Unelma toteutukseen

Artikkelikuva - Madridin kasvitieteellisessä puutarhassa kukkii jo maaliskuussa

Kun päätös maailmanympärimatkan tekemisestä alun perin oli tehty ja matkaan oli vielä pieni ikuisuus, en malttanut pitää turpaani kiinni ja kerroin suunnitelmista melko pian muutamalle ystävälle. Vanhemmille kerroimme, kun menoliput Japaniin oli jo ostettu.

Jostain syystä kertominen hieman jännitti. Ehkä osasyy oli teoreettinen mahdollisuus matkan peruuntumisesta. Tuntuisi typerältä hehkuttaa lähtevänsä maailmanympärimatkalle ja sitten joutua perumaan sanansa.

Toisin kuin kaltaiseni matkailua yli kaiken rakastava voisi äkkiseltään luulla, matkasuunnitelmien paljastaminen ei ihan aina saanut aikaan ihastuneita huokauksia tai innostuneisuutta. Joidenkin kohdalla vastaus oli lyhyt ja ytimekäs: ”Aha.” Laihahko vastaanotto ehkä vähän hämmensi, mutta on tarkemmin ajateltuna täysin ymmärrettävä: toisten unelmat ovat toisten unelmia.  Omasta mielestä maailman siistein juttu ei aina ole sitä muille.

Uskoakseni siellä ruudun takana on kuitenkin muutama samankaltaisesta matkasta unelmoiva, joka ymmärtää, miten innoissaan tässä ollaan. Olemme vakuuttuneita, että matkasta tulee Elämän Parasta Aikaa. Odotuksissa on sammioittain uusia kokemuksia, hienoja maisemia, kummallisia ruokia, lämpöä, aurinkoa ja kuumaa hiekkaa, yhdessäoloa, tuhansia valokuvia, kirkkaita vesiä ja keskimääräistä enemmän aamuja ilman herätyskellon raastavaa ääntä. Mahtavia muistoja hellittäviksi pitkälle tulevaisuuteen.

Unelmatrippi-20140821-Unelma-CIMG3750

Edellä luettelemani asiat ovat painavimpia syitä siihen, miksi aloin alun perin haaveilla pitkästä matkasta. Samassa paikassa oleilu ei kuulu vahvuuksiini, sillä kyllästyn äkkiä. Sen vuoksi haaveeni eivät kohdistuneet esimerkiksi vuoden mittaiseen vapaaseen Nizzassa vaan nimenomaan matkaan, jolla pääsisi kerrankin näkemään mahdollisimman paljon eri paikkoja. Neljän viikon kesälomat Eurooppaa kierrellen ovat olleet mahtavia, mutta niiltäkään reissuilta ei ole koskaan ollut kiire kotiin. Nälkä kasvaa syödessä. Hemmoa ei ollut kovinkaan vaikea puhua mukaan haaveiluun, joten tässä sitä ollaan.

Starttiin on nyt 11 päivää. Eihän tässä meinaa pysyä enää pöksyissään.

Löydät kaikki maailmanympärimatkan 2014–2015 postaukset tägin maailman ympäri takaa.

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Mikä on unelmiesin matka?
Kantamukset: meidän rinkkamme maailmanympärimatkalle
Maailmanympärimatkan matkavalmistelut

6 vastausta artikkeliin “Unelma toteutukseen”

 1. Kyllä suunnitelmistakin voi minusta puhua (ainakin kohtuudella 🙂 )! Yhdessä vaiheessa en paljoa puhua pukahtanut matkoistani työpaikalla sen paremmin ennen kuin jälkeenkään, mutta sitten ajattelin "who cares, kai minäkin saan puhua (edes vähän) omista jutuistani niin kuin muutkin omistaan".
  Lucky Traveller blogi

  1. Kyllä minustakin suunnitelmista saa puhua ja kyllähän sen huomaa, jos aihe ei voisi vähempää kiinnostaa keskustelukumppania. 🙂 Silloin, kun suunnitelmat eivät vielä ole suunnitelmia vaan epämääräinen kasa haaveita, ideoita ja unelmointia, puhuminen on vähän vaikeampaa. Silloin kun ei vielä itsekään tiedä, mitä tuleman pitää (tai tarkemmin sanottuna mitä tulevaisuuden olisi tarkoitus pitää sisällään – kristallipalloa harva meistä omistaa). 🙂

 2. Tulikohan se mun edellinen kommentti vai katosiko se jonnekin bittiavaruuteen…?

  Sitä vaan, että oishan se aika kohteliasta kuitenkin kavereita kohtaan edes teeskennellä kiinnostunutta, kun näkee, että toinen on ihan täpinöissään.

  Mutta kiva, että linkkasit blogisi mulle, jään innolla odottamaan matkan aloitusta (joka on jo ihan just!!)

  1. Bittiavaruus taisi tosiaan nielaista, kun ei näy missään, mutta onneksi tämä jälkimmäinen tuli perille!

   Joo, totta tuokin puoli – kyllähän sitä itsekin tulee kuunneltua kohteliaasti toisten haaveita kaikenlaisesta, mikä ei itseä niin kiinnosta. Toisten unelmat ovat toisten unelmia, ja ne toisten haaveet ovat joskus omasta näkövinkkelistä vähintäänkin kummallisia. 🙂

   Matkan aloitus tosiaan hiipii lähemmäs hetki hetkeltä, mahtavaa!

 3. Terkkuja São Tomésta. Päädyin blogiinne Instagramin kautta. Tutuissa paikoissa liikutte. �� Ihanaa, että voitte toteuttaa unelmaanne. Yhtäjaksoista maailmanympärimatkaa en ole voinut toteuttaa, mutta 10-12 viikkoa vuodessa yritän tyydyttää kaiken näkemisen paloa. Mahtavaa matkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *