Vihdoin paluu Aasiaan!

Artikkelikuva - Marina Bay Sands, Singapore

Olen kärsinyt jäytävästä Kaakkois-Aasia-matkakuumeesta oikeastaan maailmanympärimatkan alkuosan jälkeen eli kohta kolme vuotta. Vietimme alkumatkasta pari kuukautta eri puolilla ihmeellistä itää. (Kyllä, aika kuluu uskomatonta vauhtia. Maailmanympärimatka totta tosiaan alkoi kolme vuotta sitten juuri näihin aikoihin syksyllä Tokiosta.) Viime talvena meidän oli Hemmon kanssa tarkoitus tehdä paluu Aasiaan, mutta koska jahkailimme lentovarausten kanssa liian kauan, hinnat olivat lopulta ulottumattomissamme.

Jahkailun päätteeksi matkustimme lopulta Portugaliin ja Espanjaan, ja meillä oli upea matka. Kaakkois-Aasia on kuitenkin ihan eri asia kuin Etelä-Eurooppa niin ilmaston kuin ruuan, kulttuurin ja monessa kohtaa hintatasonkin suhteen. Päätinkin jo tammikuussa reissusta palattuamme, että Kaakkois-Aasia on saanut nyt odottaa ihan tarpeeksi kauan. Ajattelin, että perhana sentään: tänä vuonna talvimatkan lennot hommataan ajoissa, jotta nousevat hinnat eivät murskaa suunnitelmia ja pääsemme taatusti kohti itää.

Ja nyt ne lennot on ostettu: lennämme heti alkuvuodesta Singaporeen! (Voit kuvitella tähän minut hyppimässä innoissani tasajalkaa ja vetäisemässä jonkin übertökerön voitontanssin.) Jatkamme sieltä Malesiaan, joskaan emme vielä tässä vaiheessa ole päättäneet millä kulkupelillä sinne menemme. Paluulento on Singaporesta, ja meillä on pari viikkoa aikaa reissussa rähjääntymiseen.

20141125_145732-m
Seikkailimme Singaporen Chinatownin kaduilla marraskuussa 2014.

Singapore valikoitui lentojemme kohteeksi sen takia, että viihdyimme siellä todella hyvin maailmanympärimatkalla. On ihanaa palata takaisin ja kenties tsekata parit jutut, jotka viimeksi jäivät budjetti- tai muista syistä väliin. Ihan ensimmäisenä suunnitelmana on tosin hyökyä lähimpään hawker centeriin ja tilata paahdettua kanaa riisillä – kuten viimeksikin teimme Singaporessa useita kertoja. Yksinkertaista ja niin hyvää!

Vaikutuksensa oli silläkin, että pääsemme perille Finnairin siivin suorilla lennoilla ja että Singaporesta on hyvät jatkoyhteydet muualle Aasiaan. Tällä reissulla kiinnostuksemme kohdistuu Singaporen lisäksi Malesiaan. Kumpikaan meistä ei ole aiemmin käynyt Malesiassa, joten kaiken muun kivan päälle tästä reissusta saadaan napsaistua yksi uusi maa käytyjen maiden listalle.

Malesian pääkaupunkiin Kuala Lumpuriin pääsee Singaporesta näppärästi lentäen, ja vaikka olemme Hemmon kanssa kuulleet useammalta taholta Kuala Lumpurin olevan melko tylsä, haluamme nähdä kaupungin omin silmin ja tehdä omat johtopäätöksemme. Joko lennämme sinne Singaporesta tai sitten menemme Malakan kautta maata pitkin (jälkimmäiseen tosin vaikuttaisi pienen googlailun perusteella kuluvan epähoukuttelevan kauan aikaa). Joka tapauksessa tarkoitus on viettää jossain vaiheessa reissua pari päivää Kuala Lumpurissa ja käyttää muu aika toisaalla Länsi-Malesiassa, kuten George Townissa ja Langkawilla.

Reissuun on vielä rutkasti aikaa, mutta olen jo nyt ihan innoissani. Jos sinulla on hyviä vinkkejä Singaporeen tai läntiseen Malesiaan, kerro ihmeessä! Erityisesti minua kiinnostavat kokemukset (läntisen) Malesian sisällä matkustamisesta, mutta toki kaikesta muustakin olisi mukava kuulla.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

14 vastausta artikkeliin “Vihdoin paluu Aasiaan!”

  1. Kiitos linkistä, käyn lukemassa! Mekin jossain vaiheessa pohdittiin Borneota, mutta päädyttiin nyt kuitenkin suuntaamaan tällä kertaa läntiseen Malesiaan.

 1. Toi tunne on niiiiin sama meilläkin aina kun Aasiaan pääsee takaisin! 😀 Mekin napattiin halvat lennot Singaporeen Finnairilta marraskuulle ja jatketaan Indoihin siitä 🙂 Malesiassa kannattaa todellakin käydä siellä Penangin Georgetownissa!!! Taivaallista ruokaa joka kulmalla tarjolla ja se kaupunki kaikessa suttuisuudessaan oli silti jotenkin ihana!! 🙂 Langkawi ei oikein auennut meille ja vesi oli todella sameaa.. mutta tosi moni on sitten taas kehunut sitä maasta taivaaseen! Kävimme Pulau Tiomanilla ja sille myös suuuuri peukku täältä suunnalta! 🙂

  1. Mahtavaa! Meidän lennot ei valitettavasti olleet erityisen halvat, mutta kuitenkin rutkasti halvemmat kuin mitä viime vuonna viime tingassa varatessa olisi olleet. Pääasia, että päästään nyt Aasiaan eikä tullut aivan tautisen kalliiksi! 🙂

   George Town on saanut tosi paljon kehuja safkoista, ja kyllä me vakaasti aiotaan siellä käydä niitä maistelemassa. Tiomanista ja Perhentian-saarista on kuultu paljon hyvää kanssa, mutta päätettiin tosiaan jättää se itäpuoli nyt väliin sateiden ”pelossa”. Jollain toisella reissulla kiinnostaisi ehdottomasti mennä – siis jos tykästytään Malesiaan niin, että halutaan palata! (Ja miksipäs näin ei kävisi? Ainakin safkapuolen pitäisi olla huippua ja sehän vie jo pitkälle! :))

   Langkawia ajateltiin ihan jo sillä, että onpahan nähty omin silmin – vähän sama juttu siis kuin Kuala Lumpurin kanssa. Mäkin olen kuullut kommentteja sekä puolesta että vastaan, mutta niinhän se tietysti aina on. Mikään paikka ei ole kaikkien mieleen. Toivon kuitenkin, että vesi ei olisi sameaa, jotta voisi snorklata (tai siis että näkisikin jotain).

 2. Ihanaa kun on reissu, jota odottaa! Kivaan suuntaan olette lähdössä. Malesia yllätti itseni 3,5 vuotta sitten hyvin positiivisesti. Kaunis ja ystävällinen maa. Ja miten helppoa siellä olikaan matkustaa kun hinnat olivat esillä ja ihmiset auttavaisia.

  Meidän reitti kulki ensin Singaporesta Melakaan ja Kuala Lumpuriin, mistä jatkoimme Penangin saarelle. Kyllähän matkoissa tovi meni, mutta silloin aikaa oli runsaasti käytettävissä ja bussit olivat kuitenkin siistejä ja riittävän tilavia. Siihen maahan tulen takuulla vielä palaamaan 🙂

  1. Piti vielä kommentoida, että ruoka Georgetownissa oli tosiaan namia, ai että! Voisin palata sinne jo sen ruoan vuoksi. Lisäksi siellä oli mm. hienoa katutaidetta, joten ei yhtään hullumpi pysäkki. Mutta kannattaa ehdottomasti käydä kaupungin ulkopuolellakin, koska Penangin luonto on nättiä.

  2. Niin on! Mutta onneksi on muutakin tiedossa matkarintamalla ennen tätä! Alkuvuoteen on vielä aika kauan.

   Kiinnostaisi tuo bussilla matkustaminen, mutta aikaa ei ole tällä reissulla rajattomasti, joten en tiedä miten tehtäisiin. Jokunen väli täytynee ainakin bussilla mennä, vaikka siihen kuluisikin aikaa.

 3. Matkustimme Singaporesta Kuala Lumpuriin budjettisyistä bussilla – tosin Luksus-bussilla.. kesti viisi tuntia, jossa olimme nelisen päivää. Kuala Lumpur voi vaikuttaa aika sekavalta paikalta – mutta löytyyhän sieltä hyviä ruokakatuja ja muutakin nähtävää – kuten Batu Cave. Georgtowniin ja Penangiin olisi ollut kiva käydä – nyt ei vaan ”ehtinyt”.

  Blogissani on hieman juttuja: http://reissujani.blogspot.fi/search/label/Kuala%20Lumpur

 4. Aah täällä yksi vihreä kateudesta! Olin viime talvena juuri samaisella matkasuunnitelmalla liikenteessä: Helsinki-Singapore-Malesia (Langkawi). Lennot oli ihan mahtavat, Singapore tietysti kaunis ja Langkawi ihan kiva, kun oli ihana hotelli. Muuten saari ei saanut minusta samanlaista otetta kuin mitä turismi on siitä ottanut. Vesi oli myös harmikseni sameaa. Aasia -rakkaus kuitenkin jäi!

  Hauskaa reissua!

 5. Itse tykkäsin matkustaa Malesiassa busseilla, ns. VIP bussit ovat siistejä, tuolit tilavia ja tiet hyvässä kunnossa ja hinnatkin edullisia länsimaalaiselle. Vaikka virallinen matka-aika ei aina olisikaan kovin pitkä niin kannattaa varata aina extraa päälle. Hajuherkille busseissa käytetyt hajusteet saattavat olla välillä aika rajut. Tsekkaa easybooking.com jos varaat bussimatkoja.

  Ihmiset eivät ehkä ole niin ystävällisiä kuin esim. Indonesiassa (varsinkaan Kuala Lumpurissa) mutta silti löytyi monia sydämellisiä ihmisiä. 🙂

  1. Mukava kuulla myönteisiä kokemuksia! Bussilla matkustaminen on tosiaan harkinnassa, kun ei viitsittäisi lentää jokaista väliä. Bussilla matkustaen näkee paljon enemmän. Aikaa vain tietysti kuluu enemmän, varsinkin kun on varauduttava viivytyksiin, mutta jos nyt ei 12 tuntia tarvitse körötellä niin eipä sekään välttämättä niin iso ongelma ole. Täytyy tsekata tuo easybooking!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *