Talvinen Málaga parissa päivässä

Artikkelikuva - Málagan keskustan kauniita rakennuksia, Espanja

Päädyimme Hemmon kanssa lentämään Lissabonista Málagaan, sillä se on helppo tukikohta Andalusiassa. Tuli todettua, että pelkkänä yöpymispaikkana Málagaa ei kuitenkaan kannata pitää, sillä kaupunki itsessään on myös näkemisen arvoinen – talvellakin. 

Málaga on rannikolla Costa del Solin välittömässä läheisyydessä, joten aika moni suomalainen lentää vuosittain Málagaan Aurinkorannikolle suunnatessaan. Rantaviivasta huolimatta nokka kannattaa suunnata myös Málagasta sisämaahan, ja tässä kohtaa Málagan tukikohtaominaisuus tulee toki käyttöön. Málagasta on nimittäin verrattain helppo käväistä esimerkiksi Rondassa tai Gibraltarilla, ja lyhyen ajomatkan päässä on myös maailman vaarallisimmaksikin tituleerattu Caminito del Reyn vaellusreitti, jossa mekin kävimme. Mutta itse Málaga: mitä nähtävää ja tekemistä sieltä löytyy pariksi päiväksi?

Málaga: palmuja, kauppakujia ja kävelykatuja

Málagassa on noin puoli miljoonaa asukasta, joten se ei ole mikään tuppukylä. Tämä takaa hyvät shoppailuapajat niistä kiinnostuneille. Putiikkien ja ketjuliikkeiden reunustamia kävelykatuja riittää! Itse en juuri shoppailusta perusta, mutta tällä kertaa minulla oli tähtäimessä uusi laukku, joka jäi suunnitelmista huolimatta Lissabonista ostamatta. Málagasta löysin etsimäni sopuhintaan.

Málagan keskustassa on paljon puistoalueita. Rannan läheisyydessä sijaitseva Parque de Málaga viehätti itseäni eniten – palmujen takia tietenkin! Puistossa on miellyttäviä kävelyteitä ja penkkejä ajanviettoa varten, ja erilaisten palmujen lisäksi sinne on istutettu runsain määrin eksoottisia kasveja eri puolilta maailmaa.

20170217-Unelmatrippi-Malaga-175725

20170217-Unelmatrippi-Malaga-192925

20170217-Unelmatrippi-Malaga-183320

20170217-Unelmatrippi-Malaga-132136

Rannassa vanhankaupungin kohdilla on muutakin näkemistä kuin itse ranta. Málaga on satamakaupunki ja se näkyy: meren äärellä ei ole pelkkää uimarantaa. Rannassa on laivojen lisäksi pari vuotta sitten rakennettu kauppa- ja ravintolakeskittymä sekä Málagan oma Pompidou-keskus.

Rannan myötäisesti kulkee kävelykatu Paseo del Muelle Dos. Kävimme siellä mielenkiinnosta katselemassa ja jäimme kahville ihastelemaan laiturissa olevia hienoja veneitä. Talvisaikaan terasseilla ei ollut tunkua, mutta veikkaisin, että kesällä niillä riittää väkeä.

20170217-Unelmatrippi-Malaga-DSC0449

20170217-Unelmatrippi-Malaga-124628

Málagassa kannattaa ilman muuta piipahtaa myös Alcazaban linnoituksessa. Erityisen suositeltavaa se on, jos aikoo suunnata Granadaan Alhambraan, sillä Alcazabasta voi käydä hakemassa mukavasti esimakua. Alcazaban läheltä löytyy myös toinen linnoitus, Gibralfaro.

20170217-Unelmatrippi-Malaga-113911

Muscatia bodegassa

Málagan ravintolatarjonta on runsas, eikä suomeksi käännettyjä ruokalistoja saati suomeksi huutelevia sisäänheittäjiä todellakaan ole joka kuppilassa. Niitäkin löytyy, mutta ei mielestäni riesaksi asti ainakaan talvella. Vanhankaupungin tunnelmallisilla kujilla ravintolat ovat käyntimme perusteella suhteellisen vilkkaita myös tammikuussa, sillä kaksistaan emme niissä istuneet.

20170217-Unelmatrippi-Malaga-182503

Kaikki kaupungissa maistelemamme ruuat olivat hyviä – tapakset eritoten – mutta yksikään paikka ei noussut ylitse muiden. Niinpä en lähde antamaan ravintolavinkkejä. Sen sijaan vinkkaan bodegasta, jossa kävimme.

Antigua Casa de Guardiassa tynnyrit reunustavat seiniä, ja työntekijät hyörivät yksinkertaisen tiskin takana. Lasin mukana annetaan paperia, sillä makeat muscatit ja mallorcat tahmaavat kädet. Istuimeksi saattaa löytyä jokin jakkara, mutta seisoskelu on selvästi enemmän tämän paikan tyyliä.

Vaikka meillä ei ollut hajuakaan, millainen olisi perinteinen málagalainen bodega, Antigua Casa de Guardiassa tunnelma tuntui juuri siltä: perinteiseltä. Bodegan asiakkaat joivat lasillisen tai pari, lähtivät pois, ja sisään tuli uusia asiakkaita. Me maistoimme muscatia ja harmittelimme myöhemmin, että viivyimme vain yksien lasillisten verran. Erikoinen kokemus! (Siis baari – ei se, että joimme vain yhdet.)

20170217-Unelmatrippi-Malaga-170846

20170217-Unelmatrippi-Malaga-171811

Meille jäi Málagasta eläväinen kuva ja viihdyimme hyvin. Suorastaan mahtavaa oli se, että Andalusian aurinko ei todellakaan pettänyt, joten vaikka lämpötila ei heilunut hellelukemissa, saimme valohoitoa eikä tarvinnut tallustella sateessa. Onko sinulla kokemuksia Málagasta?

Pysy matkassa mukana ja seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Lue myös:
Málagan Alcazaba – esimakua Alhambrasta
Näköalapaikka Málagassa: Gibralfaron linnoitus
Hiljaa lumoava Alhambra
Rotkon reunalla Rondassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *