Talvinen Málaga parissa päivässä

Artikkelikuva - Málagan keskustan kauniita rakennuksia, Espanja

Málagan sijainti Espanjan rannikolla Costa del Solin välittömässä läheisyydessä takaa, että aika moni suomalainen lentää vuosittain Málagaan Aurinkorannikolle suunnatessaan. Me puolestamme päädyimme pienellä Portugalin ja Espanjan reissullamme Hemmon kanssa lentämään Lissabonista Málagaan, sillä se on helppo tukikohta Andalusiassa. Tuli todettua, että pelkkänä yöpymispaikkana Málagaa ei kuitenkaan kannata pitää, sillä kaupunki itsessään on myös näkemisen arvoinen – talvellakin. 

Málagan hienosta rantaviivasta huolimatta nokka kannattaa suunnata myös Málagasta sisämaahan, ja tässä kohtaa Málagan tukikohtaominaisuus tulee hyvään käyttöön. Málagasta on nimittäin verrattain helppo käväistä esimerkiksi Rondassa tai Gibraltarilla. Lyhyen ajomatkan päässä on myös maailman vaarallisimmaksikin tituleerattu kertakaikkisen upea Caminito del Reyn vaellusreitti, jossa mekin kävimme. Mutta itse Málaga: mitä nähtävää ja tekemistä sieltä löytyy pariksi päiväksi?

Málaga: palmuja, kauppakujia ja kävelykatuja

Málagassa on noin puoli miljoonaa asukasta, joten se ei ole mikään tuppukylä. Tämä takaa hyvät shoppailuapajat niistä kiinnostuneille. Putiikkien ja ketjuliikkeiden reunustamia kävelykatuja riittää! Itse en juuri shoppailusta perusta, mutta tällä kertaa minulla oli tähtäimessä uusi laukku, joka jäi suunnitelmista huolimatta Lissabonista ostamatta. Málagasta löysin etsimäni sopuhintaan.

Málagan keskustassa on paljon puistoalueita. Rannan läheisyydessä sijaitseva Parque de Málaga viehätti itseäni eniten – palmujen takia tietenkin! Puistossa on miellyttäviä kävelyteitä ja penkkejä ajanviettoa varten, ja erilaisten palmujen lisäksi sinne on istutettu runsain määrin eksoottisia kasveja eri puolilta maailmaa.

Málaga illalla hotellin ikkunasta kuvattuna
Málagan joulukadun koristeita pimeässä
Kaunis rakennus Málagan vanhassa kaupungissa
Ihmisiä kävelykadulla Málagassa

Rannassa vanhankaupungin kohdilla on muutakin näkemistä kuin itse ranta. Málaga on satamakaupunki ja se näkyy: meren äärellä ei ole pelkkää uimarantaa. Rannassa on laivojen lisäksi pari vuotta sitten rakennettu kauppa- ja ravintolakeskittymä sekä Málagan oma Pompidou-keskus.

Rannan myötäisesti kulkee kävelykatu Paseo del Muelle Dos. Kävimme siellä mielenkiinnosta katselemassa ja jäimme kahville ihastelemaan laiturissa olevia hienoja veneitä. Talvisaikaan terasseilla ei ollut tunkua, mutta veikkaisin, että kesällä niillä riittää väkeä.

Vene Málagassa
Paseo del Muelle Dos

Málagassa kannattaa ilman muuta piipahtaa myös Alcazaban linnoituksessa. Erityisen suositeltavaa se on, jos aikoo suunnata Granadaan Alhambraan, sillä Alcazabasta voi käydä hakemassa mukavasti esimakua. Alcazaban läheltä löytyy myös toinen linnoitus, Gibralfaro, josta aukeaa komeat näkymät joka suuntaan. Kannattaa piipahtaa! Näköalapaikkoihin lukeutuu myös Málagan katedraali, jos uskaltautuu kävelykierrokselle katedraalin katolle.

Málagan Alcazaba
Malagan katedraalin kattoa

Maista muscatia bodegassa

Málagan ravintolatarjonta on runsas, eikä suomeksi käännettyjä ruokalistoja saati suomeksi huutelevia sisäänheittäjiä todellakaan ole joka kuppilassa. Niitäkin löytyy, mutta ei mielestäni riesaksi asti ainakaan talvella. Vanhankaupungin tunnelmallisilla kujilla ravintolat ovat käyntimme perusteella suhteellisen vilkkaita myös tammikuussa, sillä kaksistaan emme niissä istuneet. Toki on hyvä muistaa espanjalaisten ruokailuajat: illallista nautitaan paljon myöhemmin kuin Suomessa on tapana, joten alkuillasta ravintoloissa on vielä tyhjää tai ne voivat olla vielä kokonaan kiinni.

Tapaspaikan tiski Málagassa

Kaikki kaupungissa maistelemamme ruuat olivat tietysti hyviä – tapakset eritoten – mutta yksikään paikka ei noussut selkeästi ylitse muiden. Niinpä en lähde antamaan ravintolavinkkejä. Sen sijaan vinkkaan bodegasta, jossa kävimme.

Antigua Casa de Guardiassa tynnyrit reunustavat seiniä, ja työntekijät hyörivät yksinkertaisen tiskin takana. Lasin mukana annetaan paperia, sillä makeat muscatit ja mallorcat tahmaavat kädet. Istuimeksi saattaa löytyä jokin jakkara, mutta seisoskelu on selvästi enemmän tämän paikan tyyliä.

Vaikka meillä ei ollut hajuakaan, millainen olisi perinteinen málagalainen bodega, Antigua Casa de Guardiassa tunnelma tuntui juuri siltä: perinteiseltä. Bodegan asiakkaat joivat lasillisen tai pari, lähtivät pois, ja sisään tuli uusia asiakkaita. Me maistoimme muscatia ja harmittelimme myöhemmin, että viivyimme vain yksien lasillisten verran. Erikoinen kokemus! Siis baari – ei se, että joimme vain yhdet.

Mallorca-tynnyri Antigua Casa de Guardiassa
Vanha asiointitiski Antigua Casa de Guardiassa

Meille jäi Málagasta eläväinen kuva ja viihdyimme hyvin. Suorastaan mahtavaa oli se, että Andalusian aurinko ei todellakaan pettänyt, joten vaikka lämpötila ei heilunut hellelukemissa, saimme valohoitoa eikä tarvinnut tallustella sateessa. Onko sinulla kokemuksia Málagasta?


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *