Viimeiset päivät Japanissa: Fukuoka

Artikkelikuva - Nara, Japani

Viimeinen pysähdyksemme Japanissa oli 1,5 miljoonan asukkaan Fukuoka eteläisessä Japanissa. Se jäi maailmanympärimatkalla meille kohteeksi, jossa lähinnä hoidimme matkajärjestelyjä ja arkisia juttuja, sillä jossain välissä nekin täytyi järjestellä. Kaupungista jäi kuitenkin ihan kiva yleiskuva ja sellainen fiilis, että miksei täällä kävisi joskus uudestaankin!

Kulutimme Fukuokassa taas aikaa matkajärjestelyihin: varasimme muun muassa majoitukset Etelä-Korean Busanista ja Soulista sekä järjestimme lauttaliput Fukuokasta Busaniin. Joskus tällainen järkkäily on yllättävän työlästä ja voi viedä paljon aikaa. Lauttaliput onneksi järjestyivät tällä kertaa melko nopeasti, vaikkakin hieman huterasti. Niiden hommaamiseen kului matkatoimistossa yli tunti ja virkailija turvautui välillä Googlen kääntäjään, mutta lopulta saimme liput käteen.

Aikaa kului Fukuokassa myös pyykkihuoltoon, joka onnistui itsepalveluna Reisenkaku Ekimae -hotellissamme. Tai onnistui, jos onnistui: pyykkikoneen ja kuivausrummun kaikki tekstit olivat japaniksi eikä niiden yhteydessä ollut mitään havainnollistavia symboleja, joista olisi voinut päätellä jotakin koneiden toiminnoista.

Saimme pyykinpesukoneen käyntiin silkalla tuurilla ilman mitään käsitystä siitä, millainen ohjelma siellä lähti pyörimään. Pyykit selvisivät koitoksesta hengissä, joten kaikki hyvin. Kuivausrumpuun emme saaneet tehoa millään, joten jouduimme pyörittämään pyykkejä siellä todella pitkään ennen kuin ne olivat edes nimellisesti kuivia.

Fukuokassa on hieno ja suojaisa hiekkaranta, jolla kävimme kävelemässä. Rannalla on muutamia ruokapaikkoja ja kahviloita sekä suihkut uimareita varten. Päivä oli pilvinen, joten oletettavasti siitä syystä auringonottajia ei juuri ollut ja uimareita ei yhtäkään. Mekään emme pulahtaneet mereen, mutta ranta kyllä näytti varsin oivalta siihen.

Fukuokan rantaa
Hard Rock Cafen hampurilainen

Seurasimme Canal City -nimisessä suuressa ostoskeskuksessa suihkulähteiden rytmikästä vesitykitystä ja ostarin lavalla esiintynyttä pantomiimikkoa. Ostarilla olisi ollut Ramen stadium -nimellä kulkeva nuudeliravintoloiden ryhmittymä, mutta sitä ei tullut testattua, koska olimme tarttuneet uimarannan lähettyvillä Hard Rock Cafen edulliseen lounastarjoukseen.

Kävimme myös kävelyllä jokirannassa, jossa aukeaa iltaisin liuta yatai-ruokakojuja. Pienet ja sympaattiset ruokakojut ovat nähtävyys itsessään. Ne loistavat värikkäinä pimeän joen rannalla ja tuoksuvat kutsuen annostensa ääreen.

Muumikahvila Fukuokassa
Yatai-kojuja Fukuokassa

Lautalla Japanin Fukuokasta Etelä-Korean Busaniin

Fukuokasta matkamme jatkui lautan kyydissä Etelä-Koreaan Busanin kaupunkiin. Satamassa kaikki sujui yhtä tehokkaasti kuin Tallinnan-lautoilla (ilman ruuhkia, tosin). Otimme halvemman lautan, joka oli hitaampi, joten laivamatka kesti 5,5 tuntia.

Lippuun kuului automaattisesti jokin ”huonetyyppi”, joista valitsimme halvimman vaihtoehdon eli eräänlaisen yhteishuoneen. Jaoimme suuren huoneen parin englantilaisen ja yhden hongkongilaisen kanssa. Laivamatka sujui rattoisasti patjalla löhöten, läppäriä räpeltäen ja toisten kanssa jutustellessa. Tuli siinä muutama tunti nukuttuakin.

Yhteishuone lautalla Fukuokasta Busaniin

Pian blogissa nautitaan meiningistä Etelä-Koreassa. Japani-aiheesta on myös tulossa juttua vielä ainakin yhden postauksen verran. Pysyhän matkassa mukana!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

4 vastausta artikkeliin “Viimeiset päivät Japanissa: Fukuoka”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *