Söpö Key West

Artikkelikuva - Mallory Square, Key West, Florida

Siltoja, siltoja ja vielä lisää siltoja. Kaikkiaan 42 kappaletta. Matka Miamista Key Westiin 182 kilometriä pitkää Overseas Highwaytä pitkin on kyllästetty siltojen lisäksi joka puolelle aukeavalla turkoosinsinisellä maisemalla, jota täplittävät valkoiset veneet ja linnut. Automatkailijan silmä lepää sinisessä horisontissa. Florida Keys on 190 kilometriä pitkä sarja saaria Floridan osavaltion eteläkärjessä. Saarijonon eteläisessä päässä sijaitsee Key Westin saari, jonne päätimme lähteä päiväreissulle Miamista. Key Westin eteläisimmästä kohdasta on matkaa Kuubaan vain 140 kilometriä.

Lähdimme matkaan puoli seitsemän aikaan aamulla. Ennen kuin pääsimme Florida Keysin saaristoon, jouduimme pienelle kiertotielle poliisin tekemien liikennejärjestelyjen vuoksi. En tiedä, paljonko tästä tarkalleen tuli viivytystä, mutta muutaman valokuvaus- ja yhden infopistepysähdyksen taktiikalla olimme perillä Key Westissä puoli yhden aikaan eli matkaan hurahti huimat kuusi tuntia.

Kokemuksemme perusteella neuvoisin päiväretkeä suunnittelevaa lähtemään liikkeelle aikaisin, koska päivän päätteeksi meillä meni paluumatkaankin viitisen tuntia, josta osa toki kului aamun tapaan Miamin liikenteessä seikkaillessa.

Autotaideteos Key Westissä
Kylttejä Key Westissä
Hard Rock Cafe Key Westissä

Hyödynsimme perillä Key Marathonin infopisteestä saamaamme parkkihallivinkkiä Grinnell Streetin ja James Streetin kulmassa (pysäköinti 2 taalaa per tunti). Teimme Key Westissä kävelykierroksen, jonka aloitimme ehkäpä maailman söpöimmän Hard Rock Cafen rock shopista. Hard Rock Cafe ei ole Key Westin ainut nätti rakennus – koko saari kun on täynnä kauniita ja toinen toistaan koristeellisempia puutaloja.

Key Westin taloja
Ricks-nimisen paikan kyltti
Key Westin taloja

Jatkoimme Malloryn aukiolle. Mallory Square on tunnettu hyvänä paikkana auringonlaskun katselemiseen, mutta päiväsaikaan siellä ei ollut montaakaan ihmistä merinäkymää katselemassa. Etenimme Whitehead Streetille, jonka varrelta oli helppo poiketa katsomaan Harry S. Truman Little White Housea. Vuonna 1890 rakennettu talo toimi presidentti Harry S. Trumanin talviasumuksena hänen 11:llä vierailullaan Key Westissä. Kaikkiaan presidentti vietti talossa 175 päivän verran aikaa.

Suoraan Whitehead Streetin varrella sijaitsee kirjailija Ernest Hemingwayn entinen koti, jossa toimii nykyään museo. Kävimme pällistelemässä taloa kadulta, mutta emme halunneet pulittaa 13 taalan sisäänpääsymaksua, joten emme käyneet sisällä.

Key lime pie ja kahvikuppi
Key Westin taloja
Shipwreck Tresures -museon sisäänkäynti

Key West -turrekierroksellamme poikkesimme katsomaan myös ”nollamailikylttiä” eli US1-tien alkupäätä (tai loppupäätä, miten nyt haluaa asian ajatella) merkitsevää kylttiä Whitehead Streetin ja Fleming Streetin kulmassa.

Nappasimme lounaaksi pizzaslicet ja jälkiruuaksi herkuttelimme ökymakealla key lime -piirakalla, jota totta kai piti maistaa, kun kerran sinne asti olimme matkustaneet. Kävimme myös katsomassa meininkiä uimarannalla ja vilkaisemassa mantereen eteläisimmän paikan merkkipaalua, jonka edessä turisti toisensa jälkeen poseerasi kameralle.

Hemingwayn talo
Florida Keys Scenic Highwayn kyltti

Key West on idyllisyydessään nätti kuin sika pienenä, siellä on hienoa rantaa, viihtyisän oloisia ruoka- ja drinkkipaikkoja, putiikkeja, matkamuistomyymälöitä ja museoita sekä paljon erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Saarelta löytyy siis kunnon ainekset lomailuun, ja saarta kierrellessämme mietimmekin, että siellä viettäisi mieluusti muutaman yön.

Nyt meillä oli kuitenkin vain päivä aikaa ja illaksi karautimme takaisin Miamin sykkeeseen. Myös matka Key Westiin kaikkien niiden siltojen yli on kokemisen arvoinen: meri on todella turkoosi ja maisema siksi upea. Yksi päivä ei ollut tälle reissulle tarpeeksi, mutta aina ei voi voittaa!


Lue myös:

Pysy matkassa mukana ja seuraa Unelmatrippiä somessa:

6 vastausta artikkeliin “Söpö Key West”

  1. Key West <3 Mää voisin viettää siellä vaikka muutaman vuoden 😉 Viime jouluna oltiin viikko noissa maisemissa ja riitti todella hyvin tekemistä. Harmi vain, että majoittuminen on usein superkallista siellä. Ihana postaus ja kivoja kuvia. Vitsi alkoi tehdä mieli key lime pie'ta! =)

    1. Voi kiitos! 🙂 Mekin kyllä pohdittiin, että Key Westissä varmaan riittäisi puuhasteltavaa vaikka viikoksi, mutta ne hinnat… Tosiaankin kalliita hotelliöitä. Yöpymishintojen takia alun perin päädyttiin tekemään vain päiväretki, mutta kyllä siellä tosissaan pidempäänkin olisi viihtynyt.

      Key lime pie on hyvää, joskin tällaiselle enempi suolaisista herkuista pitävälle se oli aika järkyttävän makeaa. 😀

  2. Voi kääk, ihanan näköistä! Meidän joulusuunnitelmat taisivat taas kääntyä Floridan puolelle, vaikka vaakakuppi oli jo pitkään Kaliforniaan kallistunut. Kumpi olisi kivempi, hmmmm…..

  3. Täähän on kuin suoraan mun kynästä! Tosin olispa ollut kiva, jos olisimme silloin aikoinaan hoksanneet noin halvan parkkihallin, sillä parkkipaikan etsiminen joulun aikaan oli tuskallinen prosessi ja aiheutti vielä kaiken lisäksi monta hämmentynyttä hetkeä mm. maksun suhteen 😀

    1. Jep, oltiin tosi iloisia turistitoimiston tyypin hyvästä vinkistä. 🙂 Tilaa löytyi tuolta hallista hyvin, hinta oli edullinen ja hallilla oli hyvä sijainti. Maksamisenkaan kanssa ei tarvinnut sakkailla. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *