Upea Kesäpalatsi

Artikkelikuva - Kesäpalatsi

Pekingin Kesäpalatsi on keisarinna Cixin 1800-luvun lopulla rakennuttama kaunis puutarha-alue ja keisarillinen lomanviettopaikka, josta tuli 1920-luvun jälkeen tavallisten kansalaisten suosittu vierailukohde ja kesäaikaan kaupunkilaisten piknikpaikka. Piknikin ja ihan vain ympäriinsä kävelyn ja huokailun lisäksi siellä on mahdollisuus käydä veneajelulla järvellä.

Kesäpalatsin vehreyden keskellä tuntui, että Pekingissä voi kuin voikin hengittää. Vierailumme osui viileään päivään ja jouduin vetäisemään tällä matkalla toista kertaa farkut jalkaan ja pukemaan päälle pitkähihaisen paidan, ja silti oli kylmä. Viileys ei vähentänyt puistoalueen kauneutta.

Kesäpalatsin alue on lähes 300 hehtaarin kokoinen ja siitä noin kaksi kolmasosaa on vettä. Kesäpalatsissa oli ihana maleksia rauhassa ilman tönivien kiinalaisten tuupinnan kohteeksi joutumista ja ihailla upeita rakennuksia.

Jenni Kesäpalatsilla
Ihmisiä vesialueen reunalla Kesäpalatsilla
Veneitä Kesäpalatsilla
Kesäpalatsin rakennuksia veden äärellä
Patsas Kesäpalatsilla
Lintu telineellä Kesäpalatsin järvellä

Kesäpalatsiin on kolme sisäänkäyntiä, joista meidän näkökulmastamme oli helpoiten saavutettavissa pohjoinen portti eli Beigongmen (metro: Beigongmen). Me kiersimme palatsialueella Tour Beijingin vinkkaaman reitin, jota voin suositella muillekin.

Reittimme kulki Beigongmenin sisäänkäynniltä seuraavasti: Suzhou Street – Marble Boat – Longevity Hill – Long Corridor – the former court area – East Palace Gate. Paikkojen nimet ovat tässä englanniksi, koska sillä tavalla ne ovat löydettävissä myös paikan päällä tai aluekartasta. Meihin tekivät Kesäpalatsin alueella vaikutuksen erityisesti Suzhou Street, Garden of Harmonious Interests ja Marble Boat.

Lyhtyjä Kesäpalatsilla
Paviljonki Kesäpalatsilla
Marmorivene Kesäpalatsilla

Meidän vierailumme aikaan oli huippusesonki ja sisäänpääsyhinnat olivat kalleimmillaan (hinnat siis vaihtelevat sesongin mukaan). Aikuisen lippu maksoi 30 juania eli noin 3,80 euroa, mikä oli pilkkahinta niin upeasta paikasta. Tarjolla oli myös lippuja, jotka sisälsivät pääsymaksun muutamaan maksulliseen Kesäpalatsin alueen sisällä olevaan rakennukseen, mutta liput niihin pystyi ostamaan myös rakennusten ovilta niin halutessaan. Alueella vierailuun kannattaa varata minimissään kolme tuntia, mieluiten puolikas päivä tai enemmän.

Kesäpalatsi on todella upea paikka, ja siellä vierailu oli Kiinan muurin lisäksi yksi Kiinassa viettämämme ajan kohokohdista. Suosittelen käymään!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *