hemmon kanssa unelmamme ja lähdimme kahdeksan kuukauden pituiselle matkalle maailman ympäri. Matka tuntui jonkinlaiselta vedenjakajalta elämässäni ja halusin uuden alun myös blogihommissa, joten perustin kokonaan uuden blogin reissun alkaessa. Vanha blogi kuitenkin löytyy verkosta edelleen, sillä miksipä sen poistaisin. Myös Unelmatrippi oli aluksi Blogspotissa, mutta siirsin sen noin puolentoista vuoden jälkeen nykyiseen osoitteeseen ja WordPress-alustalle.

Unelmatrippi keskittyi aluksi tietenkin maailmanympärimatkaan, ja päivitin blogia tien päältä keskimäärin noin joka toinen päivä. Suunnittelimme maailmanympärimatkan reitin ja teimme kaikki varaukset ensimmäistä viikkoa lukuun ottamatta reissussa ollessamme sitä mukaa, kun matka eteni. Päivittäisen matkasuunnittelun lisäksi tykitin siis juttuja blogiin aikamoista tahtia. Kovaa postaustahtia selittää kirjoitusten matkapäiväkirjamainen luonne – kovin kummoista taustoitusta ja kuvankäsittelyä ynnä muuta kikkailua ei tuolla tahdilla ollut mahdollista tehdä eikä se ollut minulla tavoitteenakaan. Halusin dokumentoida unelmieni matkaa blogiin itseäni ja tuttuja varten. Silti paikalle löysi ilokseni muutama muukin lukija kuin vanhempani ja kaverini.

Japanilaiset paperivarjot
Kioto, Japani (2014)

En missään vaiheessa ajatellut, että lopettaisin Unelmatripin kirjoittamisen maailmanympärimatkan jälkeen. En ylipäätään ole missään vaiheessa harkinnut bloggaamisen lopettamista, vaikka aika onkin ollut ajoittain pahasti kortilla. Erityisen pahoja ajankäytön haasteita oli vuosina 2015–2018, kun suoritin kokopäivätyön ohessa maisterin tutkinnon. Minulla on pitkä lista kaikenlaisia ideoita blogin kehittämiseksi, joten valmistumisen jälkeen on ollut mukavaa, että blogille on käytettävissä taas enemmän aikaa.

Unelmatrippi kertoo omatoimisista kierto- ja automatkoista

Matkakuumeeni ei todellakaan hyytynyt matkaan maailman ympäri. Reissaaminen ei ole asia, johon olen ihan äkkiä kyllästymässä. Maailmanympärimatkan jälkeen täällä blogissa on seikkailtu viikonloppureissuillakin ja seikkaillaan jatkossakin, mutta suurin osa jutuista on syntynyt ja syntyy myös tulevaisuudessa pidemmiltä kierto- ja automatkoilta. Pitkien omatoimireissujen ohella automatkailu on ollut alusta saakka yksi blogin kantavista teemoista: maailmanympärimatkalla ajelimme kuukauden Australiassa ja toisen Uudessa-Seelannissa, ja sittemmin olemme seikkailleet autolla muun muassa Balkanilla ja muualla Euroopassa.

Automatkailu omalla autolla on minulle mieluisin matkustusmuoto, mutta on selvää, että joka paikkaan ei kannata lähteä omalla autolla tai autolla ollenkaan. Janoan kokemuksia myös eksoottisista kaukomaista, joten olemme Hemmon kanssa liikkuneet auton sijaan julkisilla kulkuneuvoilla esimerkiksi Malesian ja Singaporen kiertomatkallamme.

Mostar, Bosnia-Hertsegovina
Mostar, Bosnia-Hertsegovina (2017

Koska pidän eniten mahdollisimman pitkäkestoisista matkoista, ei varmasti ole yllättävää, että unelmissani siintää uusi pitkä irtiotto – ja nyt en tarkoita mitään kuuden viikon matkaa vaan esimerkiksi vuoden mittaista reissua tai vielä pidempää matkaa. Pitkäkestoinen matkustaminen ei sovi kaikille, sillä moni väsähtää matkustamiseen. Omalla kohdallani tiedän kuitenkin kokemuksesta, että uusien paikkojen ja kokemusten lumo kestää ja tuo minulle virtaa. Nomadielämä sopisi taatusti luonteelleni kuin nenä päähän, sillä koti-ikävä on minulle ihan tuntematon käsite. Haaveilen myös ulkomailla asumisesta, sillä olisi todella kiehtovaa päästä sitä kautta syvemmin sisälle jonkin toisen maan kulttuuriin ja kieleen. Jää nähtäväksi, mitä tulevaisuus vielä näillä eväillä tuo tullessaan!

Malakka, Malesia
Malakka, Malesia (2018)

Aivan lähitulevaisuudessa ei sentään näillä näkymin ole tiedossa pitkäkestoista irtiottoa eikä maasta toiseen muuttoa, mutta matkoja kyllä. Seuraavaksi blogiin on kuitenkin tulossa lisää juttuja kuluvan kesän automatkalta. Samalla matka jatkuu kohti seuraavia viittä vuotta Unelmatripin parissa!

Oletko ollut mukana blogin alusta asti vai liittynyt seuraan vasta myöhemmin?


Lue myös: 

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

6 vastausta artikkeliin “Viisi vuotta Unelmatrippiä – ja matka jatkuu”

  1. Onnea blogille. Tuota maailmanympärimatkaa lukiessa tajusin että me oltiin nähtävästi juurikin tulossa ns. ”teidän perässä” Australian ja Uuden-Seelannin osuudella. Tulimme Balilta juuri ennen jouluaattoa 2014 Sydneyyn, ja Melbournessa oltiin vuoden viimeiset päivät, vuosi vaihtui Great Ocean roadilla. Tammikuussa 2015 oltiin sitten Uuden-Seelannissa.. Tästä matkasta alkoi myös minun blogin kirjoittaminen 🙂

    1. Kiitos! Joo, niin se taisi olla! Muistelen, että meillä oli ehkä tästä jossain vaiheessa aiemminkin puhetta. Hauska sattuma! Me olimme vuoden 2014 viimeiset päivät Aucklandissa eli mekin olimme tammikuussa 2015 Uudessa-Seelannissa. Jännä, että toisaalta se tuntuu tosi kaukaiselta ja toisaalta ei ollenkaan. 🙂 Mahtavia muistoja!

  2. Upea etappi, onnea ja kiitos vuosien panoksesta! Muistaakseni googlailin blogiisi ensin Andalusian vinkkien perässä ja jäin tunnelmoimaan maailmanympärimatkanne muistoja. Vaikka en ole automatkailija, kiertomatkat ovat lähellä minunkin sydäntäni ja levoton sielu ei rantalomalla jaksa kauaa makailla. Joten täällä ja instassa jatkossakin 😊

    1. Mahtavaa – kiitos, että seuraat! 🙂 Minusta kiertomatkat ovat ihan parhaita, tehtiin niitä sitten autolla tai millä tahansa kulkupelillä. Ei ole rantalomat meidän tyyppisiä ihmisiä varten ollenkaan! 🙂

  3. Onnea syntymäpäivän johdosta! Olen ollut seuraamassa matkaanne jo melko kauan vaikka todella harvoin tulee sitten kuitenkaan kommentoitua. Ja pysyn mukana jatkossakin. Ei muuta kuin ihania uusia seikkailuja kohti! (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *