Autolla Australiassa: vihdoinkin kenguruja!

Artikkelikuva - Hyams Beach, Australia

Jatkoimme Australian itärannikon koluamista kohti Edeniä. Edenistä itään ei Ausseissa juurikaan pääse. Etenimme hyvin nukutun yön jälkeen upeista maisemista Nowrasta Jervis Beyn lähettyville Hyams Beachille. Luin Australian turistisivustolta, että rannan hiekka on maailman valkoisimpien joukossa. Totesimme paikan päällä, että hiekka todella oli niin vaaleaa, että suorastaan häikäisi. Jaloissa hiekka natisi uskomattoman pehmeänä ja sileänä. Taas ropisi Australialla maisemapisteitä!

Ranta oli muutenkin hieno, kuten Australiassa on lupa odottaa. Olimme paikalla yhdeksältä aamulla ja siellä oli jo muutamia ihmisiä. Emme viipyneet juuri varttia pidempään ja kun lähdimme pois, rannan parkkipaikalle kaarsi bussilastillinen aasialaisia turisteja.

Hyams Beachin hiekka Australiassa on valkoistakin valkoisempaa

Hemmo Hyams Beachin valkoisella hiekalla Australiassa

Hyams Beach, Australia

Kengurujen Pebbly Beach

Jatkoimme Hyams Beachilta matkaa Ulladullaa kohti, jossa pidimme pienen tauon satamassa jätskitötteröitä lipoen. (En muuten pääse yli siitä, miten naurettavilta jotkut australialaiset paikannimet kuulostavat.)

Virkistyshetken jälkeen suuntasimme Pebbly Beachille. Siellä piti Australian turistisivuston mukaan olla kenguruja, mutta me olimme tietysti skeptisiä, koska kaikki aiemmat bongausyrityksemme olivat menneet puihin. Vitsailimme, että kengurujen runsas määrä Australiassa on selvästi urbaanilegendaa, jota ylläpidetään heittämällä teiden varsille ”kuolleiksi kenguruiksi” pehmoleluja ketsupilla ja suolenpätkillä höystettyinä.

Pebbly Beach, Australia

Pebbly Beach, Australia

Pebbly Beach sijaitsee Murramarang-kansallispuistossa ja kansallispuiston alueelle meneminen autolla maksoi seitsemän taalaa. Lipun saimme ostettua rannan parkkipaikan automaatista. Kansallispuistossa olisi voinut myös yöpyä, ja rannan tuntumassa olikin muutamia telttailijoita.

Skeptisyys kengurujen suhteen oli tällä kertaa turhaa, sillä heti autosta astuttuamme bongasimme neljä kengurua keittokatoksen lähellä! Kenguruista kolme oli isoja, ja yhdellä niistä poikanen kurkisteli pussista. Menimme kävelemään rannalle ja siellä näimme läheisen puistikon katveessa viisi kengurua lisää. Jälleen yksi bongatuista oli poikanen. Kuvailimme kenguruja suorastaan hurmiossa, kun vihdoin niitä näimme – ja vielä yhdeksän kerralla!

Kenguru, Pebbly Beach, Australia

Kenguruja nurmella, Pebbly Beach, Australia

Kenguruja nurmella, Pebbly Beach, Australia

Kenguru poikasineen nurmella, Pebbly Beach, Australia

Pidimme autolla evästauon ennen matkan jatkamista Bateman’s Bayn kautta juustoistaan tunnettuun Begaan. Siellä kipaisimme tien varressa huomaamaamme juustomaistiaispaikkaan pienille ostoksille.

Edenissä juuri ennen perille pääsyä näimme vielä leirintäalueen lähettyvillä kaksi kengurua pellolla ja toiset kaksi itse leirintäalueella vähän matkan päässä parkkipaikastamme. Eden Gateway Holiday Park -leirintäalue oli todella siisti ja sijainniltaan loistava. Hintaa oli vain 20 taalaa (noin 14 euroa), joka sisälsi vielä 500 megaa nettiä. Yleensä australialaisilla leirintäalueilla nettiä ei joko ole ollenkaan tai sitä saa maksimissaan 50 megan verran vuorokaudessa veloituksetta. Joskus lisää saa lunastettua jollain poskettomalla summalla.

Sää oli ollut koko päivän täysin aurinkoinen, mutta illalla tuuli yltyi todella kovaksi ja lopulta iski ukonilma, joka paukutti oikein huolella. Nautimme autossa iltapalana tapaksia ja punaviiniä ja katselimme, kun salamat välkkyivät taivaalla.

Reitti Nowrasta Edeniin kartalla

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Eläinhetkiä Phillip Islandilla
Hunter Valleyn viinitiloilla
Brisbanesta surffiparatiisin kautta hippikylään

2 vastausta artikkeliin “Autolla Australiassa: vihdoinkin kenguruja!”

  1. Ihanaa, että näitte noita mahtavia pomppueläimiä! Nyt on itsellekin tuttuja mestoja 🙂 Me yövyttiin Jervis Bayssa aivan ihanassa kengurukaravaaniparkissa, jossa kenguruita pomppi ympäriinsä. Siellä rannalla, eikä myöskään Pebbly Beachilla, ei nähty yhtään kenguruita.

    1. Tuurista kiinni selvästikin! Meillä meni kyllä tosi pitkään nähdä ensimmäiset elävät kengurut, kun kuitenkin kuolleita nähtiin satoja teiden varsilla. Tuntui uskomattomalta, ettei siitä huolimatta missään näkynyt elossa olevia pomppijoita. Mutta vihdoin ja viimein sitten nähtiin niitäkin, jee. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *