Tokio: temppeleitä, näköaloja, baareja

Artikkelikuva - Asakusan temppelillä Tokiossa

Saavuttuamme Japaniin kärsimme kovasta univajeesta pitkien lentojen ja aikaeron jäljiltä, joten koomasimme loppupäivän hotellilla. Kunnon yöunien jälkeen olo alkoi molemmilla normalisoitua, joten seuraavana aamuna pääsimme kunnolla liikkeelle. Suuntasimme ensimmäiseksi hotellin läheiseen kauppaan hakemaan pienen rasiallisen sushia, jonka nautimme tyylikkäästi ostoskadun varrella seisoskellen. Nam, tyylistä viis! Aito japanilainen sushi maistui todella herkulliselta jopa kaupasta ostettuna.

Tokion Asakusa ja Sensō-ji-temppeli

Hotellimme lähellä Asakusan kaupunginosassa sijaitsee Tokion vanhin temppeli Sensō-ji. Samalla pyhien rakennusten alueella sijaitsee myös Asakusan temppeli. Herkullisen vatsantäytteen jälkeen olikin vuorossa näiden hengellisten pytinkien ihastelua.

Rakennukset ovat todella kauniita emmekä tietenkään olleet ainoita turisteja niitä katselemassa. Varsinaista tungosta alueella ei silti ollut. Temppelien lähettyvillä on myös ostoskujia, joiden kiertely jäi budjettisyistä meiltä vähän vähemmälle. Yksi jääkaappimagneetti täytyi kuitenkin kokoelmaan hankkia.

Hieno rakennus Senso-jin temppelillä
Vesiaihe Senso-ji-temppelillä
Temppelirakennuksia Senso-jin temppelillä Asakusassa

Ilmainen näköalapaikka Tokiossa: Tokyo Metropolitan Government Building

Perinteisen arkkitehtuurin ihastelun jälkeen päätimme lähteä katselemaan kaupungin maisemia yläilmoista. Tokyo Metropolitan Government Buildingin 45. kerroksesta pääsee ihailemaan Tokiota erittäin korkealta ja täysin ilmaiseksi.

Näköalapaikalla ei ollut minkäänlaista tungosta saati jonoa, joten tämä jos mikä on hyvä tärppi Tokioon matkaavalle. Meille osui aika harmaa sää, mutta näköalat olivat silti vaikuttavat 202 metrin korkeudesta. Kuvat eivät tee niille oikeutta. Tokyo Metropolitan Government Buildingin sivuilla on lisää tietoa muun muassa aukioloajoista.

Loppumattomalta näyttävä Tokio
Tokion pilvenpiirtäjiä
Näkymä alaspäin Tokio Metropolitan Government Buildingistä

Sushia ja elektroniikkaa Tokion Shinjukussa

Aamulla puoliksi nauttimamme sushiannos ei tainnuttanut sushinhimoa, joten temppeliseikkailun ja näköalojen katselun jälkeen ajelimme junalla Shinjukuun ja etsimme sushiravintolan. Valikoimme ystävällisen työntekijän avulla listalta erilaisia maistiaisia, ja oli kyllä herkkua! Kahden hengen sushit irtosivat alle 11 eurolla (1500 jeniä), eli ei ollut mitään järkyttävän kallista touhua moisten herkkujen napostelu.

Sushia Tokiossa

Hairahduimme Shinjukussa elektroniikkakauppoihin hipelöimään kameran lisätarvikkeita ja ostimmekin jotain pientä. Arvatenkin elektroniikkakauppoja Tokiossa riittää, ja ne ovat tietenkin hirveitä miinoja tällaisille tekniikkaintoilijoille, joiden budjetti ei sallisi hankintojen tekemistä. Aiomme riskeistä huolimatta käydä vierailumme aikana elektroniikkaliikkeistään tunnetussa Akihabaran kaupunginosassa. Aloin jo ensimmäisenä päivänä muodostaa mielessäni ostoslistaa seuraavaa Tokion-matkaa varten.

Kuuluisa Golden Gai -baarikortteli

Kiertelimme Shinjukussa myös tunnetussa Golden Gai -baarikorttelissa, mutta kello oli sen verran vähän, että kaikki minikapakat olivat vielä kiinni. Tänne täytyy siis joskus tehdä uusi vierailu.

Golden Gai on matalista, vanhoista ja pientäkin pienemmistä rakennuksista koostuva kapakkakortteli. Se on pala vanhaa Tokiota pilvenpiirtäjien keskellä. Lisätään vielä, että rähjäinen sellainen – ja silti kiehtova.

Kapea katu Golden Gaissa
Neonvaloja Shinjukussa
Tokion pilvenpiirtäjiä iltavalaistuksessa

Kävimme oluella Shinjukun vilkkaammalla alueella, mutta se osoittautui suhteellisen kalliiksi näin budjettimatkalaisen näkökulmasta (noin kolmen desin lasillinen maksoi 600 jeniä eli 4,35 euroa), joten emme viitsineet köyhdyttää lompakkoa yksiä lasillisia enempää. Pimeän tultua tyydyimme sen sijaan ihastelemaan kaupungin valoloistoa Shinjukun kaduilla kierrellen. Pilvenpiirtäjät iltavalaistuksessa olivat juuri niin komeita kuin olin ajatellutkin – tämähän oli ensimmäinen kerta, kun niitä pääsin missään ihastelemaan.


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

2 vastausta artikkeliin “Tokio: temppeleitä, näköaloja, baareja”

  1. Hyvin olette jaksaneet koluta Tokiota. Roppongin Mori-rakennuksesta on myös upeat näköalat ja siellä on Mori-taidemuseo, jossa on usein hyviä näyttelyitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *