Upea Kesäpalatsi

Artikkelikuva - Kesäpalatsi

Vierailu Kesäpalatsiin oli Kiinan muurin lisäksi yksi Kiinassa viettämämme ajan kohokohdista. Siellä vehreyden keskellä tuntui, että Pekingissä voi kuin voikin hengittää. Vierailumme osui viileään päivään ja jouduin vetäisemään tällä matkalla toista kertaa farkut jalkaan ja pukemaan päälle pitkähihaisen paidan, ja silti oli kylmä. Viileys ei vähentänyt puistoalueen kauneutta. Kesäpalatsissa oli ihana maleksia rauhassa ilman tönivien kiinalaisten tuupinnan kohteeksi joutumista ja ihailla upeita rakennuksia.

Jenni kesäpalatsin upeiden rakennusten keskellä

Kaunista joenvartta Kesäpalatsissa

Perinteisiä veneitä kyyditsemässä turisteja Kesäpalatsin vesillä

Pekingin Kesäpalatsi on keisarinna Cixin 1800-luvun lopulla rakennuttama puutarha-alue ja keisarillinen lomanviettopaikka, josta tuli 1920-luvun jälkeen tavallisten kansalaisten suosittu vierailukohde ja kesäaikaan kaupunkilaisten piknikpaikka. Alue on vajaan 300 hehtaarin kokoinen ja siitä noin kaksi kolmasosaa on vettä. Kesäpalatsin alue on todella kaunis. Piknikin ja ihan vain ympäriinsä kävelyn ja huokailun lisäksi siellä on mahdollisuus käydä veneajelulla järvellä.

Kesäpalatsin vesialueen reunamat ovat täynnä kauniita rakennuksia

Hurjan näköinen patsas Kesäpalatsin alueella

Värikäs lintu viettämässä lepohetkeä Kesäpalatsin vesialueella

Palatsiin on kolme sisäänkäyntiä, joista meidän näkökulmastamme oli helpoiten saavutettavissa pohjoinen portti eli Beigongmen (metro: Beigongmen). Me kiersimme palatsialueella Tour Beijingin vinkkaaman reitin, jota voimme suositella muillekin. Reitti kulkee seuraavasti Beigongmenin sisäänkäynniltä: Suzhou Street – Marble Boat – Longevity Hill – Long Corridor – the former court area – East Palace Gate. Paikkojen nimet ovat tässä englanniksi, koska eipä siellä puutarhassa paljon suomea puhuta tai ole suomenkielisiä opaslehtisiä tarjolla. Meihin tekivät Kesäpalatsin alueella vaikutuksen erityisesti Suzhou Street, Garden of Harmonious Interests ja Marble Boat.

Räystäskoristeita ja lampunvarjostimia Kesäpalatsin rakennuksissa

Kesäpalatsin näköalapaikan paviljonki

Marble Boat, Kesäpalatsi

Kesäpalatsin sisäänpääsy vaihtelee sesongin mukaan. Nyt huippusesongin aikaan aikuisen lippu maksoi 30 juania eli noin 3,80 euroa, mikä on suorastaan pilkkahinta niin upeasta paikasta. Tarjolla on myös lippuja, jotka sisältävät pääsymaksun muutamaan maksulliseen Kesäpalatsin alueen sisällä oleviin rakennuksiin, mutta liput niihin voi ostaa myös rakennusten ovilta niin halutessaan. Alueella vierailuun kannattaa varata minimissään kolme tuntia, mieluiten puolikas päivä tai enemmän.

Kesäpalatsi on todella upea paikka – suosittelen käymään!

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Kiinan muurilla
Kierros kielletyssä kaupungissa
Päivä Pekingissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *