Soul: upeassa sotamuseossa ja turreilemassa Itaewonilla

Artikkelikuva - The War Memorial of Korea, Soul, Etelä-Korea

Heräsimme Etelä-Korean Soulissa sateiseen aamuun ja menimme kattoterassille katsomaan pyykkiemme kohtaloa. Joku ystävällinen henkilö oli onneksi siirtänyt kuivumassa olleet vaatteemme pienen katoksen alle. Himmailimme jonkin aikaa hostellilla netissä surffaillen, kunnes saimme itsemme liikkeelle. Sadepäivinä museot ovat oivaa ajanvietettä, joten päätimme lähteä The War Memorial of Korea -museoon. Tämä jos mikä oli loistava päätös!

Ruokatestailuja ennen museokierrosta

Ennen museoon menoa päädyimme kuitenkin pieneen kahvilaan juomaan latet ja syömään bagelit. Tai tarkoitus oli tilata kaksi bagelia ja ihmettelimmekin paikan päällä annoskoon pienuutta, mutta illalla huomasimme hotellilla kuitista, että olimme tilanneet sittenkin henkilökunnan mielestä vain yhden bagelin. Ilmankos siitä ei meinannut riittää kahdelle.

Päivän ruokakokeiluihin kuuluivat myös Hemmon katukojusta ostamat kolme jonkinlaisella vohveliraudalla paistettua leivonnaista, jotka olivat muotin ansiosta kalan muotoisia. Niissä oli sisällä jotakin paputahnaa. ”Eivät nämä maistu oikein miltään”, oli Hemmon tuomio.

Sen sijaan saman päivän iltana Sinchonin metroasemalta ostamamme pienet, pehmoiset keksit olivat todella hyviä. Olimme ihastuneet niiden tuoksuun jo edellisenä päivänä asemalla, joten päätimme maistella niitä iltapalaksi. Keksien sisältä paljastui jonkinlainen kreemitäyte, joka oli herkkua.

Paputahnalla täytetty leivos

The War Memorial of Korea on todella vaikuttava museo

The War Memorial of Korea on erittäin suuri ja mielenkiintoinen paikka, jota suosittelen lämpimästi kaikille Soulissa vieraileville. Museo on yksi parhaista museoista, ellei paras, jossa olemme koskaan käyneet. Jaettavan informaation ja näyttelyesineiden määrä on valtava. Museoon voi astua tietämättä mitään Korean (sota)historiasta ja tulla ulos todella paljon viisaampana. Kaiken muun hyvän lisäksi museo on kokonaan ilmainen!

Kuva War Memorial of Korean esitteestä

Museon pihalla on pitkät rivit lentokoneita, tankkeja ja jopa sotalaiva. Sisällä on kolmen suuren Korean sotiin liittyvän huoneen lisäksi paljon muutakin, mutta emme ehtineet noiden kolmen huoneen lisäksi kiertää muita näyttelyhuoneita niin tarkasti, vaikka meillä meni museossa neljä tuntia aikaa.

Museossa on mahdollista katsoa useita erilaisia 4D-näytöksiä, joista kävimme yhdessä. Katsomamme näytös kertoi Korean sodan hetkistä talvella 1950, jolloin Kiinasta vyöryi joukkoja Pohjois-Korean avuksi ja taistelut tapahtuivat kovassa pakkasessa. Näytöshuoneessa oli kylmä ja siellä satoi ”lunta”. Museossa on 4D-esitysten lisäksi tarjolla paljon videoita ja ääntä. Monissa huoneissa lähti käyntiin näytös, kun huoneeseen astui. Museo on meidän mielestämme äärimmäisen hyvin toteutettu ja menisimme sinne mielellämme uudestaan.

Patsas sotamuseon pihalla
Tankki sotamuseon pihalla
Sotalaiva sotamuseon pihalla

Itaewonin turistialueella viihtyvät länkkärit

Ajelimme museon jälkeen Samgakjin asemalta metrolla Itaewon-asemalle, joka on tunnettu turistialueena. Itaewonilla on paljon eri puolilta maailmaa tyylinsä ammentavia ravintoloita ja baareja – ja paljon länkkäreitä. Pienemmillä kaduilla oli korealaisia ravintoloita, joissa myös näkyi istuvan runsaasti länsimaisia turisteja. Kiertelimme vaatekojujen ja ravintoloiden vilskeessä muutaman tunnin.

Kieltämättä Itaewonin leveällä pääkadulla olevien baarien hyvät olutvalikoimat houkuttelivat, mutta hinnat eivät olleet aivan budjettimatkaajaystävällisiä, joten emme vastanneet vehnäoluen kutsuun. Sen sijaan haimme kaupasta hostellille naurettavan halvalla sojupullon (paikallinen kansanjuoma), jonka nautimme samalla kun surffailimme netissä.

Pulloja koristeena baarin edustalla

Mietimme Itaewonissa pyöriessämme, että Etelä-Koreaan olisi mukava tulla joskus uudestaan vaikka pidemmäksikin aikaa. Meillä oli hauskaa Busanissa ja Soul vaikutti kivalta ja monipuoliselta kaupungilta. Herkullinen paikallinen ruoka antoi lisäpontta myönteiselle mielikuvallemme Etelä-Koreasta.

Kiinnostaisiko sinua käydä Etelä-Koreassa tai oletko jo käynyt?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Soul: upeassa sotamuseossa ja turreilemassa Itaewonilla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *