Torrevieja, leppoisa tukikohta Costa Blancalla

Artikkelikuva - Patsas Torreviejan rannalla

Kirjoittelin aiemmin parin päivän retkestämme Espanjassa linnareitillä ja käynnistämme kauniissa Alcalá del Júcarin kaupungissa. Lähdimme tuolle road tripille Torreviejasta Costa Blancalta. Torrevieja, noin sadantuhannen asukkaan kaupunki, sijaitsee Alicanten lentokentältä noin 45 kilometriä etelään. Paikallisten lisäksi kaupunki on koti myös monille suomalaisille, sillä sinne on vuosien varrella siirtynyt väkeä pohjoisesta – myös minun sukulaisiani.

Torrevieja on sellainen paikka, jonne olisin tuskin koskaan päätynyt ilman noita sukulaisiani. Kuitenkin voin todeta, että Torrevieja on ihan pätevä paikka viettää talvet ja miksei kesätkin: aurinko paistaa melkein aina, lämpötila ei painu pakkaselle, ravintoloista saa hyvää espanjalaista ruokaa, kaupoissa on edullista ja meri on aina ulottuvilla. Ei hassumpi ympäristö! Itse en tietenkään mitään eläkejuttuja tässä iässä mieti, mutta ymmärrän kuitenkin täysin, miksi niin moni on päätynyt kaupunkiin viettämään eläkepäiviään.

Torrevieja, Espanja
Talvella Torreviejan rannoilla ei ole ruuhkaa.

Torreviejassa ei silti asu pelkästään suomalaisia tai muita ulkomaalaisia eläkeläisiä eikä se ole myöskään raivostuttava turistien pesäke. Talvisin siellä on hyvin rauhallista, mutta ei kuitenkaan täysin kuollutta. Elämää on myös turistisesongin ulkopuolella, onhan kyseessä ihan oikea kaupunki. Torrevieja on talvikuukausina leppoisa, mutta kesällä siellä on enemmän väkeä, kuten hyvin monessa muussakin Espanjan rannikkokaupungissa. Siitä huolimatta Torreviejaa ei voi kutsua varsinaisesti menomestaksi: paikallinen rauhallisuus säilyy kesät talvet. Englanti ei taitu läheskään kaikilta palveluammateissa olevilta, mikä myös kertoo siitä, että ihan pahimmasta turistirysästä ei ole kyse.

Torreviejan aallonmurtajalla voi käydä lenkkeilemässä.
Torreviejan aallonmurtajalla voi käydä lenkkeilemässä.

Kesäisin kaupungissa on paahtavan kuuma, mutta talvellakaan ei tarvitse palella (ainakaan Suomen malliin). Meidän viimeisimmän vierailumme aikaan tammikuussa lämpöasteita oli illallakin yli 10, ja päivisin lämpötila kohosi parinkymmenen tuntumaan. Aurinko paistoi koko ajan.

Kaupungissa ei varsinaisesti ole mitään erityistä nähtävää, mutta rauhoittumiseen ja espanjalaisen elon leikkimiseen se on juuri sopiva paikka. Aikaa voi kuluttaa esimerkiksi lenkkeilemällä rantabulevardilla ja sen pitkällä aallonmurtajalla. Kesäisin voi uida. Siinä sivussa voi syödä hyvin ja tutkia kauppojen edullisia valikoimia.

Murcia
Murcia
Santa Bárbaran linna, Alicante
Santa Bárbaran linna, Alicante

Jos satut kuitenkin olemaan kaltaiseni levoton tyyppi, joka ei jaksa kauaa pysytellä paikoillaan, Torrevieja toimii hyvänä tukikohtana. Lähistöllä on nimittäin paljon hienoja paikkoja, joihin ehtii näppärästi päiväretkelle.

Cartagena
Cartagena
Guadalest
Guadalest
Villajoyosa
Villajoyosa
Miami? Ei, vaan La Manga.
Miami? Ei, vaan La Manga.
Canelobren tippukiviluolat
Canelobren tippukiviluolat

Mainitsinkin aiemmassa postauksessani Guadalestin linnan, Fuentes del Algarin jääkylmät vedet, Altean valkoisen kylän ja Villajoyosan vanhan kalastajakaupungin. Esimerkiksi Santa Bárbaran linnaan Alicanteen pääsee myös bussilla tai tietysti taksilla, mutta suosittelen silti vuokraamaan auton, jotta liikkuminen olisi mahdollisimman helppoa. Suositeltavia vierailukohteita ovat jo mainittujen lisäksi Cuevas de Canelobren tippukiviluolat Busotin lähellä noin 80 kilometrin päässä Torreviejasta sekä pitkulainen La Manga del Mar Menorin maakaistale Torreviejasta etelään. Jälkimmäinen kannattaa yhdistää käyntiin historiallisessa Cartagenassa. Murciakin on vain reilun 60 kilometrin päässä.

Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Oletko vielä sitä mieltä, että Espanjan rannikolla ei ole mitään muuta tarjottavaa kuin rannalla makaamista?

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Linnareitillä Espanjassa
Roadtrippailua Espanjan Costa Blancalla
Alcalá del Júcar, yksi Espanjan kauneimmista kylistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *